Guild Wars 2

poruka: 8.363
|
čitano: 1.301.951
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Guild Wars 2!
smiglcro kaže...

Drop je bio onak ok, barem do 31lv.a do kojeg sam stigao. Ali tesko usporediv s opremom koju sam kupio uz pomoc karme + JC koji mi je dodatno podigao lika.

Iako mi je prvotni plan bio da karmu uopce ne diram nego da ju cuvam do 80tog lv.a nesto mi je upalo u oko sto bi moglo debelo promijeniti tu odluku.

Naime armor za karmu na 20-25 lv.u je bio oko 300-500 po armor itemu. sto uglavnom nije nikada bio problem jer sam karme imao taman koliko bi mi trebalo. ali otvorio sam jednog npc.a koji trguje karmom na 30+ levelu i primjetio sam da itemu kostaju po 10x vise. znaci bili su po 4-5k po komadu. cak sam vidio i neke po 10 000 po komadu. pretpostavljam da ako su to stvarne cijene i tako scale.a do 80lv.a da ce na 80lv.u jedan armor kostati 400 000 karme, naravno da za zavrseni event neces vise dobiti 240 karme nego 34 000. ako je tako u igri onda se stednja karme za 80.lv uopce ne isplati, jer sam ja ako se ne varam do 30lv.a skupio nesto oko 15k karme, na 80lv.u s ovim sustavom koji sam gore napisao bi to bila obicna sitnica. Moze li netko potvrditi da su cijene itema za karlu rasle iznad 30tog levela? ili sam ja samo nasao nekakvog posebnog npc.a koji je imao nekakve posebne iteme?

Ja sam najvise nasao iteme za 240 000 karme (tu negdje) u gl gradu Asura.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the darkness bind them .
16 godina
odjavljen
Zanimljivo. Ali, što će ti bilo kakvi itemi za bilo koliko karme, kad je sav gear isti i razlikuje se samo u izgledu?
13 godina
neaktivan
Tonči kaže...
Zanimljivo. Ali, što će ti bilo kakvi itemi za bilo koliko karme, kad je sav gear isti i razlikuje se samo u izgledu?

Ti trollas ili sta? Zadnjih pet stranica se priča o tome kako oprema ima mali utjecaj za razliku od skilla i kako je ona većinom estetski važnija... Kakav je problem, šta ti nije jasno?

A da nije slučajno...?
17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

,

If you ever write code that is so complex that needs a comment to explain *what* a statement is doing, you probably need to rewrite your code, not comment it.
17 godina
1domagoj1 kaže...
Tonči kaže...

,

Ovo od domagoja me podsjeca na naxeemove komentare sa drugih tema, ali nekako je super sjelo :D

17 godina

karma je meni spas, jer uvik se moze naci dobrih stvari... koliko sam puta dobio dobrih stvari preko karme... to stalno trosim kad god se pruzi prilika za neki dobar upgrade... ja sam vidio u drugoj beti ako se ne varam, bile su stvari koje su se mogle kupiti za karmu lvl 80 a iznosi su bili astronomski... 

It's not who u are, it's who u know.
15 godina
Obi Wan kaže...

karma je meni spas, jer uvik se moze naci dobrih stvari... koliko sam puta dobio dobrih stvari preko karme... to stalno trosim kad god se pruzi prilika za neki dobar upgrade... ja sam vidio u drugoj beti ako se ne varam, bile su stvari koje su se mogle kupiti za karmu lvl 80 a iznosi su bili astronomski... 

sto onda podupire moju teoriju da se stednja karme nikako ne isplati, barem ne do 70+ levela kada ce nagrade biti daleko vece nego sada. u teoriji jedan rijeseni "heart" na lv 75 ce dati karem u kolicini istoj onoj kao svi rijeseni questovi od lv 1 do 30.

@tonči Da bi si mogao uzeti gear koji se tebi vizualno sviđa, da ne moraš nositi sranje od dizajna u kojem izgledaš kao tetkica a prisiljen si ga nositi jer je BIS. Samo cu se sjetiti tier armora i koliko je tu ruznih fejlova bilo a morao sam ih nositi zbog onih dodatnih 3% dps.a što sam dobio s njima. Riješili su taj problem tako da su ti dali recimo da sav naranđasti gear ima iste statse, samo je na tebi onda koji se tebi sviđa i koji želiš skupljati a ne da moraš gledati koji je BIS. Sada i ja počinjem misliti da počinješ trolati.

Naravno to je samo 50% statsa koje dobijes predefinirane, onih ostalih 50% si slažem preko runa ili gemova. Znači ako sam ja dobro shvatio, dungeon cijeli gear (nazovimo ga T1 da ne tipkam stalno cijeli naziv) ces skupiti cijeli samo da kompletiras VIZUALNI izgled. Ono sto ce tvoj T1 razlikovati od moga (naravno uzmimo u obzir da smo ista klasa) je RUNE koje ces si ti izabrati a koje se mogu razlikovati ili ne moraju od runa koje cu si ja izabrati.

Rune koliko sam skuzio su ti set bonusi. Znači recimo RUNA death ti daje slijedece:

1 runa death : 40 might

2 rune death : 30vit + 40might

3 rune death : 30 vit 40might 3% crit

etc

1 runa life : 60vit

2 rune life : 60vit 10 armor

3 rune life : 50vit 15 armor 3% block

etc

i tako dok si ne popunis sve armor slotove ne ukljucujuci prstenje nausnice trinkete plasteve i ogrlice. za to idu posebni gemovi

Po tome nije bitno koji sam si tier armor izabrao zbog statsa jer cu ga izabrati zbog izgleda a prilagoditi runama.

naravno nakon toga dolazi onaj dio kako cu si sloziti skillove uz takav build armora.

Zato mozemo imati isti izgled armora a potpuno razliciti build

[url=http://bf3stats.com/stats_pc/Smiglon3][img]http://g.bf3stats.com/pc/zxIFH9im/Smiglon3.png[/img][/url]
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.7.2012 14:35 (smiglcro).
13 godina
neaktivan
smiglcro kaže...
Obi Wan kaže...

Sada i ja počinjem misliti da počinješ trolati.

This!

A da nije slučajno...?
17 godina
Guild Wars 2!

Ja sam karmu trosio oko lvl 20 koliko se sjecam i nadalje. Prije toga mi se naprosto nije bas dopadalo sto su mi karma vendori prodavali.

Takodjer smatram da ju se ne isplati stedit jer sam je uvijek imao taman koliko mi je trebalo. Dosao sam do istog zakljucka kao sto je smigl zakljucio - ne isplati se stedit jer stedis 30 levela i onda na lvl 35 dobijes istu kolicinu karme u 1 questu koliko si skupio lvl 1-30 - ona je namijenjena da se trosi.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Tonči kaže...

pa da ne izgledas uvijek kao trolski piz.dek iz "nedođije"

13 godina
neaktivan
Guild Wars 2!

Dobro, nećemo više, shvatio je...

A da nije slučajno...?
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Guild Wars 2!

[url=http://bf3stats.com/stats_pc/Smiglon3][img]http://g.bf3stats.com/pc/zxIFH9im/Smiglon3.png[/img][/url]
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.7.2012 15:10 (smiglcro).
Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina
Guild Wars 2!

DG Weps

{#}{#}{#} Orrian GS

Netko radi što zna, a netko zna šta radi
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.7.2012 15:25 (AmonZero).
Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina
odjavljen
Guild Wars 2!

A, priznajem, malo zvuči trolasto. Trebao sam ipak smajlija staviti, neki ljudi su strašno osjetljivi kad im diraš Microsoft, Apple, WoW, Blizzard, Valve, AMD, što god već vole, pogotovo ako se i sami malo boje sudbine predmeta obožavanja.

Šalu i trolanje na stranu, ideja da oprema ima minimalan utjecaj (videa nisam vidio jer mi se ruši Flash plugin) je prilično dobra, ali pitanje je kako će sve to ispasti u praksi. Dobar dio igrača MMO igara je vrlo ovisan o opremi i nadmoći koju BiS oprema daje kad je pokupe; vole osjećaj kad su mnogo snažniji upravo zbog bjesomučnog grinda opreme i "pro skill vremena uloženog u igru". Ne bih volio da se tjedan - dva od izlaska igre, forumi zatrpaju whinerima kojima nedostaje oprema, prednost opreme, end-game i sl. što vidimo redovito u svim MMO igrama već godinama pa igre dobiju i malo šansi za uspjeh.

Nadam se da će sve ispasti kako treba i da je, kako smiglon kaže, prošlo vrijeme grindanja BiS-a koji izgleda očajno, ali ga trebaš samo zato što je BiS.

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.7.2012 15:33 (Tonči).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
AmonZero kaže...

{#}{#}{#}

OMG <3 molten <3 orrian, dizajn je odlican, samo ne znam kakve ce statse imati ^^

16 godina

Who cares !!! 

Netko radi što zna, a netko zna šta radi
15 godina
Tonči kaže...

A, priznajem, malo zvuči trolasto. Trebao sam ipak smajlija staviti, neki ljudi su strašno osjetljivi kad im diraš Microsoft, Apple, WoW, Blizzard, Valve, AMD, što god već vole, pogotovo ako se i sami malo boje sudbine predmeta obožavanja.

Šalu i trolanje na stranu, ideja da oprema ima minimalan utjecaj (videa nisam vidio jer mi se ruši Flash plugin) je prilično dobra, ali pitanje je kako će sve to ispasti u praksi. Dobar dio igrača MMO igara je vrlo ovisan o opremi i nadmoći koju BiS oprema daje kad je pokupe; vole osjećaj kad su mnogo snažniji upravo zbog bjesomučnog grinda opreme i "pro skill vremena uloženog u igru". Ne bih volio da se tjedan - dva od izlaska igre, forumi zatrpaju whinerima kojima nedostaje oprema, prednost opreme, end-game i sl. što vidimo redovito u svim MMO igrama već godinama pa igre dobiju i malo šansi za uspjeh.

Toga sam se i ja uplasio, ali pogledaj gw1, i danas imaju veliku i stalnu bazu igraca. ne kao wow ali nisu nikada ni bili tako veliki, poanta je da su bili "mali" ali su i nakon svih tih godina ostali "mali". nisu otisli na F2P, nisu propali, dapace izdali su solidan broj dodataka i stvorili jako kvalitetan fan base. naravno u igri u kojoj je sav end game armor istih statsa, koja nema skoka, koja nema AH, nema mountova etc. znaci da ipak znaju sto rade i ja im vjerujem da znaju sto rade. inace odmaknuli su se malo od tog osnovnog modela i malo ipak priblizili i otvorili za mmo mase sto nekim starim gw igracima i nije bas toliko drago.

Ovo je stvarno prva igra u kojoj sam ja spreman trositi $$ na gemove cisto da dobiju dodatnu potporu za daljni rad i razvoj a i da sebi priustim svakakve gluposti :) sto se naravno moze promijeniti ako zaseru stvar s end game.om :)

Opet ono sto mene najvise veseli je to istrazivanje, slobodno se mogu vratiti u lv 15 podrucje i istrazivati stvari koje sam propustio kroz levelanje a opet da mi predstavljaju izazov jer ce me sustav downscale.at, ustvari rekao bi to ovako. kada lupiš max lv, trenutno 80, ne postoje vise 3 lv 80 podrucja, nego cijeli svijet postaje lv 80 podrucje (iako ce vjerovatno postojati daj end game dio gdje ces se najvise zadrzavati vjerovatno zbog karme i instanci)

15 godina
neaktivan
Guild Wars 2!

Ako vam fali karme odete malo u wvw i opla za sat vremena u nekom zerg timu imaš hrpu da ne znaš gdje bi sve potrošio.

There's an old Italian saying: you fuck up once, you lose two teeth. - Tony Soprano

1 0 hvala 1
15 godina
Fluid Chili kaže...

Ako vam fali karme odete malo u wvw i opla za sat vremena u nekom zerg timu imaš hrpu da ne znaš gdje bi sve potrošio.

hm to bi mogao biti propust.

recimo krenem odmah u wvwvw, kako sam tamo lv80 pretpostavljam da se dobivaju jako velike kolicine karme, nakon sat dva "farmanja" karme prebacim se na pve i krenem story, u startu imam karme na bacanje? hm da nije mozda ta valuta odvojena posebno za pve posebno za pvp?

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.7.2012 15:45 (smiglcro).
15 godina
neaktivan
smiglcro kaže...
Fluid Chili kaže...

hm to bi mogao biti propust.

recimo krenem odmah u wvwvw, kako sam tamo lv80 pretpostavljam da se dobivaju jako velike kolicine karme, nakon sat dva "farmanja" karme prebacim se na pve i krenem story, u startu imam karme na bacanje? hm da nije mozda ta valuta odvojena posebno za pve posebno za pvp?

Ne dobivaš karme kao da si lvl 80, nego dobivaš sukladno tvom stvarnom levelu. Poanta je u tome da radiš puno više događaja koji uključuju karmu kao nagradu. Onaj monthly achivement koji zahtjeva 100 world events, napraviš u roku od 8 sati možda čak i manje.

There's an old Italian saying: you fuck up once, you lose two teeth. - Tony Soprano
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.7.2012 16:00 (Fluid Chili).
13 godina
Guild Wars 2!

Bit ce ovo vrhunska stvar. Cak je i dosta sve izjednaceno sta se tice dobivanje golda, karme i ostalog. Stvarno prekrasno nesto, bit ce ovo gust igrat :)

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Guild Wars 2!

Mislim da u PvP skupljas glory (ali ne mogu garantirat za WvW).

Ako i skupljas karmu, ta karma nije toliko imba naspram onoga sto bi skupljao u PvE.

Najave su bile - gold svuda, glory PvP, influence za guildove, karma za evente i srceka i mislim da su gemovi 5. currency za black nesto trading company, kupuju se za prave novce i gold preko AH.

EDIT: da, karma se dobiva samo OVAKO

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.7.2012 16:01 (Rhodin).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Rhodin kaže...

Mislim da u PvP skupljas glory (ali ne mogu garantirat za WvW).

Ako i skupljas karmu, ta karma nije toliko imba naspram onoga sto bi skupljao u PvE.

Najave su bile - gold svuda, glory PvP, influence za guildove, karma za evente i srceka i mislim da su gemovi 5. currency za black nesto trading company, kupuju se za prave novce i gold preko AH.

EDIT: da, karma se dobiva samo OVAKO

Još jednom - PvP ima dva oblika sPvP i WvW

sPvP - glory

WvW - identično kao i PvE - loot, gather, drops, kill, events - osim Badge Of Honor (koji dobijaš ubijanjem neprijatelja, završavanjem wvw dungeona i jumpig puzzle - možeš ga koristit za kupnju siege oružja, armora i oružja)

wvw je prepun dynamic eventova, što znači pun kufer karme i je "imba" je u odnosu na PvE.

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.7.2012 17:16 (Fluid Chili).
17 godina
Guild Wars 2!

Dobro, moguce, kazem nemrem garantirat jer sam ga igrao samo u prvom BWE, a tamo nije bilo toliko tih stvari. Evenata nisam tada vidio uopce, samo smo se sibali oko vecih utvrdi.

Ma samo neka bude svega, nemam ja nista protiv, svatko ce uzivati negdje i za to biti nagradjen na ovaj ili onaj nacin. Bitno da ima dosta zabavnih stvari i da zabava potraje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

moze li mi tko ovako ukratko opisati guardiana, tj. traitove i mehaniku klase i slicno?

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.7.2012 23:20 (Obi Wan).
15 godina
neaktivan
Guild Wars 2!

Ajmo ljudi dajte imena servera na kojima mislite igrat.ja sam puko na glasanje ona koja su mi ostala u sjecanju iz prijasnjih poruka

1 Gandara
0 Underworld
2 Whiteside Ridge
2 Riverside
0 Vabbi
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Astrais kaže...

Ajmo ljudi dajte imena servera na kojima mislite igrat.ja sam puko na glasanje ona koja su mi ostala u sjecanju iz prijasnjih poruka

niti jedan

btw, imas lipo listu servera na gw2 wiki iz BWE3...

ja cu na fissure of woe...

17 godina
Obi Wan kaže...

moze li mi tko ovako ukratko opisati guardiana, tj. traitove i mehaniku klase i slicno?

Ja bih mogao probat, ali nisam ga igrao previse, pa mozda bolje da te ne lazem.

U kratko samo, za razliku od warriora koji se bavi cisto fizickim ratovanjem, on je neki magical warrior. Melee oruzja dijeli sa warriorom, ali gdje warrior koristi rifle i longbow, guardian ce koristiti scepter i focus, odnosno 2h staff.

Warrior ima onaj adrenalin skill ili kako se zove, sto se puni pa ga mos iskoristit za veliki dmg, sa druge strane guardian ima 3 pasivna bonusa koji funkcioniraju ko signet - pasivni bonus daju guardianu, a on ih moze iskoristit za jednokratan boon partyu svojem, i stavit na CD, ali dotle njemu ne daju pasivan bonus, naravno.

Inace, imas donekle ok skill calculator na OVOJ stranici, pa se lako vide skilovi, popis oruzja koje svaka rasa moze koristiti, traitove i underwater weapone i skillove, pa mozda bolje tamo procitaj malo detaljnije sto on nudi.

17 godina
Rhodin kaže...
Obi Wan kaže...

Ja bih mogao probat, ali nisam ga igrao previse, pa mozda bolje da te ne lazem.

U kratko samo, za razliku od warriora koji se bavi cisto fizickim ratovanjem, on je neki magical warrior. Melee oruzja dijeli sa warriorom, ali gdje warrior koristi rifle i longbow, guardian ce koristiti scepter i focus, odnosno 2h staff.

Warrior ima onaj adrenalin skill ili kako se zove, sto se puni pa ga mos iskoristit za veliki dmg, sa druge strane guardian ima 3 pasivna bonusa koji funkcioniraju ko signet - pasivni bonus daju guardianu, a on ih moze iskoristit za jednokratan boon partyu svojem, i stavit na CD, ali dotle njemu ne daju pasivan bonus, naravno.

Inace, imas donekle ok skill calculator na OVOJ stranici, pa se lako vide skilovi, popis oruzja koje svaka rasa moze koristiti, traitove i underwater weapone i skillove, pa mozda bolje tamo procitaj malo detaljnije sto on nudi.

nekako previse support... ne pase mi to...

edit: znam za ovi stranicu ali me bas zanimalo kakav feeling imas kad igras ovu klasu, nisam ga imao sansu isprobat...

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.7.2012 0:03 (Obi Wan).
17 godina
Guild Wars 2!

velim, ja ga nisam toliko puno igrao, tek nekih 10 levela, ne znam sto se kasnije dogadja previse. Frend koji ga je igrao do lvl 25 kaze da mu je bio dosadnjikav, stogod to znacilo.

U svakom slucaju, iako kazu da je dobar dmg dealer, on se vise nekako zasniva na obrambenoj igri gdje stiti sebe i allye. Rekao bih da iako ne radi dmg ko warrior, on ce prezivjet vecinu borbi (ako ga se igra ispravno) jer je jako, jako izdrzljiv.

Isto se naravno moze reci za warriora, pogotovo ako krene igrat sa bannerima, ali ja sam ja uvijek radio ko juggernauta - radit ogroman dmg i ubit nekog prije nego on ubije mene, za razliku od imat puno obrambenih mogucnosi, i naprosto "outlive-at" nekoga, kako dozivljavam guardiana da je zamisljen. Pretpostavljam da bi se tako mogao i guardian slagat, pogotovo sa nekim off mogucnostima tipa spiritual weapons i slicno, ali velim, njega vise dozivljavam ko defenzivnog.

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice