F1 2012 (Codemasters)

poruka: 1.159
|
čitano: 188.994
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: F1 2012 (Codemasters)
doktor1 kaže...
dmanz kaže...

uf ja sam jos losiji na volan nego na tipkovnicu :D:D:D ali valjda bude bolje treba se malo izvjezbat malo me muci trakcija sad imam na off pa znam oversteer na kraju zavoja tak da jos neam bas filing za to , a pitanjce kak vi mijenjate brzine po osjecaju ili znate napamet di koja brzina treba biti koji zavoj i tak to..

Ma nemože biti lakše na tipkovnici...

Recimo Kulala Lumpur zavoji 5 i 6; dok u bolidu ima dosta goriva peti zavoj prolazim u petoj sa određenom dozom gasa, te odmah po prolasku četvrta također bez punog gasa te na sredini šestog zavoja prilikom izlaks iz istog dajem pun gas. Da ne spominjem proklizavanja stražnjih kotača ako u nekim zavojima napucam pun gas odmah i mogućnost spina...

Inače u Kuala Lumpuru me ubijaju u pojam zavoji 11 i 14... 14 čak i prolazim kao AI, ali u 11 imam konstantno problema

A brzine mjenjam napamet. Za F1 2011 sam pogledao uvijek video na F1 službenoj stranici te vježbao i naravno nakon odvožene 100% sezone i 60 krugova po jednoj stazi, (na mnogima i više) već točno napamet znam točke kočenja i brzine tako da netrebam niti gledat u kojoj sam brzini....

doktor1 pa el ima da mijenja samo tj automatic

Zan klo van dam
13 godina
protjeran
F1 2012 (Codemasters)

Imam problem sa rezoluciojom u ovoj igri, tj nemogu je staviti na nativnu 1440x900, nego je max ponudena 1280x900.

Dali netko zna kako to popraviti?

LooooooL
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
F1 2012 (Codemasters)

pa ima automatic al koja je fora igrat na automatic kad imas volan, necu igrat na automatic, dok igras na manual ako znas mozes biti brzi nego na automatic

League of Legends EU West: Dmanz
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
F1 2012 (Codemasters)

kvalifikacije ustralija 

prvi sa williamsom 

vrijeme 1:26.798

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
tomislavivic kaže...
canonnn7 kaže...
tomislavivic kaže...

evo odvezao ja svoju prvu utrku sezone i svidja mi se za sad i dogodilo mi se da je rosberg imao +10sec na kraju a buttonu je pukla guma nezz dal se vama to dogadjalo al meni se svidja kaj alu se to moze desit..

jedino sto me muci je motor znaci stalno nakon nekih 5-10 krugova se pusi jeli moguce da sam toliko fulao u gearbox postavkama jel 1 motor mi je otisao na treningu a ovaj u utrci je prezivio utrka je bila na 50% ali stvarno mi nije jasno kaj da radim sa motorom jel probao sam kasnije u q1 da mi sam mijenja isto bilo nakon nekoliko krugova,utrku sam cak cijelu siftao ranije 6 i 7 brzinu znaci da jos ni nepozeleni vec sam prebacio sto me usporavalo dosta al nije bas pomoglo pa kak to rijesit..?? 

edit:sry kaj sam ovak sam sve nabacao..:D

Ovo muci i mene, do sad sam 2 motora unistio, 1 na treningu a 2 na utrci, ne smijem otic u box kad se pocne pusit, ako odem vise nece da ide brzo, max 105 km/h

ja sam prezivio utrku nekako nezz kako ti shiftas ali probaj 6 i 7 ranije(sporije ce ubrzavat i bit ces malo sporiji al ja sam zavrsio utrku) ja mislim da sam fulao u setupu gearboxa jel sam ga rastrkao malo..:D
dali se tebi to dogadja s tvojim setupom ili..?? 

Kod mene se shifta automaski, posto igram na tastaturi, skoro pa i nemoguce je manuel. Stavim setup onaj njihov, sto je na igri, dry setup, speed max, downshift min.(tako nekako), sad ono damage stavio na visual only, nije bs takoo zanimljivo vozit ali moram tako jer inace ne mogu utrku zavrsit-

13 godina
F1 2012 (Codemasters)

probaj onda sam shiftat u vece brzine na ravnici i di stignes znaci isto drzi automatic ali sam prebacuj u 6 i 7 prije neg sto ti pozeleni tako ja samo ja sve brzine rucno prebacujem..

edit:ak imas ista para kupi si volan naravno ak volis ovaj zanr igrica preporodit ces se(znam jel sam i ja u pocetku bio na tipkovnici)..

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.9.2012 11:41 (tomislavivic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
dmanz kaže...

uf ja sam jos losiji na volan nego na tipkovnicu

Evo video; Australiji i Malezija: Ferrari, moj setup, samo TC medium

Kolega kaže da mu je teže sa volanom nego tipkovnicom. Pa to nemože biti:

Australija:

Zavoj broj 4 - prolazim u trećoj brzini na pola gasa
zavoji broj 11 i 12 - prolazak sa doziranjem gasa
zavoj broj 15 - prolazim sa pola gasa idealnom putanjom
zavoj broj 17 - i tu inače prolazim sa određenom dozom gasa no na videu sam napravio grešku, (kao i u zavoju br 6 gdje sam zakačio ljevu stranu te sam morao malo sjeći jer bi me odneslo van staze i zavoju br 14 gdje prerano skrećem te malo sječem) te morao malo pustit gas

Malezija:

Zavoji broj 5 i 6 se sa ničim ne mogu preći tako precizno osim sa volanom
zavoji broj 7 i 8 - također lagano doziranje gasa

Da ne spominjem koliko je manevriranje autom preciznije i jednostavnije sa volanom

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.9.2012 11:43 (doktor1).
15 godina
neaktivan
F1 2012 (Codemasters)

pa teze mi je jer prvi put igram na volan a neki srot volan je tak da postavke nonstop nerem slozit kak spada nemam jos osjecaj za dodavanje gasa zato kazem da mi je teze

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
dmanz kaže...

pa teze mi je jer prvi put igram na volan a neki srot volan je tak da postavke nonstop nerem slozit kak spada nemam jos osjecaj za dodavanje gasa zato kazem da mi je teze

Koji volan? Ovo su moje postavke za Logitech Formula

Te Override Input Device Type obavezno staviti na Steering Wheel

ššššš - možda su u šumi
15 godina
neaktivan
F1 2012 (Codemasters)

ma neki genius

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
F1 2012 (Codemasters)

doktor, što ti daje saturation i linearity? Možda je to ono što meni fali (Logitech MOMO) da imam prirodniji osjećaj skretanja... :)

Mašta je puno važnija od znanja. Znanje je ograničeno. Mašta okružuje svijet.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Lovac kaže...

doktor, što ti daje saturation i linearity? Možda je to ono što meni fali (Logitech MOMO) da imam prirodniji osjećaj skretanja... :)

Saturation volana - više = veća osjetljivost, (na F1 2011 mije bila na 11)

Linearity - što veći to je auto na ravnome stabilniji kod manevriranja volanom, (slabije volan reagira na manevre po ravnicama); (u F1 2011 mi je bio na 33)

ššššš - možda su u šumi
17 godina
F1 2012 (Codemasters)

Saturation mi definitivno treba podići. Imam ga na 0 i kad je serija sporih zavoja motam s njim ko da parkiram kamion :D

Mašta je puno važnija od znanja. Znanje je ograničeno. Mašta okružuje svijet.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Lovac kaže...

Saturation mi definitivno treba podići. Imam ga na 0 i kad je serija sporih zavoja motam s njim ko da parkiram kamion :D

Stavi gljivu na volan ići će ti lakše {#}

Šala naravno {#}

15 godina
doktor1 kaže...
dmanz kaže...

uf ja sam jos losiji na volan nego na tipkovnicu

Evo video; Australiji i Malezija: Ferrari, moj setup, samo TC medium

Kolega kaže da mu je teže sa volanom nego tipkovnicom. Pa to nemože biti:

Australija:

Zavoj broj 4 - prolazim u trećoj brzini na pola gasa
zavoji broj 11 i 12 - prolazak sa doziranjem gasa
zavoj broj 15 - prolazim sa pola gasa idealnom putanjom
zavoj broj 17 - i tu inače prolazim sa određenom dozom gasa no na videu sam napravio grešku, (kao i u zavoju br 6 gdje sam zakačio ljevu stranu te sam morao malo sjeći jer bi me odneslo van staze i zavoju br 14 gdje prerano skrećem te malo sječem) te morao malo pustit gas

Malezija:

Zavoji broj 5 i 6 se sa ničim ne mogu preći tako precizno osim sa volanom
zavoji broj 7 i 8 - također lagano doziranje gasa

Da ne spominjem koliko je manevriranje autom preciznije i jednostavnije sa volanom

jesi ti ovo krivo napisao ili ? ti ovo vozis sa TC? f1 2012 sa TC,u cemu je fora ja ovaj bolid nemogu natjerat da se izvrti sa sve Off.inace hvala na setupu, probao sam setup i mogu reci da je super,nema understeera,danas kroz dan ga jos malo prilagodim sebi i super.

17 godina
crack kaže...
doktor1 kaže...

jesi ti ovo krivo napisao ili ? ti ovo vozis sa TC? f1 2012 sa TC,u cemu je fora ja ovaj bolid nemogu natjerat da se izvrti sa sve Off.inace hvala na setupu, probao sam setup i mogu reci da je super,nema understeera,danas kroz dan ga jos malo prilagodim sebi i super.

Jedini razlog zbog kojeg vozim sa TC na medium je AI! Vozim 100% utrke, (Legend) i na startu te izlascima iz zavoja meni jednostavno koliko god dozirao gas kotači vrte u prazno dok AI nema nikakvih problema.

Šta se tiče spinova to nije istina. Na 100% utrke su gume odlično odrađene i kada izgube grip ako neznaš vozit izvrtit ćeš se samo tako nakon jahanja po pasicama i preranog davanja gasa. Odvozio sam četiri 100% utrke i znam o čemu pričam.

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.9.2012 12:26 (doktor1).
15 godina
F1 2012 (Codemasters)

sve se moze kad se hoce :) ja sam odvozio 2-3 utrke na 25% al ja vozim ko divljak pa moram mjenjat gume i za tih 15 krugova,al da se sačuvat bez problema,koliko ja dobivam fedbeck od igre gume nemaju bas veze sa spinovima,nego to kad ides agresivnije na pasicu i bolid "zapne na njoj i spinaš se.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
crack kaže...

sve se moze kad se hoce :) ja sam odvozio 2-3 utrke na 25% al ja vozim ko divljak pa moram mjenjat gume i za tih 15 krugova,al da se sačuvat bez problema,koliko ja dobivam fedbeck od igre gume nemaju bas veze sa spinovima,nego to kad ides agresivnije na pasicu i bolid "zapne na njoj i spinaš se.

Odvozi 100% utrku pa onda možemo razgovarati o gumama i njihovom ponašanju te utjecaju na bolid. I sam Hood je izjavio da su gume najbolje "odsimulirane" na 100% utrke.

Kada su gume na izumiranju, bolid nema trakciju, nemžeš vozit kao na gumama koje su tek profunkcionirale. Recimo prvi zavoj u Australiji; na svježim gumama mogu napast apex i preći preko pasice te odmah udarit po gasu i imam odličnu trakciju, dok kada su gume pred odlazak u boks to nemožeš napravi jer vrlo lako može doći do spina! Da ne pričam da kada ostaneš dva, tri kruga duže od predviđenog bolid je užasno teško upravljiv i treba biti oprezan.

Također na istrošenim gumama češće mi dolazi do lock-upa; primejr je predposljednji zavoj u Australiji, (ljevi oštri) - na starim gumama treba biti oprezan jer inače se nemože proći zavoj kako treba.

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.9.2012 12:43 (doktor1).
13 godina
neaktivan
tomislavivic kaže...

probaj onda sam shiftat u vece brzine na ravnici i di stignes znaci isto drzi automatic ali sam prebacuj u 6 i 7 prije neg sto ti pozeleni tako ja samo ja sve brzine rucno prebacujem..

edit:ak imas ista para kupi si volan naravno ak volis ovaj zanr igrica preporodit ces se(znam jel sam i ja u pocetku bio na tipkovnici)..

Kupio sam volan, ali kabal od papucina se pokvario, ne mogu ih ukljuciti u volan (kabal slican kao kod misa, ima one zubce (kako se to vec zove) i taj se jedan zubac otkino).  Volim ovaj zanr, opcenito f1, a sad mi mrsko kupovat, nemam toliko vremena n i igrat, skolske obaveze :D

13 godina
neaktivan
F1 2012 (Codemasters)

ja nebrem vjerovat sa williamsom sam odvozil krug 1:26.250

kak da se to poslčika i dene na forum

0 3 hvala 0
17 godina
IvanKovacic kaže...

kvalifikacije ustralija 

prvi sa williamsom 

vrijeme 1:26.798

IvanKovacic kaže...

Jesi dosadan....

ššššš - možda su u šumi
14 godina
IvanKovacic kaže...

Ja sam odvozio 1:25:8, kak da to poslikam. Imam programčić za pravljenje screenshota, ali nemam igru?

Ako sam ti barem malo pomogao, stisni gumb HVALA
14 godina
neaktivan
F1 2012 (Codemasters)

IvanKovacic-nemoj si umišljati i prestani biti toliko dosadan..

Crosimracing-James Hunt

0 0 hvala 0
16 godina
F1 2012 (Codemasters)

Duga topla jesen.....

Nemožeš stisnut i prdnut.
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Đapa club kaže...

pa ne trebaš mi vjerovat to kaj si ti noob i neznaš vozit nije moja stvar

13 godina
neaktivan
F1 2012 (Codemasters)

jel se ovdje smije pricat o piratsvu

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
IvanKovacic kaže...
Đapa club kaže...

11 godišnjak u akciji {#}

ššššš - možda su u šumi
14 godina
doktor1 kaže...
IvanKovacic kaže...
Đapa club kaže...

11 godišnjak u akciji {#}

Niti ja neznam koja je "fora" u toj riječi.

Nema problema... Nema problema...
Ako sam ti barem malo pomogao, stisni gumb HVALA
13 godina
protjeran
F1 2012 (Codemasters)

Za multyplayer "informacije" javite se u inbox i stisnite "hvala".

Igra je super i odlicna, igro danas MP odlicno je.

LooooooL
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.9.2012 21:04 (MARKOcVp).
Moj PC  
0 0 hvala 5
15 godina
F1 2012 (Codemasters)

Namučio sam se i osvojio i treću zlatnu na treningu i krećem sa williamsom. pošto vidim da svi postaju an racedepartmentu setupe za njega bit će mi lakše tako.i odma sam uzeo jedan setup i rasturio australiu.sad mi je jasno kako je ai prolazio kroz neke zavoje.koja razlika :O

Stranice su trenutno nedostupne.
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice