Euro Truck Simulator 2 izdvojena tema

poruka: 21.205
|
čitano: 7.957.009
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: ETS2 multy nickovi (da se ekipa lakše skupi)
15 godina
Euro Truck Simulator 2

Evo izabrali su mi sliku za Editors Pick na World of Trucks

Zmaj od Bosne
Moj PC  
8 0 hvala 0
14 godina
Euro Truck Simulator 2

Službeno izašao 1.17 ali nisu riješili problem sa 6x2/4 šasijama sa preko 20t tereta. Još uvijek su beskorisne. Cijela tema na SCS forumu stara skoro 2 tjedna gdje se dosta ljudi javilo s tim problemom a od SCS-a ni A ni B. Prvi puta moram reći da su me razočarali.

---Life is ours, we live it our way---
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Euro Truck Simulator 2

Ok, ne mogu naći temu na koju misliš. Može link?

14 godina
Euro Truck Simulator 2
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Euro Truck Simulator 2

Jel ova prikolica nova?

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Euro Truck Simulator 2

Ja sa 6x2 stalno vozim (vecinom novi DAF)nemam nikakvih problema

0 0 hvala 0
17 godina
Euro Truck Simulator 2

Odavno nisam igrao ETS2 (pa tako ni ovu verziju u kojoj imate probleme), ali koliko sam vidio, problemi se javljaju na brzinama većim od 50kmh i pri velikim teretima (netko je spominjao 60t neto?) - ja bih to nazvao pravim featureom, jer u stvarnosti sa 6x4/2 i sa BRUTO 40-45 tona (kod nas u RH je po zakonu bruto max 40t, sve preko toga te deru s kaznama i do 150 tisuća kuna) je to za očekivati. Da vidite kak se 6x4 rita kad treba skrenuti pod 90°, a na šaltanje u veću ne smiješ ni pomislit - čim stisneš kvačilo, doslovno se ukopava na mjestu zbog trenja guma i asfalta.

Također, netko je spominjao da sva težina ode na pogon (u slučaju sa dvije osovine), a da prednja ostane "u zraku" - to nikako nije istina (barem u stvarnosti, a koliko sam vidio, ova igra ima dosta realne zračne ovjese), 99% kamiona su jastučari (ovih 1% su stariji od '95) i oni se sami "niveliraju", odnosno pumpaju jastuke (zračni ovjes) posebno za svaku osovinu kako bi napravili jednak pritisak na sve (mogu uslikat jednom prilikom doma na Actrosu troosovincu kak to izgleda).

Također, na spomenutom Actrosu (6x4, šumar) ću vam uslikati kako se osovine "motaju" pri 12-13t tereta kada se negdje skreće.

NHF, samo par primjera iz prakse  ugodnju vožnju želim :*

Moj PC  
6 0 hvala 2
12 godina
Euro Truck Simulator 2

Slobodno ti stavi i 100 slika ako treba

Gas do daske,a kad maknem dasku onda još gasa.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Euro Truck Simulator 2

Pa, imam popriličnu kolekciju slika od unazad par godina (i nekoliko videa - ove godine planiram nabaviti dashcam jer se svakakvi uvjeti dožive na planinama/u blatu/itd pa bih to volio podijeliti), ali ne bih htio spamati ovu temu o ETSu (a nikakva druga ne postoji na ovom forumu).

Budem se drznuo pa jedan post posvetio samo tome, ali kad uhvatim vremena/priliku da uslikam teret :) (ovom prilikom prilažem jedan video(uploadan samo radi ovog posta, a izgleda kao da sam ga snimao bananom) koji me sjeti prošloljetnih kišnih dana i zaglavljivanja po šumi).

do idućeg puta (i novih slika i videa),

Ivan

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.5.2015 11:47 (Val).
Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina
Euro Truck Simulator 2

To se događa i kad krećeš i držiš gas, čim ga pustiš normalno skreće a taj understeer se više osjeti čim je veća tonaža. U blagom zavoju moram smotati volan skoro do kraja da skrenem normalno. Na 4x2 normalno skreće i tako jedino mogu normalno voziti teže terete od 20+ tona ili uopće ne voziti terete iznad te tonaže na 6x2/4. To nije normalno.

Tu su 2 videa koja sam i na SCS forum postavio, jedan od 25t i drugi od 50t. Razlike između 4x2 i 6x2.

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Euro Truck Simulator 2

Neznam dal je ko napisao šta za ovi novi 1.17 update, al ja imam samo probleme sa njime 1. Koćnice na kamionu hvataju več kad je kasno, od retardera također skoro pa nikakva korist

2. Pošto vozim sa automaticom kreče mi iz 8 brzine (Scania R620)

3. Nakon nekih 15 minuta vožnje igra mi crasha.... 

Sad dal ovo sa crashom ima veze sa najnovijom TSM mapom možda ili ? 

Never late in a \8/

0 0 hvala 0
17 godina
vrinho kaže...

vjerojatno su smrdali nešto s fizikom, da pogon previše nosi, pa se zato to događa. ovo je ipak previše :)

14 godina
Val kaže...

vjerojatno su smrdali nešto s fizikom, da pogon previše nosi, pa se zato to događa. ovo je ipak previše :)

U changelogu od 1.17 ne piše da su mijenjali nešto u fizici kamiona ali očito ne štima nešto što i oni ne mogu otkriti pa se zato ne očituju o tome. Za 2 dana izlazi novi DLC a odmah potom bi trebala 1.18 beta s novim Mercedesom, valjda budu onda to riješili.

Javio se developer na onoj temi na SCS forumu i kao quick fix predlaže:

1/ by changing kerb values for the chassis you can modify forces the suspension applies to wheels and road. just subtract some number from rear axles and add that sum to front axle (to keep the sum for the whole chassis). if change it too much you risk loosing of traction on rear axles, especially without trailer. you can try.
2/ you can also tweak lateral factors for wheel slipping in physics.sii, but this could have even bigger consequences as it affect all wheels and reduced slipping in curve could easily tip the truck with trailer. go try.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.5.2015 19:48 (vrinho).
14 godina
Euro Truck Simulator 2

Sorry zbog double posta ali zaboravio sam preporuku jednog odličnog moda za Scanialjupce kojeg sam jučer isprobao pa ako je tko propustio.... Ima svoj poseban slot tako da ne gazi ostale kamione u shopu.

Link za DL jer ovaj u opisu moda više ne radi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Euro Truck Simulator 2

Ja ne znam do čega je ovo, a još veči problem je što niti oni ne znaju u SCS-u recimo sa Volvom 6x2 od Ohaha nemam skoro nikakvih problema sa podupravljanjem dok sa Scaniom RJL 6x4 (da probao sam i 6x2 ali je efekat isti) se borim da je održim unutar trake kojom vozim

Max1985

0 0 hvala 0
17 godina

Eh, a barem je Max nešto odgovorio - i to je više nego do sada.

Ali da... čini se da to baš nije tako jednostavno za popraviti.

12 godina
neaktivan
Euro Truck Simulator 2

Malo voznje

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.5.2015 22:23 (Xperiax1).
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Skinuo sam taj mod danas, mada sam više fan Old School-a al eto reko da probam, i ništa nakon nekih 10-15 min igrre crash....  Pošto imam hrpetinu modova IG izgleda da ću morat sve deaktivirat i pokušat 1 po 1 

Never late in a \8/
12 godina
neaktivan
Euro Truck Simulator 2

pozdrav,

da li zna netko kako dodati otvoreni radio na popis internet radija u igri?

tnx!

0 0 hvala 0
12 godina
vrinho kaže...
 Javio se developer na onoj temi na SCS forumu i kao quick fix predlaže:

1/ by changing kerb values for the chassis you can modify forces the suspension applies to wheels and road. just subtract some number from rear axles and add that sum to front axle (to keep the sum for the whole chassis). if change it too much you risk loosing of traction on rear axles, especially without trailer. you can try.

Pa ja vec rekoh da ti fale "2t" na prednjoj osovini ... 

I sta mislis tko je kome to sapnuo na uvo ...

Scania Fanatic kaže...

Skinuo sam taj mod danas, mada sam više fan Old School-a al eto reko da probam, i ništa nakon nekih 10-15 min igrre crash....  Pošto imam hrpetinu modova IG izgleda da ću morat sve deaktivirat i pokušat 1 po 1 

TSM jos nema za v1.17 ali i dosta drugih modova prave problem na 1.17 ... 

IDEA is not discovered or undiscovered, it come self, it light !
12 godina
neaktivan

Znam da nema TSM-a za 1.17 mislio sam na zadnju verziju koja je izašla 5.4.... 

Never late in a \8/
13 godina
neaktivan
Euro Truck Simulator 2

Ekipa,znade li itko od vas zasto mi nerade ETS modovi,stavim u ovu mapu mod i ukljucim sve modove kad se logiram ali ni jedan ne radi ?

Btw ako mozete da mi date link od nekog moda za ljepsu grafiku,pa ako ovo slozim da si stavim to...

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Euro Truck Simulator 2

Kad su rekli ubacit MP4?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Xperiax1 kaže...

Kad su rekli ubacit MP4?

U 1.18, rekli su ubrzo nakon Scandinavie, vjerojatno za jedno tjedan-dva.

12 godina
Zagi27 kaže...

Ekipa,znade li itko od vas zasto mi nerade ETS modovi,stavim u ovu mapu mod i ukljucim sve modove kad se logiram ali ni jedan ne radi ?

Btw ako mozete da mi date link od nekog moda za ljepsu grafiku,pa ako ovo slozim da si stavim to...

A moras uvjek dati sto vise detalja jer inace onda mi moramo nagadjati i zapitkivati ... 

Sada mirisem MP a tamo uopce ne rade modovi tj. niti jedan jedini ...
Za grafiku pogledaj ovdje (link) ...

12 godina
neaktivan

A ovisi i o verziji modova tj. igre....

Never late in a \8/
12 godina
Euro Truck Simulator 2

Novi MP 0.1.6 je vani:

Changelog:

1.   Fixed graphics bugs;
  2.  Support for 1.17 game version;
  3.  Support for DLC Scandinavia, Swedish & Danish & Norwegian Paint Jobs Pack.

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.5.2015 7:45 (suMaper).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Euro Truck Simulator 2

Pozdrav iz Scandinavije kolege 

Zmaj od Bosne
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Euro Truck Simulator 2

Nemoj skrtarit sa slikama  Jel ima novih prikolica? Daj koju sliku da vidimo kako izgleda..

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Euro Truck Simulator 2

Jel itko mozda kupovo DLC na nuuvem-mu? kosta oko 15$

Stefag40
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.5.2015 10:43 (stefagtx).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: ETS2 multy nickovi (da se ekipa lakše skupi)
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice