Elite: Dangerous

poruka: 2.518
|
čitano: 373.694
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina

moze li se kako mozda android tablet iskoristiti tokom igre? bilo bi fora da je na tabletu prikazana mapa ili popis meta pa odabires koju ces ciljati, etc

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Elite: Dangerous
Fanu kaže...

moze li se kako mozda android tablet iskoristiti tokom igre? bilo bi fora da je na tabletu prikazana mapa ili popis meta pa odabires koju ces ciljati, etc

Za sad, kolko znam ne na neki direktan način... Možeš ih koristit kao neki "fancy" keypad sa raznim aplikacijama koje ti daju mogućnost da si složiš custom gumbe na tabletu i to onda mapiraš na neke funkcije u igri... ali po meni je praktičnija tipkovnica za tak nekaj... 
Ja sam recimo imao jedan bolje integrirani prijedlog, koji se dosta ljudi svidio... nadam se da je ideja zapela i developerima za oko:  http://www.reddit.com/r/EliteDangerous/comments/2yklya/use_tablets_as_side_menus_concept/

http://dejankober.com/, http://dd3d.hr/
14 godina

koristi li itko logitechov extreme 3d pro joystick za igranje i ako da, kakva su iskustva?

Mirno more nikad nije stvorilo dobrog mornara
11 godina

Danas kupujem igru, neki savjeti za početnika?

Samomrzeći hrvat
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Entry Point kaže...

Nemoj se obeshrabriti ako na početku ne ide onako kako si zamislio ili ako smatraš da (pre)sporo napreduješ. 

Meni je početak bio užasno spor i frustrirajuć. Kad se malo uhodaš, kad pohvataš konce igre, postaje puno zanimljivije. 

I nađi si ekipu za wing. Nekoga tko će ti pomoći u tim prvim koracima. 

11 godina
quickr kaže...
Entry Point kaže...

Nemoj se obeshrabriti ako na početku ne ide onako kako si zamislio ili ako smatraš da (pre)sporo napreduješ. 

Meni je početak bio užasno spor i frustrirajuć. Kad se malo uhodaš, kad pohvataš konce igre, postaje puno zanimljivije. 

I nađi si ekipu za wing. Nekoga tko će ti pomoći u tim prvim koracima. 

Dodatno pitanje koliko je download velik? I kako funkcionira. Da li skinem cijelu igru ili imaju neki klijent?

Hvala!

Samomrzeći hrvat
13 godina
Entry Point kaže...

Hm. Do para je lagano,potrazi Resource extraction site ili Nav Beacon. Tamo scrollaj mete (default je G),treba par sekundi dok si okrenut prema njoj da je skenira i pokaze ti jeli meta wanted (pirat). Ako je wanted otvori paljbu,neces dobit fine ni niš,ako zadas killing blow dobices creditse od bountya. Bounty u stanici moras pokupit pod contacts (ako je bounty izdan u tom sektoru/governmentu). O tome ces skuzit vise kasnije (postoji federacija,imperij i alliance).
Nemoj se s tim zamarat previše, Prvo obavezno prodji tutorial,da se naviknes na kontrole itd....I tako,do para ces relativno lako doći,ako baš zapnes negdje dodaj me ingame pa ti mogu pomoc malo,bacit koju tonu cargoa koju prodaš da dobis kick start.

Prvo i generalno nauci kontrole i letit kak spada,jako je jednostavno,samo se trebas naviknut na cinjenicu da je ovo svemir i da postoji vakuum,a da nije tipican flight model aviona u zraku. I sve bude ok. Koristi cesto backwards thrustere i lateralne,olaksavaju poso kod dockanja i sveg ostalog. Kad to savladas mozes kul stvari radit,pa cak i sa type 7micom koja je totalno đubre za upravljat.

Brzo buš pohvato stvari,preporucam da cim skupis para dovoljno od boutnya predjes na viper ,kasnije definitivno kobru koja je najversatilniji brod za te pare. EM ima cargo spacea,em ima internala,dobar power plant itd...

Ingame sam Argus Wishbone

11 godina

Odigraj sve tutoriale. :)

Par relativno bitnih stvari:

• Kad si u supercruiseu nećeš preletjeti odredište ako držiž full gas dok ti timer ne pokaže 0:07 i onda smanjiš gas na početak "plave" zone na brzinomjeru. Kasnije ćeš izvodit efektnije stvari. :)
  • Kad dockaš, hologram broda ti mora na hologramu biti okrenut prema naprijed.
  • Ulaz u stanice je 99% okrenut prema planetu, priđi im s te strane.
  • Nemoj se dugo zadržavati u početnom sustavu ako igraš open. Tamo se vole skupljati grieferi. Odi par sustava dalje.

I najvažnije: Nemoj grindat, nego igraj.

Dodaj nas u igri kao frendove, potraži imena na prethodnim stranicama. Ja igram kao LexMoloch. Netko će ti uvijek pomoći, mene slobodno priupitaj in-game ako nešto zapne. A čim se malo opremiš javi se za Wing akcije.

Welcome to ED!

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.3.2015 15:20 (Moloch).
Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina

Hvala svima! Evo kupujem, pa dok sve to instaliram, čujemo se ovdje i ingame 

Samomrzeći hrvat
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Ubi me, ne sjećam se. Ali nije bio pretjerano velik. Funkcionira ti kao WOT launcher. 

11 godina
quickr kaže...

Ubi me, ne sjećam se. Ali nije bio pretjerano velik. Funkcionira ti kao WOT launcher. 

Evo skida  se  

Samomrzeći hrvat
13 godina

Igra ima launcher,nemozes skidat dok se ne logiraš.

15 godina
neaktivan
Fanu kaže...

imaš roccat power grid

fejzer_hr BF4
17 godina
logi7 kaže...
Fanu kaže...

imaš roccat power grid

To je fora, al kak sam napisao, to je samo fancy zamjena za tipkovnicu; a u konačnici ispadne da je tipkovnica ipak praktičnija.

13 godina

Istina.Ovak i onak moras usred borbe vatat mobitel,onda mi je lakše na tastaturi sve odradit.

Generalno nevidim baš neku primjenu u fast paced igri kao što je E:D sa mobitelom. Stvarno ne vidim.

UVijek ce se sve brze na tipkovnici odradit.

11 godina

Instalirano i radi ko urica. WoT je prema ovom kao da su ga hrpa majmuna pisala prema optimizaciji.

E sad tutorijali.. Malo sam pogubljen, moram sve konce pohvatati.

Samomrzeći hrvat
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

Ma nemaš šta,igra je jako jednostavna.

Nemaš puno toga za savladat. Snalazenje u prostoru neki minimum treba da znas di ti je glava di ti je rep,power management je jednostavan za skuzit iz prve ruke,ajmo reć da svaki sistem ima svoj spremnik ''powera'',kad se sistemi koriste spremnik se prazni. Kolko točkica imas u sistemu razlicitom tolko brzo se puni nazad. Ilitiga čitaj,više powera u oruzje ,prije se oruzja vrate online za daljnju paljbu itd. Više u engine,brze mos boostat...Štitovi takodjer,sto vise bolji su. itd itd...

Sve ostalo naucis u hodu.

12 godina
Entry Point kaže...

kao prvo makni roll left/right sa misa i prebaci ga na tipkovnicu (kod mene je to na tipkama A i D) 

stavio sam na mis kad ga pomicem lijevo/desno da strafea lijevo desno

puno lakse ce ti biti za letiti..

Rocinante2112 kaže...

Istina.Ovak i onak moras usred borbe vatat mobitel,onda mi je lakše na tastaturi sve odradit.

Generalno nevidim baš neku primjenu u fast paced igri kao što je E:D sa mobitelom. Stvarno ne vidim.

UVijek ce se sve brze na tipkovnici odradit.

lakse bi mi na tabletu/mobitelu bilo aktivirati neke stvari..lijepo da je neka sluzbena aplikacija sa najs ikonama i animacijama gdje se jasno vidi sta je sta

a ne na tipkovnici imam 30+ bindinga i moram buljiti u papir sa popisom keyeva dok ne zapamtim sve..

11 godina
Fanu kaže...
Entry Point kaže...

kao prvo makni roll left/right sa misa i prebaci ga na tipkovnicu (kod mene je to na tipkama A i D) 

stavio sam na mis kad ga pomicem lijevo/desno da strafea lijevo desno

puno lakse ce ti biti za letiti..

To sam si i mislio. Ovako se dogodi da se okrećem ko lud jer sam zaboravio stabilizirati brod sa mišem.

Samomrzeći hrvat
14 godina

Imao sam i ja listu sa key bindovima pored sebe, ali bila je korisna samo dan-dva. Brzo se sve popamti. Jedino što u žaru borbe znam nešto krivo kliknut pa umjesto da izbacim heat sink ja deployam cargo scoop 

11 godina
quickr kaže...

Imao sam i ja listu sa key bindovima pored sebe, ali bila je korisna samo dan-dva. Brzo se sve popamti. Jedino što u žaru borbe znam nešto krivo kliknut pa umjesto da izbacim heat sink ja deployam cargo scoop 

Jučer sam jedno pola sata se ganjao u trainingu sa drugim brodom koji me šamarao 

Samo da pohvalim game engine, automatski mi je postavke bacio na ultra i radi bez problema. I onda se sjetim wot-a. 

Samomrzeći hrvat
11 godina

Ako koristite joystick ili HOTAS, zapamtite da Elita podržava "double-button" konfiguraciju, dakle možete mapirati kombinacije pritiska 2 gumba. Tako na svom HOTASu imam 2 gumba samo kao "shift" modifikatore - kad pomičem hat upravljam thrusterima, kad držim shift gumb onda selektiram mete i pojedine sisteme na brodovima i sl.

Primjer takve mape:

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.3.2015 8:31 (Moloch).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja sam uzeo Logitech 3d pro onaj joystick i odusevljen sam koliko mi je poboljsao uzivanje u igri tako da preporucam kupnju barem joysticka, a za potpuni uživitis HOTAS setup. Koji? E to ne znam. Ja si razmisljam x-52 uzeti.

Iako nad ovim slinim, samo skuuuupo... i ne znam da li ima posebno throttle shit kao što ima joystick za uzeti.

http://flightsimcontrols.com/store/joysticks/vkb-black-mamba-light-joystick-for-eu-customers/

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.3.2015 10:49 (mislav_01).
13 godina

Moram se nasmijati ovima sa keybindigsima napisanima na papiru.

Pa dajte molim vas lol

14 godina
mislav_01 kaže...

Ja sam uzeo Logitech 3d pro onaj joystick i odusevljen sam koliko mi je poboljsao uzivanje u igri tako da preporucam kupnju barem joysticka, a za potpuni uživitis HOTAS setup. Koji? E to ne znam. Ja si razmisljam x-52 uzeti.

Znači isplati se uzeti logitechov 3d? Thx! 

Rocinante2112 kaže...

Moram se nasmijati ovima sa keybindigsima napisanima na papiru.

Pa dajte molim vas lol

A gle....

15 godina
neaktivan

Imam ja quickshot 1 sa c64. Jel radi sa elite?

0 0 hvala 0
11 godina

Uspješno sam poletio i sletio u docking station te skočio u drugi sistem 

Samomrzeći hrvat
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
Mlitavi kaže...

Imam ja quickshot 1 sa c64. Jel radi sa elite?

Naravno.

http://www.frank-buss.de/joystickadapter/

(Trolling attempt failed)

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.3.2015 14:01 (Moloch).
13 godina

When theres a will theres a way xD

17 godina
mislav_01 kaže...

Iako nad ovim slinim, samo skuuuupo... i ne znam da li ima posebno throttle shit kao što ima joystick za uzeti.

http://flightsimcontrols.com/store/joysticks/vkb-black-mamba-light-joystick-for-eu-customers/

Da, i ja toplo preporučam joystick; glavni razlog je to što sa njime dobijete puno veći spektar kontrole nad brodom, nego sa mišem; sa mišem kontrolirate 2 osi i većinom 2 tipke i scroll wheel. Kod joysticak imate 3 osi (gledajte da uzmete joystick koji ima 3 osi) te na vrhu barem 5-6 tipki te većinom hat switch. Ako koristite i tipke na bazi joysticka, onda i više, ali za to vam treba druga ruka, koju je bolje onda imati na tipkovnici, gdje imate puno više tipki...

A mislav, što se tiće X-52....
hm... imam ga sad već jedno vrijeme... mogu ga preporučiti ali uz VELIKO UPOZORENJE\NAPOMENU: i generalno je super; joystick je odličan, throttle je super kad makneš one graničnike (jednostavan "mod" koji se lako vrati na orginalno ako trebaš radi garancije), ali ja imam problem sa joystickom; tj. s kablom kojim se joystick spaja na throttle; naime tu gubi povremeno konekciju... a ako ju izgubi u trenutku dok imaš joystick nagnut, onda se joystick "rekalibrira" tako da mu je "sredina", pozicija di si ga imao nagnutog. Što rezultira time da nije onda dobro centriran i kad ga pustiš u neutralni položaj, brod skreće u jednu stranu. To se relativno lako popravi tako da ga pustiš u neutralni položaj i odštekaš joystick i ponovno uštekaš, ali u jeku bitke to nije lako za napravit, a događalo mi se dosta često...
Ali, ako budeš imao sreće da nemaš taj problem, radit će ti super.

Tak da ja koristm throttle od x52, a joystick sam pospremio i umjesto njega koristim stari FLY 5 iako mi je joystick od X52 bolji... 

A kolko sam čitao po netu, dosta ljudi ima sl. problema sa X52 i X52 pro, a jedini ljek je vratiti ga natrag i tražiti novog... ili ako te ne brine garancija, navodno da je problem u kontaktima konektora u bazi i joysticku, te da ih treba prelemiti, pa da onda radi OK... Ali sa tim se nisam još zamarao.
Ali, jedna stvar koju budem možda probao, je napraviti kontroler samo za joystick preko arduino-a, tak da se onda joystick uštekava direktno u komp preko USB-a, a ne u throttle... ali to je projekt za onda kad budem imao vremena se time zezat...

P.S. si razmišljao možda o T-Flight-u? https://www.alzashop.com/thrustmaster-hotas-x-t-flight-d488301.htm
I još uvijek vrijedi ono; ako bude netko htio kupit taj hotas, javite mi, pa ga uzmem preko firme (onda vam važi cijena bez VAT-a), a za uzvrat tražim samo dozvolu da ga raspakiram i snimim video review :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.3.2015 14:11 (Berko).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice