S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat

poruka: 531
|
čitano: 254.702
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Evo vidim da je moj susjed XIII kao sto je i rekao, napisao knjigu o COPu pa da se i ja javim... Kao prvo svi vi koji zelite igrat COp a imata slabiju konfu ne zamarajte se, igra se moze igrat bez beda na slabijoj konfi. Pa pogledajte samo kakvu ja konfu imam!!! Smanjite detalje i rezu... npr medium detalji, i reca 1024*768 i igra ide bez beda, osobito sa PCI Expres grafickom, ja jos vrtim na starom AGP8x tako da mrvicak zasteka ponekad!! Ali sve za COP. prica je ok, nije nesto posebno ali dovoljno da se seta po mapi, sredjuje oruzje i uziva u makljazi!!! Prvo i osnovno za sve koji pocinju igrat, za Boare i ostalu gamad obavezo Sacmarica, bilo koja, samo da dere i to osobito izbliza!!! Jer su u ovom djelu je...no izdrzljivi, a psi, spolno im opcim mater stalno grizu i trce oko tebe da ih nemos pogodit!!! Patuljak telekinteticar koji izbija oruzje iz ruke, zabit se u njega i sacmom po tikvi i par puta tako i majstor gotov!!! Uglavnom, drzite se mjesta na mapi koje je naveo XIII jer su tamo alati za fixere (nema USB Stickova kao u CSu nego fine i raugh tools i calibration tools). A trebat ce vam definitivno!!! Od odjela preporucujem Sevu i Exoscelleton, sredite Exo i gamad vam nemoze nis!!! Jos ga cak mozete sredit da i trcite!!! Igra je kao i Svaki Stalker dosad!!! Ako sta trebate pitajte.... vidimo se u Zoni!!!

Moja Konfa: Intel Pentium IV 2,4 GHz, Abit IC7, 2 GB Ram 400Mhz, Ati Radeon 9600 Pro AGP, HDD 1,5TB
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
fenix1986 kaže...

Ako sta trebate pitajte.... vidimo se u Zoni!!!

E vidiš ovo kad si rekao "vidimo se u Zoni!!!" me je potaklo na razmišljanje. Zamislite Stalker MMOFPS? Znači sve isto samo što se ne tučemo protiv botova već protiv pravih ljudi. Počnete kao loner koji je došao u Zonu te kako napredujete i dižete reputaciju na serveru(sa svima ste u početku neutralni pa lako možete radit prljave poslove za ostale frakcije,te bi vas eventualno primili u nju)te kao član određene frakcije zatim nastavljate da pokorite svoje vječne protivnike, ili možda ostanete neutralni i osnovate mini frakciju trgovačkog putnika? Šetate se od frakcije do frakcije, prodajete artefakte/oružja i slično(upgrade oružja/suita? Pa praktički nebo je sama granica.Kad bi tako nešto izašlo jednog dana ja bi se rastopio od srećeSmijeh

15 godina
neaktivan
Stoja kaže...
fenix1986 kaže...

Ako sta trebate pitajte.... vidimo se u Zoni!!!

E vidiš ovo kad si rekao "vidimo se u Zoni!!!" me je potaklo na razmišljanje. Zamislite Stalker MMOFPS? Znači sve isto samo što se ne tučemo protiv botova već protiv pravih ljudi. Počnete kao loner koji je došao u Zonu te kako napredujete i dižete reputaciju na serveru(sa svima ste u početku neutralni pa lako možete radit prljave poslove za ostale frakcije,te bi vas eventualno primili u nju)te kao član određene frakcije zatim nastavljate da pokorite svoje vječne protivnike, ili možda ostanete neutralni i osnovate mini frakciju trgovačkog putnika? Šetate se od frakcije do frakcije, prodajete artefakte/oružja i slično(upgrade oružja/suita? Pa praktički nebo je sama granica.Kad bi tako nešto izašlo jednog dana ja bi se rastopio od srećeSmijeh

To bi bilo zakon. Mislim da bi broj igrača na wow serverima naglo opao...

16 godina

Nebi,jer bi ova igra zahtjevala skill,što u wowu nepostojiNeodlučanAli bi svi ljubitelji fps-a došli jer praktički i ne postoji kvalitetan mmofps (nažalost svi samo glupi RPG guraju Viče)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ova igra je jeziva.....lol...

JEDVA ČEKAM COD:MW2
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Gamer71 kaže...

ova igra je jeziva.....lol...

U prvom  djelu stalkera ubijala me od straha ona muzika u meniju, jednom sam igrao pa izbriso, jednosavno nisam za takve igre

16 godina
neaktivan

Stari moj koje bi tu makljaže bile... klanja na svakom koraku a još te anomalije drmaju kad god stignu... boriš se protiv nekog lonera a iza tebe još iskoči bloodsucker pa ti i on  zagorča život... problem je u tome što bi većinu vremena provodio u Zoni a ne u stvarnom životu... :) Al neka... volio bi da to naprave!!!

Moja Konfa: Intel Pentium IV 2,4 GHz, Abit IC7, 2 GB Ram 400Mhz, Ati Radeon 9600 Pro AGP, HDD 1,5TB
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Mislim da bi to bio vrhunac po pitanju FPS-ova, pa praktički sve imaju:ogromnu mapu(kombinacija svih nastavaka zajedno bi bilo super,samo da se netreba loadat između mapa nego da je slično kao farcry 2)ogromnu kolekciju oružja/itema/suita,frakcije,mutante,artefakti za lovit, samo to sve treba ukomponirat u multiplayer bez neke komplicirane priče ,nego samo da počenš kao došljak u zonu(eventualno možeš birat oćeš bit loner ili vojnik, tako da možeš ić i sa vojnom karijerom)i jednostavno preživljavaš na ovaj ili onaj način...tu ostaje igraću da se snađe (što kao ratnik,što kao diplomat)i jednostavno uživat u ZoniSmijehE za takvu stvar ja bi plaćao pretplatuCool

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

kao prvo stvarno bi bilo dobro da naprave neku dobru vrstu MMOFPS-a ili nekog dobrog multiplayera sa nekom pričom, držim fige za to. Kao drugo, kako bi nasi sabornici rekli; ispravak netočnog navoda, a tiče se Calibration Tools slike u Pripyatu sto sam postavio one se NE nalaze u Supermarket-u nego u Department Store-u. Duboko se ispričavam. A zadnje, našao sam Oasis (uz pomoć trikova, crne magije i Google videa) i artifact iz tog Oasis-a, koji iskreno nije neš posebno i vratio ga scientistima. Tako da sam ja u potponosti riješio igru 100%. (možda još ne znam šta ću sa onolikim dokumentima što sam ih nakupio u onom podzemnom labaratoriju, al eto...) Smijeh. Pozdrav.

MBO: Gigabyte EP35-DS3P, CPU: C2D 7200 2.53GHz, MEM: OCZ Platinum XTC 1000MHz 2x2GB kit, HDD: 2x500GB Seagate, 2x750GB Samsung, 1x640GB Samsung, KUĆIŠTE: TT Armor, PSU: OCZ GameXtream 700W, VGA: Power
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Imam rusku verziju igre, a problem mi se javlja odmah pri pokretanju instalacije.

Pojavi mi se poruka iz donje prilozene slike, a glavni problem je u tome sto sve pise na ruskom.

Da li je netko dobio istu takvu poruku, ili slucajem zna ruski pa da mi prevede? :)

Steta sto ne mogu copy-paste iz prozora pa prevest preko neta, a prepisivat slovo po slovo... khm...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Glupost...

To nije ruski(ćirilica),a pošto nemaš ćirilićni font ni ne dobivaš error report u orig. obliku,nego u nekakvom nakaradnom fontu...

Imaš i patch za engleski,pogledaj na netu

17 godina

Imam patch, ali njega se moze kopirati tek nakon instalacije.

Jel mogu ikako instalirati cirilicni font, pa da skuzim o cemu se radi?

Ili mozda rucno extractati datoteke iz setupa?

EDIT: stvar riješena. Rucno sam otpakirao datoteke iz Inno Setupa.

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.11.2009 16:00 (Burs).
16 godina
neaktivan

igru sam presao i moram vam rec da je ovo najbolji stalker do sada. bugova gotovo da nema, ali najbolje je povezanost side questova sa glavnim te mi se dopadaju achievementsi. Jedina mana igre je to što je kratka, ali rješavajući side questove potrajalo je vremena. mislim da sam igru presao 100%, sve sam side questove obavio, sve toolse skupio, sve achievementse... ak trebate pomoc javite :) (po mogucnosti na PM)

P.S. ste skuzili streloka?

Strelok Strelok
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.11.2009 23:57 (napolitanke).

3 0 hvala 0
16 godina

Koliko vremena ti je trebalo da je predjes?

Meda
17 godina

I molim vas da obiljezite SPOILER-e kad pisete o CoP za nas koji nismo jos poceli igrat

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
napolitanke kaže...

igru sam presao i moram vam rec da je ovo najbolji stalker do sada. bugova gotovo da nema, ali najbolje je povezanost side questova sa glavnim te mi se dopadaju achievementsi. Jedina mana igre je to što je kratka, ali rješavajući side questove potrajalo je vremena. mislim da sam igru presao 100%, sve sam side questove obavio, sve toolse skupio, sve achievementse... ak trebate pomoc javite :) (po mogucnosti na PM)

moram se nadovezat da je istina sto si rekao da igra ima najmanje bugova do sada i to sa niti jednim patchom (il je jedan izasao, ne znam), i ja mislim da sam je 100% prešao, mislim nisam siguran... sve je OK, samo što je po mom mišljenju igrica prekratka, a misije u Pripyatu su mi nekako monotone i kad ih rijesis, nađeš praktički sve onda samo lutaš onako besciljno, najdosadniji dio mape (za mene).

P.S. da skužili smo streloka i da jedva cekam da dođe eng. verzija da skužim sta su koji k.... oni pričali (onaj komandir i Strelok) ???

P.S. 1 nadam se da su one moje mape koje sam postavio kome pomogle da nađu Calibration Tools

MBO: Gigabyte EP35-DS3P, CPU: C2D 7200 2.53GHz, MEM: OCZ Platinum XTC 1000MHz 2x2GB kit, HDD: 2x500GB Seagate, 2x750GB Samsung, 1x640GB Samsung, KUĆIŠTE: TT Armor, PSU: OCZ GameXtream 700W, VGA: Power
16 godina
protjeran
napolitanke kaže...

sad kad si spomenuo da bugova gotovo i nema meni bio bug kada je dan znaci sve suncano a iznad mene ko da je neki oblak koji radi sjenu znaci u krugu mene 10 m je stalno okrugla sjena a oblaka nema ni niceg sto bi radilo sjenu

to me malo bilo izživciralo 

prodajem pozivnice za partis
17 godina
neaktivan

Odigravši COP odlučio sam se napisati mali pregled,i približiti ovu izvrsnu igru svima.

Igra je skinuta sa TBP-a(espaconsolas izdanje)

Najinteresantnija stvar je što je igra dorađena:uopće nema bugova,ni minornih ni onih koji su upropaštavali čitave questove.Stalker bez bugova:u cijelom igranju nisam naišao gotovo ni na jedan bug(samo neki minorni vezani uz fiziku objekata u par slučajeva)Igra radi! Također je izuzetno optimizirana(glatko igrana sa athlonom 62 x2 5000+,2 gb ddr800,x1650pro(agp!) u 1024x768 na medium-high detaljima

Nedostatak je loš i nepotpun prijevod s ruskog(Google translate) a također i relativna kratkoća igre(glavnih misija) te težina(na "medium" bez ikakvih problema pređena,vrlo brzo u igri je mogue skupiti masu love,napredna odjela itd

Po mome osobnom mišljenju ovo je zasigurno najbolji Stalker ikada i jedna od najboljih igara ikada.Zona je ovaj put ogromna,dva ili tri puta veća od prošlih.Dizajneri su također prionuli na posao i napravili niz atraktivnih lokacija(Ruševni kompleksi,Pripyat napravljen po uzoru na stvarni(!) iako mnoge  lokacije nije obavezno ni posjetiti(ako pratimo glavne questove) a opet su tu,izvrsno napravljene,bogate detaljima,očaravajuće.Vidi se da je igra napravljena s puno truda i sa strasti.Ovaj put je Zona povezana-iz bilo kojeg dijela možemo doći do drugog kraja mape(lokacije nisu linearno povezane kao u prošlim nastavcima,posebice SOC).Inovacija nema previše(2 nova mutanta itd,par artifakata).Zlokobna atmosfera u prvim nastavcima je ublažena većom prisutnošću neutralnih likova(lopovi švrljaju svugdje po zoni ali su ispočetka neutralni su prema igraču,konačno) i blizinom sigurnih kuća tako da je igra ugodnija,manje napeta od prošlih nastavaka(sve dok se ne spuštate u podzemne jazbine "snorkova",ruševne laboratorije ili po mraku).Autori su zonu nastojali napraviti što sličnijom pravoj,i uspjeli su u tome:izlasci sunca nad radioaktivnim močvarama,sumrak u istraživanju napuštene goleme tvornice,zapanjujući Pripjat su stvari zbog kojih treba,ako ništa, bar isprobati ovu igru.

Moja ocjena:98%

15 godina
neaktivan

za mene igra sa najboljom tematikom ikad

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.11.2009 17:57 (tusi93).

0 0 hvala 0
17 godina

Vec tri dana je igra dostupna u Njemackoj, Austriji i Svicarskoj, ali kod nas jos 0 bodova (eng verzija Q1 2010) :(

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Beno kaže...

Vec tri dana je igra dostupna u Njemackoj, Austriji i Svicarskoj, ali kod nas jos 0 bodova (eng verzija Q1 2010) :(

Zar bi ti kupio rusku verziju?

17 godina

Da sam zainteresiran za RU verzijum vec bi je imao posto je vec dugo vani ;)

Cekam Eng, naravno, jer NJEM razumijem malo manje nego RU :)

16 godina

ne kuzim kak ste vi vec presli igru a izlazi sljedece godine?

sta je ovo beta ili stovec?

ja sam malo igrao i cini mi se nedovrseno tako da mislim da do prave verzije treba jos pricekati i biti strpljiv Namigiva

Luckyluke!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
luckyluke kaže...

ne kuzim kak ste vi vec presli igru a izlazi sljedece godine?

sta je ovo beta ili stovec?

ja sam malo igrao i cini mi se nedovrseno tako da mislim da do prave verzije treba jos pricekati i biti strpljiv Namigiva

To je dovrsena ruska verzija! Bugova nema, engleska ce biti ista samo na engleskom... Ja prosao verziju 1.6, samo sam jedan bug sreo (pokupio neki item prije nego me quest to trazio i kad sam pokupio taj quest vise ga nisam mogao rijesiti)! Igra je predobra samo nekako noc mi je presvijetla, nema onog jezivog efekta iz proslih dijelova a i glazba pogotovo iz Clear Sky-a je bila bolja!

15 godina
neaktivan

Ima tko zainteresirani da probamo igru u multiplayeru preko hamachia?

Ja probao jučer LAN nabacit sa frendom i savršeno radi. Skupljam ekipu, zasada frend i ja bumo halali pa ak ste za

nasnimite Hamachi 2.0.1.66 i ovu igru (bez patcha ikakvog) i joinajte se u moju hamachi mrežu pod nazivom

"Stalker Call of Pripyat CRO" sa ulaznom šifrom "stalker". Vidimo se u Zoni! :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Getz kaže...

Ima tko zainteresirani da probamo igru u multiplayeru preko hamachia?

Ja probao jučer LAN nabacit sa frendom i savršeno radi. Skupljam ekipu, zasada frend i ja bumo halali pa ak ste za

nasnimite Hamachi 2.0.1.66 i ovu igru (bez patcha ikakvog) i joinajte se u moju hamachi mrežu pod nazivom

"Stalker Call of Pripyat CRO" sa ulaznom šifrom "stalker". Vidimo se u Zoni! :D

budem ja doso sad jedan dan danas il sutra

Anti-depressants; controlling tools of YOUR system...
16 godina
neaktivan

e i u wowu trebas skill...nemozes ti npr dat nekom noobu koji prvi put to vidi...nekog lika pa nece nikog moc ubit wow zahtjeva skill i "timing"...a i fps igre kao cod

Nix
15 godina
neaktivan

Evo ima nas 5 na mreži zasada, 2 još uz mene bi htjela probat igrat...pa nadam se da će se još netko pridružit pa ćemo probat nabacit ili FFA ili TDM ili ono sa artefaktima. Ovo će biti jako zanimljivo. :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ej STALKERI, evo i ja pridružio na hamachiu, pa kad budem imao vremena zaigramo, inače mi je igra zakon, sve dijelove sam prošao po par puta...ta atmosfera, igrivost..rusi su naravili jednu jbno dobru igru, još da kužim taj ruski, pa da znam čemu se oni likovi oko vatre toliko smijuOsmijeh

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pozdrav, samo da se ispričam, nisam baš bio u mogućnosti previše biti online na hamachiu ove dane, ugl danas ponovno online mreža, dakle mreža je "Stalker Call of Pripyat CRO" i šifra je "stalker". Svi koji žele nabaciti malo napucavanja u ovoj igri slobodno se spoje. Namigiva

Moj PC  
0 0 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice