Overwatch (Blizzard studios)

poruka: 3.497
|
čitano: 459.959
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Overwatch (Blizzard studios)
D-wook kaže...

Na PTR-u testiraju dosta promjena. Sve je

objašnjeno.

Za one kojima se neda gledati:

1. Nova mapa Lunar Horizon sa promjenjenom gravitacijom na pojedinim djelovima što dovodi do drukčijih kretnji igrača.

2. Genji Oni i DVa officer skin su sada dostupni preko boxova.

3. Mcree Ultimate buff: sa 0,8 na 0,2 s za ciljanje i sa 20 na 80 dmg u prvoj sekundi - Dead Eye se je iz najgoreg ultimate u igri pretvara u nešto čega se treba bojati

4. Reaper buff - nema više health soul orba već se Reaper selfheala za 20% dmg kojeg napravi protivnicima

5. Roadhog changes: a) critbox reduced za 20%, b) dmg reduced za 33%, ali fire rate ubrzan 30%, c) clip size povećan sa 4 na 5

Sve navedene promjene osim Roadhoga su po meni dobrodošle, pogotovo zato što su Mcree i Reaper sada među najgorim herojima u današnjoj meti.

Jedina sumnjiva promjena je na Roadhogu sa ovim damagom. I danas kad nekog squishija hookaš nije sigurno oćeš ga riješiti, pogotovo ako imaju symmetra shield ili torb armor. Nije mi jasno što se ovime postiže? Bez 1 shot kill komboa Roadhog nema smisla, a to je bez spominjanja koliko će manje dmga raditi tenkovima, pogotovo Rheinu i DVi koje on voli hookati. Uz njegov stil igre mjenjaje fireratea za dmg mi se baš ne ćini kao najbolja solucija, ali vidjet ćemo kako će to izgledati.

Cisto da quotam jer je ovo prvi put da si nesto smisleno normalno napisao i da se slazem sa tobom.

Cisto jos jedan savijet ti kada ne znas dobro heroja igrati ili counterati enemy heroja tvoj zakljucak je da je meta sranje ili heroj OP dok god tako igras neces postati bolji i uvijek ces bitchati na nesto drugo a ne na svoj skill i sposobnost igranjam,kad dropas taj mentalitet koji danas ima dobrih 80% igraca napredovat ces kao igrac.

Ovo u drugome postu sto si za Reina napisao je nevidjena glupost jer tako mozda igraju Reinovi na 1300 ratingu naleti na rein maina 3-3.5k rating pa da vidim genjiia koji ce mu po glavi skakati lol.

14 godina
neaktivan

Ne znam na koju foru ti je zabavnije igrati junkraita od dive compa, mogu zamislit jedino da igras na ~2k SR

Dive comp je daleko najzabavniji comp jer je fast paced i zahtijeva brutalan teamplay i skill,za razliku od s3 raka s 3 tank metom gdje je bilo tesko napraviti prostora i baziralo se na tome da pobijedis u spamanju damagea,drzanju shieldova i healanju

i s obzirom na to da vecina voli igrat DPS ova meta je sasvim dobrodosla, da se igrat i 3DPS s jednim tenkom bez problema (ponekad)

battlelog:http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/carrycopter/ youtube: https://www.youtube.com/c/carrycopterr
Poruka je uređivana zadnji put sub 3.6.2017 12:23 (kurt).

1 0 hvala 0
16 godina

Znači fenomenalno:

How to run away from Roadhog

Well... if you dont know me you cant trust me, and if you cant trust me, odds are low youll leap in front of a flying arrow to save my life.
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina

Horizon Lunar Colony In-Depth Science Analysis (New Overwatch Map)

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Što se tiče Roadhogovog nerfa na PTR-u situacija je katastrofalna. Sa jedne strane imate youtubere i  dio zajednice koji opravdavaju ovakav masivni nerf sa kojekakvim izmišljotinama i prisilnom promjenom načina igre, dok je ostatak zajednice strogo protiv ovakvih promjena koje realno znače kraj Roadhoga kakvog poznajemo.

Što promjene znače za Roadhoga?

Soloq Road koji može neprimjetno flankati, hookati i zatim u par sekundi riješiti bilo kojeg heroja, healati se i pobjeći od daljnje borbe dok je hook na cooldownu više ne postoji. Hook+1 shot combo je prošlost, čak i za Tracer. Ako hookaš Reapera game over.

Opravdanje za ovakve promjene traži se u promjeni načina igre gdje će Roadhog sada djelovati iza Rheinova štita!? i hookati neprijatelje bliže svom timu koji će onda fokusirati vatru na hookanog neprijatelja (kako da ne). Odnosno, da Roadhog postaje više team reliable i prestaje biti solo igrač. Neznam kako će se Road s ovim promjenama uklopiti u profesionalno okruženje, ali znam da će niže rangove, gdje timska igra ne postoji i gdje je Road ponekad jedini način za dizanje ranka, teško pogoditi.

Čini mi se da su ove promjene odgovor Blizzarda na kontinuirano plakanje igrača koji ne vole biti 1shotani, ali developeri zaboravljaju da pogoditi hooku, uspješno 1 shotati nekoga bez da se Pharah, Lucio, DVa ili netko treći uplete, i sakriti se prije nego što te neprijatelji otope nije baš lagano, odnosno u određenim okruženjima kao što je današnja meta je ekstremno teško. Osim toga, u 8 sekundi cooldowna Road je skoro pa doslovno vreća za napucavanje. Spori firerate i samo 4 metka ti garantiraju ispješnu obranu od naleta bilo koga samo uz mnogo sreće. Pa ja sam jučer 1v1 s Anom pobjedio Roada. Bio je na oko 400 hp-a, skakanjem oko njega i granatom sam ga sveo na oko 150, a kad je htio selfhelati sam ga uspavao i zatim dovršio. Znači sa jednom Anom si dovoljno mobilan da te Roadhog bez kuke nemore 1v1 pobjediti. A takvih slučajeva znam mnogo, pa svi koji igraju Roadhoga su svjesni da je ostati 1v1 sa bilo kime osim tenkova prilično problematično.

Stvar je u tome što je Road jedini heroj koji samostalno može diktirati tijek igre ako kontinuirano pogađa kuke, a to je nešto što NE OVISI O OSTATKU TIMA, i to je njegova najbitnija karakteristika. Road je najmanje ovisan o ostatku tima sa dovoljnim utjecajem da promjeni tijek igre. A ovim ga se pormjenama sa tog položaja, nažalost, želi maknuti.

RIP ROADHOG

Probajte lajkati postove na Overwatch forumu koji se protive ovakvim promjenama.

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.6.2017 22:59 (D-wook).

1 3 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pozz ljudi,upravo sam poceo igrat ow.Mozete mi preporucit koji je najbolji heroj za pocetnika?

Oko za oko i cijeli svijet ce biti slijep

0 0 hvala 0
16 godina

Soldier 76

Well... if you dont know me you cant trust me, and if you cant trust me, odds are low youll leap in front of a flying arrow to save my life.
9 godina
neaktivan
WukongFtw kaže...

Pozz ljudi,upravo sam poceo igrat ow.Mozete mi preporucit koji je najbolji heroj za pocetnika?

Ma ništa te preporuke, nemoj se na to obazirati. Do lvl 25 stigneš isprobati većinu heroja i vidjeti čiji ti playstyle najviše odgovara. Nakon toga odmah odi na comp jer je tamo potpuno drukčija igra i nije lakrdija kao QP.

Problem s time ti je što ako zelen uđeš u komp skriveni mmr će ti biti tako nisko da ćeš se teško penjati. Ako želiš bolji rang, prvo u QP usavrši najmanje po dvoje heroja iz svake kategorije kojima bi pokrio sve moguće varijable i onda kreni igrati competitive.

Ja sam krenuo u comp odmah po lvl 25. 3 sezonu sam započeo u silveru na oko 1800 i došao do rekorda na 2300. 4 sezonu sam započeo, čini mi se, oko 2000, došao na rekord 2733 i završio na preko 2500, a i sada se na početku 5. sezone vrtim oko tog broja. S obzirom na 60 hz monitor, 20 cm prostora za manipulaciju mišem i preciznošću 60godišnjaka sa Alzheimerom, čak sam i daleko dogurao.

QP igram jedino kad zaželim malo nabaciti heroje koji nisu viable za competitive  i onda se tamo zajebavam, ali za neku ozbiljniju igru moraš u comp.

Uživaj, OW je za cijenu koju nudi vrhunski proizvod.

12 godina
neaktivan

Daj molim te reci mi jel kao u lolu da imas countere za odredjene champove ili je sve to tu negdje?

17 godina

Lol je mala beba za countere ovdje.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
WukongFtw kaže...

Daj molim te reci mi jel kao u lolu da imas countere za odredjene champove ili je sve to tu negdje?

Nisam igrao LOL pa neznam kako je tamo, ali jedna od temeljnih misli vodilja sa OW jest kontriranje herojima link.

Svi heroji su napravljeni tako da određene heroje kontriraju dok su protiv drugih heroja slabiji - najčešće po samoj definiciji playstyla ili po njihovim abilityima i kitu, ali njihova efikasnost uvisi ovisi o balansu igre i promjenama koje Blizzard često izbacuje.

Tako da se je u ovih 5 sezona događalo na su pojedini heroji, iako na papiru hard kontriraju svoje protivnike, potpuno neupotrebljivi u stvarnoj igri. Najbolji primjer je Winston koji na papiru hard kontrira Genjia (sezona 1.) i Symetru (prijelaz između tenk mete na ovo danas, buffanje Symmetre), ali je u tadašnjim metama bio toliko underpowered da ga se samo zbog toga nije isplatilo igrati. Iz današnje mete najbolji su primjeri Mcreea i Soldiera koji na papiru kontriraju Pharu, ali u stvarnosti od nje puše u 9/10 slučajeva, čak do te mjere da su su na kanalu sa linkova zaključili kako je Pharin najbolji counter DVA, koja bi matricom trebala non stop gutati njezine rakete i kako je najbolje protiv Phare igrati tako da ju se ignorira!? - znam i ja se ponekad čudim kakve sve trabunjoze izvaljuju profesionalni youtuberi i igrači .

Uglavnom zato bi morao naučiti igrati paletu heroja s kojima možeš pokriti sve situacije, jer ako od DPS-a znaš igrati samo Tracer i Genjia koji su oboje backline harasseri, onda ako to ne upali nemaš više na što prebaciti, a zamjena prvotno odabranih uloga (tenk-healer-dps) je bez komunikacije s ostalim igračima, koja je često nepostojeća, veoma komplicirana, vremenski potrošna i ponekad besmislena.

Soloq je teško igrati, ali i najbolji healer na svijetu za trash dpsom nemore nikoga pobijediti, a dobar dps može carryati najgoreg healera.

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.6.2017 22:44 (D-wook).
14 godina
neaktivan
Najavljen double xp weekend, sad ima da grindam ko lud lvle
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Rodić kaže...
Najavljen double xp weekend, sad ima da grindam ko lud lvle

Najgore je kad u svom timu imaš milijon zvjezdica i misliš ah lako ćemo, sa ovoliko sati u igri trebali bi ovo pobjediti. I onda tijekom igre shvatiš da ljudi nemaju pojma i čudiš se kako je protivnički Lucio ubio tvojeg soldiera kojeg si kao Mercy napustio na 200 hp i otišao pomoći dalje misleći da on to ima pod kontrolom. Još gore sa premadeovima. U soloq jedan loš igrač se može utopiti u masi, ali ako imaš lošiji premade u timu od protivnika, onda je to game over.

14 godina
neaktivan

malo nove sezone :)

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ja konta ovo klasicna pucacina nesto kao Cod,ovo neke next lvl taktike...izgleda da cu ja zasad przit po quick matchovima sa brain off dok ne pohvatam sve.Hvala na odgovorima

0 0 hvala 0
11 godina
WukongFtw kaže...

Ja konta ovo klasicna pucacina nesto kao Cod,ovo neke next lvl taktike...izgleda da cu ja zasad przit po quick matchovima sa brain off dok ne pohvatam sve.Hvala na odgovorima

OW je super sto ga duze igras i heroje i mape sve vise novih stvari ces nauciti a ne samo improvati aim,COD bar ovih zadnjih koliko ih je vec izaslo (tko ce ih brojati vise) je sve osim klasicne pucacine ako ista novi CODovi i ovi socijalni killovi koje dobijes jer ni jedna puska nema recoil,sve se svodi na tko prvi zapuca  dobije borbu o perkovima i nuklernim bombama da ne pricam,kao netko tko je prao COD od jos CODa1 dan danas se sjecam kako je zvuk za to vrijeme nevjerovatan bio,shell shock blur kad bomba padne zujanje u usima i tako to,danas nista wow ali u to vrijeme mi je bilo nevjerovatno,i do CODa4 je to jos licilo na nesto iako su i tu perkovi smijesni bili ali gameplay je bio pravo dobar i zabavan nakon toga COD postaje kiddy shooter bez ikakvoga skilla igra gdje ti je dovoljno 7 dana igranja i to je to napretka vise nema jer je skill cap smijesno mal.

17 godina

U zadnje vrijeme igram samo Mayhem mode 

Nekako mi je puno zanimljivije, i partije traju puno duže.

Vrijede potpuno drugačija pravila, neki heroji postaju praktički besmisleni, a neki postaju must pick.

Recimo team bez Lucia je u veeelikom deficitu u startu, mora se imati neki heroj stalno koji "ne umire" (najćešće Winston ili Zarya, tu i tamo čak i d.va). Mei je isto must pick u obrani.

Najbolje mi je što neki heroji tu igraju potpuno drugačiju ulogu, recimo Reaper sad može igrati kao da je Genji ili Tracer, s obzirom da "skoro bez prestanka" može se kretati pod sjenom.

Onda Mercy se više ne igra za healanje, već za pucanje iz daljine, i služi samo da oživljava mrtve, s obzirom da se special puni puno brže.

Tracer više ne ide uokolo, sad s duplim zdravljem, redovito je u ctru masakra.

Pharah je i dalje dobra, međutim ne igra više toliku ulogu, kad večina heroja ima duplo zdravlje, a s76 svako malo dobije special, pa je skida s neba bez problema.

Hanzo je postavi pravi "support fire", jer s njegovim specijalom, zmaj leti svako malo po terenu, a opet nitko se ne zamara s tim da ga ubije, jer "ne smeta toliko".

S druge strane, Genji je kao i Tracer, postao fighter u središtu pozornosti.

Uglavnom totalno drugačije, i totalno ludo. Do sad nisam igrao ovaj mod, ali zadnjih par dana to je jedino što igram 

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ako netko nema za overwatch ili ima nekog frenda koji nema overwatch a hoće igrat nek mi se javi. Imam jos par accountova na kojima trenutno nitko ne igra. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ma nekad je kaos pravi, Realno najgore je kad dodješ do kraja u mayhem modu i u 90% slučajeva izgubiš dok dodješ iz baze. Kaotično iskustvo ponekad  pogotovo kad vidim da Winston skače stalno i ganja Pharah . I onda odem u quick normal nekako čudnovato sve sporo i pretiho .

Padobranci, mineri i djevice griješe samo jednom
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Ja kada sam nagodan i odmoran sto i nije bas cesto koliko bih zelio volim competative a ako ne to igram QP vjezbam heroje ili Arcade 1v1 da vjezbam duele.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
ZeNGe_CRO-mt kaže...

A dobro Zenge ti si već semi pro, kad god upališ OW poslijepodne Zenge je online.

rooswelt1991 kaže...

U zadnje vrijeme igram samo Mayhem mode 

Nekako mi je puno zanimljivije, i partije traju puno duže.

Ma probao sam mayhem, ali mi je nekako previše kaotičan. Tu više nije ni bitno tko koga gdje, samo skači i pucaj.

Wack kaže...

Ja kada sam nagodan i odmoran sto i nije bas cesto koliko bih zelio volim competative a ako ne to igram QP vjezbam heroje ili Arcade 1v1 da vjezbam duele.

Ovaj novi arcade je fenomenalan. 1v1 i 3v3 su odlični modovi i to mi je gušt igrati. CTF i Mistery Heroes mi se također veoma sviđaju tako da znam za predah od compa baciti par partija. Onaj no limits mi baš nije sjeo.

8 godina
protjeran
ManOnTheMoon kaže...

Ako netko nema za overwatch ili ima nekog frenda koji nema overwatch a hoće igrat nek mi se javi. Imam jos par accountova na kojima trenutno nitko ne igra. 

Pa evo ako može ja bi se javio za acc.

14 godina
neaktivan
D-wook kaže...
ZeNGe_CRO-mt kaže...

A dobro Zenge ti si već semi pro, kad god upališ OW poslijepodne Zenge je online.

joj počeli smo rokat novu sezonu na najjače, još pogotovo sad kad smo stalno u full premade-u sa dva super tanka i jednom curom iz njemačke koja je vrhunska mercy sa preko valjda 300 sati igranja samo nje.

naučili smo je i hrvatski ono pi*** ti mater*** i ajde ajde,push push  sve kuži 

i nas dva dps-a , napokon smo složili super team za diamond i sad se polako penjemo.

inače od nove sezone samo rokam genjija, anu ,winstona, mccrae ili roada sve ovisi šta nam fali.

17 godina

Sve popravljaju u igri osim matchmakinga, pa vec i ptice na grani vide i znaju da solo u rankedu je uvijek 50-50. Jednu pobijediš, drugi izgubiš pa opet u krug.

I onda eventualno dobiješ 2-3 za redom jer iz protivničkog tima nekog dc-a ili slično.

Dizat se solo na ow-u je jednako samoubojstvu. I kad tarda pitam zašto picka mccraea kad ima 1 f ucking kill u 10 minuta, veli jer mu je fun. :D

Jebo me pas ja bi to sve banao. Neznam jel postoji igra u kojoj više gubim živce. Evo predzanju partiju igram dps-a imam f ucking 50% killova od cijelog tima i na kraju mi lik veli da su izgubili radi mene :D

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.6.2017 10:40 (amd freak).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
amd freak kaže...

Sve popravljaju u igri osim matchmakinga, pa vec i ptice na grani vide i znaju da solo u rankedu je uvijek 50-50. Jednu pobijediš, drugi izgubiš pa opet u krug.

I onda eventualno dobiješ 2-3 za redom jer iz protivničkog tima nekog dc-a ili slično.

Dizat se solo na ow-u je jednako samoubojstvu. I kad tarda pitam zašto picka mccraea kad ima 1 f ucking kill u 10 minuta, veli jer mu je fun. :D

Jebo me pas ja bi to sve banao.

Mozez ih reportat,imas sekciju teamwork

17 godina

Znam da mogu ali to je postalo katastrofa, toliko trollera se nahebalo zadnje vrijeme u toj igri da je muka se dizat na rankedu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Ja ih sve blokiram pa me ne spaja sa njima vise,cak i ako vidim da netko u protivnickom timu trolla i njega isto blokiram jer kako je njih mogao zajebat tako isto moze i mene.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
amd freak kaže...

Jebo me pas ja bi to sve banao. Neznam jel postoji igra u kojoj više gubim živce. Evo predzanju partiju igram dps-a imam f ucking 50% killova od cijelog tima i na kraju mi lik veli da su izgubili radi mene :D

Kao solo igrac od s1 svaka sezona plat, s4 dijamant,odgovor je tu negdje i  da i ne,mozes ti 5 man stackati super sve radite ako dodje 6 kretenoid a enemy team ima 6 normalnih igraca djaba sve poraz je skoro siguran.

Moj problem je kad dobijem losega igraca utjece i na moju igru jer vidim da i ja igram lose dok sa dobrim tenkom i suppom znam ocistiti 3-4 neprijatelja bez ulte npr nekoliko puta po partiji.

Tuga je da u vrijeme ovako dobrih igara,konekcija,low pingova cak i javnoga misljenja da gaming nije za "luzere" najveci problem su sami ljudi i igraci cak sto vise OW uopste nije toliko katastrofalan na gold/plat i dalje nasprem LoLa,Dote i CS GO npr,igrao sam sve 3 spomenute i strasno znaci..... dok WoW npr koji on and off igram od Vanille danas community nije toliko toxican koliko mrtav u dungeon/LFG udjes mozda 1-2 covijeka kazu hi samo letite speed runate ko botovi bez ikakvoga socijalnoga aspekta a meni licno bas taj socijalni dio pogotovo u MMO igrama mozda i najvazniji.

@ZenGe treba li vam rezerva jedna kad vam nedostaje 6 igrac ? :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.6.2017 13:17 (Wack).
14 godina
neaktivan
Wack kaže...

@ZenGe treba li vam rezerva jedna kad vam nedostaje 6 igrac ? :)

treba javi se! :)

12 godina

Mogao bi ja doci s alt accountom ajde nek mi netko d vas da blizz account pa cu igrati s vama, main mi je na 3500.

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice