ajme 5 puta covjek klikne da mu jedinice odu na neki drugi polozaj, nemoze kliknut 1 put nego bas mora kliknut par puta -.- neka mi ovo netko objasni.....sumnjam da ce netko dati dobar odgovor
Večina misli ako imaš veči apm da si bolji u igri,a to nije istina.
Ak pod "većina" misliš "njubare" onda da.
Ko što reče čovjek, APM je posljedica, ne uzrok. Ako znaš šta treba radit u kojem trenutku onda će ti i APM (vjerojatno) biti visok. Uostalom, APM nije stalan, sasvim je normalno tokom meča u nekim trenucima imat APM 20 a u drugim 160 - prosjek ti više govori koliko si imao praznog hoda kroz igru (tzv. noob sindrom ili "ne znam šta bih sad radio pa čekam da se nešto desi") nego koliko zapravo "brzo" igraš.
Što se tiče klikanja par puta umjesto jednom ljudi to rade iz dva razloga. Prvi je da bi flaksali na svoj APM kad gledaju replay, što je naravno debilno. Drugi - i puno pametniji razlog - je da se ufuraš u brzo klikanje kako bi brže reagirao kasnije u trenutku kad će ti to trebat, npr. kod micranja mutaliskova, obrane marinaca od banelinga itd. Ja isto znam spamat na početku partije, pogotovo skroz prve, jer sam skužio da zagrijem prste i da se tako lakše prilagodim ritmu igre. Al to nema nikakve faking veze sa APM-om.
U svakom slučaju, onaj ko se trudi direktno povećavati svoj APM na bilo koji način, samo da dobije visoke brojke - taj je kreten, treba naučiti igru kako valja i pratiti APM kao pokazatelj napretka. I ne maltretirati druge sa "čoeče gle kolki mi je APM tu jbt pa ja sam totalni pro"...