Point 'n' click avanture

poruka: 77
|
čitano: 18.500
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Point 'n' click avanture

Sjeća li se još netko ovih igara. Ja sam jedan od ljubitelja ovog 'umirućeg' žanra.

Kad se samo sjetim koliko je zabavno bilo igrati Monkey island serijal, DIG, Full Throttle, Broken Sword i tomu slično.

Pa, postoji li koja zanimljiva igra ovog tipa a da je novijeg datuma?

Vidio sam recenziju za Sinking Island u Bugu mislim da ću to odigrati...

Još koji prijedlog?

Don't you see their bodies burning
Desolate and full of yearning
Dying of anticipation
Choking from intoxication
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.2.2008 9:16 (Danny_HR).

3 0 hvala 0
17 godina
moderator
RE: Point 'n' click avanture

Čak sam i ja igrao te igre, Lucaov Monkey Island i Sierrini serijali prije tih full point'n'clickova (LSL, Space Quest, Police Quest...) je jedino, uz Tetris, što je ikada stvarno valjalo od igara na računalu... Belji se

drpetric
17 godina
neaktivan
Point 'n' click avanture

Napokon netko ko zna cijeniti kvalitetu... He he...

Šteta što je takvih igara sve manje...

Kad se samo sjetim borbe sa bikerima u Full throtleu i slaganja kornjače u DIG-u... A tek raznih kombinacija u monkey islandu... Mršti se Ja bi natrag te igre... A ne razne WOW i FFOW spike.... :-(

Dying of anticipation

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Point 'n' click avanture

da...stvarno legendarne igre..ma obozavao sam ih nekako mi skok Broken Sworda i Monkey-a u 3D nije bas sjeo. Odigrajte Sanitarium ako KOJIM slucajem niste igra je genijalna...

Atheistic to the point of fanaticism, there u have me in a nutshell so kill me again or take me as I am for I shall not change.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Point 'n' click avanture

Ufff, ja obožavam ovakve igre, ali ih zbilja više nema. Zadnja vrijedna truda mi je bila Secret Files. Ako nisi, probaj Still life, to me isto oduševilo, a i Runaway nije za bacit.

0 0 hvala 0
17 godina
Point 'n' click avanture

Dali ima sta point and click avantura Nintendo DS-u?

jesti i spavati
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nemojmo zaboraviti ni odlični Day of the Tentacle, te Simon the Sorcerer, Beneath the Steel Sky, Legend of Kyrandia itd.

U novije vrijeme se najavljuje nekakav 'The Vampire Story' o nekakvoj opernoj pjevačici koja postane vampir, a grafički stil je kao u klasicima žanra (rukom crtane lokacije i animirani likovi).

Intel Core2 Duo E8400, 4GB OCZ 800, GF8800GTS 640MB, nForce650iUltra
17 godina
neaktivan
Point 'n' click avanture

U da, U da!

Zvuči zanimljivo... Kad, di, koliko... Daj neki link ak imaš.

Dying of anticipation

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Point 'n' click avanture

Nije potpuno točno da više nema point'n'click avantura, samo komercijalnih više nema, pa ako do sad još niste čuli za AGS, vrime je da ga predstavim. Dakle, AGS je skraćeno od adventure game studio, i more se nać na adresi: www.adventuregamestudio.co.uk, radi se o kompletnom razvojnom sustavu za point'n'click avanture, osim kojih je moguće radit i druge žanrove, ali uz suboptimalne rezultate. Sam alat je originalno nasta na DOS platformi, nakon čega je pribačen na Windows, pa samo enine na GNU/Linux, a port (za engine) na Mac je trenutno u beti. Programski jezik AGS-a je nešto slično Javi/C#, znači sintaksa vitičastih zagrada, ali bez pointera. AGS je besplatan i bez ograničenja ili reklama za download i korištenje, ali (mislin) ako želite napravit komercijalnu igru da morate platit. Naravno, osim AGS-a postoji i nekoliko drugih alata, konkretno ja znan za AGAST i SLUDGE sa sličnin načinom licenciranja, a još moran spomenut i multiplatformski engine SCUMMVM, koji sam po sebi nije igra, a s kojin se pokriću stare Lucas Artsove igre (i još neke, npr. Beneath A Steel Sky). E sad, da ne bi ispalo da bez veze laprdan, predstavit ću vam nekoliko (po meni) najboljih (i besplatnih) point n click avantura:

1. Out of Order (SLUDGE) - ima u sebi neku određenu sličnost sa knjigon "Vodič za autostopere kroz galaksiju".

2. Adventures of Fatman (AGS) - parodija Batmana, nekad besplatna, sad komercijalna?? (iman stariju besplatnu inačicu, pa...)

3. Apprentice I, I deluxe, II (AGS) - glavni lik je mali čarobnjački naučnik, I deluxe ima voice acting, dobitnik više nagrada

4. Duty and Beyond (AGS) - relativno nova, možda malo lošija grafika*, glavni lik dostavljač pizze

5. Frank the Farmhand (AGS) - viša rezolucija* (od većine navedenih)

6. Great Stroke Off (AGS) - nije p0rn, ako vam je to prvo palo na pamet, radnja se vrti oko terena za golf, viša rezolucija

7. King's Quest VGA I, II (AGS) - remake Sierrinog King's Questa

8. Maniac Mansion Deluxe, The New Adventures of Zak McKracken (AGS) - remaki Lucas Artsovih Maniac Mansiona i Zaka McKracken, na žalost sve ih je teže nać zbog legalnih problema

9. Mind's Eye (AGS) - budite se unutar četiri zida u luđačkoj košulji... he he

10. Night of the Hermit (AGS) - tematski i grafički vezana za Monkey Island I & II, glavni lik je filozof iz MI

11. Larry Vales (AGS) - za današnje standarde katastrofalna grafika, ali...ALI, samo ču napisat da je ovo Duke Nukem za igrače avantura (napomena: Larry Vales je trilogija, od koje su prvi i drugi dija, čini mi se, za DOS, ali virujte mi predobra je - bizaran crni humor - obavezno kliknit na sve živo)

12. Perils Of Poom (AGS) - opet ta "Vodič za autostopere kroz galaksiju" atmosfera, ne znan, bar se meni pari tako

13. Prodigal (AGS) - horor (recimo) - poluprofesionalna, što je za AGS igru plus

14. 5 Days a Stranger/6 Days a Sacrifice/7 Days a Skeptic (AGS) - horori, tematski povezani. Samo tri riči: OVO...MORATE...ODIGRAT !!!

15. Al Gurbish in... Nick it & Run (AGS) - visoka rezolucija

16. Ben Jordan 1...6 (AGS) - legendarna u AGS zajednici, svojevrsna franšiza

17. Beyond Reality (AGS) - određena sličnost s MI1 & 2

18. Cirque De Zale (AGS) - opet, određena sličnost s MI1 & 2

19. Emily Enough: Imprisoned (AGS) - opet u ludnici, visoka rezolucija

20. Infinity String (AGS) - poluprofesionalna, autor Sektor 13 je napravija još dvi u sličnom stilu Stargate Adventure (po seriji) i Project Xenophobe

21. Heartland (AGS) - trilogija, treći dija u izradbi - horror/znanstvena fantastika

Igre na ovon popisu bi po meni spadale među najbolje point n click avanture, s tim da redosljed nabrajanja slobodno zanemarite. Ako ste stvarno zainteresirani, pogledajte još: AGS Games page i Completed Game Announcements na AGS forumin, kao i mags - monthly AGS competition.

anonimni privremeni email je zakon

3 0 hvala 4
17 godina
neaktivan
Point 'n' click avanture

Posljednja dovoljno velika za moj ukus bila je The Longest Journey. Nadam se da će Dreamfall Chapters vratiti na point & click.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Aha. I meni je to skoro naj žanr. Meni je najbolja bila Syberia 1 i 2.

Potpis bez imena, takozvani bezimeni potpis ili potpis koji nema imena...
17 godina
neaktivan
Point 'n' click avanture

Pozdrav!

Sam&Max od novijih...al se nemoze usporediti sa starijim avanturama.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Point 'n' click avanture

Sanitarium bi takodjer bilo obavezno stivo :)

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Point 'n' click avanture

@nema_šanse3

Hvala na popisu... Definitivno ću probat koju od tih.

Dying of anticipation

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Point 'n' click avanture

Curse of the Momkey Island :)

Najjaca igra :)

1 0 hvala 0
17 godina
Point 'n' click avanture

Probaj Return to mysterious island. Igra se temelji na romanu Robinson Crusoe i stvarno je odlična. Izgleda ovako: http://www.hcl.hr/recenzije.php?TekstID=103&select=18

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ako netko zeli, dobra point'n'click avantura "Beneath the steel sky" je odavno postala besplatna i moze se igrati preko ScuMM-a - o downloadu i ostalome mozete citati na sluzbenom webu.

Sto se pak nabrajanja tice, jos uvijek vrtim doma Monkey Islande (onaj 3D nikad nisam probao iz cistog principa), a u kolekciji imam i Full Throttle koji ima najbolju uvodnu spicu i muziku u povijesti covjecanstva.

Od novijeg datuma - kako je vec bilo receno, Sinking Island, Paradise, sve iz serijala Agathe Christie i Sherlocka Holmesa no one vise nisu point'n'click (inace, od te avanture mi je bilo mucno jer se odvija iz prvog lica, ali je tako cudno slozena da moj organizam to nije mogao provariti).

Recenzent, urednik, Bugovac, ljubavnik - ne nuzno tim redoslijedom
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.2.2008 23:21 (Goran Racic).
17 godina
neaktivan
Point 'n' click avanture

AAAAAAHHHHH

Ja sam svoj zagubi negdje. (Full Throttle).

Šta je bilo sa nastavkom, znam da su ga nekoliko puta najavljivali ali na kraju je nestao.

To mi je all time favourite tog žanra.

Dying of anticipation

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Point 'n' click avanture

Evo još jedne, Eye of the Kraken; bila je komercijalna, ali sad ju je moguće i besplatno downloadat bez ograničenja; koristi vlastiti engine.

0 0 hvala 0
17 godina
Danny_HR kaže...

AAAAAAHHHHH

Ja sam svoj zagubi negdje. (Full Throttle).

Šta je bilo sa nastavkom, znam da su ga nekoliko puta najavljivali ali na kraju je nestao.

To mi je all time favourite tog žanra.

Vrag bi ga znao, valjda su u Lucasu onda odlucili brati pare na Star Warsima sto se nije zaustavilo do danas.
Nego, bas sad gledam intro iz Full Throttlea na
- divota. Stvarno sam zahvalan sto sam taman bio dosta star da vidim sve stare avanture i kad je PC poceo oblikovati svijet igara jer danasnji klinci nevjerojatno gube radi toga. Znam da zvuci kao da sad imam 70 godina, ali covjece, stvarno je to trebalo dozivjeti u prvim danima!

17 godina
neaktivan
Point 'n' click avanture

'Now there go some boys i could ride with. Step on it. Let's see who they are!'

He he...

Odlično...

The Gone Jackals - Lega - to je pjesma sa uvodne.

Dying of anticipation
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.2.2008 6:41 (Danny_HR).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Point 'n' click avanture

Mmmmm...

Prva igra u kolekciji koja je imala kompletno snimljene razgovore. Kako sam samo znao frendove gnjaviti dok sam im na jednom rođendanu pokazao cijelu igru kroz par sati. Smijeh

"Whenever I think of asphalt, I think of Maureen"

Da li je još ikome na živce išao onaj dio sa šutanjem zida?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Point 'n' click avanture

FAHRENHEIT je luuudinca od avanture. Obavezno odigrati.

http://www.atari.com/fahrenheit/

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Zabushant kaže...

Da, užas... Taj dio sam najteže prošao. Koliko sam živaca potrošio tražeći gdje šutnuti... he he

majkell kaže...

FAHRENHEIT je luuudinca od avanture. Obavezno odigrati.

http://www.atari.com/fahrenheit/

Je dobra je, ali nije klasična point 'n' click... Iako sam zbilja uživao u tome.

Dying of anticipation
17 godina
Zabushant kaže...

Mmmmm...

Prva igra u kolekciji koja je imala kompletno snimljene razgovore. Kako sam samo znao frendove gnjaviti dok sam im na jednom rođendanu pokazao cijelu igru kroz par sati. Smijeh

"Whenever I think of asphalt, I think of Maureen"

Meni su isli svi oni dijelovi na zivce gdje se mlatis po cesti. Nekako mi je bilo nezgrapno napravljeno, nikako mi se nije uklapalo u igru (je radnjom, ali ne i izvedbom).

17 godina
neaktivan
Point 'n' click avanture

Da, arkadni dio zapravo...

Nisam imao ništa protiv tada zapravo, ipak sam bio samo klinjo i sve mi je bilo dobro kaj sam mogao. Sjećam se nečega kao kroz maglu, bio je neki biker koji je bio na niskom motoru i bacao je ulje na cestu... Tako nešto... A za svakog je trebalo drugo oružje koristit, jelda?

:-)

Ja bi FT2... :-(

Dying of anticipation

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Point 'n' click avanture

Za ljubitelje Indiana Jones 3: "the Last Crusade" (VGA) i Indy4: "Fate of Atlantis", nezavisni developeri su u sličnom stilu odlučili napravit  "Indiana Jones and the Fountain Of Youth" (FoY). Od igre je, za sad, samo demo dostupan (puna će bit besplatna, ali pravni problemi s Lucas Artsom su zajamčeni he he).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

Sjećam se nečega kao kroz maglu, bio je neki biker koji je bio na niskom motoru i bacao je ulje na cestu... Tako nešto... A za svakog je trebalo drugo oružje koristit, jelda?

Cavefish. Trebalo ga je opaliti letvom po glavi dok ju na tren podigne. Potrošio sam dosta živaca na tog mulca.
17 godina
neaktivan
Goran Racic kaže...

Ako netko zeli, dobra point'n'click avantura "Beneath the steel sky" je odavno postala besplatna i moze se igrati preko ScuMM-a - o downloadu i ostalome mozete citati na sluzbenom webu.

Baš sam neki dan skinio s abandonie. Davno sam je pokusao igrati (još davne 1996) al tada me avanture nisu zanimale. Što se igre tiče fantastična mi je, samo što ima malo zbunjujući početak. Ali poslije toga......uh....savršenstvo.

CORE 2 DUO E4300 @ 1.8GHZ
2 GB RAM 667MHZ
ASUS 7300 GT @ 475/920
15 godina
protjeran
Point 'n' click avanture

Ja obožavam ovaj žanr, pošto sam veteran-gamer. Broken Sword serijal mi je ostao urezan u sjećanje, mislim da kad bih zatvorenih očiju pkušao igrati oslanjajući se samo na zvuk da bih ju uspio preći haahha, instalirao sam si i na iPhone njegovu verziju Broken Sworda Director`s Cut i također je odlična. Može netko preporučiti neku noviju point and click avanturu, skin...., ovaj kupio sam si novoizašli Black Mirror 2, i zasad obećava, no zna li netko neku drugu neku koju je igrao a da može toplo preporučiti?

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.5.2010 12:45 (Oblomir Gombalo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice