- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
savrseno, odlicnooooooooooo jedva cekam e...
grafika je super, nije vise onako crno, sad je predobro
Pro!
....Daj mi javi brzo,jel rjesen problem sa win7,jel se moze igrati na noj?
Ako ne moze,odma krecem u instalaciju Xp-a!
savrseno, odlicnooooooooooo jedva cekam e...
grafika je super, nije vise onako crno, sad je predobro
Da, to smo ispravili, idemo dalje :D
Hvala mnogo na ovakoj podršci !
Pro!
....Daj mi javi brzo,jel rjesen problem sa win7,jel se moze igrati na noj?
Ako ne moze,odma krecem u instalaciju Xp-a!
Ako imaš onu betu možeš pokušati sada da li ti radi na ovaj način, radi onima koji su probali, ali mogao bih probati za svaki slučaj.
Otiđi u " FILES " datoteku i izbriši " imageblock.bin" vidjet ćeš ga odmah. Onda pokreni i trebalo bi ići kako treba !
Sad super zgleda,ono je bilo prejako crnilo.Sad je taman i super je.Sve najbolje u daljnjem radu i mogu ti reć da bum je probao :)
evo samo da kazem da si odlicno obavio ovaj posao da vise nije tako crno
po ovim slikama jedva cekam da izace cijela igra
po ovim slikama jedva cekam da izace cijela igra
POTPIS !!!!!!!!
Hvala vam ljudi mnogo, definitivno bez vas i vaše podrške ne bih uspio sve ovo uraditi, uvijek mi date dodatnog motiva da nastavim i još bolje uradim tako će i biti obećavam vam.
U videu će biti otkrivena dijelom i jedna misteriozna žena ( samo na trenutak će biti otkrivena) koju tražimo. Video traje minutu, od toga 11 sekundi je uvod i ostalo je mali gameplay.
U sljedećem, trećem videu će biti gunfighta to obećavam :D
Jako atmosfericno, zvukovi su super uklopljeni. Jos da postoji lagan i tih zvuk vlastitih koraka (uz izostanak muzike, u nekim bi scenama pojacalo osjecaj tjeskobe).
Zena je vidljiva i malo opdsjeca na protrcavanje Alme u prvom Fear-u.
Jako dobro, svidja mi se kako igra napreduje!
Jako atmosfericno, zvukovi su super uklopljeni. Jos da postoji lagan i tih zvuk vlastitih koraka (uz izostanak muzike, u nekim bi scenama pojacalo osjecaj tjeskobe).
Zena je vidljiva i malo opdsjeca na protrcavanje Alme u prvom Fear-u.
Jako dobro, svidja mi se kako igra napreduje!
Ove zvukove sam uklopio na brzinu, inače mi to dolazi kada sve završim, ali radi videa sam to malo promjenio. Hvala na prijedlogu, biće neki zvukovi hodanja. Nije još otkriveno ko je ustvari žena, saznat ćete.
Hvala na komentaru i podršci!
Zvukovi (pogotovo onaj u kuci), jako dopridonose ugodjaju. Ako je ovo samo "pre-alpha" ;) , nemoj se previse udaljavat od te ideje
Zvukovi (pogotovo onaj u kuci), jako dopridonose ugodjaju. Ako je ovo samo "pre-alpha" ;) , nemoj se previse udaljavat od te ideje
Neću, nego ću dodati još par zvukova koji bi trebali biti, a koje nisam sada stavio. Također prije izlaska igre biće dostupan i soundtrack igre i svi screenshotovi, pa ko voli neka izvoli :)
Sablasna,mracna,ruzna ko porez.......nema dileme,to je moja zena-quest rjesen!
Samo ti to radi bit ce to izvrstan proizvod svaka cast na trudu i skidam ti kapu za takvu predobru igru.
Ovo zaista izgleda vrhunski odradjeno.
Odlično izgleda!
Imam eventualno jedan prijedlog (možda si već i imao na umu nešto takvo, ispričavam se ako jesi), one zvukove bi možda bilo super popratiti nekakvim vizualnim efektom. Npr interlace efekt, na kratko interlace-aš ekran u ritmu zvuka, obično kratki šumovi - poput gubitka radio signala.
Imam samo da kazem odlicno na ovo sto si do sada uradio. Samo tako nastavi
Mislis na popratne efekte kojih he pun Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth? Nije ti losa ideja!
Sablasna,mracna,ruzna ko porez.......nema dileme,to je moja zena-quest rjesen!
HAHAH, legendaran post! :D
Samo ti to radi bit ce to izvrstan proizvod svaka cast na trudu i skidam ti kapu za takvu predobru igru.
Ima još dosta da se uradi, ali mislim da će to biti sve kako treba.
Hvala.
Ovo zaista izgleda vrhunski odradjeno.
Hvala mnogo, samo mali dio svega što će biti.
Odlično izgleda!
Imam eventualno jedan prijedlog (možda si već i imao na umu nešto takvo, ispričavam se ako jesi), one zvukove bi možda bilo super popratiti nekakvim vizualnim efektom. Npr interlace efekt, na kratko interlace-aš ekran u ritmu zvuka, obično kratki šumovi - poput gubitka radio signala. primjer efekta, doduše, na ovoj slici nepoželjno ali da shvatiš o čem pričam od prilike. Ja se osobno zaserem na takve stvari u igrama. Stvara osjećaj gubitka kontrole te nepredvidljivost, a i izgleda kul. Možeš još i polirati input miša i tipkovnice u tim trenucima, da usporiš igrača, dobiješ osjećaj opijenosti (eventualno u kombinaciji sa motion blurom). Eto, to mi čisto ovako palo na pamet par stvari sa kojima sam se susretao u horor igrama.
Super ti je ideja. Nisam ranije razmišljao o ovome, ali definitvno sjajna ideja i mislim da ću je moći uvesti u igru pomoću "trigger zona". Odmah se sada bacam na posao da vidim da li je nešto takvo moguće. Ako imaš još neki prijedlog reci :D
Imam samo da kazem odlicno na ovo sto si do sada uradio. Samo tako nastavi
Hvala, nastavljam definitvno.
Mislis na popratne efekte kojih he pun Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth? Nije ti losa ideja!
Igrao sam malo tu igru, nikada do kraja nisam odigrao možda sam i grešku napravio.
podsjeća me na f.e.a.r.
Možda te Life is Hard podsjeća na F.E.A.R. xD Šalim se, uvijek mi je drago da mi se igra poredi sa nekim poprilično dobrim igrama.
Hvala vam svima opet, radim mnogo, tako da se nadam da bih možda još jedan video mogao da dođe za vikend ( 70% ).
Mnogo cijenim sve vaše komentare posebno nove prijedloge, a isto tako drago mi je kada vidim da se neko ko ranije nije sudjelovao u temi javi.
Neke slike su moguće uskoro i ako ima još nekih komentara volio bih da ih vidim.
ja sam bio prije 1 tj preso na 64 bitne winse valjda nebi trebalo bit problema
ja sam bio prije 1 tj preso na 64 bitne winse valjda nebi trebalo bit problema
Mislim da neće, samo treba izbrisati "imageblock" i trebalo bi biti uredu.
@Minoza : Našao sam par super stvari za onu tvoju ideju, poput toga da se kamera pomjera, onda udaljava sa blurom i mnogo toga. U jednom od sljedećih videa ću vjerovatno to i prikazati.
Koliko si je pravio ?
Koliko si je pravio ?
Igra je još uvijek u razvoju, i u FPSC-u uvijek nešto novo možeš naučiti tako da svašta novo ubacujem. Sa ovim programom radim već nekih 5-6 mjeseci.
Imao bih par pitanja:
-Zasto ne mogu downloadati betu sa linka koji si mi preko PP dao?
-Zasto u FPS creatoru izbacuje error kada hocu testirati igru(u biti kada mapu nakrcam detaljima)
Imao bih par pitanja:
-Zasto ne mogu downloadati betu sa linka koji si mi preko PP dao?
-Zasto u FPS creatoru izbacuje error kada hocu testirati igru(u biti kada mapu nakrcam detaljima)
- Poslat ću ti link, mora moći meni otvori link.
- Razloga može biti mnogo, možda ti neki model nije uredu, pokušaj staviti samo marker "player start" i jedan predmet i onda testirati, ako ti mogne velika vjerovatnoća je da ti neki model nije uredu.
Previše...Puno previše...Možda da se malo okolo suzi, jačina svjetla padne, dobije se osječaj straha...Ovako izgleda kao da samo proletiš kroz taj hodnik, warp speed on :/...
Ovaj te baš warpa, onaj grain/ gubitak signala efekt puno bolje zvuči, ako mene pitaš ovo skroz izbaci.