Elite: Dangerous

poruka: 2.518
|
čitano: 371.871
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Elite: Dangerous
Rocinante2112 kaže...
mislav_01 kaže...

Mislim jesi se proslavio prvo nemaš za insurance pa onda uleces u stanicu koja je izdala bounty na tebe. LOL 

a velim,falilo mi 30k za insurance. imo sam 2 milje viška kad sam kupio type 7 i spimpo ga. al hebiga,preracuno sam se sa cargom,nisam racuno na male decimale i nakupi se.

Al totalna glupost. 3 dana letim bez štitova u type 6 i izlijecem iz stanice najnormalnije.i sad se ovo debelo đubre od type 9 nadje i nakrka tam,ni neznam šta je izvodio tam na vratima. mene je čekao

Eh; imao sam JAKO sličnu situaciju jućer; ja sam budala zaboravio requestat docking i uletio u stanicu ko šerif i normalno, dok sam se okrenuo i izletio van, već su me zbombali.... Srećom, pa sam ja imao nešto kredita viška, ali je JAAKOO puno love otišlo u dim...

http://dejankober.com/, http://dd3d.hr/
17 godina
neaktivan

To i ja često napravim, uglavnom se sjetim na samom ulazu pa je panika za trazit dozvolu ali par puta sam uletio unutra i boom :D

13 godina
Berko kaže...
Rocinante2112 kaže...
mislav_01 kaže...

Mislim jesi se proslavio prvo nemaš za insurance pa onda uleces u stanicu koja je izdala bounty na tebe. LOL 

a velim,falilo mi 30k za insurance. imo sam 2 milje viška kad sam kupio type 7 i spimpo ga. al hebiga,preracuno sam se sa cargom,nisam racuno na male decimale i nakupi se.

Al totalna glupost. 3 dana letim bez štitova u type 6 i izlijecem iz stanice najnormalnije.i sad se ovo debelo đubre od type 9 nadje i nakrka tam,ni neznam šta je izvodio tam na vratima. mene je čekao

Eh; imao sam JAKO sličnu situaciju jućer; ja sam budala zaboravio requestat docking i uletio u stanicu ko šerif i normalno, dok sam se okrenuo i izletio van, već su me zbombali.... Srećom, pa sam ja imao nešto kredita viška, ali je JAAKOO puno love otišlo u dim...

O da,znam. Ja se cesto zapricam s ekipom na tsu,ili alt tabam dok mi brod dolazi do stanice i zaboravm trazit permission. vec napamet znam di je otvor i di je landing pad...srecom izvukao sam se dost puta tako pa sam zapamtio...
Al ovo je fakat bolilo. brod od 15 i po milja i jos 2 i nesto cargoa..U vjetar,zbog 30 bijednih tisuća...

Goddamn izgubio sam volju za igranjem (grindanjem)

17 godina
neaktivan
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Evo jedan kvazi trailer za Elite koji sam jućer posložio.

Ak vam se sviđa, bio bi zahvalan ako ga sherate 

Moj PC  
9 0 hvala 0
17 godina
Rocinante2112 kaže...
brane82 kaže...
Jesi na insurance screenu probao maknut nesto od dodatne opreme kaj si stavio na brod, da se smanji ukupni iznos.
inace svaki dan citam na sluzbenom forumu o ovakvim situacijama, mislim da je ovdje i NECTO imao takvu situaciju.

I nije sve tak crno..imas glanc novog sidneya i 595 tisuca na racunu :)

falilo mi je 30 tisuca 681 credit.

imam sidneya i 595 da.

bože dragi

3 dana grinda do 15 milja za type 7,trajao mi je sat vremena.

heh :D  ja popalio Type9 s full Class A opremom =))))))  falilo mi 400k za osiguranje :P  bye bye >100 miljuna novaca ^_^

Trajao mi punih 15min :D :D

Potpis:
11 godina
Berko kaže...

Evo jedan kvazi trailer za Elite koji sam jućer posložio.

Ak vam se sviđa, bio bi zahvalan ako ga sherate 

Odličan.

17 godina
neaktivan

PRedobar je trailer. Posebno onaj pogled preko asteroida u ringed world i sucne. Epic

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Necto kaže...
Rocinante2112 kaže...
brane82 kaže...
Jesi na insurance screenu probao maknut nesto od dodatne opreme kaj si stavio na brod, da se smanji ukupni iznos.
inace svaki dan citam na sluzbenom forumu o ovakvim situacijama, mislim da je ovdje i NECTO imao takvu situaciju.

I nije sve tak crno..imas glanc novog sidneya i 595 tisuca na racunu :)

falilo mi je 30 tisuca 681 credit.

imam sidneya i 595 da.

bože dragi

3 dana grinda do 15 milja za type 7,trajao mi je sat vremena.

heh :D  ja popalio Type9 s full Class A opremom =))))))  falilo mi 400k za osiguranje :P  bye bye >100 miljuna novaca ^_^

Trajao mi punih 15min :D :D

Jao... Dijelim tvoju patnju!

17 godina

Samo kratko da se nadovežem na prijašnju raspravo oko Saitek joysticka i onog njihovog famoznog prstena i zapinjanja istog...

Probao sam na mojem FLY 5 sa podmazivanjem i donekle je to popravilo stvar, ali je i dalje to zapinjanje bilo prisutno. Ali, sad sam sa vezicama zavezao dva prstena opruge i time smanjio jačinu opruge; rezultat je fenomenalan! Više nema zapinjanja, joystick je dosta "mekši" oko dead zone (odlično za fine, precizne i sitne korekcije) i konačno mogu i bez flight assista napraviti dovoljno precizne korekcije i pokrete a da se ne počnem vrtiti ko muha bez glave. A iako je sad opruga PUNO slabija, još je dovoljno jaka da centrira joystick.
Evo video sa uputama i mali demo preciznosti sa sitnim pomacima:

P.S. drago mi je da vam se sviđa trailer :) 

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

berko jel ti igras kombinacija stick plus keyboard ili?

pretpostavljam da ti throttle na sticku nije od prevelike koristi!?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neznalica90 kaže...

berko jel ti igras kombinacija stick plus keyboard ili?

pretpostavljam da ti throttle na sticku nije od prevelike koristi!?

Da, throttle na joysticku ne koristim opće, a ni većinu tipki na bazi, jer bi ih trebao koristiti sa ljevom rukom, ali generalno ima premalo tipki da bi to bilo efikasno. Tak da koristim osi od joysticka + tipke na vrhu, a sve ostalo rješavam preko tipkovnice. Ali sljedeći tjedan budem uzeo neki HOTAS (vjerojatno Rhino na kraju), pa bumo vidli kak bu to funkcioniralo ;)

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.1.2015 19:16 (Berko).
13 godina

koliko sam citao po netu rhino se bas nije proslavio, pogotovo u space simu. throttle je navodno pretvrd za elite gdje se naglo usporava/ubrzava i onda od prevelike sile koju primjenjujes na njega zna puknut ili se cijela jedinica mrda po stolu.

zeznuli su i raspored tipki na sticku pa ako nemas vecu ruku tesko je dohvatit sve, ugl potrgo sam se al nisam uspio nac video gdje je lik to sve demonstrirao i odvratio me od rhina prema x52 pro.

u igru jos nisam uronio jer sam se svojevrsno "kaznio", skupio sam preko 20 kupljenih igara a nijednu nisam odigrao i reko sad neces nista novo dok fino ne odigras ovo sta si nagomilao i bacio lovu 

al taman dok ocistim library ce se skupit za x52 i ovaj novi lg 34 ultrawide sa freesyncom 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neznalica90 kaže...

koliko sam citao po netu rhino se bas nije proslavio, pogotovo u space simu. throttle je navodno pretvrd za elite gdje se naglo usporava/ubrzava i onda od prevelike sile koju primjenjujes na njega zna puknut ili se cijela jedinica mrda po stolu.

zeznuli su i raspored tipki na sticku pa ako nemas vecu ruku tesko je dohvatit sve, ugl potrgo sam se al nisam uspio nac video gdje je lik to sve demonstrirao i odvratio me od rhina prema x52 pro.

u igru jos nisam uronio jer sam se svojevrsno "kaznio", skupio sam preko 20 kupljenih igara a nijednu nisam odigrao i reko sad neces nista novo dok fino ne odigras ovo sta si nagomilao i bacio lovu 

al taman dok ocistim library ce se skupit za x52 i ovaj novi lg 34 ultrawide sa freesyncom 

Ma, vidio sam ja svakakvih review-ova... zadnjih mj. dana samo to i gledam :D

Prvo sam i ja mislio tako; uzet X52 i gotovo... Ali sam vidio da se dosta ljudi buni na lošu kvalitetu i da znaju često rikavat... navodno je Rhino ipak dosta kvalitetniji. A ta tvrdoća throttle sticka se da podesiti i vele da kad se skroz otpusti, da nije problem.

Ali bumo vidli sljedeći tjedan :)

17 godina
neznalica90 kaže...

Eh; sad si me sa ovim opet potaknuo da kopam po netu :D 
I našao sam ovaj review od lika koji je imao oba joysticka:

http://www.reddit.com/r/EliteDangerous/comments/2nn4b2/saitek_x52_pro_vs_x55_rhino_comparison/

Ovaj review nisam do sad vidio i generalno čitajući to, mislim da bi imao isto mišljenje o x55... tak da ću onda ipak uzeti X52 pro (obični mi izgleda ko igračka, tak da budem rađe uzeo PRO; nije tak velika razlika u cijeni)... Samo sad moram čekati da ga dobiju na alzashop-u (trenutno je out of stock).

11 godina

Kupih ASPa, nikako se nisam osjećao sigurno u Type 6, ne volim teretnjake. ASP je zvijer, isprobao sam ga malo na nav beaconu i 6 hardpointsa čak i sa trading postavkom (full cargo hold i štit samo klasa 3) totalno samelje sve brodove do Pythona, (za njega treba malo više vremena). Cockpit je sve što sam i očekivao, jednostavno je užitak gledati okolo s headtrackerom i stvarno vidjeti svemir a ne stijenke kabine. :) Lovely. Doduše, za bounty hunting ću ipak ostavit Vipera - jeftiniji je za održavanje kao i manji insurance, no sad bar mogu vukarit 120 tona tereta bez "ogledavanja" dal' me netko želi interdictat. :D

Mislim da ću još malo vući teret dok ne dignem svu opremu na max, a onda ću jedno vrijeme ostati na njemu i prebaciti se u Imperial space i uzet Clippera.

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.1.2015 8:20 (Moloch).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Moloch kaže...

Kupih ASPa, nikako se nisam osjećao sigurno u Type 6, ne volim teretnjake. ASP je zvijer, isprobao sam ga malo na nav beaconu i 6 hardpointsa čak i sa trading postavkom (full cargo hold i štit samo klasa 3) totalno samelje sve brodove do Pythona, (za njega treba malo više vremena). Cockpit je sve što sam i očekivao, jednostavno je užitak gledati okolo s headtrackerom i stvarno vidjeti svemir a ne stijenke kabine. :) Lovely. Doduše, za bounty hunting ću ipak ostavit Vipera - jeftiniji je za održavanje kao i manji insurance, no sad bar mogu vukarit 120 tona tereta bez "ogledavanja" dal' me netko želi interdictat. :D

Mislim da ću još malo vući teret dok ne dignem svu opremu na max, a onda ću jedno vrijeme ostati na njemu i prebaciti se u Imperial space i uzet Clippera.

Heh,ja i moj type 6 smo jedno. Haulam bez štita,već sam se navikao na njegovu tromost,mogu čuda prilikom dokanja i okretanja oko stanice izvodit.

Idem na type 7 (ponovo) uskoro,pa cu rokat sve do pythona čini mi se.

Kad uzmem pythona onda uzivancija. Prestanak trejdanja,iću baš po svemiru,explorat,fajtat se i tako

11 godina

Ma nije ni meni bio loš, štoviše iznenađujuće mobilan. No kako ja igram u openu, radije bih nešto što ne privlači toliko pažnje. Iako ima zgodnih trenutaka napetosti - neki dan sam primjetio da me jedan wanted CMDR u Viperu slijedio u supercruiseu. Nakon što sam obavio kupoprodaju primjetio sa da stoji par km ispred stanice i čeka. Uključio sam silent running, izašao iz stanice, okrenuo se 180°, tražio opet docking request i vratio se nazad. Otišao na zahod, zapalio čik, popio nešto - lik je otišao u međuvremenu. :) U svakom slučaju, u ASPu sa 6 hardpointova interdiction i USS su dobrodošli za malo prekinut monotoniju trgovine, a ni CMDRi te neće baš gnjavit jer znaju da 6 x dumbfires može bolit.

ASP vozi 120 tona (sa slabijim štitom) a pogled iz cockpita je prekrasan. :) Odvrtim par tura, nešto sitno hauling misija i onda ga opremam tako da bude "jack of all trades". O ovim kapital brodovima cijene 50+ milja niti ne razmišljam, trenutno su besmisleni u igri osim za poređenje veličine e-piše pa ne vidim zašto bih danima (tjednima) trejdao ko konj za njih. Radije uživam u igri.

Doduše, Clipper ima vrhunski cockpit sve u jednom komadu. Samo zbog toga bih ga kupio. :D

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.1.2015 13:35 (Moloch).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Berko kaže...
neznalica90 kaže...

Eh; sad si me sa ovim opet potaknuo da kopam po netu :D 
I našao sam ovaj review od lika koji je imao oba joysticka:

http://www.reddit.com/r/EliteDangerous/comments/2nn4b2/saitek_x52_pro_vs_x55_rhino_comparison/

Ovaj review nisam do sad vidio i generalno čitajući to, mislim da bi imao isto mišljenje o x55... tak da ću onda ipak uzeti X52 pro (obični mi izgleda ko igračka, tak da budem rađe uzeo PRO; nije tak velika razlika u cijeni)... Samo sad moram čekati da ga dobiju na alzashop-u (trenutno je out of stock).

e upravo o tome pricam. znaci sve sto je ovaj lik naveo demonstrirao je jedan na videu s jubitubija. imao je x52 pro, x55 rhino i warthog. odlucio je warthoga ostavit za hardcore flight sim a x52 pro za elite, star citizen i slicno. x55 je popljuvao i trazio refund. no ako cemo iskreno rhino mi je bombon.. za samo 20tak eura razlike naspram x52pro je ogromna kusnja, predivno izgleda. al opet sta mi to vrijedi kad osim elite-a i star citizena sumnjam da bi pokrenuo neki flight simulator, a ocito da je rhino vise orijentiran na takvu publiku.

11 godina

Vidio sam taj review. Uglavnom se temeljio na tome da je X55 stick prevelik (a nije baš imao sitne ruke) i na jako loš (neergonomičan) raspored gumbiju i HATova, kao i na lošu kvalitetu izrade nekih dijelova, te pretvrdu ručicu gasa.

Ja sam jedno vrijeme razmišljao o X52 Pro (ima i on svojih problema), ali sam zaključio da mi je to sve overkill i za bagatelu uzeo T-Flight X. Budući da Elita out-of-the-box podržava kombinaciju pritiska više gumba za mapiranje kontrola, korištenjem 2 gumba na throtleu kao modifikatora sam si zadovoljavajuće ergonomično mapirao sve korisne kontrole osim paljenja svjetla i sillent runninga na HOTAS (i to bih mogao, teoretski, ali nema potrebe). Uz to, manji je i lakše se odloži. Budući da igram samo Elitu, meni je to taman a košta praktički kikiriki u odnosu na ostale. Kombiniram to s EDTrackerom i full sam happy. Voice Attack sam probao, ali nemam naviku pričat s računalom,  a i žena/klinac bi mogli čudno reagirati na starog koji ih budi urlicima "ŠILDS! NEKST TARĐET!" iz sobe do. :D

Znam da je potenciometarski i nema 100 džidža midža i ledice ili ekran, ali ima super osjećaj letenja, svaki je gumb na svom mjestu, a odziv ručice gasa je meni legao ko rođen. Kažem, puristima se neće svidjet no tko je hardcore igrač simulacija već sigurno i ima nekakav hardcore HOTAS. Meni uopće nije stvar para, nego mi realno nešto bolje ne treba.

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.1.2015 14:08 (Moloch).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Nakon sto sam instalirao ED, otpuhao sam prasinu sa svog prastarog Saitek Cyborg 3D Gold-a!

Kako sam ljevak, cisto sumnjam da cu pronaci ista bolje za sebe, a joystick radi kao da je jucer iz trgovine izasao.

Gods are fragile things; they may be killed by a whiff of science or a dose of common sense. – Chapman Cohen
14 godina

Jel' ima smisla kupovat ovo ako nemam HOTAS?

Paragon

0 0 hvala 0
13 godina
Putn1k kaže...

Jel' ima smisla kupovat ovo ako nemam HOTAS?

Naravno... mis i tipkovnica kod mene rade fenomenalno. 

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
14 godina

A jel' sve jedan server ova igra ili? Koliko je teško dobiti/kupiti neki pristojan brodić i uživati u igri? Skoro sam 100% da kupujem. Nisam igrao dobar space sim od Freelancera kojeg sam peglao dan i noć, a Elite Dangerous se čini OK.

Paragon

0 0 hvala 0
13 godina
Putn1k kaže...

A jel' sve jedan server ova igra ili? Koliko je teško dobiti/kupiti neki pristojan brodić i uživati u igri? Skoro sam 100% da kupujem. Nisam igrao dobar space sim od Freelancera kojeg sam peglao dan i noć, a Elite Dangerous se čini OK.

Imas Open Play i Solo... Sad jel sve jedan server ili ne, to ti ne znam odgovorit. 

Pristojan brodic ? Za sada nema toliko toga za radit u ovoj igri... istrazivanja, fightovi i trgovanje je jedino sta za sada ma. Da je dobra simulacije je... da dosadi nakon nekog vremena... i to je potvrdno. 

Evo ja kupio prije 2tjedna i zadnji put sam uso ne sjecam se kad... 

11 godina

Nije jedan server, instancirani je peer to peer i max. što ćeš vidjet igrača odjednom je 32.

Hoće li ti se svidjeti - ovisi što očekuješ. Meni je igra mrak, pratim je od početka ali nisam backer. Uzeo sam preorder i igram je otkad je izašla i nije mi dosadila ni malo. Ako grindaš ili očekuješ da ti igra servira sve, mogla bi ti dosaditi. Uz to, računaj da je ovo još uvijek igra u ranoj fazi razvoja iako je "released"- nedostaje još puno toga. Za mjesec-dva stiže prava multiplayer podrška ("Wings"), a nakon toga ja očekujem nastavak razvoja na sadržaju igre.

Pristojni su SVI (ima par izuzetaka u ovim najjeftinijma tipa Hauler) brodovi u igri u uključujući i prvi koji dobiješ, sve ovisi što želiš raditi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

kako ono kazu bolje se rodit bez pimp3ka neg bez srece  prebacite na 9:00 za najbolje ikad prvo uzlijetanje!!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Prodajem svoj account, ima gore jedan eagle ( opremljen kolko, tolko ) oko 60-70k credita. 

Ako netko hoce neka me PMa.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Server lagg 15:26 danas. explodirao mi type 7 na vratima . Izgubih ga opet. na pocetku sam sa sidewinderom i 1.8k credita.

Yaay

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Jedva cekam mumble :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka: