Postoji li DirectX 11?

poruka: 38
|
čitano: 4.342
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Postoji li DirectX 11 grafika?

Kupujemo grafičke kartice svake godine, ova ima podršku za DirectX 10, pa ta nije dobra jer ova ima podršku za DirectX 10.1. Sad se treba kupiti DirectX 11 grafička.

Znam da DirectX nema direktne veze s kvalitetom grafike, te da je to samo programskih okruženja, no prilikom reklamiranja novih DirectX-eva, uvijek se spominje odlična grafika.

Vidjeli smo tisuće filmova realnih žljebova, trave koja se povija pod vjetrom, hordi čudovišta s milijunima poligona, to to postoji samo na papiru.

Još od Crysisa, nije se pojavila igra s boljom tehničkom prezentacijom, a vjerujem da se tome neće približiti ni nastavak.
3DMark bi trebao biti benchmark i pokazatelj kako će igre izgledati u narednih godinu-dvije, no do danas, nije se pojavila igra koja grafikom premašuje 3DMark 2005, starog skoro sedam godina.

U tri i po godina vijeka DirectX-a 10 na tržištu, nije se pojavila apsolutno niti jedna igra koja je iskorištavala njene prednosti. Jedini način da DirectX 10 bude bolji od prethodne generacije jest da se prljavim trikovima ograniče mogućnosti starijih kartica. Crysis  je blokirao Very High postavke za DirectX 9, Gears of War onemogućio Anti Aliasing, dok je iz Assassins Creeda zbog problema s grafičkim karticama podrška za DirectX 10 izbačena patchem.

1 19 hvala 0
15 godina
neaktivan
Postoji li DirectX 11?

Što želiš postići s takvom temom?

Kruger
Moj PC  
7 0 hvala 0
16 godina
Postoji li DirectX 11?

da postoji za win 7

Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Postoji li DirectX 11 grafika?
Sinatra kaže...

U tri i po godina vijeka DirectX-a 10 na tržištu, nije se pojavila apsolutno niti jedna igra koja je iskorištavala njene prednosti.

Itekako da jest. Npr. Call of Juarez se sjećam još iz doba kad sam imao 8800GT i dx10.

15 godina
neaktivan
Postoji li DirectX 11?

Sve izvedivo na DirectX-u 9. Igra ispodprosječne grafike.

Nek mi netko da screenshotove gdje se vidi DirectX 10/11 grafika, a da nisu isčupani iz benchmarka.

1 9 hvala 0
16 godina
protjeran
Re: Postoji li DirectX 11?
Sinatra kaže...

Nek mi netko da screenshotove gdje se vidi DirectX 10/11 grafika, a da nisu isčupani iz benchmarka.

Gledaj jednog dana ce to doseci nekakvu svrhu i ljudi ce biti sretni sto mogu igrat igre jer imaju x11 a ne x9

I will go on until the end
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.2.2011 15:00 (SUPER :)).
16 godina
Postoji li DirectX 11?

postoji ja ga imam

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Sinatra kaže...

Igra svakako nije ispodprosječne grafike. Ima verzija za dx9 i za dx10 i bome se debelo razlikuju u grafičkim detaljima. 

Izvoli pa pogledaj razliku

Jasno se vidi igra u dx9 i dx10 i da to nije niti približno isto. U protivnom kontaktiraj optičara da ti izmjeri dioptriju.

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.2.2011 15:04 (Don Salvatore).
15 godina
neaktivan
Postoji li DirectX 11?

Evo čak i GTX260 ima dx11 http://www.nvidia.com/object/product-geforce-gtx-460-us.html

EDIT: 460

Kruger
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.2.2011 18:56 (nick54312).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Postoji li DirectX 11?

Šta ti oćeš reći ovom temom? Da je dx11 teorija zavjere?

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.2.2011 18:53 (0000).
Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina
Sinatra kaže...

U tri i po godina vijeka DirectX-a 10 na tržištu, nije se pojavila apsolutno niti jedna igra koja je iskorištavala njene prednosti. Jedini način da DirectX 10 bude bolji od prethodne generacije jest da se prljavim trikovima ograniče mogućnosti starijih kartica. Crysis  je blokirao Very High postavke za DirectX 9, Gears of War onemogućio Anti Aliasing, dok je iz Assassins Creeda zbog problema s grafičkim karticama podrška za DirectX 10 izbačena patchem.

DirectX10 je bio veliki korak u odnosu na DX9. Sa programerske strane, istu stvar napravit u DX10 je daleko jednostavnije nego u DX9. Ali sad je tu nastao problem, zbog i dalje ogromnog udjela DX9 HW-a, za bilo kakvu igru, morala se igra raditi i za DX9, pa onda ta jednostavnost koristenja novog DX10 pada u vodu, jer kad si se vec jednom ubio od pisanja koda u DX9, sto ce ti vise DX10... Medjutim, kako DX9 polako odlazi u povijest, DX10/DX11 sad dolazi do izrazaja i omogucava developerima da naprave puno bolje stvari za puno manje vremena (i manju cijenu)...

Ako je netko tu kriv, onda su to WinXP fanatici koji nisu zeljeli prijeci na Vistu i  DX10 kad se pojavio... {#}

Think locally, act globally...
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.2.2011 15:10 (SupremeCommander).
15 godina
neaktivan
Postoji li DirectX 11?

Kažem, mene kao krajnjeg korisnika ne zanima koliko je nešto lako ili teško za izradu, budući da sam i jedan i drugi posao platio kad sam kupio igru. Call of Juarez je jednako mogao izgledati na oba DirectX-a, a svaka nova igra bi identično izgledala na DirectX 9 arhitekturi.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Sinatra kaže...

Kupujemo grafičke kartice svake godine, ova ima podršku za DirectX 10, pa ta nije dobra jer ova ima podršku za DirectX 10.1. Sad se treba kupiti DirectX 11 grafička.

Znam da DirectX nema direktne veze s kvalitetom grafike, te da je to samo programskih okruženja, no prilikom reklamiranja novih DirectX-eva, uvijek se spominje odlična grafika.

Vidjeli smo tisuće filmova realnih žljebova, trave koja se povija pod vjetrom, hordi čudovišta s milijunima poligona, to to postoji samo na papiru.

Još od Crysisa, nije se pojavila igra s boljom tehničkom prezentacijom, a vjerujem da se tome neće približiti ni nastavak.
3DMark bi trebao biti benchmark i pokazatelj kako će igre izgledati u narednih godinu-dvije, no do danas, nije se pojavila igra koja grafikom premašuje 3DMark 2005, starog skoro sedam godina.

ti si nešto u zadnje vrijeme pun teorija zavjere  :D

ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA
18 godina
Sinatra kaže...

pa ipak, grafika je sve kompleksnija, a rezolucije monitora sve veće pa bi se današnja igra teško mogla igrati s grafičkom karticom iz 2004/05 kada je 9.0c i predstavljan, stoga povezivanje kupnje grafičke kartice direktno s directxom je nebitno

17 godina
Postoji li DirectX 11?

Ajme Sinatra, barem ću ti ja ovo reći,

ALI NISI U PRAVU ! 

Shvati to, nemožeš uvijek bit.

DX11 je ogroman iskorak kao DX10 od DX9, donijeo je teselaciju i DOF te veće antistropične detalje.

Obavezno posjeti : www.l2-semper-fidelis.com/catchem.php?id=38769

0 2 hvala 0
15 godina
neaktivan
Postoji li DirectX 11?

Sinatra, čovječe, koliko ti možeš srat, svaka čast!

22 0 hvala 3
15 godina
neaktivan
nick54312 kaže...

ja se već ponado,a ti ono misliš na GTX 460 {#}

15 godina
Postoji li DirectX 11?
Prvo se uhvati originala i piratluka pa sad directx. Što je sljedeće?
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
luka94 kaže...
nick54312 kaže...

ja se već ponado,a ti ono misliš na GTX 460 {#}

Sorry, krivo sam napisao.

Kruger
16 godina
neaktivan
Postoji li DirectX 11?

Ako je ikada na ovome forumu postojao itko, tko se igrao malog Isusa, da istrijebi svo zlo sa ovog foruma onda je to Sinatra.

Pa svaka ti dala... -.-

Open source is collective power in action. The power of a worldwide community of highly skilled experts that build, share and improve the very latest software together - then make it available to all
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
lordlojkus kaže...

Ako je ikada na ovome forumu postojao itko, tko se igrao malog Isusa, da istrijebi svo zlo sa ovog foruma onda je to Sinatra.

Pa svaka ti dala... -.-

A eto onda mu udovoljimo i priznajmo da dx11 ne postoji!

15 godina
neaktivan
Postoji li DirectX 11?

Sinatra, trol si kakvog nema. Vec sam ti krenuo sastavljati pomno smisljen odgovor sa argumentima protiv svega sto si napisao, ali onda sam se nasmijao vlastitoj gluposti. Dovoljno smo te hranili danas...

{#}

Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone, panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect, immortal machine?
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.2.2011 19:12 (rustweaver).

11 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Postoji li DirectX 11?

Sinatra, zašto tu trollaš umjesto da se bacis na razvoj igara( i pri tome koristiš samo DX9)?

Ak ti ne paše forsiranje DX11 tough luck...

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mitch kaže...

Ajme Sinatra, barem ću ti ja ovo reći,

ALI NISI U PRAVU ! 

Shvati to, nemožeš uvijek bit.

DX11 je ogroman iskorak kao DX10 od DX9, donijeo je teselaciju i DOF te veće antistropične detalje.

DOF nije nikakav DX11 novitet vec je posve izvediv u DX9/10 APIju samo na nesto drukcijem konceptu

Inace, vidim da je kolega Sinatra poceo opasno drobit gluposti, ne samo u ovoj temi {#}

16 godina
Postoji li DirectX 11?

Nadam se da će ova godina konačno donijeti directx 11 naslove, pa da se onda može adekvatno raspravljat. Jel ono što sam do sada vidio Metro i navodno Dirt baš i nije nešto, htio bih još materijala.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Postoji li DirectX 11?

postoji šta raspravljate DirectX 11-postoji na win 7

http://www.gamehosting.ba/refferal/ref.php?id=9032

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ima li života na Marsu? ;)

16 godina
oo7 kaže...

postoji šta raspravljate DirectX 11-postoji na win 7

http://www.gamehosting.ba/refferal/ref.php?id=9032

Nije pitanje postoji li dx11 već dx11 grafika..

vec si tri puta napisao da postoji na istoj stranici ove teme (trenutno i jedinoj). daj odustani.. ovo pišem da ne bude još jedan nepotreban post s tvoje strane.

18 godina
protjeran
Kvod kaže...

Nadam se da će ova godina konačno donijeti directx 11 naslove, pa da se onda može adekvatno raspravljat. Jel ono što sam do sada vidio Metro i navodno Dirt baš i nije nešto, htio bih još materijala.

ako tebi metro2033 nije "nešto" onda će tebe biti teško zadovoljiti slijedeće tri godine.

Nemam karakter. Lako se prodam T-comu za pišljivi hard disk !
16 godina

To se prvenstveno odnosilo na Dirt, a ne na Metro. Tako da čekam još punokrvnih dx 11 naslova, a ne da mogu vidjet 2 lokve u dx 11-ici. Što se tiče Metroa, stalno sam pokušavao dobit optimalne postavke, pola igre je u mraku, sa gas maskom, još mi je i osjećaj pucanja bio u banani tako da nisam baš najsretniji. Kao što rekoh, još materijala, da doživim taj dx 11.

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.2.2011 20:59 (Kvod).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice