- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Tko bi mogao pomislit prije god dana kako sada rtx3070 treba spustit na low 1080p da bi dosegao 60fps ili rtx3080 na medium 1080p za isto. Gledajuči razvoj situacije izgleda kako će sve igre izašle 2023 i ubuduće biti neigrive bez obzira na hardwer.
How yes no Plati onom modderu 5 dolara da ti otkljuca DLSS jer Kožnati ne želi da DLSS bude open source
Ovo nema veze s open source-om, mogli su, da su htjeli / smjeli, omogućiti dlss free of charge...
Tko bi mogao pomislit prije god dana kako sada rtx3070 treba spustit na low 1080p da bi dosegao 60fps ili rtx3080 na medium 1080p za isto. Gledajuči razvoj situacije izgleda kako će sve igre izašle 2023 i ubuduće biti neigrive bez obzira na hardwer.
nije problem u hardveru, vec u softveru
kada ljudi prestanu kupovat lose portove, mozda ce i dobiti igre koje su napravljanje kako treba, ako moze Larian, mogu i svi ostali
jedino kome se moze tolerirati, donekle nedovrsena igra su indie izdavaci, ostali tako zvani AAA bi trebali odgovarati ekstremno za svoje gluposti, kao sto je to nekada bilo
kada se sjetim da sam nekada zivio, i to jako jako dobro, kao alpha i beta tester PC igara, gdje su mi placali da igram igre koje su nedovrsene, a danas ljudi placaju izdavacima da igraju "betu", samo se to sada zove ili preorder ili "launch month"
jedino je su igre "roba" koju ne mozes vratiti, ako ne radi kako treba (ne brojim steam povrat, jer to nije standard industrije)
gledajte siru sliku, ako 60% PC trzista igra na grafama 2060 nivoa, onda sve igre moraju raditi na takvih grafama minimum 60FPS high postavke na FHD monitorima ili manje, jer su i oni oko 60% trzista
sada zamislite zakon koji to kaze i tako regulira trziste, tipa da svaka PC igra mora raditi minimum 60fps na grafickoj koja cini 50% trzista, na rezoluciji koja cini 50% trzista, preko noci ce svi do jednog developera odjednom moci isporuciti takve proizvode
do tada, ili necete igrati takve igre, ili cete kupovati hardver da ih mozete igrati.
prestanite kukat i kupite si RTX 4080, ne budite siromasni
ona streamerica Alanah Pearce je dokazala da se može letjeti između planeta, letjela je doslovno 7 sati između dvije lokacije i konačno stigla na odredište.
Nije mi jasno zašto onda Bethesda nije ubacila mogućnost da sami letimo, samo puno brže, tipa da odvalimo takav put za 10 minuta. Znam da bi nam vjerojatno mnogima to dosadilo nakon nekog vremena, ali bi bilo fora.
How yes no Plati onom modderu 5 dolara da ti otkljuca DLSS jer Kožnati ne želi da DLSS bude open source
Ovo nema veze s open source-om, mogli su, da su htjeli / smjeli, omogućiti dlss free of charge...
Smjeli su. AMD je potvrdio da im nije uvjetovao nikakvo uklanjanje DLSS-a. Dakle, radi se o namjernoj odluci Bethesde/Microsofta da neće uvrstiti DLSS funkcionalnost.
Slazem se!
Ovo je PC, svaku "ekskluzivnost" treba ognjem i macem!
Apsolutno mi je nevjerojatno da nvidia ne uspjeva napraviti niti jednu tehnologiju koja je dostupna svima!
To treba srezati na najace!
Ognjem i macem pravednickim!
Smjeli su. AMD je potvrdio da im nije uvjetovao nikakvo uklanjanje DLSS-a. Dakle, radi se o namjernoj odluci Bethesde/Microsofta da neće uvrstiti DLSS funkcionalnost.
amd potvrdio... to im još jedino francuske sobarice vjeruju
to im čak niti inače naklonjeni jutuberi poput hw unboxed ne vjeruju
i oni su ovo reklamirali ko RPG haha a nakraju ispao looter shooter i to precijenjen
nije problem u hardveru, vec u softveru
kada ljudi prestanu kupovat lose portove, mozda ce i dobiti igre koje su napravljanje kako treba, ako moze Larian, mogu i svi ostali
jedino kome se moze tolerirati, donekle nedovrsena igra su indie izdavaci, ostali tako zvani AAA bi trebali odgovarati ekstremno za svoje gluposti, kao sto je to nekada bilo
kada se sjetim da sam nekada zivio, i to jako jako dobro, kao alpha i beta tester PC igara, gdje su mi placali da igram igre koje su nedovrsene, a danas ljudi placaju izdavacima da igraju "betu", samo se to sada zove ili preorder ili "launch month"
jedino je su igre "roba" koju ne mozes vratiti, ako ne radi kako treba (ne brojim steam povrat, jer to nije standard industrije)
gledajte siru sliku, ako 60% PC trzista igra na grafama 2060 nivoa, onda sve igre moraju raditi na takvih grafama minimum 60FPS high postavke na FHD monitorima ili manje, jer su i oni oko 60% trzista
sada zamislite zakon koji to kaze i tako regulira trziste, tipa da svaka PC igra mora raditi minimum 60fps na grafickoj koja cini 50% trzista, na rezoluciji koja cini 50% trzista, preko noci ce svi do jednog developera odjednom moci isporuciti takve proizvode
do tada, ili necete igrati takve igre, ili cete kupovati hardver da ih mozete igrati.
Strasno mi je da jedan RDR2 vrtim s dlssom na 4k valjda u 200fps-a a ovo sranje jedva navuce 50 a izgleda 20x gore inace imam rtx 4070ti i treba ih tužiti za ove perfomanse!
Uživao sam u fallout igrama (76 nisam igrao) Scrolls serijalu a za Starfield kažu da je najbolja njihova igra do sad tako da "nedostaci" na stranu ne može biti loša igra nikako. I da... igrati ću na Series X tako da me ne jebu tehnikalije već ću se fokusirati na gameplay i chill.
Nije baš sirotinja kupovala rtx3070/3080. Tako češ dogodine isto reči da je rtx4080 bio za sirotinju osim ako si bio sarkastičan.
Nije baš sirotinja kupovala rtx3070/3080. Tako češ dogodine isto reči da je rtx4080 bio za sirotinju osim ako si bio sarkastičan.
rtx 3080 nije izašla lani, nego prije tri godine
i još dok se normalno odvijao napredak u grafama, x80 bi nakon tri godine bila u najbolju ruku mid range grafa nakon izlaska nove serije
gtx 980 je nakon izlaska gtx 1060 postala mid/low grafa,
a sad bi 3080 trebala biti high end još pet godina valjda, samo zato jer mid/low range osakaćen minimalnim napretkom u novim generacijama
i sjeti se kako su se ponašale grafe te klase stare par godina u igrama poput crysisa ili stalkera, pa nije ova situacija ništa novoga
jedino što su i stalker i crysis izgledali mrak kad su izašle, ovo još nisam zaigrao pa nemam pojma koliko su zahtjevi opravdani
ali da je svega toga bilo i prije, itekako jest, čudite se kao pura dreku kao da gejmate od jučer
Ma igra je prva liga najbolja njihova igra dosta ,prvih par sati izgleda malo sporo ali kasnije je sve bolja i bolja .pusti ove hejtere vecina ih nije niti igrala nego citaju po netu i fokusiraju se na nebitne stvari kao nemos sletit na planet ili putovat izmedu planeta tj ovo drugo ispada da mozes samo ti treba pola dana da dodes do tamo ,ok performance mogu biti bolje i nadam se da ce to rijesiti s patchevima ali sto se tice bugova i ostalo ja dosad u 20 sati nisam vidio ,
Ma igra je prva liga najbolja njihova igra dosta ,prvih par sati izgleda malo sporo ali kasnije je sve bolja i bolja .pusti ove hejtere vecina ih nije niti igrala nego citaju po netu i fokusiraju se na nebitne stvari kao nemos sletit na planet ili putovat izmedu planeta tj ovo drugo ispada da mozes samo ti treba pola dana da dodes do tamo ,ok performance mogu biti bolje i nadam se da ce to rijesiti s patchevima ali sto se tice bugova i ostalo ja dosad u 20 sati nisam vidio ,
ne opravdavaj nesto sto nema smisla
Čekam 6. pa ću dati svoj sud, ali ako je jedini problem igre što nije elite dangerous ili no mans sky onda igra nema problema.
Ne kužim. Vidim da se svi žale na optimiziranost igre a evo ja nakon 10 sati igranja još na jedan bug nisam naišao.
Igra radi više nego glatko. Unutar New Atlantisa mi radi između 45-50 fps bez ikakvih frame dropova dok svugdje dalje ne pada ispod 60fps-a.
Laptop na kojem igram je Acer Nitro 5 sa RTX3060 (95w) i Ryzenom 5600H, kojem sam namjerno isključio turbo tako da nikad ne ide iznad 3.3 Ghz-a.
Koristim optimizirane postavke sa Hardware Unboxed-a a od modova koristim onaj za DLSS (0.700)
i onaj mod da makne taj glupi zeleni filter iz igre zbog čega mi cijela igra izgleda isprano (Neutral LUTs - No Color Filters).
Uglavnom ja sam za sada zadovoljan igrom pošto volim i uživam u takvom tipu igre.
Da je moglo bolje. Naravno. Uvijek.
Ali s obzirom kakva nam neoptimizirana smeća prodaju u zadnje vrijeme (Fallout 76) još smo dobro i prošli.
ne opravdavaj nesto sto nema smisla
Aj potrudi se procitat sto pisem ,kazem da je totalno nebitno sto nemozes sletit manualno,takve stvari bi dopizidile nakon vise puta jer su repetivne i nebitne isto kao manualno putovanje izmedu planeta eto to se moze ali opet nebitno jer tko normalan bi putovao satima izmedu planeta
Skinuo DLSS3+FG mod i igra je konačno fluidna i lijepo igriva. Na 4060Ti @ 2560x1440 Ultra (75% DLSS3 + FG) radi u svim područjima između 90 i 120 fps-a (165hz monitor / Freesync Premium). Prezadovoljan Tako je to trebalo biti po defaultu, a ne da neki 3rd party guy napravi bolji posao nego izdavač.
Umjesto da spavam, prešao 30h. Sad sam u Neonu i čistim sve po redu.
Nisam siguran za Morrowind, no definitivno bolja igra nego Oblivion, Skyrim, F3, F4 (onaj ispljuvak F76 da i ne govorim).
SPOILER-ići (za one na mobu):
- na Neonu imao intervju za posao, prvi zadatak mi je nabaviti kave za sastanak, a onda idem na jedan planet neću vam napisati da si slučajno netko ne otkrije spoiler tag
- dok smo već kod Neona, ima vibe kao DeusEx, sve puno - neona, isparavanje, kontrast siromašnih i korporacije
- s main questom stao tamo gdje dobiješ moći; i kako je dobro, ono rokneš u skupinu i 10 njih lebdi, leti na sve strane u gravitacijskom polju; strah me čeg sve još ima
- zaradio preko 100 000 creditsa samo s krađom rijetkih dobara s tuđih brodova
- kupio ogroman brod, skupljam plišane igračke. Imam jednu sobu gdje sve vrvi njima pa skačem gore dok mi dođe 5 godišnji nećak
Po meni Crysis is 2007 izgleda bolje nego ovo
Igra stara 16 godina
16 god prije Crysisa izasao je npr. Wolfenstein 3d pa kolika je razlika u grafici
Igra apsolutno ne opravdava ovakav tragičan native performance s obzirom kako izgleda... što jest jest. Grafika je ok, ali doslovno jednu ili dvije generacije unatrag.
jedino što su i stalker i crysis izgledali mrak kad su izašle, ovo još nisam zaigrao pa nemam pojma koliko su zahtjevi opravdani
ali da je svega toga bilo i prije, itekako jest, čudite se kao pura dreku kao da gejmate od jučer
Bf5, crysis, bf1, plague tale,dishonored itd izgledaju bolje od ovog a lete na današnjem hardweru. Opet lažeš i picajzliš.
Bf5, crysis, bf1, plague tale,dishonored itd izgledaju bolje od ovog a lete na današnjem hardweru. Opet lažeš i picajzliš.
laže ti da ne kažem tko
rekao sam da su to primjeri kako je i ranije bilo igrica koje su i novi hardver, a kamo li tri godine star, dovodili do ruba
još sam i napomenuo da nisam igrao sf i ne znam jel opravdava toliku zahtjevnost, ali da to nije ništa što se prije nije događalo
čitaj prije nego sikneš
Nakon 10ak sati igre, još uvijek se nisam skroz naviknuo na pucanje.. totalno mi je feeling nekako wonky. Jesam samo ja to primjetio ili vama ne smeta?
Nakon 10ak sati igre, još uvijek se nisam skroz naviknuo na pucanje.. totalno mi je feeling nekako wonky. Jesam samo ja to primjetio ili vama ne smeta?
a vidiš meni pucanje super. Možda ima i veze s skill pointovima/perkovima. Ali genijalno je izvedeno pucanje u zero G situaciji, lebdiš u zraku i ispucaš metak a ono tebe ispuca u kontra smjeru, vrlo zanimljiva situacija za taktiziranje.
Nego ja sam se izgledao zeznio na početku što sam izabrao Home owner perk. Ne znam šta me na to natjeralo, ali znam da nisam htio uzeti one perkove gdje si u boljem/lošijem odnosu sa frakcijama, ne želim se s tim ograničavati na početku. Uglavnom, home owner perk ti donosi neku kuću na nekom planetu, ali moraš banci vraćat pare za to. Pa sam otišao do banke i oni mi rekli da im plaćam 500 kredita tjedno, ali to je samo kamata, može ići unedogled. Ako hoću postat vlasnik moram otkupit kuću jednokratno za 125k kredita. I sad moram otići vidjeti kako kuća izgleda da odlučim. Bojim se sad da ako prepustim kuću banci da sam totalno izgubio taj perk. Moram vidjeti šta ću s time.
Nego ja sam se izgledao zeznio na početku što sam izabrao Home owner perk. Ne znam šta me na to natjeralo, ali znam da nisam htio uzeti one perkove gdje si u boljem/lošijem odnosu sa frakcijama, ne želim se s tim ograničavati na početku. Uglavnom, home owner perk ti donosi neku kuću na nekom planetu, ali moraš banci vraćat pare za to. Pa sam otišao do banke i oni mi rekli da im plaćam 500 kredita tjedno, ali to je samo kamata, može ići unedogled. Ako hoću postat vlasnik moram otkupit kuću jednokratno za 125k kredita. I sad moram otići vidjeti kako kuća izgleda da odlučim. Bojim se sad da ako prepustim kuću banci da sam totalno izgubio taj perk. Moram vidjeti šta ću s time.
Kakav immersion, čovjek čak i u igri diže kredit u švicarcima, pa ga ne može otplaćivati.
Kakav immersion, čovjek čak i u igri diže kredit u švicarcima, pa ga ne može otplaćivati.
pa, aj što u igrama imamo posla sa ubojicama, koljačima i gusarima, nego još se moram bakčat i sa lihvarima. Dobro da ne moram hodati po šalterima u igri
U 2023 AAA studio bi trebao znati napraviti svemirsku igru di možeš letat od planeta do planeta u istom sustavu (za ova dalja putovanja mogu izmislit što god žele i sakrit pod loading screenom) u nekom normalnom vremenu npr od sunca do najudaljenijeg planeta da ti treba cca 2-3 minute i da imaš nekakve ili mini igre tipa, izbjegavaj asteroide, skrivaj se on nekog velikog neuništivog broda koji te ganja, sustav je pun gusara pa moraš izfajtat svoj put do tamo itd itd, da je malo više mozga i vremena upotrebljeno i bolje opcije bi se našle da to putovanje ne bude dosadno... Ali ako ti se neda imaš fast travel i jebite se vi i ta sranja od mini igre... Ajde za igre poput mass effecta do joj se to i moglo oprostit jer nije bilo tehnologije ali ako je neki tamo indie studio uspio napraviti sa no mans sky onda su mogli i ovi pederi to napraviti... ali ne... Evo ti open world podijeljen na 1 000 000 kockica u kojima se možeš igrati do sljedećeg loading screena.
Ako je igrin prodajni adut bio istraživanje svemira sve drugo osim ovog gore je kurčina jer fast travel nije exploring... Da je taj dio bolji oprostio bi joj i bezvezni AI, bezvezno napucavanje, looter shooter aspekt, loše RPG elemente i što ti ga ja znam... nešto mora biti izvrsno da bi zažmirio na neke druge stvari. Jako sam želio da igra ne puši kurčine ali eto... Bethesda to voli i to je ok.