GTA 4

poruka: 2.689
|
čitano: 573.683
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Vodič za rješavanje problema kod GTA IV, Grand Theft Auto: Episodes from Liberty City
13 godina
protjeran
Re: GTA 4
lovac82 kaže...

Pa mnogi mogu imati stabilnih 50-60 FPS-a ali samo ako im detalji nisu na maxed out, preporucujem ti da zavrsis igru jer nije toliko losa.... na stranu neoptimizaciju, zrtvuj neke od detalja i iskljuci "clip capture" (bespotrebno snimanje koje ionako neces koristiti).

pa da kad stavis klizace na 20 pa ti se sve spawna ispred nosa

LooooooL
15 godina
neaktivan
GTA 4

Meni se ne stvaraju baš ispred nosa ima malo više nego u san andreasu xD.... al dobro za to se žrtvuje fps pa ne smeta meni to toliko.

http://www.omsisimulator.smfnew.com/
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
GTA 4

Ne mogu vjerovat da mi na ovoj konfi steak GTA IV. Frendu na duplo slabijoj vrti na high, meni steka katastrofalno. Sta trebam napravit ? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
SimeKZ kaže...

Ne mogu vjerovat da mi na ovoj konfi steak GTA IV. Frendu na duplo slabijoj vrti na high, meni steka katastrofalno. Sta trebam napravit ? 

Koja konfa? Si instalirao patch 1.0.7.0 ?

13 godina
GTA 4

Rijeseno sve. 1.0.7 je unutra i radi ko urica. high detalji, prekrasno :) A ne prije par godina kad sam vrtio na jedvite jade. A niti jedne misije se ne sjecam, koda igram novu igru. Makar sa ovim updateom. Su mi se pojavile i Balade of gay tony i ostali dodatci, valjda cu ih moc igrat.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
SimeKZ kaže...

Rijeseno sve. 1.0.7 je unutra i radi ko urica. high detalji, prekrasno :) A ne prije par godina kad sam vrtio na jedvite jade. A niti jedne misije se ne sjecam, koda igram novu igru. Makar sa ovim updateom. Su mi se pojavile i Balade of gay tony i ostali dodatci, valjda cu ih moc igrat.

koja konfiguracija?

LooooooL
13 godina
SimeKZ kaže...

samo mi nemoj reć da ti šiba na konstantnih 50-60 FPS-ova... btw, i ja igram na high pa i nije baš nešto pretjerano prekrasno..

i koju konfiguraciju imaš..?

13 godina
protjeran
sylar951 kaže...
SimeKZ kaže...

samo mi nemoj reć da ti šiba na konstantnih 50-60 FPS-ova... btw, i ja igram na high pa i nije baš nešto pretjerano prekrasno..

i koju konfiguraciju imaš..?

de vidis da je troll, nijen i konfiguraciju naveo, i odjednom mi 1.7 patch rijesio problem, a 1.7 je teoretski zahtjevniji od 1.4

LooooooL
13 godina
GTA 4

A troll ti je znas ko. Sta odmah troll. Pa nije mi se dalo pisat ako sam rijesio. Evo konfe. 540m 2gb, 4gb rama, i5 2430. I vrtim na high bez problema.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
SimeKZ kaže...

A troll ti je znas ko. Sta odmah troll. Pa nije mi se dalo pisat ako sam rijesio. Evo konfe. 540m 2gb, 4gb rama, i5 2430. I vrtim na high bez problema.

hahaah, ti ovisi sta je kod tebe bez problema

covjek gore jedva crti sa 7970

LooooooL
13 godina
SimeKZ kaže...

kaže se Geforce GT 540m...

i ovisno o tome što ti smatraš pod tvrdnjom "bez problema" (kolega me gore prestigao)... nekome je bez problema i 35 FPS-ova jer je kolko-tolko igrivo dok za mene sve ispod 45 je nervoza..

osim toga... dali vrtiš na high ili very high i dali ti je draw distance i detail do kraja (100)... ako si sve nabrijao do kraja, onda ti mora na određenim dijelovima grada dolaziti do primjetnog pada FPS-ova tj. štekanje...

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.9.2012 17:37 (sylar951).
14 godina
GTA 4

@SimeKZ

Imam konfu ko i ti s time da imam 8GB rama i 1.0.7.0 patch i dobivam max 25 fps s tim da znaju padati ispod 15 s postavkama koje su na slici. Koji high jbt.

GTA4 je po igrivosti predobra ali po optimiziranosti piece of shit!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
GTA 4

Stavite sve na max, jedino isključite shadows i night shadows i vidjet ćete kako igra leti. {#}

A vi sa jačim konfama samo izbjegavajte Shadows na Very high, prepolovi fps u odnosu na High.

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.9.2012 17:51 (Penryn).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Penryn kaže...

Stavite sve na max, jedino isključite shadows i night shadows i vidjet ćete kako igra leti. {#}

A vi sa jačim konfama samo izbjegavajte Shadows na Very high, prepolovi fps u odnosu na High.

pa bez sjena igra izgleda ko san andreas doslovno a trazi 20x jaci komp jos uvijek

LooooooL
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.9.2012 17:56 (MARKOcVp).
13 godina
vrinho kaže...

@SimeKZ

Imam konfu ko i ti s time da imam 8GB rama i 1.0.7.0 patch i dobivam max 25 fps s tim da znaju padati ispod 15 s postavkama koje su na slici. Koji high jbt.

uuuu... ne bi ti tako trebalo biti.. nešto tu nije u redu... trebalo bi makar 40-50FPS gurat...

EDIT: Penryn... to sa sjenama ću baš probat...

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.9.2012 18:08 (sylar951).
14 godina
sylar951 kaže...
vrinho kaže...

@SimeKZ

uuuu... ne bi ti tako trebalo biti.. nešto tu nije u redu... trebalo bi makar 40-50FPS gurat...

EDIT: Penryn... to sa sjenama ću baš probat...

TO mi je vjerojatno zbog dvojezgrenog procesora a i laptop za koje se zna da u njima komponente nisu ko u stolnom računalu.

15 godina
neaktivan
GTA 4

Bez sijena nije to to.... jednostavno izgubim volju za igranjem :P... ja mogu potegnuti na max postavke... samo naravno slidere na 1 (osim vozila na 30) i kako neko kaze da se stvaraju pred nosom ljudi al to mi tolko ne smeta (naviko u sa) pa je fps dosta igriv izmedju 30-35... ali ima trenutaka kad padne ispod 20... 1.4 patch. Netko je spominjao da gta4 radi bolje na starijim grafuljama... sad neznam dali je ta tvrdnja točna.

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.9.2012 19:00 (Kewin).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Kewin kaže...

Bez sijena nije to to.... jednostavno izgubim volju za igranjem :P... ja mogu potegnuti na max postavke... samo naravno slidere na 1 (osim vozila na 30) i kako neko kaze da se stvaraju pred nosom ljudi al to mi tolko ne smeta (naviko u sa) pa je fps dosta igriv izmedju 30-35... ali ima trenutaka kad padne ispod 20... 1.4 patch. Netko je spominjao da gta4 radi bolje na starijim grafuljama... sad neznam dali je ta tvrdnja točna.

ma gta 4 radi skoro da neradi

jednostavno nevalja igra sto se tice optimizacije i sto nema boja, eto ostalo je dobro, ali nazalost ovo dvoje je prvo najvaznije, kako igra izgleda i dali radi

LooooooL
16 godina
GTA 4

marko, ne mogu više ovo gledat, pa ovo ti je već 1000 post u ovoj temi i svaki post ti je samo da zbljuvaš i sereš po GTA-u, ruku na srce, nije u početku to bilo kako spada, al igra sad radi ok, ne moraš srat zato što je ti nemoš igrat na svom PC-u. Jednostavno ti procesoru fali snage. ( znam, sad ćeš mi napisat da ti druge igre rade savršeno bla bla i prodavat te forice, uglavnom, nevjerujem. Posnimi malo s nekom kamericom il necim GTA IV da vidimo kako tocno izgleda to kod tebe. možda radi ok, ali ti očekuješ 60 fps lock pa nisi zadovoljan )

btw. sorry na bezobrazlogu, nisam inače tip da tako pišem po forumu, ali kad ga netko pretjera onda ga stvarno pretjera, jednostavno mi djeluješ kao hebeno dijete.

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.9.2012 19:24 (Reedy).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Reedy kaže...

marko, ne mogu više ovo gledat, pa ovo ti je već 1000 post u ovoj temi i svaki post ti je samo da zbljuvaš i sereš po GTA-u, ruku na srce, nije u početku to bilo kako spada, al igra sad radi ok, ne moraš srat zato što je ti nemoš igrat na svom PC-u. Jednostavno ti procesoru fali snage. ( znam, sad ćeš mi napisat da ti druge igre rade savršeno bla bla i prodavat te forice, uglavnom, nevjerujem. Posnimi malo s nekom kamericom il necim GTA IV da vidimo kako tocno izgleda to kod tebe. možda radi ok, ali ti očekuješ 60 fps lock pa nisi zadovoljan )

btw. sorry na bezobrazlogu, nisam inače tip da tako pišem po forumu, ali kad ga netko pretjera onda ga stvarno pretjera, jednostavno mi djeluješ kao hebeno dijete.

pa gta 4 je propalitet i to je to

neradi ni tebi kako bi trebo, nit meni nit ikom drugom, to je igra stara 4 godine sa zastarjelom grafikom ali sa zahtjevima u rangu next gen igre

LooooooL
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.9.2012 19:40 (MARKOcVp).
17 godina
neaktivan
MARKOcVp kaže...

neradi ni tebi kako bi trebo, nit meni nit ikom drugom, to je igra stara 4 godine sa zastarjelom grafikom ali sa zahtjevima u rangu next gen igre

Meni na i7-2600 i GTX560 radi odlično. Sve je na max osim Shadows na High i ide oko 50fps, negdje preko negdje mrvicu manje, tako da.. Može GTA4 ići odlično, samo treba iznadprosječno jak hardware.

13 godina
protjeran
Penryn kaže...
MARKOcVp kaže...

Meni na i7-2600 i GTX560 radi odlično. Sve je na max osim Shadows na High i ide oko 50fps, negdje preko negdje mrvicu manje, tako da.. Može GTA4 ići odlično, samo treba iznadprosječno jak hardware.

pa 50fps za igru staru 4 godine sa vec zastarjelom grafikom, za 2600 i 560tku to nije dobro

EDIT: ocu rec da je igra jako lose optimizirana i ni sa jendom konfom neradi dobro na max detaljima sto bi trebala

a i nevjerujem da imas 50fps stalno jer sam citao po forumima da ljudi sa 7970 imaju problema i u pitanju je bio 2500k na 4ghz, i fps im pado na 30

nevjerujem da si stavio one klizace na 100

i da porcesor mi je sad na 3ghz, promjenio onaj ratio i radi dobro, tj stabilno, ne rusi se u igrama, prime nisam ni radio jer nezelim bezveze silovat hardwe

LooooooL
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.9.2012 19:59 (MARKOcVp).
17 godina
neaktivan
MARKOcVp kaže...

pa 50fps za igru staru 4 godine sa vec zastarjelom grafikom, za 2600 i 560tku to nije dobro

Meni je grafika okey, malo su boje bezveze, ali da se to popraviti sa icenhancerom. A 50fps, pa dobro je, sasvim igrivo i sve..

Klizače sve stavim na 50, eventualno 75, ne forsiram ih previše.

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.9.2012 19:58 (Penryn).
13 godina
Reedy kaže...

a čuj... ja jednostavno uživam kada netko sere po GTA IV jer stvarno to zaslužuje.. da ni nakon 4 god. ljudi sa high-end mašinama ne mogu komotno podići sve na max jer fps-ovi zeje*avaju..

mislim, evo samo kod mene situacija: i5 3550 i HD 7970 pa zna padat i ispod 30 ak sve slajdere gurnem na 100 uz sve ostalo na very high... mislim da nemamo šta više pričat.. optimiziranost je teški promašaj što mi je čudno za rockstar... pa fala bogu oni imaju para, mogli su malo više naguziti te stručnjake i potruditi se oko GTA IV.. (barem oko optimizacije) a to što su izbacili skoro svaki RPG element iz igre, to je sasvim druga priča... neću ni da počinjem..

13 godina
protjeran
sylar951 kaže...
Reedy kaže...

a čuj... ja jednostavno uživam kada netko sere po GTA IV jer stvarno to zaslužuje.. da ni nakon 4 god. ljudi sa high-end mašinama ne mogu komotno podići sve na max jer fps-ovi zeje*avaju..

mislim, evo samo kod mene situacija: i5 3550 i HD 7970 pa zna padat i ispod 30 ak sve slajdere gurnem na 100 uz sve ostalo na very high... mislim da nemamo šta više pričat.. optimiziranost je teški promašaj što mi je čudno za rockstar... pa fala bogu oni imaju para, mogli su malo više naguziti te stručnjake i potruditi se oko GTA IV.. (barem oko optimizacije) a to što su izbacili skoro svaki RPG element iz igre, to je sasvim druga priča... neću ni da počinjem..

da je dobra optimizacija ti bi trebo imat 100+fps, da ti nepada ispod 100, evo pr mafia 2, grafika neusporedivo bolja nego u gta 4, a optimizacija super, ja vrtim na 60fps max postavke, ne konstantno, ali se vrti uvijek oko 60, 50-70, i super je, puno bolja igra od gta 4, sto gemplay, sto prica, sto atmosfera i u boji je

LooooooL
13 godina
MARKOcVp kaže...

da je dobra optimizacija ti bi trebo imat 100+fps, da ti nepada ispod 100, evo pr mafia 2, grafika neusporedivo bolja nego u gta 4, a optimizacija super, ja vrtim na 60fps max postavke, ne konstantno, ali se vrti uvijek oko 60, 50-70, i super je, puno bolja igra od gta 4, sto gemplay, sto prica, sto atmosfera i u boji je

eee mafia serijal je legendaran... to mi je jedna od naboljih igara ako ne i najbolja... dvica je odlična, mada malo kratka i nedostaje sadržaja osim storylinea..

što se boja tiče, mislim da i super mario bros ima više boja nego GTAIV {#}

13 godina
protjeran
sylar951 kaže...
MARKOcVp kaže...

eee mafia serijal je legendaran... to mi je jedna od naboljih igara ako ne i najbolja... dvica je odlična, mada malo kratka i nedostaje sadržaja osim storylinea..

što se boja tiče, mislim da i super mario bros ima više boja nego GTAIV {#}

skini si expanzija za mafiu 2 ako nisi, ima 3 explanzije, u jednoj igras kao joy dok je vito u zatvoru i super je, au druge dvije si jimy isto neki bandit i tako

LooooooL
15 godina
neaktivan
Penryn kaže...

A na koliko imaš one slidere?

EDIT: vidim da si rekao da su ti klizači na 50/75

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.9.2012 23:39 (Praetorian1).
15 godina
neaktivan
GTA 4

Ja i da hoću nemogu staviti slidere od view distance na 75... jednostavno igra traži dosta grafičke memorije... 1gb is not enough :P.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Kewin kaže...

Ja i da hoću nemogu staviti slidere od view distance na 75... jednostavno igra traži dosta grafičke memorije... 1gb is not enough :P.

kakva je onda logika da je proporuceno 512

LooooooL
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Vodič za rješavanje problema kod GTA IV, Grand Theft Auto: Episodes from Liberty City
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice