Guild Wars 2

poruka: 8.363
|
čitano: 1.290.432
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Guild Wars 2!
Obi Wan kaže...
Virty kaže...

Mogu i sikire padat al 10.4 se biljezim, tj nas 4 iz ekipe se biljezimo {#}

ja da sam na tvom mjestu bih ipak pricekao, ko zna sta se moze desit do izlaska igre

ko ziv, ko mrtav...

ja sam također fan guild wars-a i igrao sam ga intezivno 3-4 godine, pa ne razmisljam o prepurchase

A stas, spadam u one koji kupe odma pa ako se opeku, jbg, opeku se :)

Kad sam moga ostale MMO kupiti, mogu i ovu, pogotovo sta joj se radujem vise nego svim ostalima koje imam, osim WoW-a kojoj sam se takodjer radovao :)

14 godina
1domagoj1 kaže...
XVII Mini kaže...

Daj molim te, kao da če oni sada istraživati za svakog korisnika da li je na nekom stranom forumu za koji nikad nisu culi on progovorio o beti, wu-hu!

To NDA je tu tek tako,da se ima, da se prestrasi netko kao ti i da ne "dijeli" filimice po youtubu (sto cak i za mene nije oke, al bar np. za nas forumase nekakav SS) 

Ti samo radiš dramu od toga.

Whatever. Zna se sto je NDA i zasto je tu. Pogledaj si Windows Vistu i sto je njoj napravilo curenje bete (u velikoj mjeri, nije to jedini razlog). Aha, Vista what? Ili u prijevodu, koliko ono promila ljudi je koristilo Vistu?

To sto nije za tebe okej ne znaci da je okej za developere. Naravno da nece istrazivati ako je netko bubnuo nesto o igri, wow zamisli, ali ako objavljujes videe ili SS-ove onda znas sto ti slijedi. Ti ako nemas pojma sto je NDA nije briga ni moja ni briga ArenaNeta. Salji im pismo pa ih pitaj.

Sve je to dio promisljenog plana. Znas zasto je NDA bio na onom press beta vikendu? Zasto novinari nisu smjeli objavljivati preko vikenda nista, nego tek u ponedjeljak? Tebi je tu glupo i kakve veze imaju ta dva dana... Ali vjerovao ti ili ne, to je marketing i PR. Statisticki ljudi vise citaju vijesti (tu spada sve, ukljucujuci i gaming vijesti) najvise pocetkom tjedna, u ponedjeljak, a najmanje preko vikedna. Zato su digli NDA u ponedjeljak i u ponedjeljak je bila poplava clancima, videima. Nije to bilo bezveze. To sto je tebi bezveze nikoga nije briga, ponajmanje ArenaNetu. Nije NDA tu "tek tako, da se ima" jer ako tako mislis ocito da nemas pojma o razvoju softvera, njegovom testiranju i njegovom izdavanju. Stoga radije ne govori nista o necemo o cemu ne znas nista, tako ces ispasti pametniji.

Rekoh NHF ali dobro, neda mi se raspravljati imam pametnijeg posla subotom navecer (ak se tebi da, slobodno! )

podebljano samo ovo: {#} .. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.3.2012 22:23 (XVII Mini).
17 godina
Virty kaže...
Obi Wan kaže...
Virty kaže...

Mogu i sikire padat al 10.4 se biljezim, tj nas 4 iz ekipe se biljezimo {#}

ja da sam na tvom mjestu bih ipak pricekao, ko zna sta se moze desit do izlaska igre

ko ziv, ko mrtav...

ja sam također fan guild wars-a i igrao sam ga intezivno 3-4 godine, pa ne razmisljam o prepurchase

A stas, spadam u one koji kupe odma pa ako se opeku, jbg, opeku se :)

Kad sam moga ostale MMO kupiti, mogu i ovu, pogotovo sta joj se radujem vise nego svim ostalima koje imam, osim WoW-a kojoj sam se takodjer radovao :)

kad se sjetim kako sam se ja zaje8o sa aionom... dan danas mi je zao {#}

It's not who u are, it's who u know.
17 godina
neaktivan
XVII Mini kaže...

Rekoh NHF ali dobro, neda mi se raspravljati imam pametnijeg posla subotom navecer (ak se tebi da, slobodno! )

podebljano samo ovo: {#} .. 

Pa kaj je tu tak smjesno? Ako te prokuze dobit ces permaban, lol.

Gle, tebi je NDA mozda glup, jbg i ja bih htio vidjeti i videe i gameplay iz bete, ali shvati da je to tu s razlogom. Objasnio sam ti onaj NDA kod press bete (to nisam izmislio, to je njihovo sluzbeno objasnjenje) jer su ljudi pitali, cemu taj NDA kad su dan nakon beta vikenda ipak smjeli objavljivati. Tako da i ovaj NDA isto ima svoju svrhu, ako nista drugo, drzi hype oko igre zivim, evo svako malo se nesto u ovoj temi posta (zamisli jos na drugim forumima), znaci da im stvar ocito pali. Mozda ce skinuti NDA pocetkom cetvrtog mjeseca (prije pocetka pre-purchasea) pa ces dobiti poplavu filmica, screenshotova i clanaka po raznim forumima ili od raznih bloggera sto ce itekako utjecati na pre-purchase, ono vidis filmic, wow, idemo pre-purchaseati. Uglavnom, nije to tu bezveze "tek tolko da se ima", {#}. Peace.

Obi Wan kaže...

kad se sjetim kako sam se ja zaje8o sa aionom... dan danas mi je zao {#}

I ja se zaje*bah s STO-om, ali mi nije nesto zao, jbg tak to ide.

C provides a programmer with more than enough rope to hang himself. C++ provides a firing squad, blindfold and last cigarette.
16 godina
neaktivan

Ja sa AoC..

Svi imamo jednu crnu ovcu..

17 godina
Guild Wars 2!

Iss, imam Aion, AoC, Warrhammer, LOTRO, SW-TOR i ostalu "gamad" {#}

Ne triba zalit niti za jednom igrom, kupih, igrah, bacih :)

Sta je tu je.

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.3.2012 22:52 (Virty).
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...
crash11 kaže...

Ako stisneš na tipkovnici Print Screen gumb, šta ti stavi taj watermark? Šta ako upalim camastiu i snimam sve što vidim na ekranu, sumljam da će to njihov client prepoznat.

Tesko, watermark je U igri. I netko je spominjao blur. Mislim da ne bi islo xD.

crash11 kaže...

Koja je to glupost da "ne možeš" reći da si u beti, velika stvar, ko da je to sad ne znam šta. Igra ko igra...

Pa tako kaze NDA, ne pitaj nas, pitaj njihove pravnike. Tebi to je "igra ko igra", njima je to zivotno djelo. Iskreno, meni kao programeru je jedna od najvecih zelja raditi na nekom projektu takve magnitude, po mogucnosti from the scratch i onda poslije znati da ljudi igraju/koriste ono sto si ti napravio. Tvoj svijet. To je fakat poseban osjecaj.

Sumljam da kad stisneš print screen na tipkovnici može ti napraviti bilo kakav blur ili watermark, baš bi to volio vidjeti. Nema šanse ako upalim  camastiu da snima sve što vidim na ekranu da se pojavi bilo kakav watermark ili blur.

Što se tiče NDA, iskreno ne razumijem svrhu tog "ugovora", šta oni konkretno dobiju s time? Da nema toga vjerovatno bi im se igra bolje promovirala.

Što se tiče izrade mmo-a, počeo sam nedavno radit na jednom projektu, čak sam napravio prvu zonu, imam dobar engine i sve, ali jedni problem je to što fale ljudi koji znaju radit. Imam već osmišljenu priču samo treba radne snage. Jbg...

17 godina
neaktivan
crash11 kaže...

Sumljam da kad stisneš print screen na tipkovnici može ti napraviti bilo kakav blur ili watermark, baš bi to volio vidjeti. Nema šanse ako upalim  camastiu da snima sve što vidim na ekranu da se pojavi bilo kakav watermark ili blur.

Što se tiče NDA, iskreno ne razumijem svrhu tog "ugovora", šta oni konkretno dobiju s time? Da nema toga vjerovatno bi im se igra bolje promovirala.

Što se tiče izrade mmo-a, počeo sam nedavno radit na jednom projektu, čak sam napravio prvu zonu, imam dobar engine i sve, ali jedni problem je to što fale ljudi koji znaju radit. Imam već osmišljenu priču samo treba radne snage. Jbg...

Sastavni je dio igre, kao i recimo tvoj lik. Isto kak ulovis lika, tako ces i watermark.

Evo ti NDA. "Ovim ugovorom se poslodavci štite od iznošenja poverljivih informacija, koje obuhvataju delove podataka o specifičnim znanjima, poslovnoj tajni, informacije o klijentima ili proizvodima, strateškim planovima i druge informacije koje su poverljive i vlasništvo isključivo određene kompanije, a mogu biti od koristi konkurenciji."

Oni pustaju van dijelove igre koje oni zele pokazati. Neki dijelovi jos nisu ili doradeni ili imaju bugova i zato se testiraju. Ako ti pustis van te nedovrsene i nedoradene dijelove, automatski si potkopavas igru i ljudi ce dobiti dojam da je igra nedoradena i bugovita. Neke stvari jednostavno ne zele obznaniti dok ne budu na cisto s njima i gotovo. Evo objasnio sam ti NDA koji se ticao press bete. Zasto je on tamo bio. Sigurno postoji razlog zasto je i ovaj NDA ovdje. Mozda ne zele da neke stvari budu dostupne drugima, tj. konkurenciji. Tko to zna. To je tvoje misljenje da bi se igra bolje promovirala, oni ocito misle drugacije. Evo, npr. radimo trenutno na jednoj mobilnoj aplikaciji, dok nije gotova ne smije ni u kojem obliku biti dostopna nikome i nigdje. Niti dokumentacija, niti izvorni kod, niti izvrsni kod. Nista. Takva su pravila, jbg.

C provides a programmer with more than enough rope to hang himself. C++ provides a firing squad, blindfold and last cigarette.
15 godina
neaktivan
Guild Wars 2!

Procitao sam par zadnji strana i vidim da se ne zna kada ce igra izaci a samim time ni system requirements ali vidim da su neki upali u zatvorenu betu i da igraju.

Da li mi mozete rec samo na kojim konfiguracijama igrate, cisto otprilike da znam (moze i na PM)? Ocu da kupim bratu laptop, a samo o GW bruji pa da znam kakav da uzmem....mislite li da ce se igra moci pokrenuti na laptopu sa ovim i3 ili i5 procom i nekom osrednjom grafickom (ne znam ni kaj uzet a i svakako se ne razumim u mobilne grafe) ?Znaci na nekom laptopu od 4-5k

0 0 hvala 0
16 godina
Quilombo23 kaže...

Procitao sam par zadnji strana i vidim da se ne zna kada ce igra izaci a samim time ni system requirements ali vidim da su neki upali u zatvorenu betu i da igraju.

Da li mi mozete rec samo na kojim konfiguracijama igrate, cisto otprilike da znam (moze i na PM)? Ocu da kupim bratu laptop, a samo o GW bruji pa da znam kakav da uzmem....mislite li da ce se igra moci pokrenuti na laptopu sa ovim i3 ili i5 procom i nekom osrednjom grafickom (ne znam ni kaj uzet a i svakako se ne razumim u mobilne grafe) ?Znaci na nekom laptopu od 4-5k

Hoće.

Ovo je neka okvirna procjena:

Intel® Core™ 2 Duo 2.0 GHz, Core i3, AMD Athlon™ 64 X2 or better

NVIDIA® GeForce® 7800, ATI Radeon™ X1800, Intel HD 3000 or better (256MB of video RAM and shader model 3.0 or better)

25 GB available HDD space

League Of Legends EUW IGN: slinA ...ONE SHOT, ONE KILL, NO LUCK JUST SKILL!
15 godina
neaktivan
Guild Wars 2!

Može mi neko dat link od gameplaya onako sirovog? 

LoL acc THCJoshi
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Jonja kaže...

Može mi neko dat link od gameplaya onako sirovog? 

aj na youtube i napisi totalbiscuit guild wars 2 i imas na tone...

It's not who u are, it's who u know.
16 godina
Quilombo23 kaže...

....mislite li da ce se igra moci pokrenuti na laptopu sa ovim i3 ili i5 procom i nekom osrednjom grafickom (ne znam ni kaj uzet a i svakako se ne razumim u mobilne grafe) ?Znaci na nekom laptopu od 4-5k

Morao bi, ali nikad nisi siguran.

Npr. meni je Rift na G74SX radio bez problema, ali kada bi usao u Merdian navecer FPS bi bio izmedju 20-30FPS. Kada bi uletio u Invasion end boss fight to je bio cisti slide show.

Cak ni na desktopu sa GTX570 u Meridianu, a da ne spominjem invasion bossove nije bas "letilo".

Vjerovatno ce biti kao i vecina drugih MMO igara - normalno ne zahtjeva neku bijesnu konfiguraciju, ali kada uletis u glavni grad navecer ili na nekim boss fightevima sa puno igraca i spell efekata onda i najjace konfiguracije pokleknu.

If you're not paranoid, you're not paying attention
15 godina
neaktivan
Guild Wars 2!

Štekalo je i u Wow-u u većim gradovima, a grafika je očajna tako da me ne čudi ista situacija u GW2.

Powerless, depressed. I try to conceal all the wreckage inside.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

u SWTOR je dovoljno biti blizu par blastera više..

Inače optmcija se radi zadnja plus se nadamo da će smanjiti efekte na koje se gotovo svi žale što bi trebalo povoljno utjecati na glatkoću..

Inače, navodno Sylvari i Asura nisu još pušteni u betu tako da mi se svibanj čini pre optimističan..

Vidjet ćemo sutra kada pada press NDA, jzna tko u kolko točno sati?!

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.3.2012 22:45 (NightShadow).
14 godina
neaktivan
Guild Wars 2!

No bullshit,ali ovo ce bit the best game ever,samo da ispoliraju neke bugove i optimiziraju je malo.

U ovih 10 godina koliko igram MMO-e,prosa beta i beta,pokupova svakavih govana od fail i poluuspjesnih MMO-a.

Ali ovo je "something else" vidit cete svi kad zaigrate.

SW:TOR nick: Ash'a lv50 Sith Sorcerer , Nightmare Lands PvE server
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
Virty kaže...

Iss, imam Aion, AoC, Warrhammer, LOTRO, SW-TOR i ostalu "gamad" {#}

Ne triba zalit niti za jednom igrom, kupih, igrah, bacih :)

Sta je tu je.

ekipa se danas zali na farmanje, kada se sjetim svojih pocetaka u mmo vodama (KO, lineage, lineage2, AO,EverQuest) pa to je bio mrtvi farm za bilo sto :) danas ako trebas skupiti 20 koze odma zalopojke kako je to cisto farmanje :) da ne pricam o svim ostalim gamadima kojima je mikrotransakcija bila bog i batina, ako imas love za to sve haras serverom :(

joj kako me veseli taj gw2 dinamican slijed questova :)

[url=http://bf3stats.com/stats_pc/Smiglon3][img]http://g.bf3stats.com/pc/zxIFH9im/Smiglon3.png[/img][/url]
16 godina
neaktivan

NDA bi trebao pasti za otprilike 5h dakle u 15h po našem vremenu..

Naime u 6am PDT, a sada je tamo 1am..

17 godina
neaktivan
Ashelor kaže...

No bullshit,ali ovo ce bit the best game ever,samo da ispoliraju neke bugove i optimiziraju je malo.

U ovih 10 godina koliko igram MMO-e,prosa beta i beta,pokupova svakavih govana od fail i poluuspjesnih MMO-a.

Tell me something I don't know {#}

Nego, jesi igrao na ovom kompu koji ti je pod Moj PC? Citao sam da se dosta zali ekipa sa ATIjem na slab fps, pa reci ako moze kakve graphic settingse si imao i kakav je fps

16 godina
neaktivan

Na slijepo (bez pristupa beti) ću vam reći da pogasite sve vezano uz sjene i smanjite efekte ako se ikako mogu (vjerojatno neka opcija pod advanced ima veze sa efektima makar degradirali još nešto u kvaliteti)..

14 godina
neaktivan
dretva kaže...
Ashelor kaže...

Tell me something I don't know {#}

Nego, jesi igrao na ovom kompu koji ti je pod Moj PC? Citao sam da se dosta zali ekipa sa ATIjem na slab fps, pa reci ako moze kakve graphic settingse si imao i kakav je fps

Hmm da u pocetku je fps bia oko 15-20 na full HD rezi u ultra.

Depth of field mi je stvara problem samo sam ima UI i imena likova po ekranu dok je sve ostalo bilo crno.Kad sam ga iskljucia normalno sam ima sliku.

S izgasenim shadowima mi je fps skocia na skroz igrivih 25 fpsa u prosjeku

U guzvi je droppalo i vise.Kasnije(subota navecer mislim) su izbacili mali patch za optimizaciju i vidljiv je bia fps jump od oko 5 frame-ova.

Vec su rekli da ce jos optimizirat.To se radi zadnje i jos se nisu uhvatili u kostac s tim.

Sad se fokusaju na dovrsavanje i poliranje igre.

Neznan sta vise da vam kazem.

Moga bi enciklopediju napisat o igri, kad bi isa stavit sve dojmove u rijeci. 

U ovih 10 godina nisan nesto slicno iskusia.

Svako malo onaj "OMG!?" feeling,zena mi je izludila... nije me citav vikend mogla odlipit od ekrana xD

Sad GW 2 withdrawal pocinje do sljedeceg puta....

Malo sam breacha ovde,ali valjda me nece zlobnici ic reportat -.-

17 godina
neaktivan
Guild Wars 2!

Ev zavrsila beta i po svemu moje razmisljanje je odlicno! :)

Prvi dojam je mal sjb al kad se skonta sto treba i kud treba ide super (necro 23 lvl sto je i max za ovaj vikend) sumljam da je neko doguro vise.

Sto se tice watermarkova nemoguce ih izbjeci jer su po cijelom ekranu i pise emali adresa. Probo sam snimati mobitelom ista stvar vide se a i s Frapsom ista stvar cak se i bolje vide.

Jedna stvar za sljedecu betu niko ne garantira ko je sad bio da ce ponovo upast. Sto ce raci od 10.4 prednost dobijaju svi pre order a za sve ostale ako bude falilo igraca u sto sumnjam.

Sto se mene tice ja definitivno poslje svega sto sam vidio kupujem i uzimam preorder a i koliko sam na forumu procito svi koji su bili u ovoj beti takodjer.

Moje misljenje da igra nece prije jeseni ima jos toga dosta za napraviti ijako i ovo dosada vidjeno nije lose, ipak je ovo beta i normalno da ima bugova.

Sve u svemu jako interesanta igra.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Guild Wars 2!

Pitanje za ove koji su upali u betu. Vidim da se rade neke "weekend bete" u koje upadaju ljudi koji imaju preorder. Pa me zanima hoce li bit mozda koja open - beta, barem nakratko nekoliko dana, da i ostali zainteresirani mogu odigrat koju uru.

Float like a butterfly, sting like a bee. His hands can't hit what his eyes can't see. Now you see me, now you don't. George thinks he will, but I know he won't.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
JackD kaže...

Pitanje za ove koji su upali u betu. Vidim da se rade neke "weekend bete" u koje upadaju ljudi koji imaju preorder. Pa me zanima hoce li bit mozda koja open - beta, barem nakratko nekoliko dana, da i ostali zainteresirani mogu odigrat koju uru.

Niko jos nije narucia preorder.

Jer to jos nije moguce do 10.04.2012.

A za open betu,ko zna mozda ce je biti,a mozda ne,sve ovisi o ArenaNetu i njihovim potrebama.

btw slight offtopic...

Zna neko di ima kupit one dvi GW knjige u HR (Ghosts of Ascalon i Edge of Destiny)

17 godina
Ashelor kaže...

btw slight offtopic...

Zna neko di ima kupit one dvi GW knjige u HR (Ghosts of Ascalon i Edge of Destiny)

Nekoga je uvatila "GW manija", ciste se kutije GW1 da lipse sjaje na polici, traze se GW itemi.... {#}

17 godina
neaktivan
Ashelor kaže...

Niko jos nije narucia preorder.

Jer to jos nije moguce do 10.04.2012.

A za open betu,ko zna mozda ce je biti,a mozda ne,sve ovisi o ArenaNetu i njihovim potrebama.

btw slight offtopic...

Ja ti imam Ghosts of Ascalon, narucio s Amazona kao i kalendar. Mislim da kod nas sluzbeno nigdje ne mozes to kupiti, jedino ako napiknes u oglasniku nekom. Edge of Destiny nisam narucio, samo sam procitao onaj free pdf, prvih par strana. I jako me zainteresiralo posto su, bar u tom prvom poglavlju, Nornovi u centru price. Naravno, i legendarna Eir. Uglavnom, knjige su pocket edition, prva je malo dosadna u pocetku, al kad se ufuras, kad krene akcija, tesko ces se odljepiti od knjige. Mislim da cu naruciti kad izade ova treca, pa da odmah dvije odjednom uzmem, jeftinije ce me doci.

Virty kaže...

Nekoga je uvatila "GW manija", ciste se kutije GW1 da lipse sjaje na polici, traze se GW itemi.... {#}

Uf. {#}

17 godina
neaktivan

Koja rokačina

14 godina
neaktivan
crash11 kaže...

Koja rokačina

lol @ Guardian na 1:50 sta button masha 1 tipku {#}

16 godina
neaktivan

Ovo je lijep video, stavite 1080p

A evo transmutation stone (kupljen karmom)

Umjesto prijašnjeg kratkog videa, evo jedan sa komentarom koji lijepo objašnjava crafting i gathering u igri kao i transmute stone.

Dakle, zasebno biraš izgled i statse..

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.3.2012 12:14 (NightShadow).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice