TuneUP Utilities 2009.
- očisti komp
- očisti registry
- optimiziraj
- defragmentiraj registry
...
TuneUP Utilities 2009.
- očisti komp
- očisti registry
- optimiziraj
- defragmentiraj registry
...
dovoljan je i glary registry repair,ako već hoće optimizator onda glary utilities...bar je besplatan,ima i mogućnost nadogradnje
Instaliraj novu verziju directx_aug2009_redist - click here
Instaliraj najnovije drivere za grafičku karticu.
Napravi update operativnog sustava.
Smanji rezoluciju u igri.
And say tnx
Nisi napisa koja je temp.grafe.Vrti li vent od grafe?
evo kad me igra "crashala" stisnuo sam Send Error Report i sve super pojavile se one tri kvacice i pise da stisnem Close ja stisnem ,vratim se nazad u igru i nakon 2 minute komp se restarta i tako jos jednom udem u igri i opet se restarta...Idem preskenirat komp Avirom restarta se komp,odem na MSN za 5 min ono Send Report Error,Dont Send
Gore spomenute temperature su u mirovanju,znaci za vrijeme testiranja temperatura nista od programa nije bilo aktivno.
Neznam sto da radim vise pa ako zna netko pomoci mi brzo bio bih mu zahvalan!
Hm čekaj malo, trebao bi ti se otvoriti defaultni browser i otvoriti Microsoftovu stranicu na kojoj će pisati uzrok problema.
ne znam baš ali meni se čini daje temp na matičnoj malo velika,vjerovatno griješim!
ma instaliraj bolan system ponovo.beze gubis vrijeme na trazenje nekih programa.imao sam i ja isti problem na starom komp.ali je bio kriv i hdd.dosta bad sectora.
Nanovo sam instalirao windowse stavio sve drivere i komp se opet rusi
Mora da je do hardverske prirode!
Sto da radim?
Ako imaš nekog poznanika od kojeg bi mogao posuditi komponente i isprobati jednu po jednu.Dakle,ako uzmeš njegov/njezin RAM i staviš umjesto svog,ako sve radi,ideš dalje.Staviš njegov/njezin HDD umjesto svog i isprobaš tako svaku komponentu dok ne eliminiraš sve osim one pokvarene.
Pokušaj pokrenuti neki zahtjevni program a da nije igra ili photoshop, nešto šta ne muči grafičku već samo RAM i procesor, ORTHOS recimo ili nešto takvo. Ako se bude i dalje rušio pokrenuti program, možeš eliminirati sumnju na grafičku. Ako se prestane rušiti, onda je jako vjerojatno da je problem u grafičkoj, hardwerski ili softwerski
Desni klik na my computer - manage - event viewer - system. sad počinje zabava. nađi error/warning poruke (barem 2-3 zadnje) i kopiraj ih da ih malo vidimo. Dvoklikni na neku poruku da vidiš detalje. Imaš ikonicu copy ispod onih gore-dolje strelica.
Ajoj, to nije niš. Treba još koji - neki stariji. Po ovom se ne da niš zaključit.
eh to mi se ne pojavi kao tebi nego se mali prozor otvori i ima tri retka nekakva i nakon 5 sekundi automatski se sve tri kvacice pokraj pojave i pise mi jedino close
eh to mi se ne pojavi kao tebi nego se mali prozor otvori i ima tri retka nekakva i nakon 5 sekundi automatski se sve tri kvacice pokraj pojave i pise mi jedino close
Taj mali prozor je OK, ali zajedno sa tim malim prozorom bi se trebao otvoriti Internet Explorer (ili Firefox, Chrome, koji god da ti je defaultni) i prikazati ovu web-stranicu. Pokušaj ponovno, ali nemoj odmah zatvarati prozorčić. I pokušaj bez da ti je browser već otvoren (on će ga sam otvorit), i obrnuto (tako da ga otvoriš prije slanja).
opet nista...
BTW u meduvremenu sam se dogovorio sa braticem koji je expert za kompove da ce mi sutra to srediti jer on misli da je u pitanju napajanje ili cooler od procesora pa cemo sutra viditi rezultate
ma reinstallao sam ih ja ali opet NULA!
ma reinstallao sam ih ja ali opet NULA!
Ako nakon pravilne reinstalacije Windowsa ostaje problem, nešto od očvrsja nije ispravno.
Samo treba ustanoviti što bi moglo biti.
1. Jesu li svi kablovi dobro uštekani u sve komponente koje traže kablovanje?
2. Kakvo je stanje s čistočom kučišta, pastom na procesoru i grafi?
3. Vrte li se svi ventilatori kada se upali komp?
4. Čuju li se kakvi zvukovi iz kučišta (pištanje, roštanje diska, pucketanje)?
5. Jesu li svi šarafi dobro pritegnuti?
6. Jesu li temperature uredne?
7. Kolika je starost napajanja i jeli puno prašine?
8. Koristiš li neke nestandardne komponente ili adaptere?
9. Koja ti je najstarija komponenta?
Ak se još čega sjetim, dodat ću...
evo ovako. Iskljuci automatski restart: Desni klik na "My Computer">"Propertires">Pa onda na TAB "Advanced" pa pod dio "Startup and Recovery" klikni na "settings">I onda pod dio: "System Failure" odchekiraj "Automaticaly Restart"
Od sada nakon ovoga kom se nece restartat nego bi trebao doci plavi ekran ("Blue Screen") E onda na m ti ljepo napiši šta tu piše...
I usput skini Avast! Antivirus... AVAST! Download
ma decki hvala ali nemorate se trudit jer sutra nosim komp u servis,tako da cemo sutra viditi sve
evo ovako. Iskljuci automatski restart: Desni klik na "My Computer">"Propertires">Pa onda na TAB "Advanced" pa pod dio "Startup and Recovery" klikni na "settings">I onda pod dio: "System Failure" odchekiraj "Automaticaly Restart"
Od sada nakon ovoga kom se nece restartat nego bi trebao doci plavi ekran ("Blue Screen") E onda na m ti ljepo napiši šta tu piše...
I usput skini Avast! Antivirus... AVAST! Download
Koliko sam ja shvatio, njemu se ne ruši cijeli sustav, nego samo igra. On nakon rušenja igre ostaje u Windowsima, tako da nema nikakvog restarta.
i ti isto đabe turbiš da pogleda onaj error report, vidio bi istu poruku u event vieweru. ništa korisno. samo hex zapis.
Tko je to 'ti'? Molim vas da se obraćate nickom jer ovako dođe do nesporazuma. Ako misliš na mene, ne radi se o nikakvom HEX zapisu, nego o automatiziranom Microsoftovom objašnjenju (na engleskom, a ne heksadecimalnom jeziku) koji bi možda mogao pomoći u pronalasku uzroka problema. Jesi pogledao sliku uopće?