Star Trek Online (STO)

poruka: 1.523
|
čitano: 277.898
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Star Trek Online (STO)

blesavi amerikanci, taman im valjda posao zavrsava i svi rushaju kuci i sruse nam server Mršti se

Potpis:
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Star Trek Online (STO)

"Correct me if I'm wrong, this is the third day in a row where the servers have been down for "EMERGENCY" maintainance, at about the same times. This is absolutely fracking unfogiveable. I put up with it yesterday simply because it's one of those things, but three days of EMERGENCY maintainance in a row smacks of simple bad planning for anyone outside the damned USA!

Before you alienate 70% of the world with your "EMERGENCY" maintainance rubbish, consider letting us know general information as to what the emercency was. Was it because no-one answered the support bleeper when the automated server monitoring software reported a problem? Pah. "

Evo jedan dobar post sa foruma. Smece covjece 3 dana ne moz igrat. Ovo je headstart u fail.

17 godina
Star Trek Online (STO)

Eh a sad ovaj urnebesno dugi Login queue... Popodne je sve tako lijepo radilo.

Nakon 10 minuta sam došao s 1200 na 795...

Mislim, sad su "samo" preorderi na serverima. Šta će biti kada se svi retail uključe? Trebali bi pojačati te servere. Kad se Ameri spoje mi smo u banani.

Poruka je uređivana zadnji put ned 31.1.2010 21:40 (TomoR).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
mislav_01 kaže...

Ma po*erem se Crypticu na glavu...Jave da server ide opet dole, nikakvih 10min countdowna nego za 30s jednostavno iskljuce valjda glavnu sklopku. Kakvo dovrsavanje questa, nema veze sto je igra retardirana pa ne zna zapamtit quest, nego moras ground combat pocinjat ISPOCETKA. 

A danas je sve teklo fino i glatko, taman sam se uzivio, ljepo napredujem i sad ovo... Mršti se

Oprosti, ali STO zapamti quest na većoj razini nego bilo koji drugi MMO.

Instance uvijek moraš ponavljati u potpunosti nakon izlaska u svakom MMO-u, osim ovdje gdje ti daje da nastaviš na pola misije unutar ground combata tj. na početku tog segmenta i sl.

Mislim da nije fer da kažeš da je igra glupa ako nisi igrao neke druge igre tog tipa, kao WoW primjerice, koji bilo kakvo ispadanje iz instance (ako se ne vratiš kroz 5 minuta) računa kao posve iznova ponavljanje.

Što se rušenja servera tiče, server se nije srušio sada, nego je ugašen, a najvjerojatnije zbog dodavanja novih mašina u cluster, što zahtijeva gašenje clustera.

Crypticova greška je što nisu odmah u startu nabavili dovoljno snažnu infrastrukturu, ali i razumljiva jer se iz nepoznatog razloga dešava skoro svima, pa i famoznim Blizzardu, iznova na svakoj ekspanziji.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
17 godina
Star Trek Online (STO)

Da, ... ako niste primjetili u combatu nekada iskoci poruka Checkpoint reached ... ili tako nesto.

Ako se srusi igra ili izadjete iz misije, nastavljate od tog checkpointa, ili od pocetka ako niste presli niti jedan.

Potpis:
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja kao i ti izrazavam svoje nezadovoljstvo i zadovoljstvo. Bilo ono realno, opravdano ili ne to je moje mišljenje koje je jednako vrijedno kao i tvoje. Shvati da me ne zanimaju tehnikalije, gledam cisto kao igrac koji je ocekivao razinu usluge koje nije dobio. Cak i da uzmem sve probleme lansiranja u obzir. Mislim da je ovo ispod prosjeka neke stabilnosti koju sam ocekivao pogotovo nakon toga sto su mogli ucit iz iskustva prijasnjih vlastitih MMOova, a o konkurenciji i da ne govorim. Izgovor "svaki MMO ima problema na pocetku" postaje pomalo izlizan. Dakle oprosti ti meni.

Nema "Server will shotdown in 10mins" ili ako dodaju clustere da ne mogu to najavit? Nego bude poruka "server will go down" i za 30s te izbaci bez da se stignes pripremit i odlucit oces uc uquest, beemat se nastavit ili šta. Dakle malo heads upa ako je to stvarno planirano ne bi škodilo zar ne? Pogotovo kad zadnja 3 dana dok je EU primetime serveri budu dole?

Ja sam igru vec platio (na steamu) i platio sam preorder da igram prije, dakle headstart od kojeg nemam apsolutno ništa da ne govorim da collectors edition (koji sam isto uzeo) stvari nisu ubacili u head start i ako ocu igrat s trillom headstart koji sam uzeo preorderajuci igru na nevidjeno nema mogucnost da iskoristim ono što sam PLATIO.  Šteta ili ne igram s trillom ili ne igram head start jer vremena 2 puta pocinjat lika nemam!

Igrao sam igre kao WoW, AoC samo sto tamo citav svijet otvoren di farmam questove nije instanciran pa kad ubijem 5/10 mobova i kad se ponovo logam je idalje 5/10. Ovdje potrosim 10ak minuta da kad se igra crasha i ja se vratim nakon 30s sve moram ispocetka. Malo mi to smeta. Pogotovo jer smatram da je groundcombat malo predug. Odnos broja grupa mobova i vremena kojeg treba da se prodje kroz njih. Nije to veliki minus ali zna ici na zivce. "Checkpointsi" su dobro riješeni ali ocito je to dvosjekli mac upravo radi situacije u kojoj sam se našo.

Server upgrejdaju ili ne, uopce me ne zanima. Neka se to objavi, najavi, (da si znam planirat) dan ranije ili par sati ranije jer valjda znaju kad dovlace ormare servera ili to kad im pukne? Meni se cini da imaju nepredvidjenih poteskoca.

Cryptic se sada mora nosit samo s preorderanim igrama i server se guši, dali je offline, dali ima sitan lag ili je que nije bitno. Mene brine sta ce bit kada bude sluzbeni release i dodje jos igraca. To me malo brine. Jer ako u headstartu ne mogu uc na server jer je kapacitet nedovoljan sta ce bit kasnije. Dobio sam fino kitu a ne head start.

Dakle da li sam razocaran jesam, da li svejedno igram. Igram. I vjerojatno cu igrat jer unatoc svim probleimama koji trenutno postoji igra je faking STAR TREK i igro bi star trek tetris u ovom trenutku. Toliki sam fan.

EDIT: Que je 1500 tak da ako planirate danas igrat prijavite se u red.

EDIT2: Upravo sam 3 puta izletio od quea (bio 240 / 1600, pa 500/707 i sada 621/759), ekipa udje prije onih koji su ranije stali u que dakle que ne sluzi apsolutno nicemu. I sad je ovo normalno i trebalo bi se tolerirat. A ne kako da ne...Izgleda da su smanjili debelo kapacitet servera. Que se UOPCE ne mice i totalna je lakrdija. Jer nema veze sa stvarnoscu ocito, malo si ovo mjesto pa lega udje koji je poslije tebe stao, pa te izbaci pa je malo jedan malo drugi broj. Katastrofa.

Poruka je uređivana zadnji put ned 31.1.2010 23:07 (mislav_01).
17 godina
neaktivan
Star Trek Online (STO)

Mene je AoC još bio izlječio od kupovine bilo kakvih budućih collector's editiona ili ranijeg vremena igranja.

Svi novi MMO-ovi kad tek krenu ionako su prepuni bugova i serveri stalno 'štucaju', pa tih prvih nekoliko dana ionako igra nije baš nešto privlačna.

Što se CE tiče, počeli su muljati sa sadržajem. Ako već platim više nekakvi CE, onda unutra želim i luksuzni sadržaj a ne samo nekakve uniformice ili drugi model broda unutar igre?!?  Collector's Edition-i ranijih igara su bili ipak bolje izvedeni i dolazili su sa knjižicama artworka, CD-ima sa soundtrackom, ogromnim lakiranim mapama u boji, čak neki s majcama ili kapama vezanim za igru u pitanju. Danas brate sve siromašniji i siromašniji sadržaj kutije (dapače čak se radi na tome da sav dodatni sadržaj bude virtualan - u samoj igri!) Neodlučan

Inače, prvo sam mislio kupiti STO ali sad ću baš pričekati nekoliko tjedana/mjeseci dok se izlječe sve 'dječje bolesti', pa dok dođe i nekakav trial da ga malo isprobam i tek ću onda odvagnuti kupiti to ili ne.

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Velebni Cryptic i njihova "sposobnost" na djelu:

Koja sramota, uzas. AoC je imao bolji start od ovoga.

Naravno da me 10ak puta izbacilo iz quea. Blazeni queovi vanilla kor'galla. Sad mi fale kraj ovog Smijeh

Poruka je uređivana zadnji put ned 31.1.2010 23:25 (mislav_01).
17 godina

Imam sreće da pol vremena kad je server u banani imam posla pa nekak preživim ^^
Bez obzira na sve igra mi je zabavna i makar nije vrijedna novaca sve jedno je mislim igrat jer trenutno nemam ništ bolje u ponudi.

Idem probat upalit na pol sata da malo pew pew. Baš mi je fora to nadrkavanje po svemiru, fino laganini bez stresa.

edit

Je q je do jaja tak da ništ od igranja. Budem sutra probal a sad u krpe.

Laku noć i gl onima koji čekaju na q.

Poruka je uređivana zadnji put ned 31.1.2010 23:36 (NEW_MAN).
17 godina
neaktivan

Opet server dole. Prekrasno. Unexpected kao. Da tim lemurima u crypticu mozda Smijeh

17 godina
neaktivan
Star Trek Online (STO)

Ja gledam na to ovako: moja očekivanja za MMO su izrazito niska; MMO igre su izrazito kompleksne, hardver je preslab za ozbiljnija rješenja i masovnost istovremeno i od MMO igre očekujem nepostojanje AI-a, bugove svugdje i u prvih nekoliko mjeseci probleme s kritičnim bugovima s questovima, a rušenje servera i lag očekujem najmanje u prvom mjesecu.

Osim toga - igra je u svemiru: +, Star Trek je: ++ => igram, a s obzirom da su jedino WoW i EVE kvalitetom izvedbe bolji, a oboje mi je strašno dosadilo...

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ma znam lega, ti to gledas totalno objektivno, hladno jer se i kuzis u samu srz problema. Meni je toliko zao sto za Star Trek pa sam ljut. Iracionalno da, sta ces Mršti se

Al barem na forumima ima smiješnih postova:

http://www.mmoserverstatus.com/star_trek_online

An easy mistake to make, and I hope that you now know the difference between the two.
Q = A mischievous, threatening, omnipotent being who has taken an interest in humans.
queue = To wait in line.
Please adjust your game accordingly.
Thank you

Unfortunately, the issue has been compounded. The forums have extended the mistake further, to QQ

Not one word from them in English since the 3rd consecutive day of "unexpected downtime" announcement.

Why would they need to communicate, when they can just wait for the pack of rabid red uniformed fanboys to come and defend them?

I can just imagine Cryptic HQ right now. Desks on fire. People fighting each other too the death. The servers in the background, in the process of exploding. Some guy reading the forums while cutting himself. The CEO in his office amid all the chaos counting his lifetime subscription money. The developers committing ritualistic suicide. While the rest of the employees are taking turns crapping on the star trek IP.

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.2.2010 1:11 (mislav_01).
17 godina
Star Trek Online (STO)

Meni je prezakon, evo cak me i Cryptic podsjeca da moram na spavanje.

Vis kako su ti ljudi lijepo obzirni Smijeh

Inace igra mi je odlicna, ocekivanja isto nisam imao nikakva tako da je ovo iznad mojih ocekivanja Belji se

Recimo igra Parkan II mi je isto bila super iako je kad pogledas malo bolje igra shit, ali meni je bila zabavna

i tada se fokusiram na zabavne aspekte igre a na sranja i propuste zazmirim i niti ne mislim.

Potpis:
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Prava Star Trek igra za gušt STO će biti možda tek kasnije, za sada mi je fun to što je nepresušan (za sada) izvor SFC-style borbi brodova. Sve ostalo me iskreno ne interesira. Za priču imam seriju, Elite Force 1 i 2, Generations (iako je priča iz filma), a za borbe je ovo bolje od SFC-a (Starfleet Command) i to je to. :)

Realno, dok ne naprave potpuno otvoren svijet s 0 instanci i 0 loadanja, neće biti pravog Star Treka, a to ne može još ni Blizzard ni CCP; Blizzard podijeli u servere sa po 2500 ljudi, a CCP generira beskonačno identične svijetove i loada svako malo, pa zašto to očekivati od Cryptica?

16 godina
neaktivan

Toliko o headstartu.. Od 4 dana head - starta uspio sam odigrati samo u prvom danu. Ostalo je bilo strašno lagovito ili se nije moglo upasti (queue je toliko ko da se dijeli sarma) Ne mogu vjerovati da je beta radila bolje od nečega što je trebalo biti full release?!

Nakon podijeljenih desetaka tisuća ključeva u beti, sad sve štuca. Imali su kontrolu nad brojem ljudi koji će igrati head-start, zato smo aktivirali ključeve na njihovim stranicama. Zar im je bilo toliko teško planirati broj servera nakon testiranja provedenih u beti?

Bilo bi fer da svim sudionicima head-starta poklone tjedan dana game time-a, jer nismo dobili svoja 4 dana (a još +3 zbog duševnih boli). Ako se jednom uspijem ulogirati to će biti prvo što ću tražiti.

Ako svaki MMO ovako počinje, kao što se navodi u gornjim postovima, onda ekipa koja ih proizvodi mora malo razmisliti o načinu na koji rade. Jer nešto u tom procesu sigurno ne štima. Nek se nađe neki kuhar i promijeni im recept (možda se zbog višestrukog kopiranja originalna receptura više ne vidi dobro pa svi koriste 20 deka servera umjesto 20 kila :) ).

Danas sam bio 877 u redu, nakon pol sata sam bio 874. Naravno da sam odustao, trebalo mi je malo opuštanja uz Mass effect.

Google is your friend
17 godina
neaktivan

Pretpostavljam da je problem novac. Infrastruktura za podržati MMO nije jeftina, a budžet se uglavnom potroši prije releasea, tako da svi štede na serverima u startu, a nadaju se krpati naknadno.

15 godina
neaktivan
Star Trek Online (STO)

Ej, ljudi, ne znam šta se brinete! Jutros na Bug stranicama upravo vest da još jedan poluproizvod živi i dan-danas. Kad prođe ova gužva oko logiranja u STO ima ta igrica da živi i živi...

Alkohol ne rešava probleme, ali ne rešava ih ni mleko.

0 0 hvala 0
17 godina
Star Trek Online (STO)

Situacija sa Crypticovim serverima je sramotna. Nakon 8-9 sati navečer praktički više nije moguće igrati jer Amerikanci lagano pale svoje mašine. Živo me zanima kakva će situacija s logiranjem i stabilnošću servera biti nakon pravog launcha. 

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Jel netko provjerio navode sa STO foruma:

Napisano danas: "No, the really amazing thing is that now that the game's back up, and there's no queue, not a single person has come back and said "gee! Sorry for being so hasty! You guys did a great job! Thank's for listening and solving the problem for us so fast!"

Jel su to stigli novi serveri i nema više čekanja, ili samo nema više dosadnog buljenja u infinity queue?

Google is your friend
17 godina
Star Trek Online (STO)

Evo ja danas radim od doma, Zura zna zašto.

Trenutno se ulazi bez problema; ali isto tako se i u subotu/nedjelju prijepodne moglo ulaziti normalno. Pravo stanje stvari ćemo znati večeras kada se opet Ameri počnu kačiti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Zura kaže...

Jel netko provjerio navode sa STO foruma:

Napisano danas: "No, the really amazing thing is that now that the game's back up, and there's no queue, not a single person has come back and said "gee! Sorry for being so hasty! You guys did a great job! Thank's for listening and solving the problem for us so fast!"

Jel su to stigli novi serveri i nema više čekanja, ili samo nema više dosadnog buljenja u infinity queue?

Ja sam jucer oko 1:30 ujutro usao u igru, sve je radilo savršeno, niakav lag, nikakav que. I izaso sam oko 3:30. No zato sam od 19:30 do 00:00 stalno imao probleme il server dole ili que. Dakle kasnije sinoc radilo je sve kak treba, sta su napravili ne znam, nigde nista ne pise.

17 godina
Zna ko portove koje trebam da bi igral?
16 godina
neaktivan

Jer može netko meni pomoć da zaigram tu igru,pokušao sam ući u igru i sad me traži neki cdkey koji košta za betu 4 dolara,ako bi mi to pomoglo 4 dolara nije problem jedino što nemam karticu.Ljudi pomozite volio bih zaigrati danas tu igru.

17 godina
HRVOJE345 kaže...

Jer može netko meni pomoć da zaigram tu igru,pokušao sam ući u igru i sad me traži neki cdkey koji košta za betu 4 dolara,ako bi mi to pomoglo 4 dolara nije problem jedino što nemam karticu.Ljudi pomozite volio bih zaigrati danas tu igru.

Beta ti je već prošla. Sada možeš ući samo ako si prednaručio igru.

17 godina
neaktivan
HRVOJE345 kaže...

Beta je gotova, igra je krenula, sad je u head startu za one koji su pre-orderali. Da bi sada igrao moraš kupiti igru.

16 godina
neaktivan

također, ako ti netko traži novce za beta ključ, samo te "valja". Beta ključevi su bili besplatni. I kao što je ekipa već odgovorila. Bete više nema. Da bi igrao moraš platiti 50$.

Google is your friend
15 godina
neaktivan
Star Trek Online (STO)

Eto konacno i mene, vidim da je ovdje najveci promet po nasim forumima o STO, pa bi bio red da se prikljucim.

Sinoc iza 1:45 su ocito sredili servere jer nije bilo Q-a unatoc prime-timeu za Amere (njima je vecer taman pocinjala), a i instance su bile krcate, sector space po 50 PCa, i unatoc svemu sve je letilo. Cak je i loadanje instanci islo kao i pred par dana. Ako tako ostane i nakon 2/2, mila majka.

Long live Arklenium, LLP, Qa'Pla!

The eternal mistake of mankind is ti set an attainable ideals
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Hvala na odgovorima,kad skupim lovu ču krenut igrat.

17 godina
Unable to authenticate:
ffs?!?

Ima ko kakav prijedlog?
17 godina
neaktivan
Star Trek Online (STO)

Jel tu sva ekipa većinom u Arkleniumu? Smijeh

Ja jučer mislio krenut oko 3 igrat, al mi se nije dalo fakat, preračunal sam to je oko 7 sati u americi, onak, reko sigurno bu que 10000, pa odustal. Al se vidimo danas! Ako opet nebu server down, al iz ovoga šta govorite, izgleda da su pojačanje doveli tak da... jeeej!

@NEW_MAN

Zvuči glupo, al, jesi pogledo CAPS? Meni se dogodilo jednom...

Promijenio sam potpis, nisam htio otvarat novu temu pa evo link ovdje - http://www.100mb.nl/
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.2.2010 12:45 (1domagoj1).

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice