Elite: Dangerous

poruka: 2.518
|
čitano: 373.592
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina

Ja sam gledao sve te (svete? :D) HOTASe i zaključio da mi se najviše isplati upravo taj X.Flight. Jeftin, neloše kvalitete (s tim da sam mu ja armirao unutra jednu štamapnu pločicu jer je kriminalno dizajniran sustav koji ju drži), dovoljno precizan za Elitu, ne zauzima hrpetinu mjesta i lako se zamijeni kad krepa. Inicijalno sam se bio namjerio na X52 ili Pro verziju, ali iz više razloga sam zaključio da mi je taj jeftini Thrustmaster taman opcija. Za te pare, mogu ga toplo preporučiti.

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ja i frend iz klana wanted u lugh i cekamo da nas neki naivci napadnu.....nismo morali dugo cekat:)

P.S. Iz nekog razloga shadowplay ne snima zvuk dok koristim headset.

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.3.2015 0:15 (brane82).

0 0 hvala 0
11 godina

Ja još provjeravam zašto nema zvuka. :)

Zgodan video. Hoćete ostat tamo još neko vrijeme/treba li vam još ekipe?

Skupio sam dovoljno para za uzet i opremit (srednjom klasom opreme) Pythona za trejdanje, malo za promjenu tempa. BH je u Vultureu bez izazova,  Vulture je pomalo OP za PvE,  ne može ti nitko ništa. Osim asteroida... neki dan nisam shvatio da RES zalazi u sjenu planeta, bio sam umoran već i spreman za krpe - rekoh idem probat nać još jednu žrtvu... i dok sam ja tražio poštenu metu, nisam vidio da crna kamenčuga veličine omanjeg grada zaklanja zvijezde ispred mene i postaje sve veća i VEĆA i VEĆA

*SPLJESK*

sad letim sa upaljenim svjetlima

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.3.2015 9:21 (Moloch).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Elite: Dangerous

Mrzim kada je RES u sjeni, zato uvijek gledam ako su 2-3 u istom ringu da idem na suncanu stranu. Ne vidim ništa kad je mrak :D

14 godina

http://fangs.bigdinosaur.org/

Fora 

EDIT!

Isprsio sam se i uzeo FLY5 stick.  Mišljenja su podjeljena na ED forumu o tom joysticku, ali nabavio sam ga za male pare pa rekoh ajde da probam. 

Mirno more nikad nije stvorilo dobrog mornara
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.3.2015 18:00 (quickr).
12 godina
neaktivan

Kako se malo napucavanja kod nav becona moze pretvorit u dvije ozbiljne bitke..... Nakon sto je jedan clan klana napadnut kod nav becona od strane winga odlucili smo im priredit dobrodoslicu kad udu u supercruze... Unatoc pocetnoj brojcanoj nadmoci neprijatelja 3vs2 uspjevamo ubiti jednoga prije nego sto su se uopce snasli u tom trenutku dolazi nam i pojacanje i odnosi se mjenjaju i ubijamo jos 1 a jedan uspjeva pobjeci.

Nakon 5min opet susret sa istim neprijateljem ali imaju i anacondu u redovima, unatoc katastrofalnoj taktickoj igri sa nase strane uspjevamo unistiti 2 protivnicka broda i anaconda uspjeva pobjec, nekoliko nas je tesko osteceno i prilikom povlacenja jedan od nas gine od ruke NPC.

Mozda najzanimljivijih 20minuta do sad u Elite Dangerous:)

0 0 hvala 0
17 godina
quickr kaže...

http://fangs.bigdinosaur.org/

Fora 

EDIT!

Isprsio sam se i uzeo FLY5 stick.  Mišljenja su podjeljena na ED forumu o tom joysticku, ali nabavio sam ga za male pare pa rekoh ajde da probam. 

Ja sam super zadovoljan sa svojim; doduše, malo sam ga modificirao, da bude "mekši" te time i dosta precizniji; evo video di sam objasnio što sam napravio:

Inaće, njegov throttle ne koristim opće, jer mi je nepraktično, a isto tako i većinu tipki na bazi ne koristim. Dok nisam imao throttle, bilo mi je praktičnije koristiti ljevu ruku za tipkovnicu na kojoj imam puno više tipki na raspolaganju.

http://dejankober.com/, http://dd3d.hr/
14 godina
Berko kaže...

Ja sam super zadovoljan sa svojim; doduše, malo sam ga modificirao, da bude "mekši" te time i dosta precizniji; evo video di sam objasnio što sam napravio:

Inaće, njegov throttle ne koristim opće, jer mi je nepraktično, a isto tako i većinu tipki na bazi ne koristim. Dok nisam imao throttle, bilo mi je praktičnije koristiti ljevu ruku za tipkovnicu na kojoj imam puno više tipki na raspolaganju.

Neznam jesi gledao po ED forumu, ekipa uglavnom nije zadovoljna kvalitetom. Rijetki se nisu žalili. Meni za sada funkcionira odlično. Doduše moram se naviknuti na letenje sa njim. 

Trenutno koristim njegov throttle, a sve vezano za combat mi je na joysticku i njegovoj bazi. I to mi je dovoljno tipki. Sve što koristim van combata mi je na tipkovnici i moram priznati da mi za sada to funckionira jako dobro. 

Sviđa mi se ovo što si napravio sa vezicama, probat ću na svojem da vidim koliko utjeće na kontrolu broda. 

15 godina
neaktivan

Igra mi se neki space sim, al se ne mogu odlucit sto. Razmisljao sam o X3 serijalu, ali pošto to namjeravam igrat baš na duže staze, radije bih nešto što konstantno napreduje pa se izbor sve na Elite: Dangerous ili Star Citizen. Znam da je ovo tema samo o E:D, ali što je više preporučljivo u ovom trenutku?

Star Citizen mi se na papiru više sviđa, ali koliko vidim trenutno ima puno manje sadržaja, nego E:D. I ko tome, trenutno je čisti P2W, iako kažu da će kasnije to maknut.

E:D vizija izgleda oskudnije u konačnici, ali trenutno ima puno više tog u igri, a koliko vidim i izać će ranije.

Pa meni par najvažnijih pitanja:

Da li se u igri sve može kupiti ingame novcima?

Da li će se progress resetirat jednom kada igra izađe u full izdanju?

Da li svi brodovi imaju taj isti HUD. Viđeno po po videima, izgleda mi da svakib rod ima istu unutrašnjost.

I za kraj, vi koji igrate više, milite li da igra ima dosta sadržaja i dobrih planova za budućnost. (ne igra mi se nešto što će postat monotno prebrzo)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
xG4M3 kaže...

Igra mi se neki space sim, al se ne mogu odlucit sto. Razmisljao sam o X3 serijalu, ali pošto to namjeravam igrat baš na duže staze, radije bih nešto što konstantno napreduje pa se izbor sve na Elite: Dangerous ili Star Citizen. Znam da je ovo tema samo o E:D, ali što je više preporučljivo u ovom trenutku?

Star Citizen mi se na papiru više sviđa, ali koliko vidim trenutno ima puno manje sadržaja, nego E:D. I ko tome, trenutno je čisti P2W, iako kažu da će kasnije to maknut.

E:D vizija izgleda oskudnije u konačnici, ali trenutno ima puno više tog u igri, a koliko vidim i izać će ranije.

Da li svi brodovi imaju taj isti HUD. Viđeno po po videima, izgleda mi da svakib rod ima istu unutrašnjost.

I za kraj, vi koji igrate više, milite li da igra ima dosta sadržaja i dobrih planova za budućnost. (ne igra mi se nešto što će postat monotno prebrzo)

imaš na jubito filmić sa usporedbom: 

E:D je vani, igriv je, izgleda odlično i stalno izbacuju neki novi content. Sve se kupuje ingame valutom, nije P2W.

SC izgleda jače i bolje, na papiru, ali je daleko od gotovog sadržaja ili nekakvog igrivog sadržaja. Vidjet ćemo kad (ako) izađe. 

13 godina

ED je gotov proizvod,SC nije.

SC nebi ni trebao uzeti u razmatranje jer nemaš što za razmotrit.

11 godina
xG4M3 kaže...

...

Elite Dangerous je već izašla 26.12.2014.

Da, niti ne postoji drugi način. Za prave novce možeš kupiti samo skinove za brodove.

Kao što već napisah, igra je izašla 26.prosinca u full izdanju.

Svaki brod ima drukčiji kokpit, ali svi brodovi imaju identični user interface.

Zašto bi naše mišljenje bilo relevantno ili identično tvom; odnosno uskladivo s tvojim ukusom? Ako mi kažemo "Da", a tebi bude "Ne", tko će biti kriv?

Nastavno vezano za tvoja pitanja, ne znam zašto ne bi mogao igrati obje igre. Dok SC izađe u iole igrivoj formi koja sliči "punoj igri", E:D će na tržištu biti već vrlo vjerovatno dobre 2 godine.

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.3.2015 11:29 (Moloch).
15 godina
neaktivan

Zahvaljujem. Uzet ću prvom prilikom. :)

Kako sam ja zabrijao da igra izlazi tek krajem ove godine? o.O Onda super ako je već vani :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.3.2015 11:34 (xG4M3).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Najjakši post na ED forumu. Zašto bi svi trebali igrati ED  

13 godina

Igra je vani i glorious je.

Wings je nadopunio ono što je nedostajalo,a i devovi su aktivni,patchevi stalno izlaze,dodaje se content itd...

P2W ne postoji jer postoji samo jedan currency,a to je ingame currency. Mozes samo za pare kupit neki custom skin za brod ako zelis koji je samo vanjski paint job.

Kao što ti je kolega lexmoloch rekao igra je vani,a dok SC dodje (Ako dodje) ED ce sigurno 2 godine napunit,i ko zna,mozda kakva expanzija padne za ED dotada..

Trenutno ED vs SC nije contest jer SC niti nije u contestu jer nema s čime bit.
Ko zudi za space simom treba uzeti ED,stvarno jest must buy. Kad i ako SC izadje otom potom ali dotad winner je ED.

17 godina
quickr kaže...

Neznam jesi gledao po ED forumu, ekipa uglavnom nije zadovoljna kvalitetom. Rijetki se nisu žalili. Meni za sada funkcionira odlično. Doduše moram se naviknuti na letenje sa njim. 

Trenutno koristim njegov throttle, a sve vezano za combat mi je na joysticku i njegovoj bazi. I to mi je dovoljno tipki. Sve što koristim van combata mi je na tipkovnici i moram priznati da mi za sada to funckionira jako dobro. 

Sviđa mi se ovo što si napravio sa vezicama, probat ću na svojem da vidim koliko utjeće na kontrolu broda. 

A malo sam imao i ja u startu problema sa "klimanjem" al je onaj fix sa vezicama drastično popravio situaciju... I generalno, kak sam ga prvi dan namjestio, nisam ga od onda micao...

A vezice na federu su riješile i problem sa "štekanjem" oko dead-zone-a... 

Makar; moram priznati da mi se joystick od X52 više sviđa... samo da sranje radi kak spada  Al, čim ulovim vremena, ga budem raskupusao, pa vidio kaj ga točno mući...

xG4M3 kaže...

X3 nisam igrao, a glavni razlog što ga nisam igrao, je poprilična količina loših mišljenja o njemu....

Star Citizen je za sad samo 20 GB tech demoa i fancy brodova. Ako nisi do sad "pledge-a" rađe pričekaj dok ne sastave nešto smisleno i cjelovitije...

A Elite: Dangerous; Elite je super, samo moraš i s drue strane biti svijestan što je Elite, da ne uđeš u igru sa krivim očekivanjima, jer je igra svojevrsna svemirska "simulacija", a kao i svaka simulacija ima tu dosta "dosadnih" dijelova. I činjenica je da E:D ima ogromni "ingame svemir" koji može na mahove izgledat prazno (zato jer i je) i repetativno (svaka stanica/sustav izgleda više-manje isto).
Ali, E:D raste i širi se sa svakim novim update-om, kojih su od slubenog izlaska igre u 12. mj. prošle godine bila 2 veća i hrpetina manjih updateova koji dođu barem jednom tjedno da poprave neke bugove, rebalansiraju stvari i sl. A to je meni osobno jako pozitivna stvar, jer se vidi da developeri konstantno rade na igri i ono najbitnije, slušaju zajednicu i igraće te mjenjaju stvari u skladu sa zahtjevima igraća (ako je to moguće). A sve to skupa uljeva povjerenje i sigurnost u dugoročnost cijele igre.

I još jedna stvar za kraj, što se tiće sadržaja; da, igra može začas postati dosadna kad jednom isprobaš sve aspekte gameplaya koje nudi... Ali najbitniji dio igre je njezin "Open play" aka multiplayer... Jer čim se povežeš sa drugim igraćima, igra dobije novu dimenziju, jer tu onda dolazi hrpa stvari koje sami igraći rade unutar igre... Dobar primjer je rat u Lough-u (sustav u igri), kojega su pokrenuli igraći i kojega su developeri popratili sa raznim misijama, ali je najveći dio priće oko toga bio kreiran od strane igraća...  Znaći, role-playing element je bitna stvar, ali to ovisi o tebi koliko ćeš se "uživit" u sve to.
Evo, npr. imaš čak i radio stanice koje puštaju muziku ali i vijesti i reklame iz Elite: Dangerous svijeta :) http://www.radiosidewinder.com/

P.S. Ste vidjeli trenutnu blokadu vezanu uz Nvidia nagradnu igru? 

P.P.S. Evo i jedan trading video uz glazbenu podlogu soundtrack-a iz domaćeg proizvoda; The Talos Principle :) Uz dobru glazbenu podlogu, ni trading nije tolko zamoran :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.3.2015 14:45 (Berko).
12 godina
neaktivan

Zar je jos to sa nvidiom aktualno?

Bio sam prije nekih 2sata sa wingom kod godel ringa i nema tamo zive duse.

0 0 hvala 0
11 godina

Igram openplay, letim od stanice do stanice, tražim nešto što bi mogao odraditi sa defaultnom kantom i dosađujem se. Trebam neke akcije i socijalizacije 

Samomrzeći hrvat
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Entry Point kaže...

Igram openplay, letim od stanice do stanice, tražim nešto što bi mogao odraditi sa defaultnom kantom i dosađujem se. Trebam neke akcije i socijalizacije 

Exploraj. Vidi koliko daleko možeš otići. Otkrivaj nove sustave. Probaj naći crnu rupu, neutronsku zvijezdu, bijelog patuljka.....

Bori se. Napadni wanted NPC_ove, napadni wanted igrače ako si hrabar. Testiraj skill, vježbaj da budeš bolji....

Krijumčari, švercaj. Preuzmi zabranjenu robu, skrivaj se od policije, uleti u stanicu brzo da te ne otkriju....

Eto, to je to kaj mi pada na pamet da bi mogao raditi a da je zabavno.  U biti, radi kaj hoćeš, samo nemoj trejdat, to je ubitačno dosadno 

Dodaj me (quickr), doletim navečer online pa možemo bounty huntat zajedno. 

11 godina
quickr kaže...

Exploraj. Vidi koliko daleko možeš otići. Otkrivaj nove sustave. Probaj naći crnu rupu, neutronsku zvijezdu, bijelog patuljka.....

Bori se. Napadni wanted NPC_ove, napadni wanted igrače ako si hrabar. Testiraj skill, vježbaj da budeš bolji....

Krijumčari, švercaj. Preuzmi zabranjenu robu, skrivaj se od policije, uleti u stanicu brzo da te ne otkriju....

Eto, to je to kaj mi pada na pamet da bi mogao raditi a da je zabavno.  U biti, radi kaj hoćeš, samo nemoj trejdat, to je ubitačno dosadno 

Dodaj me (quickr), doletim navečer online pa možemo bounty huntat zajedno. 

Baš sam plotirao neku rutu dugu par desetaka svjetlosnih godina. Nadam se da neću opet(!) bez goriva ostati 

Zasad mi se čini da nemam šanse u borbama. Pogotovo ne sa ovom kantom. Probao sam neke robove otfurati, ali nisam nikako mogao naći taj kartel :D

Budem te dodao, ja sam FlyingBrick ja mislim.

Samomrzeći hrvat
17 godina
protjeran
xG4M3 kaže...

Star Citizen

kloni se SC ,ovo je projekt jednog megalomana koji bas i nema veze sa realnoscu,ako imas viska novca i nemoras se znojiti za isti,preporucujem SC ako ne ... ma kloni se ovog cash grab softwerskog smeca

Elite je odlican space sim SP+MP bas onakakv kakav i treba da bude elite

Game market je pun space simova,losih i kvalitetnih ne bi trebao imati problema u potrazi za igrom koja ce ispuniti tvoje zahtjeve.

Meni serijal X je najbolji i jos uvijek se nadam da ce netko napraviti MMO igru X univerzmu.

MMO space simovi su dosta rijetki(nazalost SC i ED nisu mmo-ovi) , meni su interesantni ; Entropy    i Void Expanse

14 godina

Otkrio sam toplu vodu... Joystick je miljama ispred k/m kombinacije što se tiče letenja 

Večeras napokon uhvatio malo vremena, posložio bindove, malo testirao joystick u combatu (protiv NPC_ova doduše  ) i sve fercera savršeno. Trebat će malo vremena da se naviknem, ali već sad sam oduševljen stickom i imersijom koju pruža. Preporuka svima koji još nisu da si nabave joystick 

Thx molochu koji mi je pravio društvo 

I Entry, poslao sam ti request  

13 godina
quickr kaže...

Otkrio sam toplu vodu... Joystick je miljama ispred k/m kombinacije što se tiče letenja 

Večeras napokon uhvatio malo vremena, posložio bindove, malo testirao joystick u combatu (protiv NPC_ova doduše  ) i sve fercera savršeno. Trebat će malo vremena da se naviknem, ali već sad sam oduševljen stickom i imersijom koju pruža. Preporuka svima koji još nisu da si nabave joystick 

Thx molochu koji mi je pravio društvo 

I nije,ali ajde :D

14 godina

Meni je  

11 godina
quickr kaže...

Danas ću uletjeti u igru 

Samomrzeći hrvat
17 godina

Konačno sam se sjetio uplodat review za Saitek X52 HOTAS :)

Moj PC  
3 0 hvala 4
12 godina
neaktivan

Najnoviji dev update, dodat ce dronove za lakse skupljanje robe i rudarenje..

Rade i na novom vecem patchu powerplay, vise informacija o tome za 3 tjedna.Zasad samo ovaj citat " I can say that it will include a new method of interaction in the galaxy."

Mozda setnja po stanici ili brodu, ili fps ?

4 0 hvala 1
14 godina

možda podrška za linux nakon tog patcha 

17 godina
neaktivan

E pa s dronovima cu i razmislit o majnanju.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

Ovo za droneove je odlicna vijest. Onak,ak vozim brod u svemiru,imam računalo koje moze kalkulirati putanju od 1000 ly...zasto onda moram ručno kupiti svaki prokleti kontenjer kao neki pezant?

Onak daj mi tractor beam,daj mi neki drone koji automatski to odradjuje,nek bude modul koji se ugradi i gg.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice