GTA 4

poruka: 2.689
|
čitano: 573.804
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Vodič za rješavanje problema kod GTA IV, Grand Theft Auto: Episodes from Liberty City
14 godina
Re: GTA 4
MARKOcVp kaže...
zelenbic kaže...
MARKOcVp kaže...
ajdin99 kaže...

moze li meni gta 4 ??

ako nemoze meni sumnjam da ce tebi

meni zna past fps na 25, nemos igrat ko covjek, a bf3 se vrti na high sa 50fps, a ovo sranje staro 4godine nemoze se ni vrtit kako spada, ma nemoj pokusavat, totalno neoptimizirano, grafa mi se koristi 30-40%

imam jedno jedino pitanje orginal ili pirat?

pa sto mislis? da mi se kupuje neoptimizirana igra iz 2008. godine?

meni je isto tako bilo sa piratom kupio sam gta pack na steamu radi skroz normalno bez laga fps nsia mgledao ali igra se normalno ;)

Ono što možeš sutra,ne ostavljaj za danas.
13 godina
protjeran
zelenbic kaže...

meni je isto tako bilo sa piratom kupio sam gta pack na steamu radi skroz normalno bez laga fps nsia mgledao ali igra se normalno ;)

koja je konfiguracija? skini msi afterburner provjeri gpu usage i fps, aj pls, bas me zanima

LooooooL
14 godina
MARKOcVp kaže...
zelenbic kaže...

koja je konfiguracija? skini msi afterburner provjeri gpu usage i fps, aj pls, bas me zanima

iams pod moj pc ali sam izbrisao igru dosadila mi

13 godina
protjeran
zelenbic kaže...
MARKOcVp kaže...
zelenbic kaže...

pise Ucitavanje... kad stisnem...

LooooooL
14 godina
MARKOcVp kaže...
zelenbic kaže...
MARKOcVp kaže...
zelenbic kaže...

pise Ucitavanje... kad stisnem...

tekst

16 godina
MARKOcVp kaže...
Reedy kaže...

Prilikom igranja GTA IV, gpu usage mi je cijelo vrijeme na 98-99%. fps nikad ispod 50, kad stavim neki od ENB modova, fps varira 30-35, pojede poprilično puno fps-a, ali nije niti čudo, igra onda izgleda stvarno vrhunski, a nemam neku high end grafulju da bi glatko radilo s enb-om.

to je laz da ti je gpu usage 99%, hafu je sa i7 i HD5870 usage 70%

Laž ? Evo. samo za tebe idem u ponvono instalaciju GTA IV, pa ti napravim screenshot. Ako očeš snimim ti i video da se uvjeriš.

13 godina
protjeran
GTA 4
vidim konfa dosta slabija od moje, ali koliko fps-a? sta je za tebe "cist ok"
meni jako cudno sto mi je gpu usage 30-40%, znaci do da imam duplo slabiju grafu, i vise
LooooooL
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Reedy kaže...
MARKOcVp kaže...
Reedy kaže...

Prilikom igranja GTA IV, gpu usage mi je cijelo vrijeme na 98-99%. fps nikad ispod 50, kad stavim neki od ENB modova, fps varira 30-35, pojede poprilično puno fps-a, ali nije niti čudo, igra onda izgleda stvarno vrhunski, a nemam neku high end grafulju da bi glatko radilo s enb-om.

to je laz da ti je gpu usage 99%, hafu je sa i7 i HD5870 usage 70%

Laž ? Evo. samo za tebe idem u ponvono instalaciju GTA IV, pa ti napravim screenshot. Ako očeš snimim ti i video da se uvjeriš.

jel org?

LooooooL
15 godina
GTA 4

Da, meni nikad nije bila grafa iskoristena 99% , i uz to ucestali framedropovi ! Isprobavao svakakve drivere i patcheve no nista nije pomoglo ! Na kraju odustao od igranja jer je fakat lose optimizirana !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Haf932 kaže...

Da, meni nikad nije bila grafa iskoristena 99% , i uz to ucestali framedropovi ! Isprobavao svakakve drivere i patcheve no nista nije pomoglo ! Na kraju odustao od igranja jer je fakat lose optimizirana !

izgleda da je an org igri situacija bolja, neznam?

ali ovako je katastrifa da se igra na konfiguracijama visestruko jacim od preporucene vuse ko krepani konj

LooooooL
16 godina
GTA 4

Pošto nemam MSI Afterburner instaliran, ovako sam radio screenshot ALT+TAB pa odma printscreen dok se još nije promjenilo stanje grafe IDLE/LOAD u CCC-u.

GPU USAGE

Postavke igre (koje nisam ništa dirao, ostavio sam kako su se automatski posložile)

Znači, igra nikad ne pada ali nikad ispod 50 FPS-ova, a večinom radi na ugodnih 55-60. Igra nije original, instalirana igra, potom na frišku instalaciju 1.0.7.0 patch. Grafa na laganom OC-u 850/1100, i proc na 4.5 Ghz.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Reedy kaže...

Pošto nemam MSI Afterburner instaliran, ovako sam radio screenshot ALT+TAB pa odma printscreen dok se još nije promjenilo stanje grafe IDLE/LOAD u CCC-u.

GPU USAGE

Postavke igre (koje nisam ništa dirao, ostavio sam kako su se automatski posložile)

Znači, igra nikad ne pada ali nikad ispod 50 FPS-ova, a večinom radi na ugodnih 55-60. Igra nije original, instalirana igra, potom na frišku instalaciju 1.0.7.0 patch. Grafa na laganom OC-u 850/1100, i proc na 4.5 Ghz.

jbt al imas srece!!!

meni grafa 30-40%, iste postavk o tvoje skoro, i meni se tako nenako namjesti, samo klizaci malo vise, moguce zbog jako clockanog 2500k, kontas igra trazi na preporucenoj dual core, a tek na 4+gh quadu radi dobro

LooooooL
16 godina
MARKOcVp kaže...
Reedy kaže...

GPU USAGE

jbt al imas srece!!!

meni grafa 30-40%, iste postavk o tvoje skoro, i meni se tako nenako namjesti, samo klizaci malo vise, moguce zbog jako clockanog 2500k, kontas igra trazi na preporucenoj dual core, a tek na 4+gh quadu radi dobro

Možda je problem u tome da ti procesor koči grafu i ne iskorištavaju u potpunosti... klik

13 godina
protjeran
Reedy kaže...
MARKOcVp kaže...
Reedy kaže...

GPU USAGE

jbt al imas srece!!!

Možda je problem u tome da ti procesor koči grafu i ne iskorištavaju u potpunosti... klik

je... smao u gta 4, nigdi drugo, sto znaci da je problem u igri ne u mom cpu koji je taman gza grafu u svim novim igrama, recimo nfs the run, sleeping dogs, bf3, max payne 3, crysis 2, bc2, tu je svugdi grafa na 95+%, po tome se da zakljuciti da je igra suludo neoptimizirana, nije mi jasno kako su je ljudi prije 4god igrali uopce? tada niej bilo 2500k i extra grafi u rangu danasnjih

LooooooL
16 godina
MARKOcVp kaže...
Reedy kaže...
MARKOcVp kaže...
Reedy kaže...

GPU USAGE

jbt al imas srece!!!

je... smao u gta 4, nigdi drugo, sto znaci da je problem u igri ne u mom cpu koji je taman gza grafu u svim novim igrama, recimo nfs the run, sleeping dogs, bf3, max payne 3, crysis 2, bc2, tu je svugdi grafa na 95+%, po tome se da zakljuciti da je igra suludo neoptimizirana, nije mi jasno kako su je ljudi prije 4god igrali uopce? tada niej bilo 2500k i extra grafi u rangu danasnjih

A ne znam onda... ja sam je bio igrao kad je izasla na 9800GTX+ i AMD X2 7750, bili su to dani :D 20-30 fps, i takvu ju prošao :D

13 godina
GTA 4

meni se gta guti na 6770 med postavke, a s 4890 je išlo high/very high

R3MZ1
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Remzi kaže...

Koji patch imaš?

De gustibus non est disputandum.
13 godina
protjeran
Remzi kaže...

izgleda vise voli stare grafe, 550ti/6770 su puno novije a u istom rangu sa 4890 po sirovoj snazi

LooooooL
13 godina
GTA 4

imam 1.0.7.0 patch ali na med radi na 50fps, a na 4890 high i 50fps

R3MZ1
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
MARKOcVp kaže...
Remzi kaže...

izgleda vise voli stare grafe, 550ti/6770 su puno novije a u istom rangu sa 4890 po sirovoj snazi

Aj molim te okaci SS, mislim... kave su ti tocno postavke? mozes li staviti 100% identicne postavke kao @Remzi? cisto da usporedimo koliki ce ti biti usage (da vidomo hoce li ti se dici usage ili ce jos pasti)

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.8.2012 0:58 (lovac82).
14 godina
odjavljen
MARKOcVp kaže...

Nisu nego HD 6790/GTX 460 768MB...One su u rangu sa starom HD 4890/GTX 275.

@Remzi

Bilo bi najbolje da probaš OC-ati, ta kartica u dva klika ide na razinu 4890-tke.

Ne pravim se lud, pravim se da nisam !
15 godina
neaktivan
GTA 4

Ovakva je meni situacija sa hd4890...

što se tiče onih slidera svi su na 1 (zbog fps-a) osim ono za aute na 30.

http://www.omsisimulator.smfnew.com/
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
GTA 4

Pozz, el ima kakav "All in One" mod za GTA IV ili EFLC, kak je nekad bilo za San Andreas i Vice City, znači samo Next, Next, I Agree, Finish {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
MARKOZD15 kaže...
MARKOcVp kaže...

Nisu nego HD 6790/GTX 460 768MB...One su u rangu sa starom HD 4890/GTX 275.

@Remzi

Bilo bi najbolje da probaš OC-ati, ta kartica u dva klika ide na razinu 4890-tke.

pa i je ocana! zato  i kazem, sad je na 1000mhz core clock sa 900stock, tvornicki je bila 970 ja digo za 30mhz da broj ljepse izgleda, i memorija i sharderi su nesto ocani, ima taktove jako slicne GS verziji

stavit cu screen evo cim instaliram gta 4

LooooooL
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.8.2012 10:12 (MARKOcVp).
13 godina
GTA 4

imam 1.0.7 patch i jeli moguće da na mojoj konfiguraciji sve na very high šteka tj. FPS-ovi znaju past i do 30...

koliko sam vidio textures quality i draw distance najviše jedu FPSove, ali mislim da bi meni trebalo malo bolje raditi...

dali je stvar u igri ili kod mene nešto..?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
sylar951 kaže...

imam 1.0.7 patch i jeli moguće da na mojoj konfiguraciji sve na very high šteka tj. FPS-ovi znaju past i do 30...

koliko sam vidio textures quality i draw distance najviše jedu FPSove, ali mislim da bi meni trebalo malo bolje raditi...

dali je stvar u igri ili kod mene nešto..?

sta reci

nemoj se cudit ta igra je smece sto se tice pc verzije, a i konzole imaju 30fps, ali to je i za ocekivat tamo jer su konzole smece, a da je igra dobro optimizirana procjecan pc bi trebo gurat stalno sa 60+fps na high, ali jbg to dosad nitko nije izveo ni sa jendom konfom, tako da obrisi to smece i uzivaj u kvalitetnim igrama, ima ih mnogo

ko mene i na low i na very high fps 35, gpu usage mi 40%, proc oko 80% i eto, nemos nista, suti i brisi :D

LooooooL
13 godina
MARKOcVp kaže...

sta reci

nemoj se cudit ta igra je smece sto se tice pc verzije, a i konzole imaju 30fps, ali to je i za ocekivat tamo jer su konzole smece, a da je igra dobro optimizirana procjecan pc bi trebo gurat stalno sa 60+fps na high, ali jbg to dosad nitko nije izveo ni sa jendom konfom, tako da obrisi to smece i uzivaj u kvalitetnim igrama, ima ih mnogo

ko mene i na low i na very high fps 35, gpu usage mi 40%, proc oko 80% i eto, nemos nista, suti i brisi :D

to sam i mislio... ma nije da sam se nešto previše zapalio za GTA4... Niko mi nikada nije dobro sjeo.. nego gledam tu rasprave o GTA petici pa mi došao malo gušt da zaigram četvorku pošto ju nikada nisam prešao...

znači kažeš da nitko nikada nije uspio dobiti stabilan 60FPS (Vsync ON) na nijednoj konfiguraciji... a koliko sam samo postova ovdje vidio da se neki hvale kako im GTAIV leti na very high a imaju i slabije konfe od mene...

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.9.2012 20:20 (sylar951).
13 godina
protjeran
sylar951 kaže...
MARKOcVp kaže...

sta reci

to sam i mislio... ma nije da sam se nešto previše zapalio za GTA4... Niko mi nikada nije dobro sjeo.. nego gledam tu rasprave o GTA petici pa mi došao malo gušt da zaigram četvorku pošto ju nikada nisam prešao...

znači kažeš da nitko nikada nije uspio dobiti stabilan 60FPS (Vsync ON) na nijednoj konfiguraciji... a koliko sam samo postova ovdje vidio da se neki hvale kako im GTAIV leti na very high a imaju i slabije konfe od mene...

ah, zelje, ko kaze da mu se vrti na 60fps laze, mozda sa 3960x ocanim na 5ghz i gtx 690 uspije dobit 60fps, ali jednostavno se nemoze jer je igra neoptimizirana, neiskoristava konponente kako treba

graficka ti se sigurno koristi 30%, to je ako pomiri se s tim, ja sam svasta pokusavo da dignem gpu usage ali nema pomoci, oco procesor na 3ghz i nema razlike, znaci nije bottleneck

EDIT: sta 4 nezna iskoristit dual gpu kartice, tak oda bi se gtx 690 ponasala kao gtx 680 koaj je tu negdje sa tvojom 7970, a vidim ljudi se zale po forumima da ima fps zna nekad psat ispod 30

http://www.tomshardware.co.uk/forum/351262-15-30fps-errrr

LooooooL
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.9.2012 20:27 (MARKOcVp).
13 godina
GTA 4

baš... su mogli onda dodati i GTAIV na performance testu za GTX 690...

to bi bilo nešto ovako {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.9.2012 20:46 (sylar951).
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
GTA 4

Pa mnogi mogu imati stabilnih 50-60 FPS-a ali samo ako im detalji nisu na maxed out, preporucujem ti da zavrsis igru jer nije toliko losa.... na stranu neoptimizaciju, zrtvuj neke od detalja i iskljuci "clip capture" (bespotrebno snimanje koje ionako neces koristiti).

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.9.2012 20:51 (lovac82).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Vodič za rješavanje problema kod GTA IV, Grand Theft Auto: Episodes from Liberty City
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice