Overwatch (Blizzard studios)

poruka: 3.489
|
čitano: 526.505
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Ajd nemojte trolla hraniti više, svaki put kad otvorim ovu temu i vidim njegove uber-pro analize i zidove teksta, poželim si oči iskopati..

Moj PC  
2 1 hvala 0
9 godina
neaktivan

Odgovarati na normie postove od jedne rečenice nema smisla, ako imate nešto konstruktivno za dodati recite, u protivnom samo čitajte i šutite, možda nešto i naučite.

___________________________________________________-

Nego, Developeri su se konačno oglasili po pitanju one-trickera i nekima se njihov odgovor neće svidjeti. Link na post.

Ukratko: Biti one tricker, odnosno igrati jednog heroja u bilo kojoj situaciji NIJE bannable offense. No, post završava zaključkom kako je mjenjanje heroja u duhu igre i natjecateljskog karaktera i u skladu sa željom za pobjedom.

Prevedeno: Biti one tricker je nepošteno prema igračima, zajednici i competitive sustavu, ali Blizzard kao kompanija nesmije javno stati protiv dijela svojih kupaca i zbog toga im zabranjivati da igraju igru.

One trickeri su po meni jedan od manjih problema igre, najviše izražen u M i GM-u zbog čega i dobivaju toliko medijskog prostora. Osobnog sam mišljenja da je ispravno reportati svih koji ne mjenjaju svoje heroje kako bi pobijedili i iz istog ih razloga bannirati. Možeš ti igrati jednog heroja najbolje što znaš, ali ako taj heroj ne pridonosi timu i pobjedi moraš ga mjenjati ili zaslušuješ report, veoma jednostavno.

No u svojim se rankovima rijetko susrećem sa one-tricksterima već sam više prijavljivao ljude zbog toga što nisu htjeli igrati Mercy ili zbog igranja četverca Widow-Hanzo-Doomfist-Sombra. Čak sam i Tracerica dosta reportao jer ih je nepodnoljivo bilo gledati kako iznova umiru bez da naprave 50 damagea.

No, da suosjećam sa GM i M igračima koji se međusobno više manje poznaju jer ih je malo i koji iznova moraju igrati sa 1-trickerima sa mišlju kako su oni glavni krivci za poraze.

0 1 hvala 0
12 godina
neaktivan

Evo Wook kad spominjes i zelis misljenja pro igraca 

https://blitzesports.com/ow/article/2925/mercy-meta-owl-pro-thoughts

I think it’s kind of unfortunate that Mercy’s still almost a must-pick” - Custa and other OWL pros on Mercy meta

I think right now "Out of Valk Mercy" is ok. Her neutral game is more focused on consistent healing and mobility, while trying to pull off calculated rezzes that are punishable.

"Valk Mercy" is way off though. There are two key issues in my mind:

1. Multidimensional value that Valk provides.

To recap she gets:

• the ability to fly
  • improved guardian angel (mobility)
  • constant passive regen
  • unlimited ammo (not a big deal, but it's there)
  • chain healing OR
  • chain damage boost
  • two instant rezzes

Compare this the benefits of other healers' support ults:

Moira:

• healing through tracking
  • damage through tracking
  • personal speed increase

Ana:

• Target outgoing damage increase
  • Target incoming damage resistance

Lucio:

• AoE degenerating shields

Zen:

• AoE high HoT
  • invulnerable
  • personal speed increase

2. The sheer duration of the ult

20 seconds is far from the average duration of an ultimate in this game and far from the average duration of a support ult.

In summary:

Valkyrie 1. Provides significantly more benefits and 2. lasts significantly longer than any other support ultimate.

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Overwatch (Blizzard studios)
D-wook kaže...

Stylosa, a i masa ostalih youtubera. Jesu li i oni "clickbait kanali koji prepričavaju postove s reddita"? Aha sad mi je jasno, vi ne samo da mislite da ste najpametniji, nego i mislite da su svi ostali idioti bez obzira na reputaciju ili iskustvo u igri. Bravo!

Da vidimo što dalje slijedi... Aha, još jedan standardizirani izgovor zašto nisi moj rank ili više. Jel vi za ove postove imate kakvu šprancu? Nakon toga slijedi još jedna u nizu apsolutnih LAŽI. Ja ću opet kao i na sve do sada izrečene LAŽI pitati da me citiraš gdje sam ja to rekao. Znači gdje sam ja napisao da su profesionalci rekli da je Pharah OP? Odgovor kao niti do sada nećemo nikada dobiti.

LOL, ovo nisu istine. Stylosa, ja cu se ranit. Mozda jedini kanal jos gori od Your Overwatch.

Sto se tice 200 razlike u ratingu, ajde idemo odigrati svaki po 100 igri, ja sve s mercy, a ti po 10 sa 10 likova, kao sto ja igram. Pa da vidimo ko ce bolje proci :) ono, ti si autoloss ako igras ista osim mercy ili junka, a ja mogu barem solidno/ mid-platinum level odigrati skoro citav roster. Ne kazem da sam ja neki uber pro igrac, ali ovaj tvoj stav da si popio svu pamet svijeta jer si s Mercy dosegao 3.2k, necu uopce komentirati.

Evo citat u vezi Pharah:

"I opet pišeškao da sam ja izmislio da je Pharah OP. Pa ja nemogu vjerovat što je s vama ljudi. Pa koliko je samo "your overwatch" napravio videa na tu temu, a da ne spominjem ostale kanale. Vi ne vjerujete meni, igraču sa više sati i većim rankom od vas, ne vjerujete masi ljudi na forumima, ne vjerujete profesionalcima, ne vjerujete youtuberima, pa s kime se onda vi slažete"

S ostatkom tvog posta se cak zacudo slazem :) U vezi skill capova i to.

12 godina

Najveci problem u ovoj igrici su ljudi koliko puta sam samo izasao iz igre sa rezultatom da mi se gadi ljudska vrsta i da ne bi imao nista protiv da izbije 3.svjetski rat i svi pomremo

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Sto bih ja mogao rec na ovo vase, moje misljenje je da mercy treba dobit malan nerf na ultu, mozda smanjit damage na junkovoj mini, tracer i genjia ostavit kakvi jesu jer kod ta dva heroja je specificno ako si los sa njima bit ces samo feed za ultu ali ako si predobar snjima moci ces razarat. To je isto nekako da se trazi nerf za widowicu jer postoje igraci koji mogu pogodit svaki put headaru pa da se zbog njih trazi nerf widowice. Pharah nije OP jer soldier i mccree koji imaju dobar aim lako zaustavljaju cak bi rekao da je lakse sa Anom skinut Pharu nego sa njima dvojicom i nezaboravimo d.vu koja joj se lako zaljepi za facu. Moira bi isto trebala dobit nekakav mali nerf samo nezz na sto to neka blizzard odluci. U vecini situacija mi se cinila nekako OP. Sad je tu doomfist za kojeg mislim da bi trebao dobit neki buff jer bas rijetko sam vidio igraca da igra dobro snjime. Ne pratim pro scenu vec dosta dugo pa nezz jeli ga tamo ljudi pickaju pa zbog toga jos nisam siguran da li bi trebao dobiti buff.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Every Overwatch Hero Explained by Blizzard’s Michael Chu | WIRED

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Ova sezona... Samo idiote dobivam u team, 0:5 za sad imam...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Wow, 2 puta nam krene dobro na početku i onda netko iz kontra teama leave-a i meč se ne priznaje...

2:8 = silver /megafacepalm

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.1.2018 15:13 (TomoR).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Ja imam 0:4 od tih 4 u 3 matcha ljudi samo puknu i kazu ja necu vise igrat vi ste svi glupi i uzme widowicu,hanzu... i ne rade nista do kraja gamea. Prokleti matchmaking trebaju ga fixat uopce mi se neda igrat sa takvim ljudima.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Mozete mi objasnit kako pro igraci svake sezone dodju tako visoko,oni nemaju afk ili trollera?ili se jednostavno pomirite s tim da ste tu gdje zasluzujete biti i to je to.....

Oko za oko i cijeli svijet ce biti slijep

0 0 hvala 0
12 godina

Evo odigrao sam sve placementa svaki match sve gore i gore imao sam na kraju samo 2 pobijede i to sam pobijedio jer je neprijateljski tim imao trowere. Gameovi su bili uzasni, cisti gubitak vremena jer se uopce nisam zabavio. Pro gameri su tako visoko jer su najbolji i kad jednom dodjes visoko tesko da ces past. Nije problem izgubit ako je game dobar ali svih 10 su bili ocajno ne igrivi. Ljudi ne znaju osnove igre tipa counter i regroup. Izgube point time izgube volju za zivotom odmah se uzima hanzo,widow uglavnom neki pick kojeg vidljivo nisu igrali, pozivanje suigraca na predaju da se prestanu trudit itd... Cim se pobijedi bitka odmah trce na neprijateljski spawn. Igraci nisu ni toliko mehanicki losi koliko su mentalno losi

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Pricao sam nedavno sa nekim proom i rekao je da je puno lakse carryat na diamondu negu u platini jer su tamo ljudi puno pametniji jer ljudi u platini misle da se svaki problem moze rjesit sa dps-om. Uostalom sumnjam da kad bi bacio pro healera ili pro tanka u platinu da bi dosao do mastera. Mogao bi mozda iskerijat jedino sa Anom ili sa roadom ili zaryom. Dok svaki pro dps bi vrlo lako dosao do mastera jer je sa dpsom najlakse carryat ali nismo mi svi pro dps. Nije problem poraz kao sto sam rekao vec da matchmaking stavi ljude istoga skilla u jedan game 2main tanka 2 main hilera 2 main dpsa pa bi tako gameovi licili na nesto a ne u jednom timu imas 4 main mercy koji se posvadjaju medjusobno pa onda vise nit ne zele igrat.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Gledao sam malo Kephrii-a danas.

On je u top 500 (uglavnom), kao duo je vrtio competitive, nekoliko puta su upali u grupu sa 4 Mercy main-a.

Sve su ih izgubili, iako su bili blizu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Da da u pravu si,profici imaju tu srecu da su upali u master jednom i sad su tamo jer nemogu ispast i imaju pametne suigrace.A ti si mi tako dobar igrac al sta ces kad ti je team tako glup i nemozes ih kerijat.Samo mi nisu jasni oni strimovi unranked to master.Kako high elo igrac to uspije da ga ne zaustave "glupi igraci".Evo jedan primjer igram dugo League of legends i najvise sto mogu doci je d5.Dalje nema sanse a pun kur.. accova sam izbusta od bronce do golda bez ikakvih problema.Znaci hoces rec da ja nemogu dalje sto imam glupe suigrace i ili netko nemoze iz bronce zbog istog razloga??Moje misljenje je jednostavno da nisam dovoljno dobar i tjt.Razlika izmedju mene i "vas" sto ja znam da nisam dovoljno dobar a vi placete po forumu i nalazite toliko glupe razloge da je to nevjerovatno

Oko za oko i cijeli svijet ce biti slijep

0 0 hvala 0
12 godina

Ja sam skill rating high platina i low diamond. Kao sto sam vec rekao nije mi problem izgubit problem mi je igra, ne zanimljivi gameovi u kojima se zna pobjednik vec nakon 1min. Matchmaking je u k, mmr takodjer. Trebaju novi sustav napravit koji ima vise smisla jer ovo svakako ne. Od 10 gameova niti jedan nije mi bio zanimljiv u niti jednom nisam uzivao jer se vec znao protivnik odmah na pocetku jer ljudi gube namjerno. Kuci, na poslu, u skoli, na faksu im netko digne tlak pa upale ow i idu se izivljavat nad svojim suigracima. Sve mi se vise cini da cu opet prestat igrat ow.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Developer Update | Happy New Year | Overwatch

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Meni je 7. sezona bila odlična, ulazak u diamond, carrer high. No djelomično je to zbog toga što su 2 heroja koja najviše igram konačno imali utjecaja na igru - Mercy i Junk. Ali isto zbog toga što sam radio nekoliko kratkih pauza kada bi mi digli tlak pa bi par dana do tjedan dana uzeo pauzu.

Kvaliteta mečeva i MM - gledaj, na faksu kada je neki grupni rad u pitanju najlakše je da jedan to sve na sebe preuzme i napravi kako spada, a to sam ja i uvijek radio. Znači u situaciji kada svim ljudima koji sudjeluju u istom zadatku OVISI ocjena o kvaliteti tog zadatka najlakše je sve odjebat i napraviti sve sam. A zamisli kako je teško onda organizirati 12 random ljudi random godišta preko interneta u 2 tima u nekoj neobaveznoj igri i da se to sve odradi kako spada. Pa ja sam iznenađen postotkom dobrih mečeva koje dobivam.

I ne samo to, već i neke od njih i razumijem zašto to rade jer sam se nalazio u njihovim situacijama. Npr. kad ti idioti na prethodnim partijama dignu tlak na 120 i onda netko u tvom timu instalocka Hanza ili Widow - totalni derail.

Što da ti kažem, teško je to, a Blizzard ne pomaže u problemu, već naprotiv ga pogoršava. Pa onom liku što je pitao dal će biti baniran ako igra samo Hanza, a katastrofalan je sa njim. I oni mu lijepo odgovoriše da neka igra što želi, da zbog toga nemože biti baniran. A samo jedan takav je dovoljan da pokrene lavinu ljudi koji će rage throwati slijedećih tko zna koliko partija.

Doduše, po mojem zapažanju rage throweri nisu toliki problem kao ljudi koji jednostavno ne žele igrati s momčadi niti ih je briga što i kako igra ostatak ekipe nego samo igraju svoju igru i svojeg random heroja.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Imao si "utjecaj" na igru jer igras OP heroje koji ce dobiti nerfove kroz par mjeseci nadam se.
Cestitke na diamond ranku Mercy i Junk meta je proljev teski i free ride to 3k minimalno.

1 0 hvala 0
12 godina
D-wook kaže...

Doduše, po mojem zapažanju rage throweri nisu toliki problem kao ljudi koji jednostavno ne žele igrati s momčadi niti ih je briga što i kako igra ostatak ekipe nego samo igraju svoju igru i svojeg random heroja.

Postoji quick play za te ljude. I ja volim igrat hanzu pa ga nikad ne igram u competetivu jer znam da sam los i ne zelim unistavat igru za druge ljude

9 godina
neaktivan
Wack kaže...

Imao si "utjecaj" na igru jer igras OP heroje koji ce dobiti nerfove kroz par mjeseci nadam se.
Cestitke na diamond ranku Mercy i Junk meta je proljev teski i free ride to 3k minimalno.

Ako misliš da si bolji, slobodno igraj heroje koje nazivaš OP, dođi do 4k i pohvali se ovdje, ja ću ti prvi čestitati. U suprotnome svi ostali mogu i tebi reći isto - došao si do svojeg carreer higha igrajući tada ili još i sada OP heroje.

Osim toga, po tvome "free ride to 3k minimalno" onda bi 80% igrača već bilo u diamond i više, a tamo ih je samo 15-tak posto.

14 godina

Predobro mi je kako svi heroji koji njega ubijaju su OP, a kad on igra Junka i Mercy onda oni "napokon imaju utjecaja na igru" i nisu OP nimalo :D

Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Molim te... Do sada sam se žalio na 3 heroja, DVA, Pharah i Genji, nisam se žalio na Roadhoga kad ste kmečali kako je OP, niti na Bastiona kad ste plakali da je neuništiv niti na soldiera kad ste prosipali suze da je 20 dmg-a previše niti na iti jednog drugog heroja.

Zašto? Pa zato što su ta tri heroja bili univerzalno OP, na svakoj mapi, u svakoj situaciji, bez reliable countera i strategije. Svi ostali koji su naginjali prema OP strani tijekom povijesti ove igre imali su ograničenja ili po mapama, kompozicijama, gamemodovima, counterima itd. Ova tri to nikad nisu imala.

1. Dva je zasluženo nerfana

2. Pharah se je malo izgubila u meti zbog svih silnih promjena u igri: a) Štitovi i Orisa su ponovno u modi; b) Dva je mnogo bolji Pharin counter nego prije; i vjerojatno najznačajnije c) Mercy sada ima pametnijeg posla od babysittanja Phare. Iako, još uvijek držim da je Pharamcy kombinaciju u svim rankovima ispod Diamonda mnogo lakše odigrati nego kontrirati.

3. Genji KONAČNO ima kakvog-takvog countera u Junkratu i njegovim minama pa sada više nemože uletati u neprijateljsku momčad i riješiti nekoga već mora malo koristiti mozak - nešto po čemu Genji igrači nisu baš poznati.

Je li Mercy OP prema ostalim healerima - naravno da je. No zato u svakom timu postoje dva slota za healere, jedno je za Mercy, drugo birajte što hoćete, neznam u čemu je problem... Osim toga, već sam rekao MERCY je dedicated healer, ona nikoga ne ubija niti radi damage, njezina OP strana se ne ispoljava u killovima i zbog toga meni to ni približno ne smeta poput OP DPS-ova ili dive tenkova kojima je primarna funkcija da ubijaju protivnike.

Znači za one koji ne kuže:

1. Mercy je OP = wow, govoriš kao da će nas ona sve pobiti,  moramo i mi imati Mercy u momčadi, a ako nju prvu ubijemo čak je ni mi nemoramo igrati, ništa strašno

2. OP DPS = jel ga tko zna igrati? Ne! E jebiga, disconnect....

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
https://www.invenglobal.com/overwatch/articles/2227/whats-the-deal-with-one-trick-mercy-players-and-inflated-sr

Odlican clanak o Mercy mainovima i njihovom "neobicnom" i abnormalno brzom napredku u ladderu tj kako prosjecan igrac sa Merc dospije visoko.

Navodno krivac za sve je "individual performance system" koji ima utjecaja na to koliko se na kraju meca odbije ili dobije dodatnih sr bodova. Problem sa Mercy je sto su metrike koje se cijene u njenom slucaju blesavo postavljene tj sistem ne moze razaznati dobar mercy play, on gleda neke genericke brojke do kojih svaki jazavac moze doci, lose je sto i nakon izgubljene partije Mercy igraci na taj nacin nafilaju svoj personal rating pa ne gube toliko sr bodova. To su u clanku objasnili neki pro igraci i streameri, doslovce ima slucaj gdje covjek sa win rejtom manjim od 50% dode do 3k+ sr igrajuci iskljucivo Mercy.

U kratko to je poznati problem gdje Mercy minovi na taj nacin dolaze do rankova koje inace ne bi vidjeli nikad pa ni tad. Upravo zato se ukida personal sr adjustment od diamonda na vise, a po meni bi svugdje trebalo biti tako.
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
war3_tft kaže...
https://www.invenglobal.com/overwatch/articles/2227/whats-the-deal-with-one-trick-mercy-players-and-inflated-sr

Odlican clanak o Mercy mainovima i njihovom "neobicnom" i abnormalno brzom napredku u ladderu tj kako prosjecan igrac sa Merc dospije visoko.

Navodno krivac za sve je "individual performance system" koji ima utjecaja na to koliko se na kraju meca odbije ili dobije dodatnih sr bodova. Problem sa Mercy je sto su metrike koje se cijene u njenom slucaju blesavo postavljene tj sistem ne moze razaznati dobar mercy play, on gleda neke genericke brojke do kojih svaki jazavac moze doci, lose je sto i nakon izgubljene partije Mercy igraci na taj nacin nafilaju svoj personal rating pa ne gube toliko sr bodova. To su u clanku objasnili neki pro igraci i streameri, doslovce ima slucaj gdje covjek sa win rejtom manjim od 50% dode do 3k+ sr igrajuci iskljucivo Mercy.

U kratko to je poznati problem gdje Mercy minovi na taj nacin dolaze do rankova koje inace ne bi vidjeli nikad pa ni tad. Upravo zato se ukida personal sr adjustment od diamonda na vise, a po meni bi svugdje trebalo biti tako.

Mislim da su nerfali to vec odavno... Odnosno da nije vise tolko lako dobiti visoki rank s Mercy... Ali i dalje ostaje matchmaking problem u smislu da su neke igre unaprijed izgubljene ako jedan tim dobije 4 mercy maina (koji uglavnom ne mogu odigrati nista drugo na toj razini na kojoj jesu), a drugi bude dobro balansiran. Ne znam koje je rjesenje za to, mozda neki role select pa da matchmaker pokusa postici 2-2-2 kompoziciju... ali onda bi tenkovi i healeri imali instant igre, a DPS queue od 45 min za jednu igru :P

12 godina
neaktivan
war3_tft kaže...

Ma kakvi to su podatci informacije i misljenje svakoga pro igraca sigurno nije do toga nego je Wook odjednom u ovoj sezoni nakon switcha na mercy i junka postao 3.2k rated igrac ;)

Uglavnom i ja sam odlucio ne flexati nista vise igram 76,Hoga,Pharu,Widow zavisno od enemy team compa flexam 7 sezona i duvam ga dok 1 tricsketri easy modaju do +3k.

14 godina

I ja sam odlucio da kao necu vise flexati, ali eto moram ako zelim imati ikakve sanse za pobjedu... jucer placementi 1-3, ono nenormalno kakvu ekipu dobivam. instant 5 dps lockova, ja lockam Hanza zadnji... i nitko nista, svi se ponasaju kao da je quick play... prebacim na mercy da bar neku sansu imamo, imao sam 20k healinga na kraju partije i ipak smo izgubili, najvise radi idiota koji je bio Widow od pocetka do kraja i dobio je ukupno 2 killla a umro 20 puta jer su ga counterali i jos se i sam pozicionirao na najretardiranija moguca mjesta (tipa usred protivnickog tima)...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

čitam ovdje i sami top 500 igrači, svi s kojima igraju invalidi, njubare.

Pa dajte se skupite šestorica i budite top 6 igrača u EU zoni.

OP ovo, OP ono, trollovi, njubare, ja sam uvijek na 100%....

Za vas je ljudi quake3arena. Force models, i svi isti, sa istim oružima.

U ovakvim igrama će uvijek nešto biti lakše a nešto teže, jedino kmečanje se ne mjenja.

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Dr. Zoidberg kaže...

čitam ovdje i sami top 500 igrači, svi s kojima igraju invalidi, njubare.

Pa dajte se skupite šestorica i budite top 6 igrača u EU zoni.

OP ovo, OP ono, trollovi, njubare, ja sam uvijek na 100%....

Za vas je ljudi quake3arena. Force models, i svi isti, sa istim oružima.

U ovakvim igrama će uvijek nešto biti lakše a nešto teže, jedino kmečanje se ne mjenja.

Daj kad vec trabunjas izvuci nam quotove tko ovdje osim delusional Wooka misli da je neki armchar dev ?
Ne pricamo sta je lakse a sta teze naravno da ce biti toga hvala sto si nam oci otvorio pricamo o likovima i ablitijima koji nisu tezi ili laksi nego su naprosto overpowerd i treba ih ili remove ili smanjiti duration ili efekt koji rade.
Vecina nas isto ovdje diskutuje o igri rijetko tko "kmeci" a ako cemo o kmecanju ovo sto si ti napisao nije nista bolje od toga kmecanja koje si naveo.

17 godina
neaktivan
Wack kaže...

Daj kad vec trabunjas izvuci nam quotove tko ovdje osim delusional Wooka misli da je neki armchar dev ?

Referirao sam se više na prošlu stranicu, i manje više većinu postova kod placement faze gdje je solidna količina žući prolivena na "ja uvijek dobijem debile u timu".

Ali imaš pravo, neću zagađivati ovu temu svojim trabunjanjem.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice