NE NE I NE! nemoj tengu u inkurzije,skilaj logistiku ili nekog sniper bs-a(za pocetnika nema teorije da ides na shiney-a,tako da je najbolje logistiku),viruj mi,tengu je tesko dobit invite,...a i s druge strane nerfali su opasno inkurzije tako da nisu vise tako unosne ;)
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ali morac cu zrtvovat koji milijun iska,sredit neki brodic i zaletit se u nulu...postalo mi monoton pve... merlina ili kestrela..pa kamikaziiiiiiii
Stvarno neznan sta bi drugo radia za lovu kao pocetnik.
Cujem da su inkurzije dosta unosne,tako da kad dobro odskillam tengua idem na inkurzije (bar vikendom)
Pa npr. anomalije, hight sec exploring. Eto, prvo što mi pada na pamet, a definitivno 10x zanimljivije od misija.
Ovako- legion,shiney,logi imaju insta invite i to uvik,sve drugo je sranje i tribas cekat pun k za invite...
Cujem da su inkurzije dosta unosne,tako da kad dobro odskillam tengua idem na inkurzije (bar vikendom)
Skillaj Manicorea, imaš bomber ili nešto takvo channel, ode vas desetak lijepo u nulu i blobate skupe faction (fitted) BSove - eto možebitnih para, a i za razliku od grindanja bude zabavno. Zatim tu je exploration u lowsecu i nuli, uzmeš par frendova iz korpa, jedan skena, a drugi glume dps i eto ti ga na srcu tako dragih deadspace modula i koječega drugog lijepog. Inkurzije bi te mogle razočarat, samo ću to reć - ljudi uglavnom pričaju lovačke. Imao sam ja i 120 milja na sat pa i više, ali to ne znači da je to prosjek, jer nije - prosjek je bliži 50 milja/sat, 40, 60, svejedno... kad uračunaš putovanja, duga čekanja, kratka čekanja, polučekanja i sva ostala čekanja... o flotama u koje možeš upast da ne trošim riječi, o FCovima još manje...
Inače, dosta FCova i flota ti baš nije ludo za tenguima, samo da se ne iznenadiš kad te nitko ne invajta i po sat i kusur vremena - više se traže macharieli, marei, uglavnom shiny shipovi... čak i loki i legion nerijetko kotiraju bolje od tenua, tako ti je to... ae
Manticore mi izgleda skroz zanimljivo,imam jednog u hangaru u Jiti ali nisam jos niti pocea trainat za njega,i vjerovatno necu jos neko vrime.Ali svida mi se ideja
Btw sta vam znaci shiny shipovi?
Daj mi recite sta je najbolje skillat na pocetku ? Jer to ovisi sta budem krenuo. Kolko sma malo istrazivo mozes bit miner, dps i te stvari. Sta je najbolje :)
Peki ti daje 21 dan trajala plus 30 dana gejmtajma (1 PLEX) ako dođeš u njegov korp, ja ti dam 21 dan trajala plus oko 240 milijunčića (vrijednost pola PLEX-a u ISKima) i ne moraš se učlanit u moj korp ni ništa. To ti je to pa si vidi, a za dalje najjeftinije ti je uzimat pretplatu za 3 i više mjeseci na eve online account management stranici, preko paypala recimo ako imaš isti. Još jeftinije ti je ISKom kupovat PLEX (Pilot License Extension) iz igrice, trenutno su buy orderi između 470 i 480m, ali za to se treba malo organizirat i zafrknut rukave, jelte...
Nije mi bitno u čiji će korp, bitnije mi je da zajednica ojača i da se potakne komunikacija između naših igrača (Zato sam i pitao koristi li tko DOLBY AXON kao VOIP). Napisao sam da je pravilo jer u suštini korporacija financira taj prvi PLEX, koji se natrag dobije kada ga novi igrač aktivira (Na taj način nitko ne gubi ništa). Kao i uvijek za PLEX treba sjesti i igrati :) Zaraditi se može u svemu (by my expirience).
Mogu ti dati broj moba, pa kad te uhvati zelja za EVE, nazovi me i odgovoriti cu te.
Jedino ocekujem da i ti meni ucinis isto
Come to the dark side we have cookies :)
NE NE I NE! nemoj tengu u inkurzije,skilaj logistiku ili nekog sniper bs-a(za pocetnika nema teorije da ides na shiney-a,tako da je najbolje logistiku),viruj mi,tengu je tesko dobit invite,...a i s druge strane nerfali su opasno inkurzije tako da nisu vise tako unosne ;)
Logistika je jako dobar prijedlog, i dalje će mu predugo trebati... Nekako mi se prirodnije čini prelazak sa LvL4 misija na inkurzije.
Da sada objasnim pojam šajni (Shiney) flota... Šajni se smatra skupa shield flota, ja osobno vozim Oneirosa i Proteusa (jedno i drugo su armor tankeri). U jakoj sam zajednici i osobno nikada ne čekam dulje od 2-3 minute za flotu. Dosta je organizirano, od POSa u sustavu u kojem je inkurzije, do Fleet boostera pa na dalje; znaći kompletna logistika je pokrivena :)
Skillaj Manicorea, imaš bomber ili nešto takvo channel, ode vas desetak lijepo u nulu i blobate skupe faction (fitted) BSove - eto možebitnih para, a i za razliku od grindanja bude zabavno. Zatim tu je exploration u lowsecu i nuli, uzmeš par frendova iz korpa, jedan skena, a drugi glume dps i eto ti ga na srcu tako dragih deadspace modula i koječega drugog lijepog. Inkurzije bi te mogle razočarat, samo ću to reć - ljudi uglavnom pričaju lovačke. Imao sam ja i 120 milja na sat pa i više, ali to ne znači da je to prosjek, jer nije - prosjek je bliži 50 milja/sat, 40, 60, svejedno... kad uračunaš putovanja, duga čekanja, kratka čekanja, polučekanja i sva ostala čekanja... o flotama u koje možeš upast da ne trošim riječi, o FCovima još manje...
Inače, dosta FCova i flota ti baš nije ludo za tenguima, samo da se ne iznenadiš kad te nitko ne invajta i po sat i kusur vremena - više se traže macharieli, marei, uglavnom shiny shipovi... čak i loki i legion nerijetko kotiraju bolje od tenua, tako ti je to... ae
Živ sam dokaz da je 120 milja po satu bilo prije "nerfa"; sada više nije. Ovog trena lošim prosjekom se smatra 40 milja, a vrlo dobrim 80 milja na sat. Govorim o dobro organiziranoj armor floti kada se skupi potrebna ekipa. U inkurzijama nije problem imati visok ISK/hour, problem je okupiti ljude da se to postigne.
Daj mi recite sta je najbolje skillat na pocetku ? Jer to ovisi sta budem krenuo. Kolko sma malo istrazivo mozes bit miner, dps i te stvari. Sta je najbolje :)
Mogu ti napisati što bi ja izveo sada kada bih kretao ispočetka. Složio bi si na istom acc. altove za PI (po meni dosta kratki skill), isto bih izveo i na main characteru. Odskilao bih si što prije nekog BattleCruisera i lupao po misijama. Nakon BC-a (BattleCruisera) bi ganjao Strategic cruisera svoje rase.
U međuvremenu tražio dobru ekipu, jer je to najbitnije :)
Ima li tko neki drugi prijedlog za nove igrače???
Pustite te PVE stvari, prava zabava u EvE je u PVP.
Vrlo lako se napravi jedan char na accu koji skilate za osnovne trade skilove, treba vam par dana za to, pa natrag na skilanje main-a za PVP. A s tim traderom mozete s malo truda svaki dan zaraditi dovoljno za placanje jednog acca i brodove koje izgubite prilikom pvp-a.
Parkirajte ga u jedan od vecih market sistema, kupujte stvari putem buy ordera pa iste te prodajete natrag za profit, postoji hrpa itema koji u jednoj te istoj stanici daju profit od 20-30 % u preprodaji, vasa zarada samo ovisi o tome koliko cesto radite update vase buy i sell narudzbe, s kojih 100 mil pocetnog kapitala mozete imati 1+bil u par dana.
Za PVP expres skola ... pridruzite se jednoj od FW frakcija, i raspali po neprijatelju. U pocetku je tesko dok ne pohvatate kako sve funkcionira, ali u tjedan - dva nauciti cete osnovne stvari, usto FW daje vrlo dobar isk prihod ako znate sto radite, pa ako vam dosadi trade mozete se financirati cisto is FW.
nema kruva od market trejda,puno je ovisnika i jednostavno neide,treba ici na salvage trejd,bpo-ve,research i tako
Osobno sam poceo s 200 mil investicije u trade, za 3 tjedna sam to okrenuo na 5.5 bil, nije bilo tesko. Imao sam stvarno osnovne skilove (oko 50 itema na marketu dopusteno, i ogranicen na prodaju samo u stanice) i nikakav standing.
Probao sam prvo u Jiti, ali tamo ima jednostavno previse konkurencije, pa narudze treba mjenjati svakih 5-10 min ako hoces nesto prodati, previse posla.
Ali u ostalim trade hubovima, situacija uopce nije losa, svaka rasa ima bar jedan sistem (Rens, Dodixie, Amarr...) gdje se skuplja puno ljudi, i tamo se dosta dobar trade moze radit.
Najbolja zarada je naravno kupnja na jednoj lokaciji, i prodaja na drugoj, ali opet puno posla...
Char mi sjedi cijelo vrijeme u jednoj te istoj stanici, kupuje, i prodaje natrag iste stvari za profit, svaki drugi dan napravim update narudzbi ... imam trenutno 3 takva chara na 3 razlicite lokacije, sto mi daje dovoljan iska za kupnju 3 plexa mjesecno za moja 3 acca i zamjenu brodova koje izgubim u pvp-u
Ako trebam vise para, samo cesce radim update
Tih 3 tjedna sam radio update narudzbi vrlo cesto svaki dan, nakon toga mi je dojadilo, ali imao sam vise nego dovoljno iska za moje potrebe, nakon toga sam se prosirio na vise lokacija, povecao broj itema koje prodajem, i sad svaki dan ili svaki drugi jednom napravim update narudzbi.
recimo,nekakvo nepisano pravilo bi trebalo biti kroz tjedan dana uduplavanje para,mislim kod vecine,ali to je uz prosjecno vrijeme igranja i trejd ordera... sad za nesto vise i bolje naravno vise vremena,klikanja,ordera i trazenja
Moze neko objasniti taj trade ? kako to funkcionira. Kupi po nizoj prodaj po visoj ( naravno, ako se nade takav item ). Ili je sve u searchu i miningu pa koliko uspijes ?
Odi u jedan od trade hubova, recimo Amarr, tamo otvori market window, gornji window su ti sell orderi, a donji buy orderi, takodzer imas i history tab, pa tamo mozes vidjeti kako se cijene mjenjala u zadnje vrijeme i koliko se dobro item prodaje. Sortiraj market na price tab tako da pod sell ti navrhu prikazuje najeftinije, a pod buy najskuplje iteme
Bit je da nadzes item gdje je buy order 20+% nizi od sell ordera, a da se dobro prodaje, kliknes na place buy order tipku na dnu ekrana, odaberi advance opciju postavis cijenu, za jedan isk vecu od trenutno najvece buy narudzbe na marketu, znaci ako stoji 558991,86 isk ti napravi buy order za 558991,87 iska. Postavis kolicinu recimo za kupnju 20 itema u iduca 3 mjeseca, i range obavezno stavi na station, tako da nemoras letati okolo skupljati to sto kupis.
Svakih 5 min mozes napraviti update te tvoje buy narudzbe i promjeniti cijenu, pa korigiras posto ce netko vjerojatno u medzuvremenu ponuditi vise nego ti.
Nakon sto se ispuni koja narudzba ( nemoras cekat cijelu, obicno prodajem i samo ako imam jedan item, ako sam online), nadzi te iteme u tvom inventoriju, idi na sell, pa klikni na advance opciju, i tamo postavi cijenu za 1 isk manju od trenutne najjeftinije na marketu, prodajno vrijeme 3 mjeseca.
Za lakse pronalazenje svoje narudzbe na market listi, kad otvoris market, na vrhu prozora imas par tabova, zadnji je settings, odi tamo i omoguci opciju "mark my orders"
Pod Wallet - My Wallet - Orders - Ti se nalaze sve tvoje trenutne narudzbe, pa ih vrlo lako iz tog prozora mozes provjeriti i korigirati.
U pocetku si vrlo ogranicen na broj aktivnih narudzbi, skilaj Trade, koji ti povecava taj broj, takodzer Retail skill, to je ono osnovno sto trebas, nije lose imat i Broker relations, Accounting.
Mislim da bi to bile neke osnove za trade, ostalo sve ovisi o tebi, naci dobru lokaciju, dobre iteme, i para ide.
Sami trade je show :) Ovo je full zanimljivo, trebat ce to sve pohvatat. Meni je bitno da pokusam odrzat account placanje PLEX.om jer tesko da u doc do kojih novaca. Sta vrijeme da.
Pustite te PVE stvari, prava zabava u EvE je u PVP.
Vrlo lako se napravi jedan char na accu koji skilate za osnovne trade skilove, treba vam par dana za to, pa natrag na skilanje main-a za PVP. A s tim traderom mozete s malo truda svaki dan zaraditi dovoljno za placanje jednog acca i brodove koje izgubite prilikom pvp-a.
Parkirajte ga u jedan od vecih market sistema, kupujte stvari putem buy ordera pa iste te prodajete natrag za profit, postoji hrpa itema koji u jednoj te istoj stanici daju profit od 20-30 % u preprodaji, vasa zarada samo ovisi o tome koliko cesto radite update vase buy i sell narudzbe, s kojih 100 mil pocetnog kapitala mozete imati 1+bil u par dana.
Za PVP expres skola ... pridruzite se jednoj od FW frakcija, i raspali po neprijatelju. U pocetku je tesko dok ne pohvatate kako sve funkcionira, ali u tjedan - dva nauciti cete osnovne stvari, usto FW daje vrlo dobar isk prihod ako znate sto radite, pa ako vam dosadi trade mozete se financirati cisto is FW.
PvP je zaista zabavan, opet držim da svaki PvP igrač ima barem jednog industrijskog char. koji financira sve to :)
U EvEu je sve zabavno dok je god grupna aktivnost u pitanju.
nema kruva od market trejda,puno je ovisnika i jednostavno neide,treba ici na salvage trejd,bpo-ve,research i tako
Market je izvrsna zarada, osobno imam stav da početnik ne može na marketu ništa napraviti jer nema početnog kapitala.
Osobno sam poceo s 200 mil investicije u trade, za 3 tjedna sam to okrenuo na 5.5 bil, nije bilo tesko.
Hm, tri tjedna, s 200 milja na 5 i pol bilja, skromnih 50 itema... ti nisi trgovac, ti si mađioničar
Potpisujem, ako si samo na temelju preprodaje okrenuo 5.3 bilje svaka čast. Iz iskustva znam da mi je margina 5% do 10% u slučaju manufakture na veliko (10+ proizvodnih traka). Marginom od 10% tih 200 milja treba okrenuti barem 40tak puta u 3 tjedna. Iz čega proizlazi da 2 puta dnevno okreneš kompletan kapital koji imaš. Nije nemoguče, već je posao i pol :) SVAKA ČAST (Ne znam koji dio tržišta si "mešetario"; svaka čast ako si našao tržište sa marginom zarade od 20%-30% i velikim volumenom)
Tih 3 tjedna sam radio update narudzbi vrlo cesto svaki dan, nakon toga mi je dojadilo, ali imao sam vise nego dovoljno iska za moje potrebe, nakon toga sam se prosirio na vise lokacija, povecao broj itema koje prodajem, i sad svaki dan ili svaki drugi jednom napravim update narudzbi.
Još jednom, posao i pol; SVAKA ČAST *THUMBS UP*
Prijedlog: Napiši novim igračima malo detaljnije kako to izvodiš.
Pošto ovdje ima dosta starijih igrača, bilo bi jako zgodno da novi napišu što im konkretko nije jasno (netko od starijih če opisati kako riješiti dotičan problem). Ako ima zainteresiranih mogu napraviti blog post o nekom konkretnom problemu?
Ma mislim da IgGy25 malo pretjeruje, ali dobro.
Mozda je stvarno istina.
ja popiiiiizdin jedan put,a kamoli 50 puta,umra bi aaaaaa
Ne nikakvo pretjerivanje, istina dosta puta sam radio update dnevno ali kad tek pocinjete nije tako tesko, posto svaka zarada vam daje smjesak na lice i tjera vas dalje. Naravno, svaki isk koji sam zaradio od tih 200 mil pocetnih, su bili natrag ulozeni u trade, sto vise imate iska, to brze okrecete, tako da je tih 200 mil u par dana bilo puno vise.
Moze neko reci sto se radi u ovo igrici gledan an youtube i nist ne kuzim
a kad bi sad isa pisat nebi stalo na 10 stranica,nemoguce da bas nista nekuzis
Moze neko reci sto se radi u ovo igrici gledan an youtube i nist ne kuzim
a ako pocnes igrat,kuzit ces jos manje...a poslije dva tjedna bit ces i filozof,znat ces da neznas nista...
ja sam dal sam sebi 3 mjeseca da odlucim kaj je ovo za igru...
Citam tu rezenciju na forumu i vidim da ako nisi u klanu da si odmah gotov pa jel postoji neki hr klan gdje bih ja mogao uci
EvE se skida i onda cu si sloziti ACC i ulazim.
I ja isto jel se ikako mozemo dodat za prijatelje
a kad bi sad isa pisat nebi stalo na 10 stranica,nemoguce da bas nista nekuzis
Baš iz tog razloga sam otvorio http://evecroatia.blogspot.com/
Šteta što je ljeto i nisam ništa dugo pisao (dijelom moja krivica, dijelom što nije bilo newbie igrača u korporaciji).
Citam tu rezenciju na forumu i vidim da ako nisi u klanu da si odmah gotov pa jel postoji neki hr klan gdje bih ja mogao uci
Poziv svim novim igračima da se pridruže u ingame kanalu naziva "CORWI public".
Dosta novim igrača je krenulo igrati ovo ljeto tako da nećete biti solo + uvijek je netko od starijih online.
EvE se skida i onda cu si sloziti ACC i ulazim.
I ja isto jel se ikako mozemo dodat za prijatelje
Instalirajte Dolby AXON i dojavite mi na PM ime sa AXONa pa vas obojicu ubacim u "EvE Croatia" sobu.
Vrlo je dobro poticati raspravu.
Čim se vratim u srijedu u Zagreb, složim neki novi post.
Ujedo ako ima zainteresiranih EvE igrača za neko druženje znamo se okupiti u pivnici :)))
eve kockarnica,rega se i igra preko eve browsera. nakon reganja dobijes 7 m iska.. skroz zabavno.
samo vi na te stranice ajte,pa kad van ode akaunt
Nakon 2h igranja mogu dati svoje dojmove.
Nesto sitno sam igrao Star Trek ali nije niti blizu EvE.u. Mislim ovo je za sada fenomenalno sta se mene tice. Gameplay odlican i poprilicno zarazan. Rijesio sam cijeli tutorial i 2 mining misije i vec sam na 300k ISK.a i jos sam plus toga prodao ore koji mi je ostao. Kolko vidim market je odlicno poslozen tako da cak i najjeftinijie ore moze na nekoj stanici vrijediti puno, puno vise.
Imam za sada jedan mining brod i onaj pocetni i tako idem dalje. Sada cekam da me peki prihvati pa da udem u taj corp pa da krenem i sa ekipom malo igrat.
Inace, ne znam jel dobro, ali stavio sam na skill da mi se trenira mining i frigate kolko mi se cini. Ne znam sta da pikam. Citao sam opise i tako malo se igrao pa sam odlucio to staviti. Nadam se da nisam fulo.
Javite mi se ingame, nick C-men
samo navali na tih 5 agenata poslije aure, svaki ti daje brod ili dva,frigate,dva badgera i sl..
uletil liku lvl3 misiju..15 min 10 mil... sutra navecer se javi na axon pa da napravimo plan. i zajebi to majnanje,kud si zapel...security misije-em su zabavnije em dobivas bounty.