Hvala vam dečki na mišljenjima. Danas će Dado vjerojatno imati priliku isprobati PES demo pa kad mi javi utiske puno ću više znati na čemu sam. Ako njemu paše i meni će.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
movie - što se tiče brzine, kakve su ti postavke gamepada, mislim ono na Manual/Asissted? to dosta utječe na samu brzinu. PES demo je definitivno nešto sporiji nego FIFA demo, osjeti se. Ja igram i jedan i drugi na full manual.
movie - što se tiče brzine, kakve su ti postavke gamepada, mislim ono na Manual/Asissted? to dosta utječe na samu brzinu. PES demo je definitivno nešto sporiji nego FIFA demo, osjeti se. Ja igram i jedan i drugi na full manual.
Isto tako, puno više me zanimaju mišljenja igrača koji igraju igre isključivo na manualu zbog svih faktora na koje manual utječe (a tu spada i brzina gameplaya, tromost...)
E sad ono najbitnije, gameplay. Čim se igra pokrene odmah je vidljivo da je to neka druga igra. Puno prirodnija, fluidnija. Igrači se lijepo kreću no primjetno je da loptu puno lakše primaju i kontroliraju nego u fifinom demou. Isto tako brzina igre je po meni identična i nakon odigranih par tekmi ne razumijem one koji kažu da je pes demo još sporiji od fifinog? Meni je to potpuno isto. Pošto sam ipak zadnjih godina naviknut na igranje fife tako mi i sad prsti na gamepadu sami idu kao da igram fifu pa se znam pogubiti na terenu no uopće ne sumnjam da nakon par sati igre ne bih igru igrao s jednakim guštom kao fifu. Što se golmana tiče tu je napredak možda i najvidljiviji no još je to dosta iza fifinih golmana.
Znači, mene ne ineresira što on brani već kako i kako se ponaša na terenu. fifini golmani su još uvijek bolje animirani, fluidniji i prirodniji. To je samo moje mišljenje. Sve u svemu, ogroman korak no po meni nikakva revolucija jer u igri nisam vidio ništa što do sad nisam vidio u nogometnoj igri. Ljudi koji vole pes bit će zadovoljni. Oni koji su zadovoljni fifom neće imati niti jedan razlog prijeći na pes. Generalno gledajući, od prezentacije pa do samog gameplaya meni je fifa još uvijek generaciju ispred ovog pesa.
No, ponavljam to je samo moje mišljenje i unaprijed se ispričavam ako to nekoga smeta..
isto tako bi netko od PES fanova recenzirao novu FIFU :) nista spektakularno...frende moj pa onaj stari pes i ovaj novi pes nemaju veze s vezom,šta pricas?!!isto tako i nova fifa je potpuno drugacija onoj iz 2013!
E sad ono najbitnije, gameplay. Čim se igra pokrene odmah je vidljivo da je to neka druga igra. Puno prirodnija, fluidnija. Igrači se lijepo kreću no primjetno je da loptu puno lakše primaju i kontroliraju nego u fifinom demou. Isto tako brzina igre je po meni identična i nakon odigranih par tekmi ne razumijem one koji kažu da je pes demo još sporiji od fifinog? Meni je to potpuno isto. Pošto sam ipak zadnjih godina naviknut na igranje fife tako mi i sad prsti na gamepadu sami idu kao da igram fifu pa se znam pogubiti na terenu no uopće ne sumnjam da nakon par sati igre ne bih igru igrao s jednakim guštom kao fifu. Što se golmana tiče tu je napredak možda i najvidljiviji no još je to dosta iza fifinih golmana.
Znači, mene ne ineresira što on brani već kako i kako se ponaša na terenu. fifini golmani su još uvijek bolje animirani, fluidniji i prirodniji. To je samo moje mišljenje. Sve u svemu, ogroman korak no po meni nikakva revolucija jer u igri nisam vidio ništa što do sad nisam vidio u nogometnoj igri. Ljudi koji vole pes bit će zadovoljni. Oni koji su zadovoljni fifom neće imati niti jedan razlog prijeći na pes. Generalno gledajući, od prezentacije pa do samog gameplaya meni je fifa još uvijek generaciju ispred ovog pesa.
No, ponavljam to je samo moje mišljenje i unaprijed se ispričavam ako to nekoga smeta..
Movie je pristrasan kao i uvek.
Budi malo realan.
Ljudi kazu da je grafika fantazija, i noc i dan, i sunce, i teren, publika, animacije, dueli, skok, pas... svi kazu da je odlicno.
U ovom Pesu ima i gostujucih navijaca, zvizdi se protivniku kada ima loptu, stvara se odlicna buka kada napadas...
Jedino si ti pristrasan i jos kazes isto kao na Fifi, sto znaci da sve sto je kod tebe isto, to je u stvari bolje na Pesu.
Znam te mozgove kao sto ti razmiljas.
Meni se iskreno Fifa 14 demo jako svidja, za Pes ne znam, jer nisam probao, ali ako pogledas malo stvari objektivnije videces da su svi odusevljeni Pesom, stim sto ja ne krijem i svoje zadovoljstvom Fifom, ali ti
Movie je pristrasan kao i uvek.
Budi malo realan.
Ljudi kazu da je grafika fantazija, i noc i dan, i sunce, i teren, publika, animacije, dueli, skok, pas... svi kazu da je odlicno.
U ovom Pesu ima i gostujucih navijaca, zvizdi se protivniku kada ima loptu, stvara se odlicna buka kada napadas...
Jedino si ti pristrasan i jos kazes isto kao na Fifi, sto znaci da sve sto je kod tebe isto, to je u stvari bolje na Pesu.
Znam te mozgove kao sto ti razmiljas.
Meni se iskreno Fifa 14 demo jako svidja, za Pes ne znam, jer nisam probao, ali ako pogledas malo stvari objektivnije videces da su svi odusevljeni Pesom, stim sto ja ne krijem i svoje zadovoljstvom Fifom, ali ti
da, stadioni i osvjetljenje su definitivno bolje odrađeni nego u FIFA-i. Što se tiče atmosfere, to ću baš sad vidjeti, čitam svugdje da su ljudi baš zadovoljni time. Sinoć sam igrao skroz stišano jer sam naviknut ugasiti zvuk u PES-u zbog komentatora
Mocices da ubacis kog god zelis komentatora, pocev od spanskog pa sve do arapskog.
Ono što me baš živcira u demu je pokazivanje replaya poslije baš svakog prekršaja, nadam se da to u full igri možemo isključiti, stvaro iritira. Također poslije gola svaki put bude po 3 replaya.
To je bilo uvek u opcijama da se iskljuci, tako da nemoj da se brines
Samo salji malo vise izvestaja
Evo odigrao jedno 15-20 tekmi protiv kompa i ovo mi se čini odlično.
Počet ću od same grafike. Čim se uđe u tekmu, PES vizualno odlično izgleda, svaki detalj se vidi, kako na licu tako i na cijelom tijelu. Bio sam malo duže u replayu poslije nekih situacija i evo nekoliko primjera.
Slika1, trava izgleda doslovce savršeno, gusta, fina zelenksata boja, istvarno dok se gleda replay imam osjećaj da ju baš fino zagazi.
Slika2, tu sam napravio krvnički start na Balotelliju mislim, nisam točno siguran i odmah nakon tog starta sam uočio da na dijelu šorca i štucni je zemlja. Jako fini detalj.
Stadioni nevjerojatno izgledaju, doslovce sam ostao paf kada sam vidio Allianz Arenu i Konamijev stadion. Osvijetljenje je odlično Praetorian da
Što se tiče samog gameplaya. Bio sam jučer isprobao fifu 14 demo i fifa je dosta sporija i tromija, ali i pes je sporiji i tromiji nasprem pesa13, puno više opcija ima u samoj igri kad je gameplay sporiji, bolja je preglednost i sama učinkovitost igre. MASS je jedan od odličnih novina koje su uveli u pes. Znači, sad masa tijela ima nekakvu svrhu dok u prijašnjim pesovima to nije bila nekakva stvar. Duel igrača se stvarno čini stvarnim i jako lijepo izgleda, baš se lijepo vidi kad igrač pokušava uzet loptu, kako ga vuče za sami dres, imao sam priliku s Balotellijem ući u duel i bez problema rolat loptu s r2 i oslobodit se igrača i dodat i napravit višak. Pun pogodak. Heart mi je isto odličan, recimo igrao sam sa Colo Colom i napravio sam grubi start ali uspiješan i cijela publika je podivljala, osjetiš i sam nekakav boost kad svi navijači počnu navijati onako iz duše :D
Htio bih se osvrnuti na slobodne udarce. Znam da su one crte i kružići debilne ali nije to toliko loše. Imao sam preko desetak slobodnih udaraca i jedva sam 2 prečke pogodio. Hoću reći, nije to toliko lagano kako se činim kad se izpraksaš, makneš tu crtu i to je to. A i postoji dosta velika mogučnost da golman to obrani. Nisam imao prilike isprobati penale, danas ću se kršit pa ću vidjet.
First Touch mi se jako sviđa i moram reć da mi je bolje napravljen nego u fifi. Recimo, idem po boku s Varelom i dodam Ronaldu a na njemu je stoper i iz prve si prebacim fino u prostor i stopera ostavim a ja slavim gol :)
PlayerID. Jedna od najboljih novina koje je pes ikada stavio u pes. Imao sam prilike to vidjeti na Robbenu, Ronaldu, Pirlu. Svatko ima svoj način trčanja, ponašanja na terenu, udarca, dodavanja. To utakmicu učini puno boljom i realističnijom.
Dotaknuo bih se i golmana, golmani su jako popravljeni, doduše su i jako dobri. Odigrao sam jedno 2 utakmice u kojoj su me golmani spašavali da to nije istina. A zna se i desit da nekad zaribaju. Nisu savršeni ali su jako dobri. Reakcije su odlične kao i same animacije ali znaju nekad shebat.
Malo sam se poigravao s combination playom i to mi je odlično izvedeno. S pritiskom 2 puta L2, aktivirate tu opciju gdje 2 igrača mogu se križat ili uć u prostor itd itd. Treba to izvježbat i usavršavat.
Sama fizika lopte je odlično pogođena, nije recimo kao u prijašnjim pesovima da kad pukne ko da ju iz topa pošalje, nego baš je fini osječaj navineš recimo bar do pola da toliko i pukne. Još se nisam navikao na udarce jer su dosta popravljeni i igram na advanced pa je malo teže.
Pasovi mi se čine odlični, ali jako drugačiji nego u 13 također. Nisu više labavi, kad dodaš ko da si lupio po vreći krumpira.
Sve tekme su igrane na superstar.
Jedino što me zasmetalo što gljivicom nemogu ručno prebaciti igrača nego moram s L1 a za to treba vremena kad ga ja prebacim oni su meni komotno već pred golom.
I da, imao sam jedno 2, 3 puta delay button foru. Stisnem da pukne i bar se napuni a on samo čeka. To će bit popravljeno do finalne igre.
Jako sam zadovoljan i igra vrijedi svake lipe. Danas ću još s frendom igrat, to će bit još veći užiitak :)
@Tommy - jeli tebi nekako prelagano kombinirati protiv kompa? recimo na sredini terena, meni ne pružaju praktički nikakav otpor, tek nešto malo na Superstar težini. Ali s lakoćom nabijem posjed lopte 65 ili 70% a uopće se ni ne trudim toliko igrati na posjed. U svojih 16 metara se brane dobro, ali u sredini nekako nema otpora od strane kompa.
udarci su bolji nego u PES-u 13, ali isto nekako kao da fali težine u njima. Nije da su loši ali mogli bi biti i bolji. Šutevi su mi na Manual btw.
@Tommy - jeli tebi nekako prelagano kombinirati protiv kompa? recimo na sredini terena, meni ne pružaju praktički nikakav otpor, tek nešto malo na Superstar težini. Ali s lakoćom nabijem posjed lopte 65 ili 70% a uopće se ni ne trudim toliko igrati na posjed. U svojih 16 metara se brane dobro, ali u sredini nekako nema otpora od strane kompa.
udarci su bolji nego u PES-u 13, ali isto nekako kao da fali težine u njima. Nije da su loši ali mogli bi biti i bolji. Šutevi su mi na Manual btw.
A ono, kako kad. Recimo igram protiv Italije i oni su svi na svojoj polovici. Igram protiv Španjolske i drže mi visok pressing. Zavisi od ekipe.
Ja moram isprobat još, na adanced mi je super pa dok to svladam ću polako na manual.
Daj mi reci, jesi prošao ono preformance trening? Prošao sam Basic ali dalje nemogu. Moguče da je to zaključano u demu ?
A ono, kako kad. Recimo igram protiv Italije i oni su svi na svojoj polovici. Igram protiv Španjolske i drže mi visok pressing. Zavisi od ekipe.
Ja moram isprobat još, na adanced mi je super pa dok to svladam ću polako na manual.
Daj mi reci, jesi prošao ono preformance trening? Prošao sam Basic ali dalje nemogu. Moguče da je to zaključano u demu ?
je, i ja sam prošao samo Basic, zaključano je dalje.
isto tako bi netko od PES fanova recenzirao novu FIFU :) nista spektakularno...frende moj pa onaj stari pes i ovaj novi pes nemaju veze s vezom,šta pricas?!!isto tako i nova fifa je potpuno drugacija onoj iz 2013!
Stari a da ti čitaš s razumijevanjem? Gdje sam ja rekao da stari pes ima išta s novim pesom? Evo citirat ću samog sebe jer vidim da ti čitanje ne ide najbolje: " E sad ono najbitnije, gameplay. Čim se igra pokrene odmah je vidljivo da je to neka druga igra. Puno prirodnija, fluidnija. Igrači se lijepo kreću.."
Iz ovog si ti zaključio da ja kažem kako je stara i nova igra jedno te isto? Svašta...
Isto tako to što stari pes nema veze s novim pesom nužno ne znači da je novi pes besprijekoran. Ja sam rekao kako ga vidim i što mi smeta...
Šteta, ima pun vrag novih fora pa moram sad po komand listama tražit.
U leakanom demu je cijeli trening bio otključan :(
mi ne igramo protiv kompa vec medjusobno i deluje mocno ali izgledamo smotano dok se ne naviknemo,jer smo igrali fifu predhodna tri serijala kao i demo 14 koji je isto jedan na jedan vau,napokon dva fudbala znaci vrh vrh vrh...
Inace ne volim da igram protiv kompa nije mi zanimljivo niti sam igrao ni na fifama ranije uglavnom online...
Cekam i ja demo za pc,ali mi se cinu da cu ga preskocit.
Ravno na full igru.
Jel zna netko kako maknut onu strelicu koja mi toliko ide na živce kod izvođenja slobodnjaka i kornera? To mi potpuno kvari dojam igre i volio bih to maknuti..pomozite
Jel zna netko kako maknut onu strelicu koja mi toliko ide na živce kod izvođenja slobodnjaka i kornera? To mi potpuno kvari dojam igre i volio bih to maknuti..pomozite
samo stisneš R1.
Samo da kažem da sam odigrao par utakmica i mogu vam reći da sam impresioniran..takva fluidnost nije bila ni u jednoj nogometnoj simulaciji do sad..definitivno ogroman napredak pes-a
Sutra mi stize ps3 sa popravka, al toliko sam lud od iscekivanja da sam posudio ps3 od frenda. On je takoder lud pa se razumijemo Evo skida se demo i vec sam pozvao frenda da dode za sat vremena da isprobamo par sati. Kazem mu ja ljudi su odusevljeni, a on meni " to mi govoris svaku godinu pa nista"
E da vas pitam, koji imate PS3... Jel to samo meni ili svima onak malo igrica laga?? ne dok igram, makar mi se čini sve usporeno, al to je valjda takav gameplay, nek kaj ja znam dok igrači ulaze na stadion, onak sve trza ili kad otvorim gameplan pa ona strelica skroz sporo ide( neznam jel treba tak bit) onda kad igrače uspoređujem pa mu treba par sec da učita facu. Sad neznam jel do plejke ili to tak mora bit... aj ko ima ps3 nek odgovori, hvala.
tnx tommy na osvrtu.. ja nazalost ne mogu probat nemam konzole ogranicen sam na pc only!
probao sam fifu 14 demo, napravila je fifa napredak s usporedbom od prije nekoliko godina ali meni kao starom pesovcu jos od ISS-a ne lezi jednostavno navikao na konamijev nogomet. Drago mi je pa su ovako pozitivni utisci :)
E da vas pitam, koji imate PS3... Jel to samo meni ili svima onak malo igrica laga?? ne dok igram, makar mi se čini sve usporeno, al to je valjda takav gameplay, nek kaj ja znam dok igrači ulaze na stadion, onak sve trza ili kad otvorim gameplan pa ona strelica skroz sporo ide( neznam jel treba tak bit) onda kad igrače uspoređujem pa mu treba par sec da učita facu. Sad neznam jel do plejke ili to tak mora bit... aj ko ima ps3 nek odgovori, hvala.
I kod mene je tako..tako valjda mora bit
Stari hardware ništa drugo. Svakome je tako tko igra na ps3.
Ako imate kakva pitanja slobodno postavite ili ako oćete da snimim ili poslikam nije bad,
Izađe demo,a ja moram čekati još 8 dana do izlaska igre za PC
fenomenalno odusevljen sam. grafika malo slabija zbog slabog tv, ali gameplay,pokreti igraca,dueli ma Hvala ti Boze da i mi to docekamo to je to nemam vremena za pisanje od igranja i uzbudenja