Forza Horizon 5 izdvojena tema

poruka: 646
|
čitano: 300.724
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
Re: Forza Horizon 5
MEGATAMA kaže...
Santana kaže...
MEGATAMA kaže...

Sad sam odvozio onu Goliath utrku i sad vidim zasto ekipa pise da AI nije napravljen kako treba tojest da NPC ponekad vze nepogresivo itd,u mom runu je bila situacija da bude grupa auta iza mene i odjednom se jedan od njih doslovno katapultira kao one fore iz Mario Karta kad uzmes turbo gljivu 🤣

Ja vozim 320 sa Porsheom i NPC sa BMW3 bude nekih par stotina metara iza mene i vidim kako mu auto nenormalno ubrza i projuri pored mene kao da vozi 500 na sat i onda nakon minutu dvije apsolutno uspori pa opet malo kasnije drugi auto napravi istu stvar...cudno jer to nisam vidio niti jednom u Forzi 4.

Takodjer dva dana za redom stigne obavijest unutar igre da su patchali onaj konstanti disconnect sa Forza servera ali igra se i dalje disconnecta,vidio sam da rade novi patch za to.

to ti se zove rubber banding

Znaci AI vara isto kao u prijasnjim igrama... meh

Da rubber banding ali ja to nisam vidio u Forzi 7 i FH4 ali mozda ih nisam igrao dovoljno da to vidim.

To sam znaci vidio samo u ovoj jednoj jako dugackoj utrci dok u ovim kracima niti jednom,imam nesto iznad 10 sati igranja.

Forza 7 je drugacija tamo ovisi o stazi, na nekima ce bit lagano protiv AI dok na nekima dost teze, no kod FH4 je istu stvar radio AI i da lakse se skuzi na duljim utrkama... kad gledas iza kak AI vozi zna bit komicnih scena hehe

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
15 godina
protjeran
Forza Horizon 5

Kad radite upgrade vozila jel ima neko poseban čiji gotov setup stavljate? Ima ih tona, sad jesu svi dobri ili ne nemam blage.

Pametan čovjek primjećuje sve. Glup za sve ima poneku zamjerku.
Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine
neaktivan

ovaj tip ti radi najbolji setup pa ako naletis na koji znas da je dobar 
https://www.youtube.com/c/DonJoewonSong/videos

12 godina
x18x05x kaže...

Kad radite upgrade vozila jel ima neko poseban čiji gotov setup stavljate? Ima ih tona, sad jesu svi dobri ili ne nemam blage.

Ja to isto ne kuzim pa mi onda to sin napravi jer je valjda isto kao u FH4.

15 godina
MEGATAMA kaže...
forumaš kaže...
MEGATAMA kaže...

The bottom line is that for Xbox Series X performance mode equivalence without access to DRS, you'll need RTX 2080 Ti or RTX 3070-class hardware - and the same kit to pull off 1080p120., with this requirement dropping to RTX 2060 Super/RX 5700-class for 1440p60. For quality mode, it's RTX 3080 Ti and RX 6900 XT for 4K60, while the RTX 2080 Ti and RTX 3070 are the ticket for 1440p60. Hitting 1080p at 120fps consistently on these settings requires a gigantic GPU like an RTX 3080, or an RTX 3080 Ti or RX 6900 XT for a harder lock. Daunting stuff.

Ovo je sa DFa,frend mi bas poslao.

Naveo sam kako na rtx3080 nije lock 60fps a ekipa to ocekuje od konzole za 499eu.....

Na XsX FH5 izgleda strasno dobro i vrti se lock 60 a igra realno nije radjena od nule da u potpunosti iskoristi taj hardver.

Pola ekipe ne kuzi nista.....

U dva-tri sata igranja kod mene nije bilo ni jednog pada ispod 60 fpsa. I to na extreme predefiniranim game postavkama, što mi nije problem uz freesync monitor 60-75 fpsa, ne kuži se. Ako spustim na ultra 75 fpsa je zacementirano. RTX 3060 Ti/ i7 10700/ SSD 1440p

Stavio sam ti ja iznad sliku iz mog bench runa.

Kao sto sam rekao to sto si ti odvrtio nisu max postavke,mozes podic jos par njih.

Podigni sve na max pa stavi sliku bencha ovdje.

Ne želi ni vrtiti kad se sve maxa, valjda pre malo video memorije.

3 godine
neaktivan
To dostizanje,prisutno je u svim Forza igrama a pogotovo NFS igrama od pamtivjeka.
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.11.2021 21:40 (MSXhunT3R).
12 godina
forumaš kaže...
MEGATAMA kaže...
forumaš kaže...
MEGATAMA kaže...

The bottom line is that for Xbox Series X performance mode equivalence without access to DRS, you'll need RTX 2080 Ti or RTX 3070-class hardware - and the same kit to pull off 1080p120., with this requirement dropping to RTX 2060 Super/RX 5700-class for 1440p60. For quality mode, it's RTX 3080 Ti and RX 6900 XT for 4K60, while the RTX 2080 Ti and RTX 3070 are the ticket for 1440p60. Hitting 1080p at 120fps consistently on these settings requires a gigantic GPU like an RTX 3080, or an RTX 3080 Ti or RX 6900 XT for a harder lock. Daunting stuff.

Ovo je sa DFa,frend mi bas poslao.

Naveo sam kako na rtx3080 nije lock 60fps a ekipa to ocekuje od konzole za 499eu.....

Na XsX FH5 izgleda strasno dobro i vrti se lock 60 a igra realno nije radjena od nule da u potpunosti iskoristi taj hardver.

Pola ekipe ne kuzi nista.....

U dva-tri sata igranja kod mene nije bilo ni jednog pada ispod 60 fpsa. I to na extreme predefiniranim game postavkama, što mi nije problem uz freesync monitor 60-75 fpsa, ne kuži se. Ako spustim na ultra 75 fpsa je zacementirano. RTX 3060 Ti/ i7 10700/ SSD 1440p

Stavio sam ti ja iznad sliku iz mog bench runa.

Kao sto sam rekao to sto si ti odvrtio nisu max postavke,mozes podic jos par njih.

Podigni sve na max pa stavi sliku bencha ovdje.

Ne želi ni vrtiti kad se sve maxa, valjda pre malo video memorije.

7.15gb sve na max.

3 godine
neaktivan
x18x05x kaže...

Ovisi, ako mi treba nest za gustanje sam tuniram, ako trebam za seasonal event neki bas striktno za grip, speed, ubrzanje itd. pogledam community buildove za to

Trenutno evo roamam Mexicom u Nismo 350Z na koji sam pobacao street djelove jer radim ove storyje (na Lucha De Carretetas trenutno) pa samo idem s lokacije na lokaciju

Najezio sam se na intro, samo Forza Horizon ovo moze

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.11.2021 22:40 (Combustd).
10 godina
Haremzg kaže...
BeLLicus kaže...

Premda izlazi i Battlefield 2042 za 3 dana a nedam 120 eura za 2 igre u razmaku od par dana Forzu Horizon 5 sam si riješio fino za 13kn preko Xbox Game Passa i to na 3 mjeseca, znači do 16.2.2022 igraš koliko te volja potpuno novi naslov za smiješnih 13kn. Budem je svakako kupio na steamu kad bude na akciji. 

Meni pise da je samo prvi mjesec 1 dolar i onda se dalje naplacuje po redovnoj cijeni od 15 dolara. Ili ja nesto krivo gledam?

Nisam tu kupio, uzeo sam key preko kinguina pa sam tako dobio na 3 mjeseca umjesto na 1 mjesec.

9 godina
MSXhunT3R kaže...
To dostizanje,prisutno je u svim Forza igrama a pogotovo NFS igrama od pamtivjeka.

Znam kaj je to, al mene to nervira zato vise bas i ne igram arkadne racing igre.

Ako dobro vozim onda hocu da se to vidi na stazi da ih ostavim sve iza sebe, a ne da je svejedno dal vozim  za 5 ili za 3/5 rezultat je vise manje isti.

Driveclub to nije imao i bio mi je uzitak vozit protiv AI-a

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
14 godina
Santana kaže...

Next gen nije samo do rezolucije i fps-a

Pogledaj usporedbu između old gen i next gen verzije. Kolko je next gen bogatija po svemu posebno po vegetaciji.

Mogli su smanjit detalje i gurnut na 120fps-a, ali cemu ? Pa nije to esport igra..

60fps-a je skroz oke

Apsolutno se slažem da nije potrebno 120fps-a, ali sam ja nekako očekivao da će gurati na 60fps u quality mode. 

9 godina
blackened_bm kaže...
Santana kaže...

Pogledaj usporedbu između old gen i next gen verzije. Kolko je next gen bogatija po svemu posebno po vegetaciji.

Mogli su smanjit detalje i gurnut na 120fps-a, ali cemu ? Pa nije to esport igra..

60fps-a je skroz oke

Apsolutno se slažem da nije potrebno 120fps-a, ali sam ja nekako očekivao da će gurati na 60fps u quality mode. 

Pa vjerujem da su mogli da su smanjili detalje neke, ali ocito hoce bit showcase za konzolu spa su gurali grafiku kolko ide

12 godina
Santana kaže...
blackened_bm kaže...
Santana kaže...

60fps-a je skroz oke

Pa vjerujem da su mogli da su smanjili detalje neke, ali ocito hoce bit showcase za konzolu spa su gurali grafiku kolko ide

Pa performance mode je ono sto ja nisam ocekivao da ce ove nove konzole moc....4k vrlo visoki detalji i lock 60fps.

Vec sam naveo kad stavim na ultra na pc verziji da ne izgleda dobro kao performance na XsX jer su planine sa nekakvim low quality teksturama na ultra pc i to tek na extreme postavci izgleda kao na konzoli.

Koga briga sto su oni stavili 5 slojeva detalja na travi i kamenju oko auta kad mi ogromna planina izgleda kao goli poligoni bez tekstura....pri 200 na sat travu niti ne vidim ali ogromnu golu planinu itekako vidim.

Ali svakako se slazem da bi baza trebala bit 60fps pa da se krece od toga,sta ce mi extreme postavke u FH5 na konzoli kad u voznji ne vidim 50% tih detalja ali itekako vidim 60fps ili 120fps.

Za sad sam skupio 70+ auta,igra mi je i dalje izuzetno zabavna i za to je apsolutno zasluzan ovaj vozni model ❤

15 godina
Forza Horizon 5

najvise mi se bljuje kad igraci komentiraju ajme imam samo 59 fps ili neznam, nemogu doc na 120 fps...ja sam svojedobno igrao masu igara na 5-6-7 fps i prolazio ih cijele...bas smo sve vise i vise razmazeni, nekad je i 30-35 bilo dovoljno, a sad ni 60 nije, niti 100...

smanjite rezoluciju, jebao vas 4k :D

ja ni nemma komp za fh5, imam fh4 na xboxu s, ali necu uzet 5icu za xbox, jer ga planiram prodat i uzet posten gaming komp, makar ga uzimao kroz pola godine, dio po dio, jer dat 10tkn odjednom je tesko...a i ceka me G27 kojeg nemogu spojit na xbox bez nekog adaptera...

ali svakako cu pratiti ovaj topic jer mi igra izgleda fenomenalno, uzivao sam u fh4, a 5ica mi izgleda jos bolja...

Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine
neaktivan
Forza Horizon 5

Ja sam isprobao oba moda sinoc na Series S i mogu ti rec da bi bez problema mogao igrat quality mod na 30. Zbog onlinea kasnije cu se prebacit na 60 kad dodem do seasonal evenata, ali sad prelazim singleplayer i story stvari pa sam ostavio na quality. 1440p 30 fpsova, ali je tako smooth da se jebeno ne kuzi da nije 60, nema nikakvih trzanja ili padova performansi niti je blur tako agresivan kako su rekli u Digital Foundry videu. PC je trenutno ocito problematican, ali ispeglat ce oni to zacas. 

Igra izgleda fenomenalno, pogotovo ti sitni detalji dodatno podizu dojam. Dim iz guma, cestice, kolicina oborina kad krene oluja, blato koje leti na sve strane, povijanje lisca kad vozis preko njega. Treba se podsjetit svako malo da je ovo cross gen naslov, sto nas tek ceka kad budu next gen only. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.11.2021 11:15 (Combustd).

3 0 hvala 1
11 godina
RuskeGTT kaže...

najvise mi se bljuje kad igraci komentiraju ajme imam samo 59 fps ili neznam, nemogu doc na 120 fps...ja sam svojedobno igrao masu igara na 5-6-7 fps i prolazio ih cijele...bas smo sve vise i vise razmazeni, nekad je i 30-35 bilo dovoljno, a sad ni 60 nije, niti 100...

ja ni nemma komp za fh5, imam fh4 na xboxu s, ali necu uzet 5icu za xbox, jer ga planiram prodat i uzet posten gaming komp, makar ga uzimao kroz pola godine, dio po dio, jer dat 10tkn odjednom je tesko...a i ceka me G27 kojeg nemogu spojit na xbox bez nekog adaptera...

ali svakako cu pratiti ovaj topic jer mi igra izgleda fenomenalno, uzivao sam u fh4, a 5ica mi izgleda jos bolja...

Pa standardi rastu, tak da ce i zelja za vecim fpsom rast. Iako meni osobno je opcenito FH meh zbog toga sto je arkada (probao i  FH5), mozda da nikad nisam zaigrao AC onda bi bila drukcija prica ali ovako ono, udjem nutra i jedino sta mi je perfektno za radit je driftanje, to mi je najveca uzivancija u igri.

14 godina
Forza Horizon 5

Po meni je igra lijepo optimizirana. Ja na svojoj konfiguraciji (koja se navodi kao min. requirement) na high postavkama i FullHD rezoluciji bez problema cijelo vrijeme drži 60 FPS-a i grafa je na cca 65-70%.
Model vožnje mi je baš pogođen za kontroler, nekako mi nije za volan (još nisam isprobao).

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
hahhaajaads kaže...
RuskeGTT kaže...

Pa standardi rastu, tak da ce i zelja za vecim fpsom rast. Iako meni osobno je opcenito FH meh zbog toga sto je arkada (probao i  FH5), mozda da nikad nisam zaigrao AC onda bi bila drukcija prica ali ovako ono, udjem nutra i jedino sta mi je perfektno za radit je driftanje, to mi je najveca uzivancija u igri.

A da pogasiš sva pomagala u postavkama i tako probaš? Ono baš sve i jednu postavku koja pomaže pri vožnji da pogasiš? 

3 godine
neaktivan
Zylvio kaže...

Po meni je igra lijepo optimizirana. Ja na svojoj konfiguraciji (koja se navodi kao min. requirement) na high postavkama i FullHD rezoluciji bez problema cijelo vrijeme drži 60 FPS-a i grafa je na cca 65-70%.
Model vožnje mi je baš pogođen za kontroler, nekako mi nije za volan (još nisam isprobao).

Moja kofiguracija je gotovo pa ista kao tvoja, meni je prije FH4 radila na high postavkama u free roamu na nekih 80-90, a utrke su bile oko 65, osim nocnih koje su znale malo zakasljucat i past ispod 60 za par frameova. Kad sam presao na 1440p ekran bogme se srozalo posteno, sad gledam benchmarke, tesko da bi ja mogao igrat na Horizon 5 na PC u kvaliteti koju imam na Xbox Series S, ovdje je Quality mode u 1440p rezoluciji ekvivalent najvisim postavkama na PC, a performance mode na full HD je prema DF analizi mix high i ultra detalja s nekim stvarima kao raslinje na medium. Takve perofmanse na PC ne bi mogao postic na 1440p rezoluciji, zahtjevnija je igra puno.

6 godina
Forza Horizon 5

hoće tko složiti klub pa da se upišemo

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Forza Horizon 5

Bas odvrtio bench na FH4 sve max 4k rezultat je 113fps dok je FH5 sve max 4k 68fps....znaci na FH4 imam skoro duplo vise fpsa.

Bome velika velika razlika ali i FH5 izgleda puno bolje pogotovo sto se tice geometrije okolisa,vegetacije,tekstura takodjer i auti izgledaju realisticnije...u biti sve izgleda bolje.

Jos je veca razlika izmedju FH4 vs FH5 na XsX konzoli jer je FH4 verzija za xbox one x sa 60fps dok je FH5 radjena i za XsX.

Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine
neaktivan
Jedan od najgorih primjera toga shranja je u igri NFS Hot Pursuit (2010 il Remaster).Ja igram na Above Average težini u FH 5 i tu i tamo primjetim te Drivatare da su ekstremno precizni u vožnji i bez greške.Čak i ovaj krš zadnji od GRID-a ima pogrešiv AI.Al očito za isprogramirat neki kvalitetniji AI nemaju znanja.Sve se vozi nepogrešivo po liniji.
13 godina
Forza Horizon 5

Ima li najave za neki update, ovaj pop-in je baš užasan. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
FileFicho kaže...

Mislis na teksture na planinama?

To rijesis tako da dignes na extreme postavke ali i one dodatne koje moras rucno omogucit.

13 godina
MEGATAMA kaže...
FileFicho kaže...

To rijesis tako da dignes na extreme postavke ali i one dodatne koje moras rucno omogucit.

I na stabla i raslinje kada vozim brzo...mislim da to nije definitvno do postavki nego do optimizacijskih problema. Na konzolama toga nema koliko vidim, a tamo nije sigurno sve na extreme. 

12 godina
FileFicho kaže...
MEGATAMA kaže...
FileFicho kaže...

I na stabla i raslinje kada vozim brzo...mislim da to nije definitvno do postavki nego do optimizacijskih problema. Na konzolama toga nema koliko vidim, a tamo nije sigurno sve na extreme. 

Stavi sve postavke na max i vidjet ces razliku,problem su ultra postavke i ispod.

Na konzolama je drukcije,dio tih postavki je na extreme pogotovo sto se tice tekstura na planinama.

9 godina
MEGATAMA kaže...
FileFicho kaže...
MEGATAMA kaže...
FileFicho kaže...

Stavi sve postavke na max i vidjet ces razliku,problem su ultra postavke i ispod.

Na konzolama je drukcije,dio tih postavki je na extreme pogotovo sto se tice tekstura na planinama.

Na df-u su rekli da se to događa na xsx kad prebacis na 60fps-a dok na 30fps-a nema tih problema

12 godina
Santana kaže...
MEGATAMA kaže...
FileFicho kaže...
MEGATAMA kaže...
FileFicho kaže...

Na df-u su rekli da se to događa na xsx kad prebacis na 60fps-a dok na 30fps-a nema tih problema

Teksture na planinama?

Na XsX su odlicne na oba moda dok je na performance vidljivo da su krosnje drveca postavku ispod extreme ali nije nikakav drastican pop in.

Najgora moguca stvar je kada prikaze planine skoro kao gole poligone,to je na kompu na ultra i ispod zato i kazem da ekipa digne na extreme rucno.

Ako imate XsX i pc stavite na konzoli performance a na pcu ultra i vidjet cete koliko te low rez teksture na ultra kvare dojam na kompu.

Takodjer je poprilicna razlika hdr10 vs Dolby Vision sto se uopce ne spominje.

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.11.2021 17:47 (MEGATAMA).
3 godine
neaktivan
Ima li još tko problema da kada se rade skilovi jednostavno nestanu do tada zarađeni bodovi?te zatim svako malo problem sa konekcijom sa serverom.Čitam po netu da dosta ljudi ima te probleme.

0 0 hvala 0
10 godina
Forza Horizon 5

Da igra ima problema sa disconectanjem na PC zato hrpa negativnih recenzija na steamu. Ljudi kažu da je igra vrh ali non stop crasha i diskonekta sa online servera i svi pizde zbog toga. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice