Farming Simulator 2013

poruka: 3.453
|
čitano: 1.012.140
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: Farming Simulator 2013
BULIGO kaže...

Xperiax1, zasto ores nakon psenice? Onako, realizma radi ili??

Ma ja ti znam po 5-6 puta ako ne i vise samo sijat pa prec kombajnom i tako u krug...Posto mi je ta psenica dojadila,pre brzo se kombajn napuni pa je meni dojadilo vazda ic od kombajna do kombajna pa sam odlucio preorat pa posadit canolu...Na slici mozes vidit da u skladistu imam puno psenice pa vrebam dobru cjenu po kojoj cu ju prodat :D

12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

kojim modovima mogu ovo raditi ili strojevima koji su već u igri i kamo vozim na prodaju te bale. Mod za kamion i viličar znam gdje ima nego me zanima kako da radim ovakve bale da ih mogu lijepo tovariti u kamiion
 SLIKA:

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Deawood kaže...
Djeca, djeca xD
Ja sam u 5h igranja Two Rivers mape kupio top high-end traktore (Deutz-Fahr 730 i onaj što može potegnuti do 60), a vi tu Buhrere vozate xD

Skupio sam i ja preko 500k ali nije fora kad za 4h igranja skupis za 90% strojeva...Ja na originalnoj mapi igram vec par tj pa nekako grebem za nove traktore,krave nemam jos tako da moram i te strojeve pocet kupovat...

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.5.2013 15:24 (Xperiax1).
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

@Deawood: Ma ne mislim to, nego da je tamo sam start igre ipak laksi nego na Hagenstedtu, pa nekako prije dodjes do bolje opreme. U hagenstedtu startas gol ko crv {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.5.2013 15:43 (BULIGO).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
gefufna kaže...

kojim modovima mogu ovo raditi ili strojevima koji su već u igri i kamo vozim na prodaju te bale. Mod za kamion i viličar znam gdje ima nego me zanima kako da radim ovakve bale da ih mogu lijepo tovariti u kamiion
 SLIKA:

Pa to su normalne-najnormalnije bale vune 'made in Hagenstedt'. Trik je u kamionu koji sam blokira palete da se ne tumbaju i ispadaju. Jedino je vilica od vilicara nesto duza pa eto moze nabiti 2 palete umjesto jedne. Ima i verzija kamiona gdje ih utovarujes odozada, slep je zatvoren i ima zadnja vrata. Vunu prodajes u  er..trikotazi, ima na tlu oznacen zuto-crni kvadrat gdje postavis bale vune i PUF!! prodanoo!! :) Meni se neda s tim zaj..frkavati, pa pokupim palete samo-krcajucom prikolicom, ista ona koju koristimi za bale trave/slame. Samo-utovarujuca i samo-istovarujuca. Lijenost je opaka bestija ;)

12 godina
neaktivan
Xperiax1 kaže...
Deawood kaže...
Djeca, djeca xD
Ja sam u 5h igranja Two Rivers mape kupio top high-end traktore (Deutz-Fahr 730 i onaj što može potegnuti do 60), a vi tu Buhrere vozate xD

Skupio sam i ja preko 500k ali nije fora kad za 4h igranja skupis za 90% strojeva...Ja na originalnoj mapi igram vec par tj pa nekako grebem za nove traktore,krave nemam jos tako da moram i te strojeve pocet kupovat...

Ma igra je napravjena na nacin da je bolesno lako nahrpiti novac. Cudim se sam sebi kako sam onako kuburio u prvim tjednima kad je igra tek izasla. Imam neke prastare save-ove gdje igram na mapi satima i satima, a jos sam siromasan ko crkveni mis. Eh onda se jos nije znalo kako se fino da zaraditi sa BGA i silazom...

Nemam pametnija posla pa planiram neko veliko polje, npr. br. 7 posijati canolu i pokusati praviti novac na pravi nacin, prodajom uroda, bez 'velikih potraznji'. S kanolom je lako, ima je upola manje nego zita, duplo skuplja, lako za vrsiti i prevoziti. Bas me zanima koliko vremena treba da se cijena povrati na pribliznu pocetnu vrijednost od oko 1200$/1000L. Navodno je to vrijeme oporavka skraceno sa patchem 1.4....a i Inn je odmah pored polja 7..hm..

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.5.2013 15:55 (BULIGO).
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

BULIGO: Imas neke korisne modove koji ce olaksat igru?Za sijeno i tak...

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Xperiax1 kaže...

BULIGO: Imas neke korisne modove koji ce olaksat igru?Za sijeno i tak...

Ma nemam nista takvo. Imam one svoje preradjene balerice da stave vise materijala u svaku balu, sto ne olaksava posao. Imam mali mod-traktor crveni dajc 430, jedino s modom sam ga mogao dobit crvena, ima pet-sest takvih i jedan veliki (mod) CASE IH 600, jer on jedini moze povuc onu 9-metarsku tanjuracu, svi ostali mi se propinju. Mogao sam u njenoj .lua promijeniti tezinu (masu) ali necu uinat..

Imam 3-4 one velike bijele SRB prikolice, i 2 krone obicna wagona od mislim 53000L za travu a drugu za slamu od psenice. Kako se u ovoj partiji jos ne bavim balama, imam zapravo prilicno malo mehanizacije.Ni travu ni slamu ne obradjujem, nego je trpam onakvu kakva je u futterlager pa u  mixer pa u korito. Od boljih komada opreme imam naravno, big-X1000 (crni, sminkerski) sa originalnim 10.5-metarskim sjekacem za kukuruz (onaj kroneov 17-metarski ne koristim vise jer je onda sve prelako i prebrzo gotovo i smeta mi da ga pratim kad se okrece). I jos imam Big-500 'attach' moddani Big500 koji ima PTO i kuku iza pa direktno zakacis balericu ili wagon, pa u jednom potezu kosis travu i baliras je ili trpas u wagon. I to je to. Misije radim tu i tamo samo sa paletama, ne ksoim vise za misije,  dojadilo mi napokon. Eto, u jednoj vikend-noci sam zaradio milijun dolara sa misijama i silazom, i dosta mi je za sada hehe.Neki se lik hvalio na drugom forumu da zaradi 130.000 na sat sa misijama, pa reko sto ne bi i ja probao.

Na kraju sam bio sav zivcan i palete mi ispadale s viljuskara nasred ravne ceste koliko sam umoran bio :)

12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Morat cu si i ja kupiti viljuskar za misije da uzmem neku dodatnu zaradu...E a de mi reci kako da povecam kapacitet prikolice one bijele koja ima 61.000l...Bar da stavim 150k litara da ima...Jel ima neki tut ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Xperiax1 kaže...

Morat cu si i ja kupiti viljuskar za misije da uzmem neku dodatnu zaradu...E a de mi reci kako da povecam kapacitet prikolice one bijele koja ima 61.000l...Bar da stavim 150k litara da ima...Jel ima neki tut ?

Imas PM.

12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Prikolica je zakon! Hvala!

Cak radi i rikverc svjetlo {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.5.2013 16:55 (Xperiax1).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
BULIGO kaže...
       ...Neki se lik hvalio na drugom forumu da zaradi 130.000 na sat sa misijama, pa reko sto ne bi i ja probao.

e buligo. na kojem levelu igraš?? Ja sam počeo na easy,ali mi je to prelako..  onda sam jednom počeo na normal te sad imam sve i svašta nakon 130 sati igre. No još uvijek nemam sve što želim, a i uvijek prvo sve po mapi posijem, pa onda vršim. Zato mi duže treba da se zaradi lova.

I meni je bezveze mijenjati količinu koja stane u prikolicu. to više onda nije realno..

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.5.2013 17:05 (medjimurac).
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

koja je razlika  ako staviš na easy, medium ili hard..

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
gefufna kaže...

koja je razlika   ako staviš na easy, medium ili hard..

Kad kreces na easy dobijes 12.000,na medium 6.000 a na hard nisam probao,vjerovatno ni ne dobijes novaca a mozda je razlika i u strojevima...

Ovako stojim sa poljima...

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.5.2013 18:10 (Xperiax1).
14 godina
neaktivan
Xperiax1 kaže...
gefufna kaže...

Kad kreces na easy dobijes 12.000,na medium 6.000 a na hard nisam probao,vjerovatno ni ne dobijes novaca a mozda je razlika i u strojevima...

razlika između levela je samo u zaradi, ali svega. i misija i cijena žitarica, mlijeka... a razlike u strojevima nema..

gefufna. Koliko sati igre imaš?? ja imam 19 polja više, dakle fali mi još 5, i imam 130h igre. 600 krava.  Posijano imam 351ha, a požeto 342ha...

A vi ostali koliko imate?? ima tko više od mene??

12 godina
neaktivan
Xperiax1 kaže...

Prikolica je zakon! Hvala!

Cak radi i rikverc svjetlo {#}

Da, i s njom dobijes i Siga DUO odmah.

Medjimurac, igram na Normal, nisam ni probao hard. Ja imam na Hagenstedtu najvise 140 sati, ali sad je ovo nova partija i  imam oko 50. Na 2 Rivers sam imao isto preko 100 sati, ali je vise ne igram, Hagenstedt mi je nekako veci izazov jer je sve bogu iza nogu, i mala polja. Ok neka se daju spojiti ali ugl. mala polja.

Imam jos u planu novu partiju (kad se zasitim ove) bez BGA. Uzet cu mapu u editor, i premjestiti tip-trigger od one jame u BGA dalje unutra, unutar one kupole, da bude nedostupan, da se ne moze prodavati silaza. Bunkeri ce ostat netaknuti, samo nema mlacenja love od BGA. Tekuce gnojivo me ne brine jer ga jedva ponekad koristim. Samo na polju 7 i to rijetko. Tako cu biti prisiljen uzgajati sve, i krumpir i repu ako zelim prezivjeti. Ovako je dosta sjeckati travu i prodavati silazu (mislim u pocetku).Sad da prodam nesto psenice, i kad bude love kupit cu polje 7 i tu uzgajati kanolu. Bas da vidim kako ce ic.

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.5.2013 19:19 (BULIGO).
14 godina
odjavljen
medjimurac kaže...
Xperiax1 kaže...
gefufna kaže...

razlika između levela je samo u zaradi, ali svega. i misija i cijena žitarica, mlijeka... a razlike u strojevima nema..

gefufna. Koliko sati igre imaš?? ja imam 19 polja više, dakle fali mi još 5, i imam 130h igre. 600 krava.  Posijano imam 351ha, a požeto 342ha...

A vi ostali koliko imate?? ima tko više od mene??

oko 1600 sati na Hagen mapi i 15 miljardi dolara ahaha, ali to ne igram zato jer nemam što više sa tim parama nego ju koristim kao za testiranje modova.

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.5.2013 21:10 (Deawood).
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Bilo bi dobro kad  bi mogli izmislit nesto novo, npr. koliko krava mozemo hraniti iz svih polja na hagenstedtu ili slicno. To bi zahtijevalo hebeno puno posla cini mi se :)

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Bilo bi dobro kad bi polja mogla propast kad dugo ne ovrsis i kad bi se moralo prskat. Da kada dodes kod polja pise dal ima bolesti dal ti fali gnoiva i tako to. I da ima postotak vlage u svemu da nemozes odmah nakon kise ic vrsiti.

MZ

0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Nije mi jasno kako ispočetka odmah krenuti na silažu i BGA kad moraš dobru lovu uložiti u kosilicu, i samoutovarnu prikolicu :/

He who dares, Wins!

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Seanai kaže...

Nije mi jasno kako ispočetka odmah krenuti na silažu i BGA kad moraš dobru lovu uložiti u kosilicu, i samoutovarnu prikolicu :/

Radis misije,na misijama mozes dobru lovu natuc...

12 godina
neaktivan
Xperiax1 kaže...
Seanai kaže...

Radis misije,na misijama mozes dobru lovu natuc...

Za pocetak, dok ne skupis lovu za BigX-1000, treba ti ovaj mod:

http://ls-portal.eu/fortschritt-e-281-v2-1/

Radi dobro, i s njime mozes sjeckati travu a s drugim nastavkom kukuruz. Sjecku (chaff) vozi u bunkere u BGA, pokrijes i kad se stvori silaza to prodas u jamu od BGA i zaradjujes.Ko radis s kukuruzom, stavi pomocnika da je vozi a ti je pratis sa prikolicom, isto kao sa BigX samo  mnogo sporije hehe.

Znam da ima boljih vecih itditd sjeckalica medju modovima, ali ova izgleda tako jadno, da nemam osjecaj da varam (jer je jeftina u odnosu na BigX-1000)

Ja sam prije kod svakog restarta karijere koristio ovaj mod za sjeckanje:

http://ls-portal.eu/kidd-346-6/

Radi on dobro..i predobro: malo previse daje sjeckane mase u odnosu na 'normalu' koju daju druge sjeckalice. I dojadilo mi ga stalno kopcati za traktor. i to sto sam smotan pa s njim prikljucenim tesko vozim u tikverc, a kad jos zakacim prikolicu - nikako!!

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.5.2013 12:13 (BULIGO).
13 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Pozdrav, evo danas sam počeo igrati nakon par mjeseci pauze. Prije sam igrao FS 2009 i 2011. Imate koju mapu za preporučit? Ova defaultna mi ne sjeda baš.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Ja sam igrao na Two Riwers i Central Kansas,sad igram na onoj prvoj tj originalnoj..

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
tomo104 kaže...

Pozdrav, evo danas sam počeo igrati nakon par mjeseci pauze. Prije sam igrao FS 2009 i 2011. Imate koju mapu za preporučit? Ova defaultna mi ne sjeda baš.

Igraj na Two Rivers, definitivno najbolja mapa.

Na početku dobiš dobru mašineriju pa nećeš imati problema sa početkom.

12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

imam pitanje što da radim sa jajima i gdje da ih prodajem

a imam i problem zašto nejde orati izvan njive

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.5.2013 17:37 (drajo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
drajo kaže...

imam pitanje što da radim sa jajima i gdje da ih prodajem

a imam i problem zašto nejde orati izvan njive

Jaja prodajes u jednoj zgradi u 'gradu' ima slicica s jajetom tamo, samo prodjes kroz slicicu.

Orati mozes izvan njive ali prije moras pritisnuti tipku 'O' -  allow new fields, pravis nova polja.

To je zato da greskom ne preores susjedov teniski teren :) Isti sistem je za preorati travu ako si je negdje posijao, a sad ti vise ne treba pa zelis sijati nesto drugo. Ili prosiriti besplatno vlastita polja, svejedno.

I meni je Tvo rivers odlicna. Sasvim fino sam se razvio tamo. Hranim nekih 3000 krava, samo bale, nista samohodna mijesalica u toj partiji :)

Solidna mapa je i Vojvodina. Malo prevelika polja za mene. Kad bi ujutro bila magla, uvijek bi se izgubio na oranici, nikako pronac vlastiti kombajn hehe.

Imaj edna dobra ali zaguljena mapa Nederland, sa dosta malim poljima a svako je sa svih strana omedjeno kanalom s vodom (Holandija, ne?). Izzivciralo me sto su mi pomocnici precesto upadali u kanale s traktorima i kombajnima :) Kansas je dobra, nema previse polja, ima zemlje koliko hoces, sve ravno i cetvrtasto, mozes se fino raspistoljiti sa najvecim masinama.

Tranutno sam i ja na Hagenstedtu, on mi je nekako prirastao srcu jer je pomalo zaguljen s tim cesticama i kravlja farma bogu iza nogu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.5.2013 19:23 (BULIGO).
13 godina
neaktivan
Deawood kaže...
tomo104 kaže...

Igraj na Two Rivers, definitivno najbolja mapa.

Na početku dobiš dobru mašineriju pa nećeš imati problema sa početkom.

Zahvaljujem, probat ću tu mapu :) Još si samo modove nabacam i deri {#}

12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Konacno sam skupio tih 590.000$ i kupio si polje 40!!

Bezobrazno sam uzorao sve one sporedne cestice i maximalno povecao povrsinu oranice. Zasadio sam canolu. Tu namjeravam uzgajati zitarice, canolu ili psenicu, ovisno je li dobra cijena kanoli ili mi treba slame za krave, pa cu sijati zito. Mozda i pola-pola, oranica je zbilja velika. Na netu sam nasao zgodan mod, baterija silosa plus jama za iskipavanje.

Na slici se vidi postavljena baterija silosa na jestu gdje je stajala neka garaza (koja  je sada 10 metara ispod zemlje hehe). Jama za iskipavanje je sa straznje strane, tu je slobodan prolaz iza silosa za prolaziti sa traktorima/kamionima sa proizvodima, a lule za tovarenje kamiona sam postavio na prednju stranu. Malo sam premjestio par stabala, popeglao travu i malo izravnao teren za same silose i jamu, te uredio prilaze iza silosa da se moze lako prolaziti, bilo je tamo neko kamenje (sad je na brdascu), stabla  i jedna samostojeca stijena koju sam malo 'istemao'.

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

sa čime se i kako može preuređivati mapa

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice