evo ekipa ako vam treba oprema za simulatore, besplatna dostava sve stigne za tri dana
evo ekipa ako vam treba oprema za simulatore, besplatna dostava sve stigne za tri dana
Ovo vam je odlican best buy "pocetnicki" HOTAS - http://www.alzashop.com/thrustmaster-hotas-x-t-flight-d488301.htm
Razmišljam si o tak nečemu sad prije Božića, al vidjet ću još.. možda odgodim kupnju za proljeće (ovisno o financijama).
Definitivno ću malo eksperimentirati sa kombinacijom kontrola: kontroler + KB i M/KB pa odvagnuti koliko mi flightstick zaista treba.
Tnx za linkove... ovaj jeftini hotas mi se cini idealan za pocetnike, mislim da cu probati sa njim... Ako se ne varam, na Alzasu je free shiping na 90 eur, ako je netko zainteresiran mozemo naruciti dva komada da ne platimo postarinu :)
jel je flightstick baš musthave za ovu igru? ili bi jedan gamepad bio dovoljan?
mada mi se nekako najviše sviđa miš i tipkovnica. jer ako bi uzeo elite, najviše bi se htio baviti explorationom i mapiranje galaksije. 400 milijuna sustava? bit će puno mjesta koja treba istražiti :)
jel će biti više servera ili jedan zajednički za sve igrače?
Čini mi se da ti ne treba flightstick. Prošao sam prije par dana Incursion training misiju (nemam pristup Gammi), svih 10 levela, uključujući finalnu Anacondu, samo s mišem i tipkovnicom. Redovito dođem do Anaconde, no obično mi se neda maltretirati pola sata s njom. Tipkovnica je neka bez veze, a miš Logitech G9.
Zamijeni si samo da miš-lijevo/desno bude Yaw, a Roll stavi na tipke A/D. Ostalo po želji. Ja na S stavim i Pitch (up), jer mi se neda peglati s mišem, pa da ne moram bar u jednom smjeru to činiti.
Probao sam i Joystick i ne ide mi nikako. Nema preciznosti u tim visokim stickovima IMHO, no vjerojatno je ipak sve stvar navike...
Protiv NPCija se jos i moze s alternativnim kontrolerima, mis/tipkovinca, ali protiv nekog tko zna igrati i ima hotas jednostavno ne triba niti pokusavati bez joysticka.
Primijetite da citavo vrime igra s FA OFF, s gamepadom i mishem nema teorije tako precizno kontrolirati FA OFF ...
EDIT:
Ako želite zaraditi masivne pare prije nego što nerfaju cijene ovih rijetkih stvari krenite što prije. =)
https://forums.frontier.co.uk/showthread.php?t=63119
Obično se stvaraju na marketu u količinama od 15-70T i kada kupite sve nakon 10min se generira nova tura.
To je jedini nedostatak, ako imate velik cargo a nemate previše vremena, jer da se napuni 100T ponekad treba i 30min.
Meni je ok jer ionako nešto radim u međuvremenu na kompu pa svakih 10min bacim pogled i ukrcam novu turu.
Trenutno prevozim na relaciji Toxandji <- Delta Phoenicis, 112T u oba smjera.
Profit mi je u prosjeku 5miliona po satu, 4.5 ako nisam fokusiran i surfam net/gledam youtube.
=)) have fun =))
Ovaj na videu jedva pogađa metu i to uz skupi Hotas i popriličnu vještinu. Njega spašava to što se naljepio na dupe protivniku i jako mu je blizu.
S druge strane, s mišem i sa FA ti precizno pogađaš skoro na 3k. On nema šanse pogoditi te s te daljine bez FA, dok mu nedostatak poništenja rotacije mrda crosshair amo-tamo.
FA off ti eventualno treba za nagli okret i to ako si jako blizu protivniku, a takav manevar izvedeš uredno i sa miš+tipkovnica kombinacijom. Ne shvaćam poantu konstantnog letuckanja bez FA osim jasno "bragging rights". I sa FA imaš na raspolaganje hrpu thrustera za letenje u stranu, ovako ili onako, a uz punu preciznost. Meni se čini da će iskustvo i spretnost tu prevladati (i in-game oprema), a ne neki fancy Hotas sistemi.
Tako su mi neki i za Arma2/3 tvrdili da ne možeš bez Hotasa ko čovjek letiti, pa je poslije bio muk.
Ko zna...možda sam u krivu, no vidjet ćemo kad napokon krene ova Elita...ja jedva čekam.
Pa upravo to sam i mislio. zašto da isključujem FA?!?!? bit će mi dovoljno moj logitech G5 + logitech G110.
u krarnjem slučaju ulagat ću u jake motore da što prije zbrišem
Nije poanta "napraviti manevar" bitno ga je iskontrolirati i tajmirati, a s misem i gamepadom nemas tako preciznu kontrolu u FA OFF modu.
Evo loadaj onu trening misiju s kantama u asteroidnom pojasu i probaj manevrirati oko asteroida pri razlicitim brzinama i s FA ON i OFF.
Za FA OFF je veoma bitna kontrola brzine, a to jednostavno nemas bez analognog inputa. (rucica gasa)
Meni se cini da tebi bas i nije jasan fa off mod i nacin na koji thrusteri rade tj. ne rade u tom modu.
Pogledaj i ovaj video
Nitko njemu ne brani ukljuciti FA, ali lik trenutno igra tako jer mu je teze i zanimljivije.
Poanta je da ce netko tko zna voziti bez FA i ima HOTAS vrlo lako ownati nekog tko igra samo s FA i misem/gamepadom.
Vidim ja da lik vrhunski kontrolira brod pod FA off, ali vidim da i takav vrhunski ekspert s vrhunskom opremom pogađa daleko lošije od mene bijednika sa mišem i tastaturom i FA on.
Znam kako se leti sa FA off, koristi thrustere isl., ali nisam (još) uvjeren u superiornost te metode, posebno kad vidim da i experti imaju problema uopće pogoditi nešto.
No vidjet ćemo...na ovoj temi bar se zabavljamo raspravama o konkretnim, dostupnim i zabavnim stvarima, umjesto npr. o kućnim ljubimcima iz 2017 (khm...svemirski građani...khm).
ah da, sta ne reces prije da si ti van_blasterova skola
Lik vozi na vrhunskoj opremi od 40$, upravo onaj hotas koji san stavija par postova povise.
Od ostale vrhunske opreme koristi TrackIR koji slozis za 20$ max
I inace kad udjes u igru dobijes izbor hoces igrati s ili bez FA, kako odlucis tako je za vijeke vjekova i nema vise mrdanja.
Pretpostavljam ti igras na kuglicnom misu iz 99-e koji je kostao 29.99kn u peveca i Genius tipkovnici od 40kn
ajd budi pozdravljen =) odo radit nesto pametnije od raspravljanja s trolovima
ah da, sta ne reces prije da si ti van_blasterova skola
Uh al smo odmah uvrijeđeni & povrijeđeni...
Poanta je da HOTAS nije must-have za Elitu. Čitam po drugima forumima kako se ljudi žale jer ne mogu preći ni nekoliko Incursion levela, pa se onda odmah nađu likovi "moraš HOTAS!". Ne moraš. Igru sam prvi put upalio prije tjedan dana. Možda će nekome trebati mjesec/dva da se prilagodi, ali ne da nije nemoguće, već je i više nego prihvatljivo koristiti miš+tipkovnicu. Treba biti samo malo uporan, čitati o optimalnim postavkama za miš+tipkovinica kombinaciju i sve će biti OK.
Budite sigurni, svi koji se toga bojite, da možete normalno, čak i odlično igrati samo s mišem. Ne trebaju vam nužno nikakva Hotas i druga čuda. Nemojte da vas to odbije od Elite.
Slično vrijedi i za FA-off. FA-off je, koliko vidim, najkorisniji zapravo za brze 180 okrete na mjestu. Priče o tome kako će ovi sa FA-off pomesti ove sa FA-on su, koliko sam vidio, zasad čista mitologija.
Po mom mišljenju, optimalno je koristiti i jednu i drugu tehniku u pravom trenutku, no s mišem je (po meni) najbolje većinom koristiti FA-on, zbog preciznosti koja je s mišem vjerojatno i bolja nego sa stickom. Pa mi stoga nema smisla, da si uništiš tu jednu prednost isključujući FA, osim za kratkotrajne manevre...al' šta ja znam.
Inače, greškom sam mislio da lik leti sa Saitekom. Big deal. Thrustmastera nema za 40$ u Hrvatskoj, a TrackIR je valjda 100$...u Americi. Dakle lik ima minimum 140$ dodatne igračke opreme, pa ne znam ko tu koga trola.
Na kraju, ja sam točno napisao koji miš koristim, pa nisi trebao izmišljati gluposti. Bespotrebno dramiš, umjesto da se naučiš normalno razgovarati.
nego jel netko probao sa xbox gamepadom? nikad nisam igrao space sim sa gamepadom (najblize sto sam dosao tome jest il2 sturmovik koji je bio ok na gamepadu) pa me zanima kako je
Pa upravo to sam i mislio. zašto da isključujem FA?!?!? bit će mi dovoljno moj logitech G5 + logitech G110.
ja cu krenuti ovim putem takodjer , cini mi se da mi ni hotas ne bi pomogao obzirom da vise nisam brz sa refleksima kao prije 20+ godina,NPC- ijevi su predvidivi ali igraci su poptpuno druga stvar,ako ga ne mogu shebati bar cu pokusati ostati ziv
ja cu krenuti ovim putem takodjer , cini mi se da mi ni hotas ne bi pomogao obzirom da vise nisam brz sa refleksima kao prije 20+ godina,NPC- ijevi su predvidivi ali igraci su poptpuno druga stvar,ako ga ne mogu shebati bar cu pokusati ostati ziv
Pa to bjezanje vam bas i nebu proslo, osim mozda protiv npc-a.
Svaki brod ima svoju max brzinu i sa nikakvim boljim motorima ju nemozes poboljsat, ali mozes poboljsta thrustere( bolja okretnost), oklop i stitove, bolji razdjelnik energije a onda da bi sve to radilo optimalno treba i bolji power plant.
Ima tu i druga stvar, ako pocnes bjezat max brzinom i boostom brod postane jako trom na skretanje( posto brod optimalno skrece kod oko 50%max brzine) i protivnik ima metu koju je lagano pogodit.
Ako se boris protiv puno veceg i jaceg broda jedina ti je sansa da mu nekako ostanes iza leda jer su obicno manje okretni od tebe, znaci sva energija u system i motore i izdrzat dok se ne napuni fsd.
Mozes probat i taktiku sa silent runingom ali brod se pocne brzo pregrijavat i trebaju ti heat sinkovi da se rijesis te topline ali nevidljiv si na senzorima.
mislim da ste fulali poantu.. ED je space sim, i zapravo uopce nije bitno s cim netko igra.. ako si smotan dobit ces po tikvi koristio ti mis, palicu ili sto drugih đinđa minđa.
uloga hotas-a u ovakvim igrama je imerzija, i onaj osjecaj upravljanja (nezz kako bi to opisao ali sa takvom opremom stvarno si blizu osjecaju da zaista vozis spaceship).
kad mi se siluje male geekove upalim neki shooter i dijelim headshotove nabrijanim švabama i poljacima, a u suprotnom spojim palicu i chillam u nekoj letjelici, onako bas đubretarski zavaljen u stolicu uz šalicu kapucina.
btw jos jedna simpaticna stvarcica koja bi vam mogla bit od pomoci je FacetracknoIR http://facetracknoir.sourceforge.net/home/default.htm
znaci djeluje na istu shemu kao TrackIR samo on je blizu 1000kn a facetracknoir je besplatan i treba vam samo recimo ps3 eye camera koja radi na 60fps-a i moze se nabavit za 100kn.
po meni must have za ovu igru.
ovako to otprilike izgleda sa ps3eye i facetracknoir u elite-u
znaci kamera prati vase oci i usta i dovoljan je mali pomak lica u zeljenu stranu da vam rotira pogled iz kokpita. jako korisno i zabavno, daje potpuno novu dimenziju igri.
btw jos jedna simpaticna stvarcica koja bi vam mogla bit od pomoci je FacetracknoIR http://facetracknoir.sourceforge.net/home/default.htm
znaci djeluje na istu shemu kao TrackIR samo on je blizu 1000kn a facetracknoir je besplatan i treba vam samo recimo ps3 eye camera koja radi na 60fps-a i moze se nabavit za 100kn.
znaci kamera prati vase oci i usta i dovoljan je mali pomak lica u zeljenu stranu da vam rotira pogled iz kokpita. jako korisno i zabavno, daje potpuno novu dimenziju igri.
malo zeznut sustav... ako ja dignem glavu prema gore, lijevo ili desno, više ne vidim monitor.
jel baš mora biti 60fps kamera?
ps. postoji li neka igra gdje bi mogao to besplatno isprobati?!
NPC-ijevi nisu nikakav problem,svremenom se istreniram i sve je ok , ali igraci protiv igraca ,mislim da je onaj sa misom & tipkovnicom u hard modu , nikad nisam koristio specijalnu periferiju pa mislim da je vrijeme da pocnem i nabavim nesto od simulacijske pc periferije ,naravno,ako MP i interrakcije izmedju igraca budu popularne.
malo zeznut sustav... ako ja dignem glavu prema gore, lijevo ili desno, više ne vidim monitor.
nije uopce zeznuto jer se ne radi o pomahnitalom mlataranju glavom u aplikaciji se podesi osjetljivost i dovoljno je da malo zakrenes glavu tj lice u zeljenom smjeru a oci ti i dalje mogu bit usmjerene na monitor. pozeljno je da kamera ima 60fps-a jer kao i kod igara kod 30fps-a zakretanje nije glatko i ugodno za igru. zato se preporuca ps3 eye jer je jeftina a ima dobar senzor posto je radena za playstation move igre koje se sluze detekcijom pokreta. mozes skinut warthunder besplatno i isprobat u simulation modu, ili na bilo kojoj arma igri.
opcenito nije samo za elite, moze se koristit u preko 400 drugih igara.
potrebno je malo zezancije i tweakanja al imas tutoriale na youtubu. u svakom slucaju vrijedno je truda jer za 100kn dobijes gotovo isti ucinak kao da si platio skoro 1000kn za trackIR.
Navodno program podržava Eve online, a on ti ima free trial, probaj pa javi kako ide ;).
Pitanjca..
- u combat trainingu iz Mercenary edition je flight assistant upaljen po difoltu?
- kakva je kombinacija upaljenog flight assistanta i nekoh hotasa/flight sticka? Vidim da se pretezno pise o K/M + assistant ili hotas bez. Mislim da za moj casual gaming i (kao sto je Blaster rekao gore) ostarjele reflekse necu ni pokusavati bez FA niti pokusavati biti kompetativan. Ali uzeo bih si onaj jeftini hotas za 45E, cisto iz gusta :)
Posto nas ceka wipe za nekih tjedan dana ja sam se okrenuo piratstvu da probam i to.
Rezultat nekoliko sati napadanja svega zivog i nezivog u eranin sustavu rezultiralo je tako da sam postao najtrazeniji u tom sustavu.
Pitanjca..
- u combat trainingu iz Mercenary edition je flight assistant upaljen po difoltu?
- kakva je kombinacija upaljenog flight assistanta i nekoh hotasa/flight sticka? Vidim da se pretezno pise o K/M + assistant ili hotas bez. Mislim da za moj casual gaming i (kao sto je Blaster rekao gore) ostarjele reflekse necu ni pokusavati bez FA niti pokusavati biti kompetativan. Ali uzeo bih si onaj jeftini hotas za 45E, cisto iz gusta :)
FA je upaljen po defaultu, ali to nije bitno, jer imaš tipku pa s njom pališ/gasiš FA, ili u drugom modu, samo dok držiš tu tipku FA je isključen. Postaviš si kako ti više odgovara.
Letuckanje bez FA nije problem, ali ciljanje je. Problem je što kad rotiraš pogled tj. brod, moraš i zaustaviti rotaciju. To je teško i na HOTASu, a kamoli na mišu. Zato i ovome na videu toliko bježi ciljnik HOTASu unatoč. No, kad probaš sam, vidjet ćeš da je on još i odličan. Mislim da ćeš brzo odustati od toga.
Za sada sam letio samo sa FA, nisam još isprobao kombinacije sa isključivanjem (to mi je antipatično i u Star Citizenu, no možda ovisi o kontroleru kojim se igra).
I nikako da stignem isprobati igru sa Xbox360 kontrolerom da vidim kakav je osjećaj. Jel netko probao?
Probao sam ja, meni je bolje od M+K, ali me malo umorilo vući lijevu gljivu sebi za lupinge.
FA je upaljen po defaultu, ali to nije bitno, jer imaš tipku pa s njom pališ/gasiš FA, ili u drugom modu, samo dok držiš tu tipku FA je isključen. Postaviš si kako ti više odgovara.
Letuckanje bez FA nije problem, ali ciljanje je. Problem je što kad rotiraš pogled tj. brod, moraš i zaustaviti rotaciju. To je teško i na HOTASu, a kamoli na mišu. Zato i ovome na videu toliko bježi ciljnik HOTASu unatoč. No, kad probaš sam, vidjet ćeš da je on još i odličan. Mislim da ćeš brzo odustati od toga.
Tnx.. :) ali nisam te shvatio - jel' kombinacija hotasa i FA onda funkcionira? :) Nebi ja HOTAS bez FA, to nek ostane za profiche :)
Posto nas ceka wipe za nekih tjedan dana ja sam se okrenuo piratstvu da probam i to.
Rezultat nekoliko sati napadanja svega zivog i nezivog u eranin sustavu rezultiralo je tako da sam postao najtrazeniji u tom sustavu.
https://forums.frontier.co.uk/showthread.php?t=70786&p=1172609&viewfull=1#post1172609