F1 2010 - rasprava

poruka: 3.571
|
čitano: 1.008.443
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Hot Lap F1 2010 - natjecanje
17 godina
neaktivan
RE: F1sdfgsd fasF 2010
Odakle je to?
Pravi znak inteligencije nije znanje, već mašta - Albert Einstein
16 godina
protjeran
naxeem kaže...
Odakle je to?

GT5 sa E3-a  18 megapixela 

┐(-。ー;)┌
15 godina
odjavljen
RE: F1 2010 mala slova da nisu samo velika
ph3nom_gamer kaže...

hmm, stavio sam AA na 4x u obje igre

možda zbog kompresije tako djeluju, šta ja znam :)

no primjetio da mi tako bude u nekim igrama, tj. uključim AA a rubovu i dalju nebudu oštri

neznam, ode se malo u Catalystima po postavkama igrat

Sve igre koje koriste Deffered Shading i DX9 pipeline nepodrzavaju AA automatski (Osim B:AA kojeg je nvidia radila svoj AA filter).

Znači sve UT3 Engine igre nepodrzavaju.

// OFP Forever Fan // PM isključen zbog izuzetno dosadnih likova koji pitaju glupa pitanja.
17 godina
neaktivan
Ah, igra koja izlazi vec godinama i nikako da izade, jer valjda PS3 ne guta to, pa ce odgoditi jos malo i izdati s PS4?
17 godina
neaktivan
RE: F1 2010 mala slova da nisu samo velika
Ja imam AA... Doduse DX10/11 je, ako je to default.
16 godina
protjeran
naxeem kaže...
Ah, igra koja izlazi vec godinama i nikako da izade, jer valjda PS3 ne guta to, pa ce odgoditi jos malo i izdati s PS4?

nece nece bez brige dolazi on 2.11 ove godine 

i guta to ps3 ne brini moguce je igrat igru bilo  na E3-u i TGS

┐(-。ー;)┌
17 godina
neaktivan
Zbog te grafike kupio bi covjek PS3 :)
14 godina
protjeran
F1 2010 - rasprava

Moram priznat da su mogli napravit malo veče razlike između bolida sada sam sa Lotusom startao 3 i završio 1 AI legend i bez svih pomagala problema s boksom uopće nemam odem 1-2 kruga kasnije i sve normalno obavim.

BAZINGA
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
naxeem kaže...

Zar Gran Turismo 5 Prolouge nije isto što i GT5, ali demo verzija sa drastično srezanim izborom auta i staza.

naxeem kaže...
Ja imam AA... Doduse DX10/11 je, ako je to default.

Da u F1 201. Kazem sve igre koje koriste tu metodu osvjetljenja - Evo vidim da igraš Starctaft II, on nepodrzava AA jednio forsiranje preko driveria. Evo objašnjenje zašto je to tako:

"Another rather important disadvantage is that, due to separating the lighting stage from the geometric stage, hardware anti-aliasing does not produce correct results any more: although the first pass used when rendering the basic properties (diffuse, normal etc.) can use anti-aliasing, it's not until full lighting has been applied that anti-alias is needed. One of the usual techniques to overcome this limitation is using edge detection on the final image and then applying blur over the edges.[2] DirectX 10 introduced features allowing shaders to access individual samples in multisampled render targets (and depth buffers in version 10.1), making hardware anti-aliasing possible in deferred shading. These features also make it possible to correctly apply HDR luminance mapping to anti-aliased edges, where in earlier hardware any benefit of anti-aliasing may be lost, making this form of anti-aliasing desirable in any case."

Izvor

CRYTEK Cryengine 3 ce koristiti takoder ovu metodu, no on ce podrzavati i DX10/11.

// OFP Forever Fan // PM isključen zbog izuzetno dosadnih likova koji pitaju glupa pitanja.
16 godina
protjeran
Weky kaže...
naxeem kaže...

Zar Gran Turismo 5 Prolouge nije isto što i GT5, ali demo verzija sa drastično srezanim izborom auta i staza.

pa i nije bas(prolouge je star skoro 3 godine i bilo bi glupo da nista nije unaprjedeno)...ovaj ce imat stetu,promjenjive vremenske uvjete bolju grafiku i realisticniju voznju(tj vele da su promjenili cijelu fiziku voznje) 

uglavnom razlika ce bit poveca 

izvana ne tolko neg ispod haube :)

┐(-。ー;)┌
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.9.2010 20:52 (hrvatskafarkasevec).
17 godina
neaktivan
RE: F1 2010 - rasprava
Slazem se. Ne znam jel' to samo moj dojam, ali u MP-u je teze voziti, gume se trose, gube podlogu, formula klize, przi se motor, a razlike mi se cine osjetne, dok u trialu i quick raceu, sve su iste.
Postoji opcija za to. Jel moguce da su u karijeri iste? Ili umisljam?
14 godina
protjeran
hrvatskafarkasevec kaže...
Weky kaže...
naxeem kaže...

pa i nije bas(prolouge je star skoro 3 godine i bilo bi glupo da nista nije unaprjedeno)...ovaj ce imat stetu,promjenjive vremenske uvjete bolju grafiku i realisticniju voznju(tj vele da su promjenili cijelu fiziku voznje) 

uglavnom razlika ce bit poveca 

izvana ne tolko neg ispod haube :)

Meni se ionako nesviđa Gran Turismo stil sve je nekako mrtvo i bez života svaka ćast za grafiku no i njoj fali života.

BAZINGA
16 godina
protjeran

Meni se ionako nesviđa Gran Turismo stil sve je nekako mrtvo i bez života svaka ćast za grafiku no i njoj fali života.

nekuzim,al dobro ja necu vise GT spominjat jer je to offtopic

┐(-。ー;)┌
16 godina

Ja sam igrao GT5 Prologue i zbilja je dosadno,uopće nema zanimljivosti.

Gimnazija Antuna Gustava Matoša
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.9.2010 21:09 (emerik).
17 godina
neaktivan

Nije. Off-topic bi bilo da pričaš o seksu s kozama, ali ne i o grafici u konkurentskoj igri.

Btw, GT5 ima F1 bolide? Kako?

16 godina
protjeran
naxeem kaže...

Nije. Off-topic bi bilo da pričaš o seksu s kozama, ali ne i o grafici u konkurentskoj igri.

Btw, GT5 ima F1 bolide? Kako?

Ima ,al ne sve

┐(-。ー;)┌
16 godina
protjeran
Mitch kaže...

Ima nekih novosti o gusarskom mp ? ako ima molio bih na pp

vise od ovog ti nemogu rec 

┐(-。ー;)┌
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Mitch kaže...

Ima nekih novosti o gusarskom mp ? ako ima molio bih na pp

Da, ima i to svjeze novosti.

Navodno rade na patchu za Steam koji ce omogucit online igranje sa igracima koji su kupili igru.

Samo ce kazu trebati unjeti broj kartice koja vrijedi i obavit proces na Steamu koji oni napišu u .NFO fajl i to je to

Ali postoji mogucnost da zafali na računu 50E nakon toga.

Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
Gt5
ZDS kaže...

Da, kad sam vidio onaj rally kako izgleda i kako auto kliže, onda kad sam vidio kako karting izgleda igra mi se zgadila.

A kakavo je tek oštečenje u GT5, pa to je smiješno i onda se neki žale na oštečenje na F1. Odnosno najbolje pogledati

video.Namigiva

Svaka čast GT5 ima puno autiju i ljepu grafiku, ali neke stvari mi se ne sviđaju.

16 godina
protjeran
RE: Gt5
Jack Sparrow kaže...
ZDS kaže...

Da, kad sam vidio onaj rally kako izgleda i kako auto kliže, onda kad sam vidio kako karting izgleda igra mi se zgadila.

A kakavo je tek oštečenje u GT5, pa to je smiješno i onda se neki žale na oštečenje na F1. Odnosno najbolje pogledati

video.Namigiva

Svaka čast GT5 ima puno autiju i ljepu grafiku, ali neke stvari mi se ne sviđaju.

Eh onaj video je od Nooba koji sigurno nikad nije zavrsio niti jedan GT(zaprav mislim da ga nikad nije nit igrao),a i ne vjerujem da je bio tko od vas 

tak da.....(zavrsio)

Grid je dobar za zezanciju..al kad vidim da sa 200Km/h mogu uc  zavoj od 100° igra mi se zgadi.. isto ko te silne NFS igre nigdje veze sa vezom 

Osjecaj voznje na GT5p je po meni 90% pogođen barem kod slabijih auti jer sam jedino takve i vozio u stvarnosti 

i meni zivlji od bilo koje druge racing igre jer mi nije dosadna

znao sam vise vremena provest stimajuci auto za trku neg vozeci..to je meni to 

i nadam se da ce GT5 ima jos vise opcija neg sto je imao GT4 

┐(-。ー;)┌
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.9.2010 21:35 (hrvatskafarkasevec).
15 godina
neaktivan
RE: F1 2010d

lakše malo sa kritikom

grafička radi na high i ultra

ram je još dobar

jedino je istina za procesor da je malo ostario i da je dao svoje za 2 godine

17 godina
naxeem kaže...
Slazem se. Ne znam jel' to samo moj dojam, ali u MP-u je teze voziti, gume se trose, gube podlogu, formula klize, przi se motor, a razlike mi se cine osjetne, dok u trialu i quick raceu, sve su iste.
Postoji opcija za to. Jel moguce da su u karijeri iste? Ili umisljam?

Vozim karijeru od 5 godina sa BMW Sauberom (Full Race weekend, 100% dužina utrke). Odvozio prvu utrku, U gumama i težini bolida je velika razlika. Nakon 30 kruga prime gume su mi lagano počele proklizavat i nastala je borba sa gumama tako da sam odlučio otići u boks ranije od zamišljene taktike. Nakon stavljanja svježih optional guma počeo sam letit po stazi, a zadnjih 10 krugova bolid se je vozio mnogo jednostavnije nego na početku (gume u idealnom stanju i prazan bolid). Mogo sam ga kontrolirat bez problema, ali to mi nije pomoglo da završim bolje od 14 mjesta (12-ta startna pozicija). Upozorenja da smanjim okretaje na motoru jer je pregrijan (na treningu nisam slušo i motor bi nakon dva kruga krepo..)

Nikakvih problema sa pucanjem guma, boksom i onim kaznam nisam imao, a vjerujte bilo je jako puno kontakata u 49 krugova. jednostavno zavoje nisam sjeko, a kada bi izletio, usporim i vratim se na cestu samo sa upozorenjem.

Ma osjećaj je odličan, nakon kontakta sa Šumiem puko mi je dio prednjeg krila i onda kada ti kažu da naštimaš krilo radi boljeg držanja (na volanu su sve kontorole i lagan cap cap po tipkama i udri miki dalje).. odlično... pa kada mi kažu da ovaj iza mene stavlja prime gume i ide na dugi stint, a ja već na primeu i idem na optional :)

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.9.2010 21:54 (doktor1).
14 godina
protjeran
Jack Sparrow kaže...
ZDS kaže...

video.Namigiva

Treba nadodati da se GT5 radi godinama da se bilo koja druga igra radi toliko dugo isto bi bila savršena ako ne i bolja da je GT5 bio izdan 2008 onda bi bio ispred vremena ovak i nije baš više... kaj ćeš bolesni Japanci

BAZINGA
16 godina
protjeran
ZDS kaže...
Jack Sparrow kaže...
ZDS kaže...

video.Namigiva

Treba nadodati da se GT5 radi godinama da se bilo koja druga igra radi toliko dugo isto bi bila savršena ako ne i bolja da je GT5 bio izdan 2008 onda bi bio ispred vremena ovak i nije baš više... kaj ćeš bolesni Japanci

nego sta je po svem je bolji od bilo koje druge voznje bas me zanima kolko ce trebat drugima da dođu gdje je GT5 sad,jer po meni nema igre sa pribliznom kvalitetom koju ima GT4 tak da naprave HD remix granturisma 4 bio bi bolji od svih voznji danas koje su dostupne

┐(-。ー;)┌
15 godina
F1 2010 - rasprava

doktor1

sa prime gumama do 30 kruga? meni su u 15 riknule tj išao sam po nove. to su one što se brže troše one sa zelenom crtom?

Igrao sam danas full trku i ostali bolidi su išli u boks.

In the eyes of a ranger, The unsuspected stranger
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.9.2010 21:56 (Kill Frenzy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Eh onaj video je od Nooba koji sigurno nikad nije zavrsio niti jedan GT(zaprav mislim da ga nikad nije nit igrao),a i ne vjerujem da je bio tko od vas 

tak da..... itd. itd

Da to stoji, GRID je više arkada, nego poanta ovog videa je bilo oštečnja auta.

Ali neke stvari jedostavno ne mogu podnjeti npr. pogledaj

video na 2:30 kako formula poskoči 2metra u zrak i ostane cijela, pa onda ono proklizavanje u rallyju itd. Takvi momenti me dotuku u nekim racing "simulacijama".

To je samo moje mišljenje ,ali što češ nemožemo svi imati isti ukus. A i da probam igrati igru možda bi govorio sasvim drugačije iako nevjerujem.

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.9.2010 21:59 (Jack Sparrow).
16 godina
protjeran
Jack Sparrow kaže...

tak da..... itd. itd

Da to stoji, GRID je više arkada, nego poanta ovog videa je bilo oštečnja auta.

Ali neke stvari jedostavno ne mogu podnjeti npr. pogledaj

video na 2:23 kako formula poskoči 2metra u zrak i ostane cijela, pa onda ono proklizavanje u rallyju itd. Takvi momenti me dotuku u nekim racing "simulacijama".

To je samo moje mišljenje ,ali što češ nemožemo svi imati isti ukus. A i da probam igrati igru možda bi govorio sasvim drugačije iako nevjerujem.

heh da nisi probao igru :|,a ono je rani build gran turisma izdan sa ciljem da se zadovolji publika dok ne dođe puna verzija zato ja nju nebi uzimo za neku usporedbu 

┐(-。ー;)┌
17 godina
Kill Frenzy kaže...

doktor1

sa prime gumama do 30 kruga? meni su u 15 riknule tj išao sam po nove. to su one što se brže troše one sa zelenom crtom?

Igrao sam danas full trku i ostali bolidi su išli u boks.

Prime gume su tvrđa mješavina (bez zelene crte). I na "zelenim sam odvozio 18 krugova, ali  pred kraj je isto postalo klizavo.

ššššš - možda su u šumi
15 godina
F1 2010 - rasprava

jel netko od vas osijetio malo trzanje na nekim stazama u zavojima.frejmovi u redu ali na istom mjestu neke staze kao da zatrza

In the eyes of a ranger, The unsuspected stranger
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Kill Frenzy kaže...

jel netko od vas osijetio malo trzanje na nekim stazama u zavojima.frejmovi u redu ali na istom mjestu neke staze kao da zatrza

To se meni zna desit no inače radi odlično, ali se na trenutke dešava kao da malkice trza. Evo sada sam odvozio Catalunyu i tamo je AI puno bolji nego recimo u Kini gdje je preslab za težinu.

BAZINGA
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Hot Lap F1 2010 - natjecanje
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice