Ako nekoga zanima, evo kako izgleda farma u ByBigCountry. Zanimljivo, nema nepotrebnih gradjevina. Sve sto treba je tu, i to je to. Nema ni 'grada' na mapi. Nije cudo da se dobro vrti i na starim kantama.
Skinio i igram na njoj :D Super je mapa :D
Ako nekoga zanima, evo kako izgleda farma u ByBigCountry. Zanimljivo, nema nepotrebnih gradjevina. Sve sto treba je tu, i to je to. Nema ni 'grada' na mapi. Nije cudo da se dobro vrti i na starim kantama.
Skinio i igram na njoj :D Super je mapa :D
jel mi moze tko rec kako ubaciti mod da mogu kupovati svinje
Kako glupo ono kad promijeniš ime moda onda više neželi raditi.
Zna tko riješenje? Promijenio sam ime (tj. ime datoteke) skoro svih modova i sad mi 95% neželi raditi :/
Kako glupo ono kad promijeniš ime moda onda više neželi raditi.
Zna tko riješenje? Promijenio sam ime (tj. ime datoteke) skoro svih modova i sad mi 95% neželi raditi :/
Preimenuj nazad/reinstaliraj. Ja drzim na externom HD-u sve modove koje sam do sada skinuo, one koje koristim i one koje ne koristim. Nikad se ne zna..
Vidi ima li u modDesc datoteci originalno ime moda.
Malo se zezam s editorom i ubacio sam 'stanicu za prodaju manure' u Hagenstedt mapi, tamo kod krava. Samo sam 'posudio' mjesto za kipanje/prodaju proizvoda tamo od one trgovine gdje mozes sve prodati, izbacio originalne proizvode, dodao jedini proizvod: manure, i odredio cijenu. Nuisam imao pojma koliko staviti, pa sam stavio faktor 0.80, kao za silazu. Sve radi, i triggeri, i lova ide na racun, sve ok. Samo moram jos 'iskopati' teksture i blo bi OK. Problem je sto sam otkrio da te hebene kravlje balege ima zapravo jako malo, 100.000L. Ja radim s milijunima litara chaff-a, silaze, trave, slame, kukuruza,kanole itd itd i to mi se cini kao sitnica. Kolika bi uopce trebala biti cijena za manure? Xperiax1, jesi li vec pokusao prodati manure?Koliko ti placaju po litri?
Razmisljao sam da, ako to uvedem 'za ozbiljno', postavio bih neki kao kucerak za prodaju manure ili jednostavno ga postavio recimo u dvoriste mljekare, da ne bude preblizu kravama a opet ima veze s...mlijekom haha.
Malo se zezam s editorom i ubacio sam 'stanicu za prodaju manure' u Hagenstedt mapi, tamo kod krava. Samo sam 'posudio' mjesto za kipanje/prodaju proizvoda tamo od one trgovine gdje mozes sve prodati, izbacio originalne proizvode, dodao jedini proizvod: manure, i odredio cijenu. Nuisam imao pojma koliko staviti, pa sam stavio faktor 0.80, kao za silazu. Sve radi, i triggeri, i lova ide na racun, sve ok. Samo moram jos 'iskopati' teksture i blo bi OK. Problem je sto sam otkrio da te hebene kravlje balege ima zapravo jako malo, 100.000L. Ja radim s milijunima litara chaff-a, silaze, trave, slame, kukuruza,kanole itd itd i to mi se cini kao sitnica. Kolika bi uopce trebala biti cijena za manure? Xperiax1, jesi li vec pokusao prodati manure?Koliko ti placaju po litri?
Razmisljao sam da, ako to uvedem 'za ozbiljno', postavio bih neki kao kucerak za prodaju manure ili jednostavno ga postavio recimo u dvoriste mljekare, da ne bude preblizu kravama a opet ima veze s...mlijekom haha.
Manure odnosno gnoj ti služi za bioelektranu i umjesto umjetnog gnojiva (imaš zakačeni "stroj" za umjetni gnoj na tom traktoru).
Mi imamo bioelektranu i svinje. Gnoj odnosno govna (malo ćemo srušiti ugled ovoj temi haha) od svinja odlazi u jedan ogroman betonski "bunker" i tamo se stvari plin (naravno uz silažu) pa dobivamo struju koja odlazi elektri.
BULIGO: Nisam,zapravo ne kontam kako to pokupiti,jel mi je 2 mj trebalo da skontam kako sve radi pa se jos ucim ali nedam se :D
Vidim super tebi i modanje mapa.
Ak ti se da preuredi onu 16x sample mod mapu u Glenvar style. Složiš farmu na jednoj strani i sell pointove na drugoj. Ne mora imati ni za kokoši ni za ovce, eventualno krave, BGA i sad manure i jedno veliko polje od ostatka.
btw. sjećam se da sam u FS 2011 imao miljune gnoja, i tekućeg i krutog. :D
Eee, hvala na pohvali Mystik, ali ja sam tek na samom pocetku moddanja: sitnica tu, sitnica tamo..
Xperiax1, ja mogu sve grabiti sa svojim utovarivacem (mod). Izgleda isti ko onaj originalni srebrni, samo nema onaj glupi zglob nego su sva 4 kotaca upravljiva, stane 20000L u lopatu, moze grabiti npr. i pokosenu travu i silazu i gnoj, sve. Ja sam mu 'sredio' motor i prijenose (malo brze ide u rikverc), malo dublje moze zakrenuti lopatu i malo (oko 10 stupnjeva) moze vise dignuti onaj krak, tako da malko lakse istovarujes u SRB prikolice i Krampe bez da se posve ne nakeljis na njih.I mrvicu je startniji iz mirovanja tako da ne podivljas kad moras puno toga tovariti a on oce-nece krenut. Ovakav je oko 300 sati igranja i meni je okej. 20000L mi odgovara zbog raznih prikolica koje imaju po 60000-80000-100000. npr ona krampe xxl variable body ima bez stranica 60000 a s podignutim stranicama 80000, pa mi u lopati nista ne ostane.10000 mi je stvarno premalo.A sve vise od 20k mi je prelako pa eto, zlatna sredina.
To je onaj sivo srebrni kojeg se vidi na mojim slikama, najcesce u BGA jer tamo s njim stalno radim.
EDIT: zaboravio sam napomenuti da utovarivac NE moze aktivirati tu prodaju gnoja, mora se najprije utovariti u neku prikolicu i onda s njom iskipati, kao na slici.
Nisam gledao koliko krave dnevno prave tog dreka, ali mislim da bi cijena morala biti puno, puno veca od recimo silaze jer se inace ne isplati baviti se time kad ti jedno prosto-prosireno polje moze dati 500000+ litara silaze na dan. Jedino ako imas milijun krava....
Bas cu potrazit sada neki bager pa da ubacim jel me iritira skretanje kod originalnog bagera tj tog sivog..
Bas cu potrazit sada neki bager pa da ubacim jel me iritira skretanje kod originalnog bagera tj tog sivog..
Hoces isprobati moga?
Sto da ne? :D
Sto da ne? :D
Imas PM :)
Milina sad za vozit a i cijena je milina :D
Milina sad za vozit a i cijena je milina :D
Drago mi je da ti se dopao. Cijenu nisam dirao, takvu je autor moda postavio. Ono, mogao je staviti nula dolara ali ovako si ga mozes priustiti malo ranije. Mislim da nije problem sto je jeftiniji, ionako ga uzmes tek kad imas sto grabiti :)
Ja posvuda koristim one betonske rampe da mogu lakse tovariti prikolice, pa malo jaci start tu pomaze da se popnes na rampu :)
Moja brigada 'Travari' u punom pogonu :)
Evo po prvi puta ubirem secernu repu, i ovaj SRB Agroliner (bijeli na prethodnoj slici) mi ne prima secernu repu. U .xml lijepo pise da prima 'sugarBeet', kao kod ostalih, ali ovaj nece.
Ne da mi se uvoditi jos jedan mod samo za repu..
Buligo, kako postaviti one stupiće? Meni neželi postaviti ove male stupiće gdje sipaš "resurse".
Jel se isplati kupovat krave prije nego imam svu potrebnu mašineriju za hraniti ih? 5% im je proizvodnja bez hranjenja sa onim mixerom?
Buligo, kako postaviti one stupiće? Meni neželi postaviti ove male stupiće gdje sipaš "resurse".
Taj sa stupicima mislim da je neki stariji mod. Uzmi ovaj koji ja koristim, radi dobro 100%
http://www.ls2013.com/farming-simulator-2013/placeable-pile-v-2-0-mp.html
Ne postavis stupic nego slicno onom rotirajucem znakicu kao kad kupujes oranicu. Kad je unutra vise od 1000L necega, znakic nestane.
kapacitet 700000L (po potrebi ga 'nagovorimo' na vise od toga hehe)
P.S.
naisao na zbilja lijepi mod za VOLVO FH14 vise-osovinski. Super radi, ali zvuk je jako anemican, ko da ide na kikiriki :(
Taj krug rotirajuci sam i sebi stavio danas kad sam travu skupljao,ali sam previse modova stavio tako da mi opce ne zeli radit taj save i morao sam ponovo pocet igrat..Prodao sam sve tako da sad radim misije i tako skupljam pare pa cu si u startu kupit bolje strojeve..
Taj sa stupicima mislim da je neki stariji mod. Uzmi ovaj koji ja koristim, radi dobro 100%
Ne postavis stupic nego slicno onom rotirajucem znakicu kao kad kupujes oranicu. Kad je unutra vise od 1000L necega, znakic nestane.
P.S.
naisao na zbilja lijepi mod za VOLVO FH14 vise-osovinski. Super radi, ali zvuk je jako anemican, ko da ide na kikiriki :(
To imam i ja, ali ga nemogu postaviti.
Jel se isplati kupovat krave prije nego imam svu potrebnu mašineriju za hraniti ih? 5% im je proizvodnja bez hranjenja sa onim mixerom?
Ja sam jos ranije nesto preracunavao s kravama i uvijek mi je ispadalo da svaka krava dnevno daje oko 500$ profita. Ne cisti promet od mlijeka, nego prihod od mlijeka minus pojedena silaza (koju se moze prodati u BGA), minus pojedena trava (od koje se opet moze pravit silaza i prodat u BGA), minus pojedena slama/potrosena na stijelju (slama koja semogla prodati u onoj supici za sitnis), itd itd i ispada oko 500$ profit dnevno. U igri je jedan 'dan' slicno kao 1 'sezona' seljaku. Godina dana? Manje? oko 3/4 godine ja mislim.
Dakle, krave pocinju davati profit (pocinju se isplacivati) nakon nekih 4-5 dana (Vjetroelektrana nakon 25+ dana, tek da ti ne padaju smijesne ideje na pamet da si na pocetku kupis jednu za po kuci).
Ja sam u svojim novim partijama u pocetku isao na ovce, kostaju 10 puta manje i dovoljno im je samo malo trave za 100% proizvodnju. To im mozes dat sa onim malim profihopperom, malo jedu. Profihopper mozes koristit i za 'izbiti' punu (100% vune na PDA) paletu sa betonskog postolja, pa se pojavi prazna, nova paleta vune.
Igra ide na 'tikove': svaki 'tic' traje 20/21 minutu, tada se dodaje vuna u paletu, odbija pojedena hrana iz zaliha itd. Sto se tice vune, u svakom 'ticku' ovce daju vune: 5% ako ih ima 300, 10% ako ih ima 600 itd. Sto ih vise imas, prije ce se paleta napuniti. Ja sam ih jednom imao na tisuce i punili su mi paletu na 100% svakog sata ili jos brze, prava tlaka. Predlazem zlatnu sredinu od 600 ovaca, svakih 20 minuta 10%. 200 minuta 100%, svaka tri sata i nesto po jedna paleta vune. Ako imas tisuce ovaca, zaboravi na ubrzanje vremena, cijelo vrijeme ces cucati kod palete i mrdati ih vamo-namo.
Kravlji biznis bi bio nesto kao za 'kraj igre' kad vec imas i novac i mehanizaciju, i kad imas puno oranica pa si mozes dopustiti da neke posvetis chaffanju (za silazu), neke za travu a neke za zito ili jecam (za slamu), a ostatak za zabavu, krumpir, repu ili sto vec volis. Za pocetak ne preporucam posao s kravama. Uspjesan start moze biti i da se posvetis farmanju canole, proizvedes koliko god mozes i trpas u silos. Kad vise nemas para ni za gnojivo, odvezes sve u INN i prodas u komadu. Imas 21 minutu vremena da prodas cim vise dok se cijena ne strmoglavi od oko 1250 na 600. Onda ce potrjati dok se opet oporavi. Za to vrijeme uzgajas nesto drugo. Krumpir i repa otpadaju zbog cijene Tectrona/Maxtrona, ostaje ili kukuruz za silazu ili zito, pa spremas slamu za kasnije, za krave. najbolje balirati slamu i spremiti je negdje da ne smeta (kod krava).
Ah osusilo mi se grlo, trebam hladno pivo. :)
P.S.
To imam i ja, ali ga nemogu postaviti.
Kako ne mozes? Pritisnes tipku 'tocka' i trebao bi se pojaviti kruzic u zraku!?!?!
Ako ne uspijes, imam izmijenjeni pokretni betonski silos, zakacis za traktor i odvuces gdje ti treba. Originalno je primao svega par stvari (manure i zito/kanolu/jecam). Sada sam mu dodao i chaff. I prije par dana i travu zelenu hehe.
Ja sam jos ranije nesto preracunavao s kravama i uvijek mi je ispadalo da svaka krava dnevno daje oko 500$ profita. Ne cisti promet od mlijeka, nego prihod od mlijeka minus pojedena silaza (koju se moze prodati u BGA), minus pojedena trava (od koje se opet moze pravit silaza i prodat u BGA), minus pojedena slama/potrosena na stijelju (slama koja semogla prodati u onoj supici za sitnis), itd itd i ispada oko 500$ profit dnevno. U igri je jedan 'dan' slicno kao 1 'sezona' seljaku. Godina dana? Manje? oko 3/4 godine ja mislim.
Dakle, krave pocinju davati profit (pocinju se isplacivati) nakon nekih 4-5 dana (Vjetroelektrana nakon 25+ dana, tek da ti ne padaju smijesne ideje na pamet da si na pocetku kupis jednu za po kuci).
Ja sam u svojim novim partijama u pocetku isao na ovce, kostaju 10 puta manje i dovoljno im je samo malo trave za 100% proizvodnju. To im mozes dat sa onim malim profihopperom, malo jedu. Profihopper mozes koristit i za 'izbiti' punu (100% vune na PDA) paletu sa betonskog postolja, pa se pojavi prazna, nova paleta vune.
Igra ide na 'tikove': svaki 'tic' traje 20/21 minutu, tada se dodaje vuna u paletu, odbija pojedena hrana iz zaliha itd. Sto se tice vune, u svakom 'ticku' ovce daju vune: 5% ako ih ima 300, 10% ako ih ima 600 itd. Sto ih vise imas, prije ce se paleta napuniti. Ja sam ih jednom imao na tisuce i punili su mi paletu na 100% svakog sata ili jos brze, prava tlaka. Predlazem zlatnu sredinu od 600 ovaca, svakih 20 minuta 10%. 200 minuta 100%, svaka tri sata i nesto po jedna paleta vune. Ako imas tisuce ovaca, zaboravi na ubrzanje vremena, cijelo vrijeme ces cucati kod palete i mrdati ih vamo-namo.
Kravlji biznis bi bio nesto kao za 'kraj igre' kad vec imas i novac i mehanizaciju, i kad imas puno oranica pa si mozes dopustiti da neke posvetis chaffanju (za silazu), neke za travu a neke za zito ili jecam (za slamu), a ostatak za zabavu, krumpir, repu ili sto vec volis. Za pocetak ne preporucam posao s kravama. Uspjesan start moze biti i da se posvetis farmanju canole, proizvedes koliko god mozes i trpas u silos. Kad vise nemas para ni za gnojivo, odvezes sve u INN i prodas u komadu. Imas 21 minutu vremena da prodas cim vise dok se cijena ne strmoglavi od oko 1250 na 600. Onda ce potrjati dok se opet oporavi. Za to vrijeme uzgajas nesto drugo. Krumpir i repa otpadaju zbog cijene Tectrona/Maxtrona, ostaje ili kukuruz za silazu ili zito, pa spremas slamu za kasnije, za krave. najbolje balirati slamu i spremiti je negdje da ne smeta (kod krava).
Ah osusilo mi se grlo, trebam hladno pivo. :)
Zahvaljujem na objašnjenju
TipAnywhere je bolji od placeable pilea. Ne trebaš ništa stavljati, samo kipaš gdje te volja.
Inače, što se tiče repe, da nemoš direktno kipat u SRB. Možeš kipat negdje na polje(ako imaš TipAnywhere) i poslije tovariti u prikolicu ili sa frontloaderom ili sa EuroMausom.
Zašto kada nakipam travu ovcama tamo gdje treba, sejvam i izađem iz igrice i kad se vratim sva je trava nestala.
TipAnywhere je bolji od placeable pilea. Ne trebaš ništa stavljati, samo kipaš gdje te volja.
Inače, što se tiče repe, da nemoš direktno kipat u SRB. Možeš kipat negdje na polje(ako imaš TipAnywhere) i poslije tovariti u prikolicu ili sa frontloaderom ili sa EuroMausom.
Ma blesav sam: polakomio sam se za Maxtronom-mod, koji omogucava da prosiris onaj nastavak kojim bere repu na trostruku sirinu. Totalno bzvz, tek na youtubeu vidio kako radi (pravi!!) Tectron, hebote, otkopava zemlju i dize je skupa s repom, poslije to prosije zemlja padne dole a repa ostane. Dakle, prosiriti onaj njegov nastavak za kopanje je totalno idiotski, jer veca sirina nije uopce podrzana od onih kotacica i prijenosnih mehanizama koji rade s zemljom. Jedino cu mu (malo) povecati brzinu berbe (ipak u granicama normale da se ne buni) a sirinu necu dirati. Ipak mi je to sad hobi-zabava, novaca dobijam vise nego sto trosim.
Mod ima bug.Mislio sam da ne moze kipati u SRB jer je visok, ali moze u Krampe BB onu nizu. Osim toga, kad sa Krampe prikolicom i iskipam repu u supu, svejedno je ne mogu pokupiti sa SRB, iako je tekuca traka od repe na farmi puno vislja nego SRB. Hebes ti to, originalni Maxtroni-tectroni su najbolji. Samo ih malo ubrzati sa 6 na 8-10 milja na sat i bit ce sve okej. SRB-ovi sada rade u redu, mogu trpati direkt sa Maxtrona. Ide mi na zivce ona sijacica za krumpir tako uska.... mozda preradim onu Amazone 9000 (mod) od 9 metara. Moze sijati kukuruz i repu, sto ne bi mogla i krumpir. Dodam joj jedan dodatni fruit i gotovo.
Glupi Maxtron.mod me namucio.
Zanimljivo: isprobao i Tectron mod (krumpir) isto sa prosirivim nastavkom za kopanje, e taj radi sve pet. A maxtron zeza. neka :)
P.S. Bas kad sam poceo brat repu, pojavila se 'velika potraznja' bas za repom. Jos 6 sati traje. Steta da je potraznja bas tamo gdjenajmanje placaju: zelj. stanica a ne INN. Grr. Nista im necu prodati, cekam bolju priliku (jer si to sada mogu dopustiti hehe inace bi im uvalio do zadnje mrkvice :)
Tomo, nadam se da nisam previse gnjavio haha.
Zašto kada nakipam travu ovcama tamo gdje treba, sejvam i izađem iz igrice i kad se vratim sva je trava nestala.
Vec sam cuo za to, ne samo trava nego i mix za krave kad bi ga imao. I slama na podu. Ima veze s nekm modom i/ili patchem 1.4
Gdje ima onih betonskih rampi što ih postavljaš po mapi Buligo? I jesu li placeable modovi ili moraš kroz Giants editor stavit?