Starfield

poruka: 780
|
čitano: 264.244
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Starfield
3dfx kaže...

prestanite kukat i kupite si RTX 4080, ne budite siromasni

Kupi 4080 da bi ti Starfield radio u 43 i pol fps-a nativno ili 47 i pol s FSR2 

It is always darkest just before the dawn.
10 godina
neaktivan
Starfield

Frame Gen mod (for free)(rtx 4xxx)

https://www.nexusmods.com/starfield/mods/761#

Max1985

4 0 hvala 4
2 godine
protjeran
Starfield

Ovaj forum bi trebao imati 2 zasebne teme za svaku igru koja izlazi na PCu - jedna za one koji raspravljaju o tome tko ima beskorisniju grafičku, i druga za one koji igraju igru/igre.

9 0 hvala 0
16 godina
picajzla0707 kaže...
dery kaže...

Bf5, crysis, bf1, plague tale,dishonored itd izgledaju bolje od ovog a lete na današnjem hardweru. Opet lažeš i picajzliš.

laže ti da ne kažem tko

rekao sam da su to primjeri kako je i ranije bilo igrica koje su i novi hardver, a kamo li tri godine star, dovodili do ruba

još sam i napomenuo da nisam igrao sf i ne znam jel opravdava toliku zahtjevnost, ali da to nije ništa što se prije nije događalo

čitaj prije nego sikneš

Naravno da su dovodili do ruba na višestruko slabijim gpu a grafički podjednakoj starfildu ili nekim ostalim danas. Ti ne čitaš jer stotine postova i recezenata govore isto a to je da se igre danas izbacuju u alfa fazi.Stavi naočale jer zvijeri od gpu- a na low ne mogu gurat ovo koje na takvim detaljima izgleda lošije od prahistorijskih igri.

Beyond Limits kaže... Ja i Dery smo na provjerenim r5 5600 modelima, braca po oruzju, nemoj prenositi zen4 PMS na nas.
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.9.2023 12:43 (dery).
7 godina
dery kaže...

Naravno da su dovodili do ruba na višestruko slabijim gpu a grafički podjednakoj starfildu ili nekim ostalim danas. Ti ne čitaš jer stotine postova i recezenata govore isto a to je da se igre danas izbacuju u alfa fazi.Stavi naočale jer zvijeri od gpu- a na low ne mogu gurat ovo koje na takvim detaljima izgleda lošije od prahistorijskih igri.

sta je najsmjesnije, imas developere koji su snimali videe, kada je izasao BG3, i dizali famu, da igraci ne trebaju ocekivati da ce igre biti na razini BG3, jer to nije "realno", da nije u redu da su napravili tako dobru igru, u smislu optimizacije, stabilnosti, broja bugova, bez mikrotrasakcija, battlepasova i shop graba,  i sve ono kak je bilo nekad, i kako bi trebalo biti.

gledam to i nisam mogao vjerovat, jel to zajebancija ili stvarno

bas ovo sto ti kazes, da igre kada dodu na trziste nisu u afla fazi, treba kaznjavat, i od strane kupaca, a i od strane zakonodavstva

ne razumijem da ljudi pristaju na takve poluproizvode, i da ih netko valja konstantno, bez posljedica

stari moj, pa reklamiram jebeno pakiranje domacica, ako mi uvale unutra 5 komada pokvarenih, ali eto igre ne mogu, jer toga u toj industriji nema, osim kada se pokrene grupna tuzba, a to se desi jednom u 20 godina

sta rec, osim, ljudi su debili i neka ih deru dok god mogu, kad se daju derat 

12 godina
dery kaže...

bogte, pa i onda su postojale zvijeri od grafa i procesora koji nisu mogli gurati crysis ili stalker na maksimalnim detaljima

i onda su ljudi kukali da su te igrice neoptimizirane i za koga su napravljene kad ih niti najjače grafe ne mogu pokretati na max

You are free to laugh heartily at our 2560×1600 results. It’s hard to believe that on a top-of-the-line Quad-Core processor and 8800GTX card, we muster only 15FPS. Not even! Despite that, it’s great to know that Crysis is a game we will be using for benchmarking for the next two years.

to je tada bila najjača grafa i najjači procesor, pa su jedva postizali 15fps, a što misliš kakva je bila neka tri godine stara i tri klase niža grafa u toj igri

i sad se ti čudiš što tri godine stara 3080 ima problema s novim igrama, kao da se to nikad prije nije događalo

15 godina
Starfield

Zahvaljivam se Asmongoldu koji je to dobro opisao probleme  igrica je dobra ali sve opisano u 3 minute sto ga smeta gdje i vecinu igraca a oni koji su radi priče svejedno im je.

Intel i AMD fanboy Po danu navijam za AMD a preko većeri za Intel
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
picajzla0707 kaže...
dery kaže...

bogte, pa i onda su postojale zvijeri od grafa i procesora koji nisu mogli gurati crysis ili stalker na maksimalnim detaljima

i onda su ljudi kukali da su te igrice neoptimizirane i za koga su napravljene kad ih niti najjače grafe ne mogu pokretati na max

You are free to laugh heartily at our 2560×1600 results. It’s hard to believe that on a top-of-the-line Quad-Core processor and 8800GTX card, we muster only 15FPS. Not even! Despite that, it’s great to know that Crysis is a game we will be using for benchmarking for the next two years.

Istina, samo što se Crysis mogao igrati na većini konfiguracija u pristojnim performansama za to vrijeme ukoliko si smanjio detalje. Ovdje ti je isti klinac igrao ti na low, medium, high ili ultra (primjerice meni je u New Atlantisu fps u nativnoj rezoluciji bez DLSS-a/FG-a oko 45 na High, a 43 na Ultra - dakle razlika nikakva, medium daje 3-4 fps boost na to a vizualno je kompletno usran)... FPS je u toj igri overall koma. Da nisam skinuo DLSS3/FG mod i dobio fini fluidni boost, siguran sam da igru nebi igrao već bi čekao optimizaciju.

Npr. da Starfield ima uber super duper postavku koja zakolje 4090 na 20-30 fps-a (kao npr. Pathtracing), nitko nebi vikao toliko... ali nema, već je loše optimiziran na bilo kakvim postavkama.

It is always darkest just before the dawn.
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.9.2023 13:48 (mrsmith).
12 godina

to je radi procesora, ako sam dobro skužio, igra je procesorski strašno zahtjevna

nije da ih branim nego samo kažem da je ovakvih situacija bilo i prije, jer se kolega čudi kao pura dreku što jedna 3080 grca, kao da nije stara tri godine i kao da nije tri klase ispod top grafe 

i sam imam rtx 3080 i 1440p 144hz monitor i ne mislim da bi morao najnovije igrice igrat na max, jasno mi je odavno da će uvijek biti igrica koje će zaklati najnoviji i najjači hw, a kamo li ne stariju grafu iz sredine ponude 

14 godina
Starfield

da malo odemo u offtopic (), zna li netko kako na planetu preuzeti random brod koji je sletio? nešto trun sam čitao po internetima, navodno bi se trebala ponuditi opcija/quest da skratim posadu za glavu i onda preuzmem brod, međutim ne dobih tu opciju. posadu sam riješio, ali brod uzeti ne mogu, ili ne znam kako. jedino što mi pada na pamet je da nemam dovoljno visok pilot class skill za taj brod koji sam pokušao uzeti.

1 0 hvala 0
12 godina

da pogledaš je li ključ 'ispod otirača' 

14 godina
picajzla0707 kaže...

da pogledaš je li ključ 'ispod otirača' 

a nemam pojma, nije mi se uopće triggerao taj quest... mislim, nije da sam probao više od jednom, ali rekoh da provjerim ako radim grešku u koracima. a ja mislio laganini uzet novi fensi brod. 

16 godina
picajzla0707 kaže...

to je radi procesora, ako sam dobro skužio, igra je procesorski strašno zahtjevna

nije da ih branim nego samo kažem da je ovakvih situacija bilo i prije, jer se kolega čudi kao pura dreku što jedna 3080 grca, kao da nije stara tri godine i kao da nije tri klase ispod top grafe 

i sam imam rtx 3080 i 1440p 144hz monitor i ne mislim da bi morao najnovije igrice igrat na max, jasno mi je odavno da će uvijek biti igrica koje će zaklati najnoviji i najjači hw, a kamo li ne stariju grafu iz sredine ponude 

Procesorski je zahtjevnija od bf2042 sa 128 igrača multiplej? Doduše nju su peglali pa će valjda i ovu. Ali opet to je procesorski zahtjevnija igra pa leti. Ne smije igra koja tako loše izgleda na low ugušiti hi end grafu koja je još uvijek aktualna. Ti opet kontra svih zaključaka da igre danas ne izgledaju ništa puno bolje nego od prije 10god kad je hardware bio višestruko slabiji.

Stoga bi današnji hardware trebao takve efekte i grafiku gurati ko od šale. Zato nevidija ima milijardu takvih ko ti da im uvali lažne frejmove koji rade samo na zadnjoj seriji jer ova više ne valja, oni je več otpisali ko i ti. Starfiled nije ništa novo neviđeno dosada kao i ove sve igre današnjice koje kolju najači hardware al đaba tebi govorit.

Beyond Limits kaže... Ja i Dery smo na provjerenim r5 5600 modelima, braca po oruzju, nemoj prenositi zen4 PMS na nas.
12 godina
dery kaže...

Procesorski je zahtjevnija od bf2042 sa 128 igrača multiplej? Doduše nju su peglali pa će valjda i ovu. Ali opet to je procesorski zahtjevnija igra pa leti. Ne smije igra koja tako loše izgleda na low ugušiti hi end grafu koja je još uvijek aktualna. Ti opet kontra svih zaključaka da igre danas ne izgledaju ništa puno bolje nego od prije 10god kad je hardware bio višestruko slabiji.

Stoga bi današnji hardware trebao takve efekte i grafiku gurati ko od šale. Zato nevidija ima milijardu takvih ko ti da im uvali lažne frejmove koji rade samo na zadnjoj seriji jer ova više ne valja, oni je več otpisali ko i ti. Starfiled nije ništa novo neviđeno dosada kao i ove sve igre današnjice koje kolju najači hardware al đaba tebi govorit.

i opet ponavljam - nisam igrao igru, ne znam kako izgleda i ne opravdavam neoptimiziranost i lijenost developera

jedino što sam ti prigovorio je tvoj rant kako 3080 ima problema s novim igricama, a nit je bila top grafa kad je izašla, još je manje sad nakon tri godine

zato sam i spomenuo prijašnje situacije gdje su i najjače grafe svojega vremena grcale na nekim igrama, kamo li tri godine stare

17 godina
neaktivan
Starfield

Osobno sam se veselio ovoj igri i nije me razočarala 

Ima Bethesdin DNA što po meni uopće nije loša stvar, tone i tone zanimljivih NPCeva, questova, interakcija i stvari za naletiti dok se istražuje.

Grafički neki dijelovi jesu malo dated ali overall look and feel su mi top - Nasapunk atmosera koja u nekim naseljima vuče na Aliena, nekim na Blade Runnera, Cyberpunk, Firefly itd. 

Dogfight u svemiru mi je čisto OK, arkadan kao Wing Commanderi nekad i zabavan. Gradnja brodova, baza na planetama i to ima dovoljno dubine da može biti igra za sebe. 

Svaku večer mi se desi da mislim - OK riješim još ovaj quest i u krpe, a na kraju mi se usput dogodi x stvari da na kraju zaboravim što sam radio par sati ranije  

Krajolici su prekrasni... od pustinjskih planeta kao Dune, do snijegom prekrivenih ledenih svjetova kao Hoth i sve između.

Istraživanje je super jer svakih par minuta naletiš na neki landmark ili dungeon za istražit, negdje ima NPC-eva za borbu negdje nema, ali uvijek ima nekog zanimljivog loota ili lore-a za otkriti, posvečenost detaljima u igri je nevjerojatna.

Loading ekrani su pri tranzicijama iz prostora u prostor kao i u svim Bethesdinim igrama i to me uopće ne smeta (na SSD-u loading traje po 2-4 sekunde). 

Uzevši sve što sam do sada doživio kroz cca 36 sati gameplaya u obzir, meni je ova igra 9/10 i najbolje Bethesdino izdanje do sada, a nadam se da će ju samo dodatno rafinirati, peglati i razvijati u godinama koje dolaze  

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
15 0 hvala 2
12 godina
Dado_ZG78 kaže...

Ima Bethesdin DNA što po meni uopće nije loša stvar, tone i tone zanimljivih NPCeva, questova, interakcija i stvari za naletiti dok se istražuje.

e sad, znam da je to subjektivno i teško procijenit na početku, ali...

jel to 'bethesdina' igra poput falout 3 i new vegas ili je sličnija fallout 4, u smislu da sam 3 i new vegas odigrao par puta s guštom, dok sam fallout 4 započeo oduševljen, a na kraju ga nisam niti završio jer mi je bio nekako plitak usprkos svim tehničkim poboljšanjima u odnosu na prethodnike

16 godina
picajzla0707 kaže...

i opet ponavljam - nisam igrao igru, ne znam kako izgleda i ne opravdavam neoptimiziranost i lijenost developera

jedino što sam ti prigovorio je tvoj rant kako 3080 ima problema s novim igricama, a nit je bila top grafa kad je izašla, još je manje sad nakon tri godine

zato sam i spomenuo prijašnje situacije gdje su i najjače grafe svojega vremena grcale na nekim igrama, kamo li tri godine stare

Kako može igra izgledat sve postavke na low? Onako iz iskustva te pitam. Ako nisi probaj možda nešto uspiješ vizualizirat glede ove.Ustvari ne trebaš odgovarat ništa čim si rekao da 3080 nije bila top grafa sve je jasno.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.9.2023 15:49 (dery).
17 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...
Dado_ZG78 kaže...

e sad, znam da je to subjektivno i teško procijenit na početku, ali...

jel to 'bethesdina' igra poput falout 3 i new vegas ili je sličnija fallout 4, u smislu da sam 3 i new vegas odigrao par puta s guštom, dok sam fallout 4 započeo oduševljen, a na kraju ga nisam niti završio jer mi je bio nekako plitak usprkos svim tehničkim poboljšanjima u odnosu na prethodnike

Više kao trojka i Oblivion....  skuži se nakon 10tak sati....  

Lijep pozdrav ;)
12 godina
Dado_ZG78 kaže...

Više kao trojka i Oblivion....  skuži se nakon 10tak sati....  

super onda, makar ja četvorku nisam skužio nakon 10 sati, valjda sam bio previše oduševljen i nekritičan, tek me kasnije zveknulo razočaranje

zasad se ionako guštam u bg3, uživam ko prase u blatu, ali pitam jer me kopka i jer ću sigurno preći na sf nakon bg3

15 godina
Pogledao sam ovaj video i ne mogu vjerovati da neki ovo opravdavaju.
Znači kad odabereš mjesto, izađeš iz shipa trebaš hodati par minuta da bi došao do mjesta interesa. Znači hodanje u pravocrtnoj liniji od par minuta gdje se apsolutno ništa ne događa nego držiš strelicu prema naprijed dok konačno ne dođeš do mjesta. Bez ikakve opcije vozila... tko je od tih pametnjakovića iz Bethesde mislio da je ovo dobra ideja?
Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
antimadridista kaže...
Znači kad odabereš mjesto, izađeš iz shipa trebaš hodati par minuta da bi došao do mjesta interesa. Znači hodanje u pravocrtnoj liniji od par minuta gdje se apsolutno ništa ne događa nego držiš strelicu prema naprijed dok konačno ne dođeš do mjesta. Bez ikakve opcije vozila... tko je od tih pametnjakovića iz Bethesde mislio da je ovo dobra ideja?

Znači igra nije za svakoga.
Dok hodaš vidiš krajolik oko sebe, nova mjesta u daljini, strukture, uživaš u atmoseri (realna izmjena dana i noći, kao i vjetar, magla i sl na nekim planetama). Možda te usput napadne neka životinja ili otkriješ rupu u neku podzemnu strukturu. 

Nekad čuješ radio signal i možeš odabrati slijediti ili se odazvati pozivu upomoć. 

Dok se polako približavaš nekoj strukturi otkriva se veličina lokacije, osjaćaj je jako dobar - kao posada u Star Treku recimo. 

Također ako ne putuješ sam tvoja posada razgovara međusobno i otkriješ dosta o njima kroz te interakcije. 

Isto tako, imaš skener s kojim usput skeniraš floru i aunu ili pak na pustim planetima rude i minerale tako da kasnije možeš prodati geološke rezultate.

Meni sve to sasvim OK. 

Lijep pozdrav ;)
12 godina

a jel se policija spawna odmah iza tebe kad ubiješ nekog ili lagano dolaze nakon nečijeg poziva 

17 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...

a jel se policija spawna odmah iza tebe kad ubiješ nekog ili lagano dolaze nakon nečijeg poziva 

E vidiš to nisam probal još 

Lijep pozdrav ;)
14 godina
Dado_ZG78 kaže...
antimadridista kaže...

Znači igra nije za svakoga.
Dok hodaš vidiš krajolik oko sebe, nova mjesta u daljini, strukture, uživaš u atmoseri (realna izmjena dana i noći, kao i vjetar, magla i sl na nekim planetama). Možda te usput napadne neka životinja ili otkriješ rupu u neku podzemnu strukturu. 

Nekad čuješ radio signal i možeš odabrati slijediti ili se odazvati pozivu upomoć. 

Dok se polako približavaš nekoj strukturi otkriva se veličina lokacije, osjaćaj je jako dobar - kao posada u Star Treku recimo. 

Također ako ne putuješ sam tvoja posada razgovara međusobno i otkriješ dosta o njima kroz te interakcije. 

Isto tako, imaš skener s kojim usput skeniraš floru i aunu ili pak na pustim planetima rude i minerale tako da kasnije možeš prodati geološke rezultate.

Meni sve to sasvim OK. 

također. nije poanta samo doći do POI, iako masu puta trčim do tamo kao muha bez glave 

nego, Dado, s obzirom na broj sati - jel' ti znaš možda kako točno funkcionira "posuđivanje" tuđeg broda koji sleti na planetu na kojoj si?

16 godina
Starfield

Ovo kaj Dado piše jednostavnno nije moguće. Nemoguće da je igra dobra kad ne možeš trčati oko planeta cijeli dan da bi ga okružio, ili voziti brod tri mjeseca da bi stigao do planeta u realnom vremenu i sletio di poželiš, bez vremenskih prilika i topografiije mjesta slijetanja.

Microsft je lažljiva firma i igra je smeće. A grafika je kao sa PS2. To zna svatko i sad idem na metacritic dat jedinicu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.9.2023 17:39 (forumaš).
Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Starfield

Evo zaigrao pola sata i loše mi je u želucu. Možda je opet zaigram za pet godina, nakon tonu zakrpi/modova i zaborava na današnji dan.

Ono koje nahajpano smeće od igre da je to prosto nevjerovatno. Na stranu to što je neoptimizirani uradak u stilu prethodnih igara iz BETEŽNE™, ali odavno nisam vidio gori UI (user interface). Paleta boja je gora od quake igara i povraća mi se od njih. Usput sam isprobao igru i na običnom HDD, ali to je tek potpuno neigrivo. Točno se vidi kad se učitava zvuk/tekstura/UI pri svakom otvaranju vrata. Svaka soba/vrata (u zgradi) im je j*bena nova instanca koja se treba učitavati. Osim tih mikro instanci imamo i makro učitavanja za uć/izać zgrade/broda. O svemiru i borbama u njemu neću uopće pričati, jer je to potpuna abominacija koju treba zakonom zabraniti. Ovo nije nikakvi RPG, već najobičniji FPS sa RPG tričarijama u stilu Borderlands serijala.

Ocjena: 4/10

Imerzija: 0/10

You are like Michael Jordan of being a son of a bitch!
Moj PC  
2 1 hvala 0
15 godina
Starfield

Zar je igraa stvarno toliko loša ili se pojedinim nije svidjela?

XBOX: RENZOR GT 01
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Starfield

memulica piše ti pod minimum req. SSD REQUIRED.

x18x05x ma živi užas, najgora igra ikad napravljana. Osim ako otvorimo novu temu "Starfield - konstruktivna rasprava", onda bih ti rekao da je odlična i u post-Morrowind eri najbolje od Bethesde. Nije savršena i bude patcheva (no ni približno broken ko F4 ili Skyrim day 1), al 30+ sati u igri još imam mind-blown trenutaka. Al da je spor početak, spor je. Treba dosta sati i da bi dobio neke mehanike i da se ti privikneš malo. Sad ne znam da li ti to odgovara. Bez spoilera, slobodno me pitaš za više infa u privatnu jer u ovu temu više ne tipkam iz osobnih razloga (nemam onaj žuti zaštitni skafander).

The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
x18x05x kaže...

Zar je igraa stvarno toliko loša ili se pojedinim nije svidjela?

Igra je teško sranje i nemoj ni probati za tih par eura , bolje poslušaj ekipu s ove teme i njihove konstruktivne kritike nakon sat vremena igranja. Vidi se da su to sve vrhunski znalci što pokazuju njihove validne kritike i dugogodišnje igranje RPG igrica. Samo se nadam da su uspjeli dobiti refund kako ne bi bili u financijskom gubitku radi ovog smeća od igre.

17 godina
protjeran
Lovac kaže...

memulica piše ti pod minimum req. SSD REQUIRED.

Jbga kad mi vrag neda mira, pa svašta isprobavam. Kao npr. ovu igru koja je rađena na enginu od mrtvog konja.

You are like Michael Jordan of being a son of a bitch!
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice