jedna stvar koja bi bila odlicna je spajanje sid meierovog civa i stardockovog galactic civa u jednu igru,(to je ono sto je spore trebao biti)ili bar da napravi novi alpha centauri to bi bilo super igra.Ono krenes od kamenog doba i na kraju zavrsis u buducnosti osvajas planete istraživaš i upoznaješ nove civilizacije u svemiru
jedna stvar koja bi bila odlicna je spajanje sid meierovog civa i stardockovog galactic civa u jednu igru,(to je ono sto je spore trebao biti)ili bar da napravi novi alpha centauri to bi bilo super igra.Ono krenes od kamenog doba i na kraju zavrsis u buducnosti osvajas planete istraživaš i upoznaješ nove civilizacije u svemiru
Pa meni je novi Alpha Centaori jedini logicni sljed nakon Civ V. Sad su se sa peticom malo ispucali a fransiza mora ici dalje Inace, ja svoj primjerak Brave New Worlda cekam u box verziji. Narucio sam sa dvd.co.uk
Zaigrao sinoć 'kratko', jako sam zadovoljan na prvu.
Sredili su AI poprilično i igra sad nudi dosta više toga.
Napišem detaljniji komentar kad odigram kako treba.
hm neznam kako su sredili ai,sve je islo u redu kad na 279 turnu 2000 godina gotovo sve me civilizacije pocele denouncat a nemam pojma zasto,sad ce jos ispast da ce me sve odjednom napast.
U scenariju afrika naisao sam na portugalskog istrazivaca,klinkem na njega kad ime Mirko Seljan lol.
Evo odigrao 3-4 partije brave new worlda i mogu reći da je riječ o solidnoj ekspanziji, ali ništa posebno. I da, nisu riješili onu najveću boljku CIV-a V, a to je AI. Imam osjećaj da je loš AI kao predodređen za ovaj CIV, kao da je sastavni dio igre i kao takav namjerno napravljen da bi se izbalansirali ostali djelovi igre(bonusi koje AI-a dobija i slično). Eh sad, moje je iskustvo da kada napadam ili budem napadnut dovoljno je odbiti prvi veliki val napada(8-10 trupa u srednjem vijeku), nakon toga AI jednostavno prestane proizvoditi vojsku u velikim količinama potrebnim za rat i povlači se. Primjetio sam da većina Leadera ide samo na 3-4 grada što je veliki hendikep za AI kada ja napadam nakon uspješne obrane i možda izgubljenog 2-3 unita. Najveći minus mi je što AI zna imati i po 100 Golda per turn i 400-500 u blagajni, a ne unaprjeđuje unite, ne kupuje ih, ne plaća city stateove da mu postanu saveznici, a ovamo ima 5-6 zastarjelih unita oko glavnog grada koji - naravno - nemaju šanse protiv moje vojske. Da ne spominjem glupe poteze, kao kada se embarkaju bez ikakve potrebe u vodu, pri čemu ih je puno lakše uništiti ranged attackom.
Diplomacija je i dalje jedna od najslabijih karika(sada je potrebno potpisati ugovor o prijateljstvu da bi mogli ono najbitnije - trgovati svoj luxury resurs za Lump Sump svotu golda, znači - bez tog ugovora se može trgovati samo Luksuz/GPT i razmjenjivati ambasade, što je u potpunosti bespotrebno promjenjeno).
Kultura/Social Policy sustav mi se i dalje sviđa, je da je došlo do nekih sitnih promjena, ali više manje to je ok.
Karavane i Kargo brodovi su odličan i za mene jedini pravi dodatak vrijedan hvale jer trade routovi(za svaki put -1 gold) su znali biti nekad stvarno frustrirajući za spojiti na većim težinama, naravno kada želiš napraviti strateški grad koji je podalje od tvog capitala.
Turizam i veliki umjetnici su tu parakultura civ-a V...ajmo tako reći, samo su tu neki novi list papira obojan drugom bojom da ti zamaže oči, ali prava istina je da se njima nisam nimalo baš zamarao. Kada bih dobio velikog umjetnika utrošio bih ga kao triger za zlatno doba ili pak za velike bodove u kulturi. Nikada ih nisam koristio za great work. Totalno nepotreban dodatak.
World Congress, solidna stvar al opet...replika UN-a. Novi leaderi su Ok igrao sam jednu sa Shakom(koji je možda i najbolji warmonger u igri) i Asirijom(svaki novi grad koji osvojiš dobijaš free tehnologiju od te civilizacije naravno ako je ne poznaješ). Scenarije nisam igrao, ne čine mi se nešto primamljivim.
Jedino mi je krivo što nisam još tako daleko stigao da vidim ISS i XCOM squad jedinicu, morat ću još koju na silu dogurati samo da to vidim.
Ocjena 7/10 - solidno, ali s vremenom igrajući sve postane čista automatizacija, jer kad jednom uspostaviš leadersku poziciju ili put ka pobjedi...pobjeđuješ. I nema iznenađenja i one fleksibilnosti koje sam imao u prijašnjim CIV-ovima.
malo najjačih OST-a
je li igra optimizirana za procesore koji imaju vise od 4 jezgre?Zanima me hoce li brze ucitavati kad promjenim procesor?
Nije optimizirana za multi jezgrene procesore. E ljudi, zašto ja sada kada sam došo do točke da trebam naći vjeru kad mi se pojavila ta opcija nikako ne mogu to napraviti ? Jel ima neka caka ?? Dakle rodila mi se velika ličnost i pojavila mi se ta opcija za vjeru ali ja ni jednu ne mogu odabrati jel ona tipka found religion nije dostupna ( imam je ali se ne može kliknuti ). Sad sam zapeo u igri jel to moram odraditi ali ne mogu !!
Pogledaj si ovde. Možda je rješenje. Moguće da je bug, meni se znalo dešavati da moj špijun ukrade tehnologiju ali kada kliknem i odaberem tehnologiju koju želim ukrasti ne dobjem ništa. Tako da neznam.
Ma skužio sam šta je. Ja nisam ni čitao ono od savjetnika a treba prvo odabrati jednu opciju od vjere koju želiš otkriti i onda se može kliknuti da nađeš vjeru.
molim procjenu za novi i nekoristeni Sid Meier's Civilization V: Brave New World DLC steam key, posto imam jedan viska da znam staviti oglas za prodaju, hvala
molim procjenu za novi i nekoristeni Sid Meier's Civilization V: Brave New World DLC steam key, posto imam jedan viska da znam staviti oglas za prodaju, hvala
18 eurica
Da li je netko za to da organiziramo multiplayer igru?
glupo pitanje!
Znaci danas sam kupio civilization V gold edition i zanimam me kako da postavim tocne lokacije od drzava
ovo mi je 1. civ koji igram
glupo pitanje!
Znaci danas sam kupio civilization V gold edition i zanimam me kako da postavim tocne lokacije od drzava
ovo mi je 1. civ koji igram
Mislim da to nemos. Al zasto bi to radio? Ovako je zanimljivije, nikad neznas sta te ceka :)
ljudi ja skinuo igru, i nista mi nije jasno, sinoc sam igro sa njemcima i trco po mapi ali nije mi jasno kako da uzmem zeljeni teritorij.... ne znam kako vojsku da napravim, kuce.... sve sam probao i stvarno ne znam vise, i sto znaci onaj BC ? doso sam do nule i opet mi se povecava po 40
ljudi ja skinuo igru, i nista mi nije jasno, sinoc sam igro sa njemcima i trco po mapi ali nije mi jasno kako da uzmem zeljeni teritorij.... ne znam kako vojsku da napravim, kuce.... sve sam probao i stvarno ne znam vise, i sto znaci onaj BC ? doso sam do nule i opet mi se povecava po 40
Najprije nauči engleski.
Najprije nauči engleski.
Zamisli da igra EU4 hahahahaha
Jel mi moze ko objasniti kako da namjestim da budem porazen tek kada mi uniste grad.... jer slagao sam sve 5 h i nisam nikoga napadao i bio sam porazen ?
Kratki tutorial, samo i iskljucivo najosnovnije:
znaci kreces igrat sa setlerom - cilj odmah napravit grad - preporuka blizu rijeke, mora, puno plainsa (radi hrane), nesto sume, po mogucnosti cim vise "specijalnih resursa" - zeljezo, ugljen itd, u kasnijim fazama nafta.
-ja prvo gradim jos jednog setlera (za druga naselja), ima ljudi koji idu na explorera i eventualno nesto vojske ili cak "city improvements" odnosno zgrade koje daju pasivne bonuse
-moj neki cilj je agresivna ekspanzija (sa hrpetinom setlera), i to tako da svaki novi grad radi setlera, neki gradovi i po 2, drugim rijecima malo brze nego linearno se sirim (imaj na umu da setler uzima 1 stanovnika grada tj. usporava rast) - morat ces pazit da gradove ne stavljas preblizu jedne drugima, imas podrucje unutar kojega je ingerencija jednog grada, nije dobro da se previse preklapaju.
-po meni imaj mirnodobsku diplomaciju dok ne skuzis da si puno jaci, onda zgazi protivnika -> nekad je korisno imat JAKOG saveznika, ali ako ces kasnije mijenjat ustroj vlasti na republiku/demokraciju pazi jer neces moc objavit rat kad se sjetis, morat ces imat valjan razlog inace te senat moze odbit
-citaj sve, ako ne razumijes engleski preskoci ovu igru, od diplomacije, trgovine, opisa tehnologija, jedinica, svasta nesto moras znat procitat, proucit i pratit detalje