Elite: Dangerous

poruka: 2.518
|
čitano: 371.202
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Elite: Dangerous
quickr kaže...
Rocinante2112 kaže...

Courier je preslab da bude combat brod,a ima premalo internala za trade,a 

Nebih se složio. Ima 230MJ stock shieldove i 6 internala samo kaj su slabe/niske klase. Mislim da će biti dobar combat sa niskim insuranceom. Sa guštom ću ulaziti u fajt bez da me znoj oblije kad poginem  vulture mi pojede skoro milju i pol u insuranceu 

A ono kak su ljudi komentirali, izgleda ko eagle na stereoidima :)
Po meni su oba ova broda neki "middle class" tak da se ni nemre očekivat da se mogu mjerit sa nekim već postoječim brodovima koji su kud i kamo jači i bolji. Samo je sad pitanje kakva bude cijena za oba...

http://dejankober.com/, http://dd3d.hr/
14 godina

2.5M za couriera, povrđeno, osim ako ne buffaju/nerfaju cijenu

za diamondbacka se još nezna

edit: diamondback 500k credita

Mirno more nikad nije stvorilo dobrog mornara
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.5.2015 22:40 (quickr).
11 godina

Nitko ne komentira 10% harača na prodaju modula? To je poprilično velika promjena, pogotovo za velike brodove sa skupom opremom.

S druge strane, napokon će chaff raditi i protiv turreta.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Meni -10% na prodaju modula ima smisla. Rekao sam to već na drugom forumu, ako kupiš nešto i koristiš, to nešto više nije novo i kako očekivati da dobiješ iste pare za koje si ga kupio. Roba gubi na vrijednosti kad je rabljena, ergo, -10% vrijednosti. 

Uostalom, ekipa koja kupuje multipurpose brodove će zbilja koristiti te brodove za multipurpose. A ne uzeti pitona, pa ga opremiti full za combat i otići loviti u RES, pa se vratiti u bazu pa ga opremiti full za trade, pa za explore... i sve to bez kazne/penala.

I još nešto, svi na službenom forumu plaču kako nemaju na što potrošiti pare, eto im sada 

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.5.2015 7:54 (quickr).
11 godina

Ja još nisam do kraja formirao mišljenje oko toga. U načelu se slažem da je davalo (pre)veliku prednost multipurpose brodovima i s te strane mislim da je pozitivno da žele tu inrervenirati. No brine me da ovakav koncept neće nešto posebno to utjecat na prednost multipurpose brodova... npr. tko ima trading anacondu ili t9 nije mu problem izgrindat 10-20-30ak milja za promjenu opreme. Nije da se refit radi svaki dan 3 puta, već tu i tamo (možda im to i je ideja).

No ekipi koja je kupila Vulturea na "taman" para, bit će itekako problem vidjet jel bi radije beamove, pulseve, bursteve, koje thrustere, koliko i koje SCB  ili boostere... za takve pipkave brodove gdje se treba dugo zezat sa slaganjem broda, ekipa će dić ruke, googlat "best RES Vulture setup" i imat ćemo copy-paste brodove umjesto slobode i raspona setupa brodova kojima se FD dosad ponosio. Mislim, daju 10 minuta grace perioda... što je smiješno. OK ako se zezneš pa želiš vratiti nazad drugi modul, ali u 10 minuta ne stigneš isprobati combat setup u RESu i vidjet jel' ti odgovara ili ne... tipa huge point na FDLu - ako uzmem plazmu i ne svidi mi se, da ju skinem i stavim gore cannon za probu moram platiti 1.3 milijuna poreza... ako mi ne paše ni huge cannon nego hoću stavit nešto petnaesto, to je još 1.3 milje. Ono, daj mi barem sat grace perioda u kojima se mogu igrati s modulima kako želim bez harača. Ili mi daj mogućnost da kupljene module zadržim u nekoj stanici i proglasim je "home stationom", pogotovo sad kad će se u Powerplay moći u od fakcija dobiti specifična oružja. Ako mogu parkirat brodove, zašto ne bih mogao spremiti i module? Čak i fakin WoT cashgrab govno ti ostavlja na lageru sve što kupiš. Nek' tu stave neku fiksnu tjednu cifru za "rentanje" prostora od par % vrijednosti opreme ako moraju, da spriječe hoardere da pokupuju sve i onda samo fitaju besplatno.... tipa imaš 500 milijuna opreme na čuvanju, platiš osiguranje 5 milijuna tjedno. Imaš huge plazma top, huge cannon i A7 FSD na lageru? Plaćaš pola milje tjedno.

Meni je tu još jedna mala iritacija što kad selim brodove na veću udaljenost imam običaj stripati nepotrebne module da povećam raspon skoka, pa na odredištu ponovno posložim punu borbenu konfiguraciju. Pogotovo je to bitno za combat brodove koji imaju loš FSD. To ću sad morati plaćati ili putovati duže. Dobro, nije toliko veliki problem, ali opet...

Poprilično sam uvjeren da će se oko ovoga još podosta raspravljat.

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.5.2015 9:03 (Moloch).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ovo sa spremanjem modula bi riješilo "problem" oko -10% ili duži grace period. Tipa 24 sata recimo. 

Poanta priče je da bi multipurpose brodovi trebali biti jack of all trades master of non kako se kaže. Zato i imaju puno internal comp. A ne da su je*eno dobri za trade kad ga opremiš samo sa cargo modulima ili da su je*eno dobri fajteri kad natrpaš 7 shield cell bankova. 

11 godina

To se neće promijenit s ovim. I dalje će biti dobri fighteri u combat fitu i dobri trejderi u trading fitu. Na kraju krajeva, što spriječava ekipu da ima 2 multipurpose broda s 2 fita?

Ako žele dobiti prave multipurpose brodove, morali bi problemu prići totalno drukčije. Npr ograničiti pojedine slotove na pojedine dijelove opreme - ne dozvoliti ASPu/Pythonu da može sve slotove fitati za cargo.

Vidjet ćemo što će biti do kraja bete.

P.S. A vidi ovaj problem. Kad sam kupio T9, u toj stanici nije bilo 6A FSDa nego samo 6B pa sam morao kupiti njega. Na putu nazad sam navratio do druge stanice koja ima 6A (ali ne i T9) i stavio ga gore. Za ovo bih u 1.3 verziji morao platiti ekstra preko pola milje, a nisam ni želio 6B FSD u startu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.5.2015 9:19 (Moloch).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Moloch kaže...

To se neće promijenit s ovim. I dalje će biti dobri fighteri u combat fitu i dobri trejderi u trading fitu. Na kraju krajeva, što spriječava ekipu da ima 2 multipurpose broda s 2 fita?

Ako žele dobiti prave multipurpose brodove, morali bi problemu prići totalno drukčije. Npr ograničiti pojedine slotove na pojedine dijelove opreme - ne dozvoliti ASPu/Pythonu da može sve slotove fitati za cargo.

Vidjet ćemo što će biti do kraja bete.

P.S. Kad sam kupio T9, u toj stanici nije bilo 6A FSDa nego sam 6B. Na putu nazad sam navratio do stanice koja ima 6A (ali ne i T9 na prodaju) i stavio ga gore. Za ovo bih u 1.3 verziji morao platiti ekstra preko pola milje. Nije dobro.

Bit će dobri u fajtu ili dobri u trejdu ali ćeš platiti tu razliku kad budeš preprodavao module. Pa ti to napravi 10-15 puta u anacondi, vrlo brzo će ti se pare otopiti.  Također, dva multipurpose shipa? Zašto ne. 250M za jednu anacondu, 250M za drugu, brate izvoli, ako te veseli. 

Nema mi smisla ograničavati internal compartmente. To su velike (ili male) prazne prostorije u brodu, Stavi u njih kaj želiš. 

I to kaj veliš, do kraja bete se stvari još mogu promjeniti, ali meni osobno ovih 10% ne smeta. 

11 godina
quickr kaže...

Bit će dobri u fajtu ili dobri u trejdu ali ćeš platiti tu razliku kad budeš preprodavao module. Pa ti to napravi 10-15 puta u anacondi, vrlo brzo će ti se pare otopiti.  Također, dva multipurpose shipa? Zašto ne. 250M za jednu anacondu, 250M za drugu, brate izvoli, ako te veseli. 

Nema mi smisla ograničavati internal compartmente. To su velike (ili male) prazne prostorije u brodu, Stavi u njih kaj želiš. 

I to kaj veliš, do kraja bete se stvari još mogu promjeniti, ali meni osobno ovih 10% ne smeta. 

Combat Anaconda košta bez frke i 500 milja. ;)

Platit ćeš, da, ali i dalje ne mijenja temeljni problem da multipurpose brodovi i dalje ostaju OP - odnosno ovo ne rješava problem. Kad imaš T9 gdje će ti hardkor grajnderi s 3 sata igranja po danu u jednom tjednu zaradit novu trading Anacondu, s ovih 10% nisi napravio ništa osim što si zagorčao život u start i middle igri.

Također će itekako otežati život explorerima. Stripanje svega s broda pa ponovno refitanje kad se vratiš doma će značiti popriličan gubitak para, odnosno exploration neće biti nimalo profitabilan osim ako ne uzmeš (naj)jeftinije brodove. Možda baš želim explorat u Condi (a želim)? :)

Ograničenje funkcionalnosti internih modula po meni ima smisla više nego 10% harača ako pričamo o nerfanju multipurpose brodova. Iskreno ne mislim da im je to bila svrha tih 10%.

S druge strane, prodaja modula po nabavnoj cijeni isto nema smisla. No nema mi smisla ni da svi koštaju isto svugdje.

No možemo naklapat o tome do unedogled. Priviknut ćemo se kako god bilo :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.5.2015 9:44 (Moloch).
11 godina

Jesus, zakomplicirali su powerplay maksimalno. Trebat će podosta vremena da se ovo pošteno shvati :)

HELP.PDF:

https://forums.frontier.co.uk/attachment.php?attachmentid=38587&d=1432654579

Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Moloch kaže...

Jesus, zakomplicirali su powerplay maksimalno. Trebat će podosta vremena da se ovo pošteno shvati :)

HELP.PDF:

https://forums.frontier.co.uk/attachment.php?attachmentid=38587&d=1432654579

Trenutacno je kod mene u jednom prozore elite a u drugom ovaj pdf :)

Vidljiv je i osjetan porast u performansama, kod mene oko 20% u stanici i oko nje sam prije imao 30-35fps sad ne pada ispod 40.

Nema vise ni onog stekanja u supercruiseu i kod priblizavanja planetu.

16 godina
neaktivan

Može netko malo pojasniti za one poput mene koji se nećka oko toga da li da se upusti u ovu Elite-u ili ne:

Naime, prema svemu izrečenome u zadnjih desetak stranica, stekao sam dojam da me igra u određenim elementima jako podsjeća na EVE, dakle nešto čemu treba posvetiti poprilično vremena. Dakle, ono što me generalno interesira da li netko tko ne želi (više) provoditi puno vremena u igri ima što raditi u Elite-i ili bolje da se držim drugih stvari?

Da se razumjemo, odrastao sam na staroj Eliti i odigrao (skoro) sve što ima veze sa tom tematikom, ali toliko vremena više nemam i više me interesira ukoliko igra dopušta da se onako "casual" zabaviš povremeno.

Origin: F4stReload ----- | ----- Nema na čemu! ----- | ----- Google is your friend !
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Smatram da ti upravo to igra pruža, povremenu za*ebanciju i opuštanje. Naravno, što si više online brže ćeš napredovati.U biti ne napredovati, loš izbor riječi. Prije ćeš si kupiti veći i skuplji brod. Ništa više. 

Igra nema grindanja (iako možeš ako ti je gušt), ne tjera te da budeš 0-24 online, uvijek će biti boljih igrača od tebe i onih sa boljim brodom, ali ako igru shvatiš kao openworld sandbox u kojem radiš šta hoćeš kada hoćeš, uživat ćeš i iskreno preporučam da si nabaviš. 

13 godina

Mislim,ako ne grindaš nećeš imat ove mrcine od brodova tipa python,anakonda i slicno.

Ali igra ti moze biti brutalno enjoyable i sa manjim brodovoima do kojih je lako doć (cobra,vulture,asp...) I mozes guštat ko prasac u pvpu,pveu i slicno.

Ali ako hoces u ''big'' league moraces pogrindat pare. Ali može se i bez toga,u wingu sa par manjih brodova je takav gušt :)

12 godina
neaktivan

Evo bio u ledenom asteroidnom pojasu, nikad nisam vidio gusci i da ovako dobro izgleda.

0 0 hvala 0
11 godina
Zura kaže...

Može netko malo pojasniti za one poput mene koji se nećka oko toga da li da se upusti u ovu Elite-u ili ne:

Naime, prema svemu izrečenome u zadnjih desetak stranica, stekao sam dojam da me igra u određenim elementima jako podsjeća na EVE, dakle nešto čemu treba posvetiti poprilično vremena. Dakle, ono što me generalno interesira da li netko tko ne želi (više) provoditi puno vremena u igri ima što raditi u Elite-i ili bolje da se držim drugih stvari?

Da se razumjemo, odrastao sam na staroj Eliti i odigrao (skoro) sve što ima veze sa tom tematikom, ali toliko vremena više nemam i više me interesira ukoliko igra dopušta da se onako "casual" zabaviš povremeno.

Ne bih rekao da je slična EvE, dapače razlike su drastične. Powerplay sad uvodi na-prvi-pogled sličnu mehaniku kad čovjek vidi onu "power" bubbles kartu, no to je zapravo samo privid. Nema corpova, nema grand-scale PvPa. Ne igram EvE, nikad me nije zaintrigirao. Elitu igram od kaj je izašla i vidim da ću je još jako dugo igrati. Ponekad par sati tjedno, ponekad 3 sata na dan, kako kad i kako stignem.

Totalno je casual friendly. Ne treba joj posvetiti puno vremena. Čak i prvi brod koji dobiješ je odličan za igranje.

Zapravo, svi su brodovi u igri zabavni i dobri, samo je stvar u skali. Ja bih čak osobno rekao da je najzabavnije u malim, "početnim" te kultnim brodovima srednje klase: Viper, Cobra i ova 2 nova koja su došla - Courier i Diamondback. Ja sam u početnom sidewinderu ostao dugo više nego što sam morao jer mi je bio ultrazabavan.

Igra svakako nije grinderska, ali može biti itekako grinderska - sve ovisi o tebi. Puno ti vremena i para treba ako želiš voziti najskuplje i najveće brodove - ali to nije "endgame", zapravo nema razloga uopće imati trenutni top-ship, Anacondu, osim mjerenja dužine e-piše. ;)

Ako si odrastao na Eliti, pa ovo ti je praktički ista stvar samo što imaš malo više toga za radit. :)

14 godina
Rocinante2112 kaže...

Mislim,ako ne grindaš nećeš imat ove mrcine od brodova tipa python,anakonda i slicno.

Ali igra ti moze biti brutalno enjoyable i sa manjim brodovoima do kojih je lako doć (cobra,vulture,asp...) I mozes guštat ko prasac u pvpu,pveu i slicno.

Ali ako hoces u ''big'' league moraces pogrindat pare. Ali može se i bez toga,u wingu sa par manjih brodova je takav gušt :)

Ma nema grinda kao takvog i Doći će on do anaconde, samo kaj će mu trebati puno puno više vremena nego tebi sa trade grindanjem.

Ali kao što argus veli, može se uživati i zabaviti sa manjim i slabijim brodovima. A ako skupiš ekipu u wing od recimo 4 cobre, niste zanemariva prijetnja bilo kojem većem brodu. 

13 godina
quickr kaže...
Rocinante2112 kaže...

Ma nema grinda kao takvog i Doći će on do anaconde, samo kaj će mu trebati puno puno više vremena nego tebi sa trade grindanjem.

Ali kao što argus veli, može se uživati i zabaviti sa manjim i slabijim brodovima. A ako skupiš ekipu u wing od recimo 4 cobre, niste zanemariva prijetnja bilo kojem većem brodu. 

Štoviše gušt je napadat u manjim brodovima veće i tromije brodove. Kad se žonglira aggro,napada se timski. Ko da se moby dick-a napada :D

Jedva čekam diamondbacka,jaaaaako je okretan (sudec po prvim podacima s beta testa) a to je ono što ja obozavam. Bit okretan i napastan,šttovi nisu tolko bitni ako te nemreju uvatit ,jel tako? :D :D pew pew pew

16 godina
neaktivan
quickr kaže...

Smatram da ti upravo to igra pruža, povremenu za*ebanciju i opuštanje.

.. ali ako igru shvatiš kao openworld sandbox u kojem radiš šta hoćeš kada hoćeš, uživat ćeš i iskreno preporučam da si nabaviš. 

Rocinante2112 kaže...

...u wingu sa par manjih brodova je takav gušt :)

Moloch kaže...

Ne bih rekao da je slična EvE, dapače razlike su drastične. ... Elitu igram od kaj je izašla i vidim da ću je još jako dugo igrati. Ponekad par sati tjedno, ponekad 3 sata na dan, kako kad i kako stignem.

Totalno je casual friendly. Ne treba joj posvetiti puno vremena. Čak i prvi brod koji dobiješ je odličan za igranje.

Zapravo, svi su brodovi u igri zabavni i dobri, samo je stvar u skali.

...

Ako si odrastao na Eliti, pa ovo ti je praktički ista stvar samo što imaš malo više toga za radit. :)

ok.. prodano.

Origin: F4stReload ----- | ----- Nema na čemu! ----- | ----- Google is your friend !
11 godina
Zura kaže...

ok.. prodano.

Slobodno me potraži u igri (nick: lexmoloch) ako išta zapne, imaš pitanja ili hoćeš wing.

16 godina
neaktivan
Moloch kaže...

Slobodno me potraži u igri (nick: lexmoloch) ako išta zapne, imaš pitanja ili hoćeš wing.

Poslao sam ti zahtjev, pa ako mogu biti slobodan ponekad te zagnjaviti za savjet.

Također, tko hoće neka me slobodno doda: F4stReload

EDIT: Jedno pitanjce: Ima li neke suštinske razlike između Open i Solo igre? Da li se sve zarađeno u Solo prenosi i u Open i da li se može svičat vamo-tamo po želji? Jučer me pri paljenju igre to pitalo, pa sam stavio Open.

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.5.2015 11:17 (Zura).
13 godina

Posjeti nas ovdje:
http://big.aantdesign.in.rs/forum/index.php

Ako si zainteresiran za dugoročnije igranje,mozemo i pomoć sa Palladium pa neki brzi kickstart od 700injak tisuca dobiš za novi brod,opremu itd,..

Ima nas ko blata već,iskusne pvp ekipe itd...

16 godina
neaktivan
Rocinante2112 kaže...

...
Ako si zainteresiran za dugoročnije igranje,mozemo i pomoć sa Palladium pa neki brzi kickstart od 700injak tisuca dobiš za novi brod,opremu itd,..

Hvala, postao sam full casual igrač, tako da bi infuzija para vjerojatno bila bačen novac :)

Ali, s obzirom da mi kažete da to nije EVE, pa ne moram u startu kupovati skillove, vjerojatno je lova bitnija malo kasnije. Želio bih prvo pohvatat konce i upravljanje brodom dovesti na neku veću razinu.

12 godina
neaktivan

Svejedno ako hoces mozes doc na nas sajt,  bez ikakvih obaveza. Imamo ts i svaku vecer je netko online,  rado cemo ti pomoc ako bus imao kakvih pitanja. 

1 0 hvala 0
11 godina
Zura kaže...

Poslao sam ti zahtjev, pa ako mogu biti slobodan ponekad te zagnjaviti za savjet.

Također, tko hoće neka me slobodno doda: F4stReload

EDIT: Jedno pitanjce: Ima li neke suštinske razlike između Open i Solo igre? Da li se sve zarađeno u Solo prenosi i u Open i da li se može svičat vamo-tamo po želji? Jučer me pri paljenju igre to pitalo, pa sam stavio Open.

Naravno, samo ti pitaj što god te zanima.

Solo i Open su isti, samo što u Solo nema igrača. Možeš se slobodno prebacivati po želji iz jednog u drugi mod. Za početak preporučam solo igru, bar dok se ne makneš iz početnog sustava jer se obično debili i grieferi skupljaju ok spawning sustava (ima nekolicina startnih sustava) i onda ubijaju nove igrače. Ostatak galaksije je više manje siguran za igru u Openu.

Zura kaže...
Rocinante2112 kaže...

...

Hvala, postao sam full casual igrač, tako da bi infuzija para vjerojatno bila bačen novac :)

Ali, s obzirom da mi kažete da to nije EVE, pa ne moram u startu kupovati skillove, vjerojatno je lova bitnija malo kasnije. Želio bih prvo pohvatat konce i upravljanje brodom dovesti na neku veću razinu.

Osobno bih ti preporučio da sam zarađuješ malo pomalo, igra je najzabavnija na početku i realno ne treba ti financijska injekcija - ako baš zatreba bilo tko s ovog foruma ti može uskočit s par tona vrijednog tereta, ili još bolje uđeš u trading ili combat wing  s nekim i samo kaplju bonusi. ;) Sidewinderi su besplatni (osim opreme na njima), a pametno si zaključio o prioritetima. :)

14 godina
Moloch kaže...

Osobno bih ti preporučio da sam zarađuješ malo pomalo, igra je najzabavnija na početku i realno ne treba ti financijska injekcija 

Upravo to. Veći je gušt kad znaš da si sam zaradio, svojim trudom nego kad ti netko pokloni odmah u startu brod. 

17 godina

Skupljanje kontejnera po svemiru je sve samo ne poklonjena lova ( poklonjena je kaj se tice onog koji poklanja :) ). Skupit ih je tesko i vremenski zahtjevno kao ostali nacini skupljanja love, pogotovo na pocetku kad imas cargo kapacitet 12 tona. Lakse je nego drugi nacini skupljanja kredita ali je isto tlaka.

Meni je Midian uletio odma istu vecer sa nekih 400k tak da sam odma istu vecer ubral addera. Drugu vecer je opet uletio s pomaganjem grindanja wanted brodova tako da sam drugu vecer uzeo MK III. Trecu i cetvrtu vecer sam solo diplil po svemiru prodavajuci rijetku robu gdi sam zaradio jos nekih 2 milje.

Po meni je bolje da uzmes kaj ti nude a onda kasnije mozes solo brijat okolo.

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.5.2015 13:06 (NEW_MAN).
14 godina

Svatko gušta u igri kako želi. 

Znam da sam se napatio dok sam sa sidewindera prešao u vipera pa iz vipera u vulture. Bilo je teško i frustrirajuće, ali naučio sam mnogo o mehanici igre, šta raditi, kad i gdje. I najvažnije, uživao sam cijelo to vrijeme. 

Entry je bio samnom većinu tog puta na početku, letili smo u wingu, zajedno lovili u RES-u, zekali se na TS-u.  Jedan drugom smo pomogli da napredujemo do jačih brodova. 

11 godina

Ja čak nisam ni Free (preorder) Eaglea nikad koristio, eno još stoji parkiran u početnom sustavu. Nisam ga htio ni prodat za pare.

Na Vipera sam prešao kad sam imao skoro 2 milje u banci, sve sam dotad odradio sa Sidewinderom. Sad se trenutno razmišljam da čak pređem nazad u Cobru.

No, svakom kako želi. Netko je za brzi grind po brodovima, netko će se guštat u igri na drugi način.

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.5.2015 13:25 (Moloch).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

U EVE sam guštao sve isprobati i većinom sam (na početku) a kasnije i u društvu - pogotovo kada se trebalo napraviti nešto kompleksnije ili koordinirano. Tako da mi je definitivno veći gušt ići polakše (čak i u društvu).

Ako nema razlike između solo i online, onda će ostati online, jer sam cijepljen protiv gubitka (tko je igrao EVE, znat će o čemu pričam).

U svakom slučaju, vidjet ćemo se online :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice