Dretva zalaza uma (War in the East)

poruka: 291
|
čitano: 77.032
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

dobro nisam bas toliko upucen znam da sam gledao dokumentarac o njemu i da je najvise ruskih tenkova unistio sa tigerom...i to cak sa velikih udaljenosti...

otkrivao je i pogadjao skrivene bunkere i protutenkovske topove koji su bili skriveni u kucama... imao je jednsotavno osjecaj za njih gdje se nalaze...

hmmm...

0 0 hvala 0
17 godina

Wittmann je sitna riba za ovu igru, mislim da on nikad nije bio više od komandira voda ili satnije, dakle on je jedan od sastavnih dijelova neke jedinice, dakle 1941 STUG III sa vrlo visokim iskustvom i moralom, ali ništa više od toga.

Osobno su imenom i prezimenom, te moćima, predstavljani samo zapovjednici do razine komandanta korpusa (dakle generalski činovi). Ima ih stotinjak, dvjestotinak.... tog aspekta igre još se nisam ni dotaknuo.

Ovo je STUG III kakvim je Wittmann upravljao 1941. U Red Orchestri je to bilo super vozilo, ali se oslanjalo na odličnu suradnju komandira i vozača, jer nema kupole pa se efektivno nišani okretanjem cijelog vozila.

Heroj a ne zločinac

1 0 hvala 1
17 godina
RE: Dretva zalaza uma (War in the East)
Zli Luđak kaže...

Ovo je trenutno stanje protiv Jamesa. Bio je jedan tako depresivan potez da o njemu nisam ni htio misliti, s probojima na sjeveru, sredini i jugu.

Tijekom narednog poteza spasilo me - vrijeme. Kiša, blato na većem dijelu Rusije i Ukrajine usporilo je njemačku mehanizaciju, kamione i pješaštvo.

Trenutno stanje je ovakvo. Vrlo je blizu Lenjingrada na sjeveru, ali tamo je planina jedinica pa možda i ne prođe. U središnjem dijelu Vitebsk je pao, Smolensk se drži o niti, fizički je sve bliže Moskvi ali ispred nje nema zida jedinica kao ispred Lenjingrada.

U Ukrajini sam se povukao pred sam Kijev, da zadržim kakav-takav kontinuitet linije fronta. Područje zaokruženo zelenim je napušteno bez borbe inače bi bilo u okruženju u roku potez-dva.... 

Jesi kontaktirao ovu ekipu? Navodno znaju biti od koristi.

Pojačana pješačka regimenta Pojačana pješačka regimenta
This space for rent!
16 godina
Zli Luđak kaže...

Ovo je STUG III kakvim je Wittmann upravljao 1941. U Red Orchestri je to bilo super vozilo, ali se oslanjalo na odličnu suradnju komandira i vozača, jer nema kupole pa se efektivno nišani okretanjem cijelog vozila.

AHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHA, kak mu je mali...

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
17 godina
Bukva kaže...
Zli Luđak kaže...

Izvorno je STUG bio vozilo za podršku pješadiji, ide uz pješake i ovim malim topićem razbija bunkere, mravinjake i ostale smetnje na pješadijskom putu. To je top od 75mm, kalibrom znatno jači od tenkovskog sa Panzera III koji je bio kičma Panzera u Barbarossi, ali mnogo manje brzine metka, zato i ima tako kratku cijev.

Kasnije je ekipa skužila da ako nemaš kupolu možeš na vozilo ugraditi mnogo jači top jer je šasija čvršća (nema prstena kupole), pa su STUG-ovi dobili pravi 75mm s dugom cijevi, velikom brzinom zrna i mogućnošću uništenja tenkova.

I tenkovi su kasnije naravno dobili jače topove, ali bezkupolna verzija vozila je uvijek imala još jači top od tenka na istoj šasiji. Manje taktičke fleksibilnosti jer nema kupole, ali jači top. Red Orchestra dobro modelira razne vrste oklopnih vozila i u toj se igri odlično vidila razlika između Tigra, Panzera III i STUG-a.

Heroj a ne zločinac
17 godina
Darky kaže...
hm, ja vidim da ti je malo iznad zelenog kruga vrlo tanka linija i ako tu udari tenkovskim klinom, prepoloviti će ti front na pola između Kijeva i Moskve i može birati na sjever ili jug (ako krene na jug, joj si ga tebi)

iskreno mislim da bi ti bilo pametnije povući se iz kijeva i sačuvati vojsku povlači se pomalo, rastegni mu liniju, moraš izdržati još cca 5 poteza (tjedana) do jeseni, do blata koje će ga usporiti.

i mislim da ti je važnije sačuvati Moskvu od Kijeva

Dobro opažanje, ali to je tip rizika s kojim jednostavno moram živjeti. Povlačim se, ali povlačenje uz borbu (fighting withdrawal) je općepoznato najteži vojni manevar za dobro izvesti.... Kijev je dobar deganzivni položaj i ne želim mu ga dati tek tako prelako.

Heroj a ne zločinac
17 godina
Drago kaže..

Jesi kontaktirao ovu ekipu? Navodno znaju biti od koristi.

Jesu li drugovi komunisti?

Iskreno ne izgledaju mi previše pouzdano, a ovaj bez kacige u prvom planu je a) uplašen b) LGBT seksualne orjentacije.

Heroj a ne zločinac
15 godina

Mala anketa:

5 Oleg će brzo završiti partiju
22 Hrvatska će prije ući u EU
10 Nijedno od navedenog

2 0 hvala 0
16 godina
Zli Luđak kaže...
Bukva kaže...

Izvorno je STUG bio vozilo za podršku pješadiji, ide uz pješake i ovim malim topićem razbija bunkere, mravinjake i ostale smetnje na pješadijskom putu. To je top od 75mm, kalibrom znatno jači od tenkovskog sa Panzera III koji je bio kičma Panzera u Barbarossi, ali mnogo manje brzine metka, zato i ima tako kratku cijev.

Ma može on imati i ion cannon na sebi, ali mu je i dalje mali!

Zli Luđak kaže...

Iskreno ne izgledaju mi previše pouzdano, a ovaj bez kacige u prvom planu je a) uplašen b) LGBT seksualne orjentacije.

Misliš ko i ona četvorica sa novom himnom SSSRa na prethodnoj stranici?

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
17 godina
neaktivan
Zli Luđak kaže...
Darky kaže...
hm, ja vidim da ti je malo iznad zelenog kruga vrlo tanka linija i ako tu udari tenkovskim klinom, prepoloviti će ti front na pola između Kijeva i Moskve i može birati na sjever ili jug (ako krene na jug, joj si ga tebi)

iskreno mislim da bi ti bilo pametnije povući se iz kijeva i sačuvati vojsku povlači se pomalo, rastegni mu liniju, moraš izdržati još cca 5 poteza (tjedana) do jeseni, do blata koje će ga usporiti.

i mislim da ti je važnije sačuvati Moskvu od Kijeva

Dobro opažanje, ali to je tip rizika s kojim jednostavno moram živjeti. Povlačim se, ali povlačenje uz borbu (fighting withdrawal) je općepoznato najteži vojni manevar za dobro izvesti.... Kijev je dobar deganzivni položaj i ne želim mu ga dati tek tako prelako.

Hm,  u kolovozu (za par poteza) budu stigle i T34 u većim količinama pa probaj sačuvati što više vojske do tada... bude ti lakše u kasnijem toku bez obzira kaj mu puštaš sad teritorij

nemoj si dozvoliti povjesno gubljenje vojske kod Kijeva

da su rusi tada spasili vojsku a ne branili grad, njemci nikad staljngrad ne bi vidjeli

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.1.2011 19:19 (Darky).
17 godina
Bukva kaže...
Zli Luđak kaže...
Bukva kaže...

Ma može on imati i ion cannon na sebi, ali mu je i dalje mali

Pa OK, ja samo objašnjavam zašto je mali, jer ne treba imati veliku početnu brzinu metka, inače je kalibrom zapravo jako veliki, u doba kad je proizveden nitko nije montirao topove veće od 75mm na oklopno vozilo.

Sve u duhu toga da dretva nastavi biti edukativna i zabavna (LOL)

Heroj a ne zločinac
17 godina
Darky kaže...
Hm,  u kolovozu (za par poteza) budu stigle i T34 u većim količinama pa probaj sačuvati što više vojske do tada... bude ti lakše u kasnijem toku bez obzira kaj mu puštaš sad teritorij

nemoj si dozvoliti povjesno gubljenje vojske kod Kijeva

da su rusi tada spasili vojsku a ne branili grad, njemci nikad staljngrad ne bi vidjeli

Najveća tvornica T-34 nalazi mi se u Harkovu, moram paziti da je izmjestim na vrijeme ako grad bude pred padom.

Inače, moguće su selidbe tvornica na istok, kako su Rusi povijesno i činili, ali gubiš dosta proizvodnje dok se tvornica opet ne "digne" jer je svaka nakon izmještanja damaged 50 do 70%. Zato valja paziti da ih se ne premješta do zadnjeg trenutka, ali time se riskira da ih neprijatelj osvoji.

Općenito, razvoz koječeg vlakovima amo tamo aspekt je igre kojim sam najbolje ovladao {#}

Dijelim po Moskvi vizitke:

Oleg Mastrukov

General-Polkovnik

Centralni Guru za Bežaniju Vlakom

Heroj a ne zločinac
16 godina
Zli Luđak kaže...

Pa OK, ja samo objašnjavam zašto je mali, jer ne treba imati veliku početnu brzinu metka, inače je kalibrom zapravo jako veliki,

To ga uspoređuješ sa svojim? 

17 godina
neaktivan
Zli Luđak kaže...

Najveća tvornica T-34 nalazi mi se u Harkovu, moram paziti da je izmjestim na vrijeme ako grad bude pred padom.

Inače, moguće su selidbe tvornica na istok, kako su Rusi povijesno i činili, ali gubiš dosta proizvodnje dok se tvornica opet ne "digne" jer je svaka nakon izmještanja damaged 50 do 70%. Zato valja paziti da ih se ne premješta do zadnjeg trenutka, ali time se riskira da ih neprijatelj osvoji.

pa ja bih ti preporučio da što prije prebaciš te tvornice i da ne čekaš zadnji tren, isto tako napravi ešeloniranu obranu, pa se povlači pomalo i ne dozvoli opkoljavanja ili nagle proboje.

Kako je stanje sa iskustvom jedinica da li igra simulira iskustvo (nove jedinice su slabijeg morala i generalno se slabije bore od veterana?)

I da li funkcionira fora povučeš se strateški, njemci ulete u prostor sa tenkovima i kad ostanu bez goriva onda ti napadaš? (ili gorivo ne utječe na borebnu gotovost - osim pokretljivosti?)

17 godina
Zli Luđak kaže...

Oleg Mastrukov

General-Polkovnik

Drug Vorošilov bi se ponosio tvojim organizacijskim sposobnostima!

This space for rent!
17 godina
Drago kaže...
Zli Luđak kaže...

Oleg Mastrukov

General-Polkovnik

Drug Vorošilov bi se ponosio tvojim organizacijskim sposobnostima!

TAKO JE DRUŽE PET PALACA GORE MOJA OMILJENA PJESMA FUKC YEAH!!!!!!!!11!11

U pitanju je skladba iz Ruskog građanskog rata, Caricin koji se spominje u pjesmi je Staljingrad...

"Ešalonaja voina" je period rata kada su obje strane u građanskom ratu premještale vojsku vlakovima da pokriju golema ruska prostranstva. Sovjeti su tu bili u prednosti jer su držali središnji prostor pa su im linije premještanja i pruge bile kraće. Ešalon je, kao, kompozicija vlaka. Ne znam da kod nas postoji neutralna knjiga ili prevod o temi Ruskog građanskog rata (a nije da nema prilike, sudjelovali su i naši), pa preporučam: Ewan Mawdsley: Russian Civil War.

Sam Trocki, arhi-komunjara, imao je svoj vlakić kojim je pičio vamo namo, što u vrijeme Fejsbuka dovodi do osnivanja fan grupe: Trotsky Train Appreciation Society. http://www.facebook.com/group.php?gid=16187130733

"For all those who just love Trotsky's train!"

Smiju li ovakvi ljudi izgubiti rat, bozi?????

Heroj a ne zločinac
15 godina
neaktivan

Nego, već dugo nisi objavio nijednu sličicu... zar ti tako loše ide?

Mora li ovdje švabo osvojit i sibir ili samo Europski/transkavkaski CCCP?

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Darky kaže...
pa ja bih ti preporučio da što prije prebaciš te tvornice i da ne čekaš zadnji tren, isto tako napravi ešeloniranu obranu, pa se povlači pomalo i ne dozvoli opkoljavanja ili nagle proboje.

Kako je stanje sa iskustvom jedinica da li igra simulira iskustvo (nove jedinice su slabijeg morala i generalno se slabije bore od veterana?)

I da li funkcionira fora povučeš se strateški, njemci ulete u prostor sa tenkovima i kad ostanu bez goriva onda ti napadaš? (ili gorivo ne utječe na borebnu gotovost - osim pokretljivosti?)

Za nekoga tko (prepostavljam) nije probao War in the East, govoriš kao iskusnjara i ispravno razmišljaš, možda imaš nagnuća za ovaj tip strategija?

Igra, dakako, simulira i iskustvo (i moral, i zamor....). Gorivo utječe na borbenu gotovost ali uglavnom u napadu. Statičku obranu možeš raditi i bez ili s minimalno goriva. U ovom perioda rata svaka Švapska jedinica je dijete Godzille i Čaka Norisa u defanzivi, čak i da ostane bez goriva ne bi je mogao uništiti.

Ali promijenit će se to..... samo da prođe prokleto ljeto i dočekam kiše, blato, a onda i ZIMKULJU I SNIJEG 

Heroj a ne zločinac
17 godina
neaktivan

Dakle i vremenski uvjeti igraju ulogu? Nisam gledao stranice 3-6, ali koliko sam vidio napravio ti je klin upad - možeš li ga napasti s boka i odvojiti mu glavni napad od ostatka vojske, okružiti ga? Vidi li on uvijek tvoje jedinice ili mora vršiti konstantna izviđanja? Jedino ovog tipa što sam igrao je Hearts of Iron (1,2,3).

Pravi znak inteligencije nije znanje, već mašta - Albert Einstein
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.1.2011 1:12 (naxeem).
17 godina

Ova dretva doživjela je svoj moment slave. Kad u Google unesem OPKOPARSTVO jedan od prvih deset linkova je na ovu dretvu!

Idući cilj - postići isto za termin TOPNIČTVO!

Živjeli hrvatski vojni termini (mada za mene osobno u vojsci nema do rusizama i ekavice, na koju prelazim s prvim ruskim ofanzivama)

Heroj a ne zločinac

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Zli Luđak kaže..

Za nekoga tko (prepostavljam) nije probao War in the East, govoriš kao iskusnjara i ispravno razmišljaš, možda imaš nagnuća za ovaj tip strategija?

Igra, dakako, simulira i iskustvo (i moral, i zamor....). Gorivo utječe na borbenu gotovost ali uglavnom u napadu. Statičku obranu možeš raditi i bez ili s minimalno goriva. U ovom perioda rata svaka Švapska jedinica je dijete Godzille i Čaka Norisa u defanzivi, čak i da ostane bez goriva ne bi je mogao uništiti.

Ali promijenit će se to..... samo da prođe prokleto ljeto i dočekam kiše, blato, a onda i ZIMKULJU I SNIJEG 

nisam probao tu novu igru. minimalni uvjeti su overkill za moj laptop :P

Obožavam potezne strategije, a prva koja mi se dopala ide daleko u prošlost (Atari - Empire II ako se sjećaš toga iz '90ih)

Inače sam veteran Pancer Genarala II i Talonsoft East i West front 

obožavam jurcati okolo sa tenkićima {#}

znači ista je priča kao i tamo, najvažnije je da jedinica ne bude 100% uništena, pa onda i popune bolje ratuju iako su nobine

Aj baci koju novu sliku i izvješće, pa da ti BUG stoženi generali analiziraju situaciju i predlože rješenja....

Edit:

hahaha sad vidim da si spomenuo ekavicu, i sad se sjećam starih knjiga koje je moj stati donio iz JNA 70ih

A imaju dovoljno korisnog materijala za ovaj tip igara

Jerjomenko - Staljingrad

Popelj - U teško vreme, Tenkovi su okrenuli na zapad, Pred nama je Belin (mislim da je to obavezno štivo za tenkovske simualcije ) {#}

edit 2:

Jel ima di za skinuti demo?

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.1.2011 8:57 (Darky).
15 godina

Pročitao sam da će Asange, na WikiLeaksu, objaviti tajne dokumente Olegovog protivnika Jamesa. Istina to sam pročitao u ženinoj Gloriji pa ne znam da li je možda šala ili...{#}

2 0 hvala 0
15 godina
Jedna od zanimljivijih tema koje pratim na forumu i na koju sam totalno slucajno naletio, ali ono sto ne mogu nikako naci je igra o kojoj se prica!
Bezuspjesno Googlam no ne nailazim nigdje kod nas na navenu igru....jedino sto nalazim na netu je ova tema koju Google uredno izbacuje.
Citajuci se lagano navlacim i nabrijavam na igru te bih je rado zaigrao pa ako netko zna gdje kupiti igru kod nas neka mi bar posalje na PM info (iskljucivo me zanima igra sa kutijom i svim ostalim "drangulijama" posto ne volim digitalni download....i dalje sam "old school" sto se tice nekih stvari pa tako i igre volim imati u box verziji, a ne samo original cd key).

Unaprijed zahvaljujem na odgovoru, a o igri cu moci nesto vise reci dok je ipak sam probam na svojoj "kozi".
First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
17 godina
neaktivan
win32 kaže...
Jedna od zanimljivijih tema koje pratim na forumu i na koju sam totalno slucajno naletio, ali ono sto ne mogu nikako naci je igra o kojoj se prica!
Bezuspjesno Googlam no ne nailazim nigdje kod nas na navenu igru....jedino sto nalazim na netu je ova tema koju Google uredno izbacuje.
Citajuci se lagano navlacim i nabrijavam na igru te bih je rado zaigrao pa ako netko zna gdje kupiti igru kod nas neka mi bar posalje na PM info (iskljucivo me zanima igra sa kutijom i svim ostalim "drangulijama" posto ne volim digitalni download....i dalje sam "old school" sto se tice nekih stvari pa tako i igre volim imati u box verziji, a ne samo original cd key).

Unaprijed zahvaljujem na odgovoru, a o igri cu moci nesto vise reci dok je ipak sam probam na svojoj "kozi".

war in the east

16 godina
neaktivan
win32 kaže...

Pise u naslovu {#}

WITE ilitiga War In The East.

Isto tako, postoji i WITPacific za koju je Oleg u recenziji od prije par godina  rekao da je najbolja igra ikad! Tu recenziju imas i u proslom Bugu.{#}

[=XII=] {_.:BRUNO:._} ||| ''If something is hard to do, then it's not worth doing.'' Homer ||| Follow me - @bmarasovic
17 godina
neaktivan

Prvi rezultat na Googleu je link na ovu igru. Kako si to promašio? {#}

Pravi znak inteligencije nije znanje, već mašta - Albert Einstein
15 godina
Nesto ste krivo shvatili izgleda, znam naravno o kojoj igri se radi no nisam vidio gdje je ima za kupiti kod nas....to je ono sto me zanima.

Moguce da nisam nasao ni zato sto sam dosta sve to povrsno "proguglo" posto sam sada na mobu i nemam bas neku bajnu preglednost.

Budem sutra pogledao po "lokalnim" trgovinama dali je imaju u ponudi....do kupovine cu bar ovdje moci pokupit poneki koristan savjet i uzivat u citanju.
First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
15 godina
neaktivan

Također, ako netko zna gdje to ima za kupiti u Hrvatskoj nek kaže, bio bi mu zahvalan jer su me oduvijek privlačile igre ovog tipa ( hoi 2,3...)

Battlefield Fan!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Di je taj izvjestaj vise?
[=XII=] {_.:BRUNO:._} ||| ''If something is hard to do, then it's not worth doing.'' Homer ||| Follow me - @bmarasovic
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Šef kaže...
Di je taj izvjestaj vise?

Sigurno kontemplira uz pola pečenog janjca i 3 l crnjaka.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice