Life is Hard

poruka: 1.197
|
čitano: 114.321
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Life is Hard

Nisam siguran da li je netko vec spomenuo, ali tekstura ulaznih vrata od kuce (mislim da je na 0:52) je naopako.

hmmm hmmm
Moj PC  
1 0 hvala 2
15 godina
Life is Hard

necu ti vise pisati uvijek isto, jer bi se ponavljao: savrseno, grafika odlicna, super doza tame i boja, napeto, zvukovi, SVE

ako uocim nesto lose napisat cu, a ovo dobro vrijedi za svaki moj post ubuduce :)

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Re: Life is Hard
Beno kaže...

Nisam siguran da li je netko vec spomenuo, ali tekstura ulaznih vrata od kuce (mislim da je na 0:52) je naopako.

Tako i treba biti, ali i mene to uvijek bode u oči, tako da ću ta vrata promijeniti, čudno izgleda.

RuskeGTT kaže...

necu ti vise pisati uvijek isto, jer bi se ponavljao: savrseno, grafika odlicna, super doza tame i boja, napeto, zvukovi, SVE

ako uocim nesto lose napisat cu, a ovo dobro vrijedi za svaki moj post ubuduce :)

A ja ću kao uvijek reći do sada hvala mnogo na podršci i definitivno ako uočiš šta javi :D

Life is Hard :)
14 godina
neaktivan
Life is Hard

Nakon par dana predaha, ponovo se bacam na posao, motiv se vratio :D Prvi level ja skroz završen, drugi na napola i biće gotov za par dana :) Možda poslije koji screenshot bacim :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
CoLdPlay kaže...

Nakon par dana predaha, ponovo se bacam na posao, motiv se vratio :D Prvi level ja skroz završen, drugi na napola i biće gotov za par dana :) Možda poslije koji screenshot bacim :D

Jel trebaš nekog beta testera ? :D

http://zerocool12-radio.net16.net/Index.html : http://forumi.hrzona.net/index.php
14 godina
neaktivan
zerocool12 kaže...

Za sada ne, a i nisam siguran da će i biti. Ako bude biće zatvorenog tipa, a učestvovat će 2-3 testera :)

Ima li iko kakvih pitanja, nešto što vas zanima, rado ću vam odgovorit. Naravno i prijedlozi su dobrodošli :)

13 godina
CoLdPlay kaže...
zerocool12 kaže...

Za sada ne, a i nisam siguran da će i biti. Ako bude biće zatvorenog tipa, a učestvovat će 2-3 testera :)

Ima li iko kakvih pitanja, nešto što vas zanima, rado ću vam odgovorit. Naravno i prijedlozi su dobrodošli :)

Naravno,za testere se zna: JA i neka tamo dvojica!{#}

14 godina
neaktivan
Life is Hard

Veliki napredak je ostvaren, ali što se tiče trećeg levela ( drugi sam preskočio jer nam ideja nije uspjela pa ću njega uraditi kasnije sa novim zamislima ) Uglavnom treći level se bazira sa igrom u nekoj crkvi i stvarno sam se dosta potrudio da je napravim kako treba, sutra će stići i prve slike, dok je novi video moguć u ponedjeljak ili eventualno utorak. Prvi chapter je zamišljen sa pet levela tako da vjerovatno i prvi chapter stiže ubrzo, veoma sam uzbuđen oko svega ovoga i vjerujem biće ovdje velikih stvari. Problem će mi predstavljati unos priče u igru, prije svega pravljenje cut-scena, ne znam kako ću to izvesti, pa ako neko ima neki prijedlog bio bi mu veoma zahvalan.

Moj PC  
8 0 hvala 3
16 godina
neaktivan
Life is Hard

Ja bi ti rado pomogao s pričom, ali kako nisam odpočetka pratio temu neznam točno ni koja je, ako ti se da, možeš napisati sve do čega si došao ovdje ili mi je poslati u PM.

Btw. To sa crkvom može ispasti vrhunski, nemoj se negdje zaletjeti pa shebati.

I think a lot of cynicism has dropped away from my shoulders since I stopped drinking...
Moj PC  
1 0 hvala 3
14 godina
neaktivan
thuglife kaže...

Ja bi ti rado pomogao s pričom, ali kako nisam odpočetka pratio temu neznam točno ni koja je, ako ti se da, možeš napisati sve do čega si došao ovdje ili mi je poslati u PM.

Btw. To sa crkvom može ispasti vrhunski, nemoj se negdje zaletjeti pa shebati.

Poslat ću ti prvi chapter na PM ujutro, nisam ja radio priču nego @EVO

U crkvi smo mnogo toga planirali uraditi i mislim da će ispasti kako treba, svakako će mi trebati tvoja pomoć, hvala puno.

14 godina
neaktivan
Life is Hard

Evo i prvi mali preview crkve, još je sami početak tako da moram još dosta toga dodati, vjerovatno večeras će doći i ostali dijelovi :)

Moj PC  
5 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Life is Hard

Dolaze i nove slike, polako se igra radi, lagano, ali veoma učinkovito. Za ovaj treći level će mi trebati mnogo više vremena nego za prvi i kada ga potpuno završim postaću neki video. Također razmatram mogućnost da ubacim neke modove za poboljšanje fps-a i grafike i o svemu će te biti upoznati pravoremeno.

Sad me ovo zanima :

25 Pratim temu i probat ću igru
5 Pratim temu, neću probati igru
12 Gledam ponekad, probat ću igru
Moj PC  
13 0 hvala 2
15 godina
Life is Hard

crkva je predobra, svaka ti cast...samo tako nastavi

nisam stigao komentirati jer sam bio 3 dana van kuce, a preko moba nemogu pisat po ovom forumu, mogu samo citati, neznam zasto :(

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
RuskeGTT kaže...

crkva je predobra, svaka ti cast...samo tako nastavi

nisam stigao komentirati jer sam bio 3 dana van kuce, a preko moba nemogu pisat po ovom forumu, mogu samo citati, neznam zasto :(

Opet ću napomenuti to je sve rezultat smirenog i laganog posla, uz muzikicu i lagano. Bitno je uživati u ovakvom poslu, a ne previše ga forsirati. Hvala na komentaru.

13 godina
Life is Hard

Crkva ljepo izgleda!

Nije da ne valja,ali jel se meni cini ili je malko premracna crkva?Mozda jos koja svijeca?

6 Premracna!
18 Dobro je-ne diraj nista!
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Life is Hard

Po meni je taman, ipak je ovo horor igra, a i igrač će imati vlastiti izvor svijetla, bateriju.

I think a lot of cynicism has dropped away from my shoulders since I stopped drinking...
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Milka30 kaže...

Crkva ljepo izgleda!

Nije da ne valja,ali jel se meni cini ili je malko premracna crkva?Mozda jos koja svijeca?

Neki dijelovi će imati više osvjetljenja neki manje. Mislim da ovakav ton osvjetljenja daje neku pravu atmosferu, također slika malo izgleda mračnije nego inače.

thuglife kaže...

Po meni je taman, ipak je ovo horor igra, a i igrač će imati vlastiti izvor svijetla, bateriju.

I ja mislim da je ovo solidno osvjetljenje i također kao što si spomenuo imat ćemo vlastiti izvor koji u velikoj mjeri povećava osvjetljenje.

14 godina
neaktivan
Life is Hard

Par novih slika. Opet imam velikih problema sa memory cap-om i na rubu sam živaca oko ove stvari. Dođe mi da završim sa FPSC-om dok ovo nekako riješe.

Ova mnogobrojna vrata su jedna od i cijela soba su jedna od "zamki". Također bitno napomenuti da su ove slike bez grafičkog moda koji pokušavam pravo balansirat i ubacit u FPSC, tad će grafika biti mnogo ljepša.

Bilo koji komentar bio bi koristan :)

Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Life is Hard

Dsta dobro izgleda, ovaj put stvarno nemam što reći. {#}

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
thuglife kaže...

Dsta dobro izgleda, ovaj put stvarno nemam što reći. {#}

Hvala :)

Samo sam tek sad vidio da su slike mračnije nego u samoj igri, stvarno čudno kad se slike stavljaju.

17 godina

Steta, meni se svidjaju ovako tamne....

14 godina
neaktivan
Beno kaže...

Steta, meni se svidjaju ovako tamne....

Mogu ja njih balansirati da budu ovakvo tamne, ali možda je previše tamno ili bar meni tako izgleda. Još ću malo provjeriti kako to sve izgleda i naći pravi balans :)

14 godina
neaktivan
Life is Hard

Jedan update :)

Igra, odnosno prvi chapter će doći negdje krajem 11-og mjeseca. Moja očekivanja su 23.11 Evropa, 26.11 SAD - šala naravno

Biće i mali beta test, beta testeri će dobiti igru 5 dana prije samog izlaska igre za široku masu. Dvoumio sam se da li da bude beta test, ali ipak sam na kraju odlučio da će biti, u slučaju nekih bugova, ali prije svega kompaktibilnosti sa Win-sima.

Izlazak prvog chaptera će biti u periodu od 20-28, 11-og mjeseca.

Moj PC  
6 0 hvala 2
16 godina
neaktivan
Life is Hard

Ako je ikako moguće, prijavljujem se kao tester.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Life is Hard

Ako trebas beta testera ja sam tu :D

★★★★★ ako sam ti pomogo stisni HVALA!!!★★★★★
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
thuglife kaže...

oo7 kaže...

Same as them {#}

Remember, remember the Fifth of November, The Gunpowder Treason and Plot, I know of no reason Why Gunpowder Treason Should ever be forgot.
15 godina
Life is Hard

Ako trebas nekog ko ce testirat prijavljujem se na duznost :D

Svaka cas doslovno sam osto u soku i ono teme mi je prva u bookmarksu sada... Samo tako nastavi

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
thuglife kaže...

Tebe sam i htio uzeti u obzir, neće biti problema :)

oo7 kaže...

Uz temu si odavno, tako da ti daje veliki plus :)

Mr.greenx kaže...
thuglife kaže...

oo7 kaže...

Same as them {#}

We will see, you are candidate {#}

Lacko kaže...

Ako trebas nekog ko ce testirat prijavljujem se na duznost :D

Svaka cas doslovno sam osto u soku i ono teme mi je prva u bookmarksu sada... Samo tako nastavi

Hvala mnogo :) Također uzet ću te na razmatranje :)

Evo par veoma lijepih slika po meni jednog dijela crkve. Šta mislite o ovoj svjetlosti koja dolazi iz prozora ? Ostaviti ili ukloniti ?

16 godina
neaktivan
Life is Hard

Nemoj je uklanjati, možda bi bilo dobro malo proširiti snop, barem dvadeestak centimetara, ovako izgleda pretanko, kao list papira.

Moj PC  
4 0 hvala 1
13 godina
Life is Hard

Svjetlost mi ovako izgleda nerealna,mozda prosiriti,bas kao veli kolega gore!

-Heh sada ja ne znam,jesam li i ja ostao tester ili???

Moj PC  
1 0 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice