Dead Space

poruka: 105
|
čitano: 16.472
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Dead Space
meni glupa igra nece!! steka...
na amd 3200+, 6600gt, giga... :(
17 godina
neaktivan

Za sporciona667 :

Da samo gledao...Uzivao :) .Prebolesno :) .I ja potpisujem ovo kaj si reko...Ja bi se mozda cak usudio rec da mi je igra u top 20 .Fakat je j..bena :) .I znas kaj si jos pogledaj....Kad zavrsis igricu, gledaj animaciju, jako dobro :)

Asus Maximus Extreme, E8400@ 4GHZ, Zalman 9500, 2 X 1GB Corsair XMS3 @ 1433MHz, XFX 8800GT@ 700/1750/1000 Creative Labs X-Fi Xtreme Music, Chieftec BA-01B-B-B Razer Copperhead & Goliathus
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.11.2008 8:44 (dainese46).
17 godina
Dead Space

Jučer probao igru, mislio sam malo prije spavanja probati šta to svi hvale (oko 22h).  Počeo sam igrati i nakon nekoliko trenutaka skužio da je već 24h. Igra je zakon. Zahtjeva malo privikavanja na kontrole, ali kad se ufuraš (ja sam ih još i malo promjenio) ide kao podmazano. Atmosfera predobra, grafika još bolja, mislim da imam hit godine (iako je došao pod kraj godine)

AMD Phenom 9500, GA 790x DS4, RAM : 4 GB , ATI RADEON 4850, 750GB DISK SPACE, LOGITECH x540

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dead Space

Ovak,imam problemčić. Zapel sam u igri tam gdje se neka pokvarena vrata brzo otvaraju-zatvaraju. Zna li netko kak proći?Sramim se

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Bugy kaže...

Ovak,imam problemčić. Zapel sam u igri tam gdje se neka pokvarena vrata brzo otvaraju-zatvaraju. Zna li netko kak proći?Sramim se

Uključi Stasis (tipka C). Podigni pištolj u smjeru vrata, ne pucaj nego klikni tipku C i usporit će se vrijeme oko vrata, pa prođi.

Tako usporavaj i protivnike kad su u hrpi, pročitaj moj post iznad, tamo gdje criplam i bacam stasis, pa šamaram Osmijeh

*SPOILER*

Isto tako, poslije tih vrata kad budeš morao rješavati one dvije mehaničke "ruke" koje moraju biti spojene istovremeno da bi ih popravio, nećeš moći obaviti bez usporavanja vemena.

Dakle, pucaj u udove gadova, koristi stasis i ŠAMARAJ!!!!!!!!!!! Belji se (ako nemaš dosta streljiva)

I'm sorry! Sorry! Excuse me for having an opinion! - Simon Cowell
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.11.2008 18:17 (Faerdhur).
17 godina
neaktivan
Faerdhur kaže...
Bugy kaže...

Uključi Stasis (tipka C). Podigni pištolj u smjeru vrata, ne pucaj nego klikni tipku C i usporit će se vrijeme oko vrata, pa prođi.

Tako usporavaj i protivnike kad su u hrpi, pročitaj moj post iznad, tamo gdje criplam i bacam stasis, pa šamaram Osmijeh

*SPOILER*

Isto tako, poslije tih vrata kad budeš morao rješavati one dvije mehaničke "ruke" koje moraju biti spojene istovremeno da bi ih popravio, nećeš moći obaviti bez usporavanja vemena.

Dakle, pucaj u udove gadova, koristi stasis i ŠAMARAJ!!!!!!!!!!! Belji se (ako nemaš dosta streljiva)

Hvala.
17 godina
neaktivan
dado2202 kaže...

Jučer probao igru, mislio sam malo prije spavanja probati šta to svi hvale (oko 22h).  Počeo sam igrati i nakon nekoliko trenutaka skužio da je već 24h. Igra je zakon. Zahtjeva malo privikavanja na kontrole, ali kad se ufuraš (ja sam ih još i malo promjenio) ide kao podmazano. Atmosfera predobra, grafika još bolja, mislim da imam hit godine (iako je došao pod kraj godine)

Eto vidiš sad nas ima pun kufer,Smijehonih kojima je sjela igra i to opako ono hardcore...
17 godina
neaktivan
frost135 kaže...
dado2202 kaže...

Eto vidiš sad nas ima pun kufer,Smijehonih kojima je sjela igra i to opako ono hardcore...
  Hehe pa normalno kad slušaju savjete nas pravih gamera   koji se ne boje upamtiti čak 5 tipaka.Smijeh. Svi su se prepali NEOPRAVDANO tih kontrola i vjerovatno ih to odbija od igre. Al evo tko god ovo čita kažem vam : "Ne bojte se, kontrole su sasvim lagane i uredu". Skoro kao FPS igre.

@Faerdhur - šamaranje je legendarno -   i ja ga često prakticiramSmijeh 
FOXCONN P9657AA; INTEL CORE 2 DUO E4300 (1.8GHz) oc @ 2.1GHz; ASUS EN7300GT SILENT (400/800) oc @ 570/960; 2 GB DDR2 RAM TwinMOS 667MHz; HDD 160 GB WD; LENOVO L171 17";
17 godina
neaktivan
frost135 kaže...

*SPOILER*

A tek animacija i doživljaj kad glavni lik nadograđuje armor Smijeh jaoooooooo!

16 godina
neaktivan
Dead Space

Igra je predobra.Grafika na nivou fizika me ocarala igrivost je dobra.Samo malo se treba navic na kontrole i kameru.

Predator
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
scorpion667 kaže...

*SPOILER*

Ni kinesis nije manje zanimljiv Osmijeh kad raskomadaš jednog, pa njegovim komadima gađaš druge gadove Smijeh

Hmmm, već zvučimo kao sadisti... a da se preispitamo? Osmijeh Halo, Oprah... jel tu negdje dr.Phill?

16 godina
protjeran
Dead Space

a kako su tek dobro napravili foru sa prostorima bez gravitacije......... AJME.

Također, vakuumski prostori kad se izađe malo van broda pa se mogu vidjeti asteroidi, izgleda toliko predivno.........   skoro ostanem bez kisika gledajući tu ljepotu   :)

"Hedonism Is My LifeStyle"©

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
l)oolvl kaže...

a kako su tek dobro napravili foru sa prostorima bez gravitacije......... AJME.

Također, vakuumski prostori kad se izađe malo van broda pa se mogu vidjeti asteroidi, izgleda toliko predivno.........   skoro ostanem bez kisika gledajući tu ljepotu   :)

Istina koja ljepota svemira a, i ja sam tu skoro kolabrirao,Smijeh jer se nisam mogao oteti ljepoti i dojmu, kao sve ono daj još malo, daj još malo Smijeh...
17 godina
neaktivan
Faerdhur kaže...
scorpion667 kaže...

*SPOILER*

Ni kinesis nije manje zanimljiv Osmijeh kad raskomadaš jednog, pa njegovim komadima gađaš druge gadove Smijeh

Hmmm, već zvučimo kao sadisti... a da se preispitamo? Osmijeh Halo, Oprah... jel tu negdje dr.Phill?

Može mala pomoć u vezi tog kinesisa... Na početku druge misije su na ulazu u hodnik prepriječeni nekakvi sanduci. Kako ih maknuti?
16 godina
protjeran
Dead Space

desni klik, nanišaniš sanduke, stisneš F, pomakneš. možeš ih i (vrlo nasilno ^^)   releasat sa klikom na lijevu tipku.

0 0 hvala 0
16 godina
Dead Space

koliko vidim po ljudima jedina zamjerka ovoj igri su rijetki - ali stvarno rijetki - problemi sa cllipingom - nista vise nego doslovce u bilo kojoj drugoj igri - ne sjecam se igre gdje barem jednom nisam vidio nesto slicno

i kontrole --- kontrole su odlicne i to bas na defaultu - nisam promijenio apsolutno nista osim osjetljivosti misa i kontrole svladao u 2 minute tako da mi price o sjebanim kontrolama uopce nisu jasne - tko je uopce rekao da kontrole u svim igrama moraju biti potpuno iste ili se potpuno isto ponasati - to je presmijesno --- mis je laggy kod ciljanja bas namjerno da se nebi mogli stalno setat okolo sa podignutim oruzjem i svjetlom

a u igri je odlicno ono sto po meni razlikuje odlicne igre od prosjeka --- atmosfera --- nema ju ni crysis ni FC2 niti hrpetina drugih hvaljenih naslova nad kojima se slini radi grafike ili dobrog multiplayera ....

jedino sto mi je lose je to sto sam tek nakon sto sam prosao dva chaptera skuzio da postoji Dead Space: Downfall - koji je kao prequel u priču i sad ne znam bi li ga pogledao prije nastavka ili nakon igre... :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Dead Space

Mislim da su ljudi krivo shvatili koristenje izraza "s.ebane kontrole".

Problem je prvenstveno u nevjerojatno slabom sensitivityu kojeg se nemoze (kao u nekim igrama) jednostavno rucno povecati u konzoli kada je vec "slider do kraja". Dalje, "koristenje" HUD-a (mapa, inventorij i sl.) je malo nespretno napravljeno sto se tice upravljanja tipkovnicom tako da imam dojam da je malo popustila paznja prilikom prilagodjavanja PCu...

Nemogu vjerovati da svi toliko hvalite ovu igru. Znam, ukusi su razliciti, ali neke me stvari toliko bodu u oko da nemogu preko njih, niti mogu shvatiti da nikome drugome nisu bitne.

1. Ugodjaj. --- Hmmm, nije horror, nije pucacina.  Cudovista nastaju i idu na efekt iznenadjenja (i to sama ponekad) ali nema ni "h" od horrora. Silent Hill ima horror ugodjaj. Suffering (unatoc katastrofalnom engineu, prici, likovima...) ima bolji ugodjaj. F*cking Blood (1) ima 100x bolji ugodjaj. U Dead Spaceu hodam po lijepo osvjetljenim prostorijama,uz pokoje treperavo svijetlo i protivnici iskoce (ili cesce, izsecu) i napadaju. Blja.... Ali OK. Mozda sam malo pre star za takve igre i ugodjaje.... Doduse, Doom3 koj' po meni nije bio bas neka strava (horror) je imao bolji ugodjaj od ovog. A tek AvP (jedinica,naravno)...

2. Ragdoll. --- Lesevi se ponasaju kao da je HAVOK 1 fizika. Idem okolo i guram te papirnate stvar po podu nevjerojatnom lakocom. To daje onaj retreo stimung i podsjeca na prve implementacije havoka i ragdolla.  Mozda je gravitacija slabija pa je u tome stvar. hmmm...

3. SAVE. -- Znaju li oni da PC ima HDD koj je stalno dostupan za onaj dobar slatki QuickSave?

4. Sensitivity. --  Neoprostivo je da moram mlatarat rukom kao da se igram na WII-ju ako zelim da se lik okrene. Istina, nemam 500+ kn gamerski mis, ali zasto mi SAMO ZA OVU igru treba, a u SVIM drugima radi kako treba??

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
scorpion667 kaže...

... A odigrao sam ih sigurno oko 250, ako ne i više u zadnjih 13 godina.

Jos koja godina i evo ti benificiranog radnog staza :) 
16 godina
protjeran
Beno kaže...

Mislim da su ljudi krivo shvatili koristenje izraza "s.ebane kontrole".

Problem je prvenstveno u nevjerojatno slabom sensitivityu kojeg se nemoze (kao u nekim igrama) jednostavno rucno povecati u konzoli kada je vec "slider do kraja". Dalje, "koristenje" HUD-a (mapa, inventorij i sl.) je malo nespretno napravljeno sto se tice upravljanja tipkovnicom tako da imam dojam da je malo popustila paznja prilikom prilagodjavanja PCu...

Nemogu vjerovati da svi toliko hvalite ovu igru. Znam, ukusi su razliciti, ali neke me stvari toliko bodu u oko da nemogu preko njih, niti mogu shvatiti da nikome drugome nisu bitne.

1. Ugodjaj. --- Hmmm, nije horror, nije pucacina.  Cudovista nastaju i idu na efekt iznenadjenja (i to sama ponekad) ali nema ni "h" od horrora. Silent Hill ima horror ugodjaj. Suffering (unatoc katastrofalnom engineu, prici, likovima...) ima bolji ugodjaj. F*cking Blood (1) ima 100x bolji ugodjaj. U Dead Spaceu hodam po lijepo osvjetljenim prostorijama,uz pokoje treperavo svijetlo i protivnici iskoce (ili cesce, izsecu) i napadaju. Blja.... Ali OK. Mozda sam malo pre star za takve igre i ugodjaje.... Doduse, Doom3 koj' po meni nije bio bas neka strava (horror) je imao bolji ugodjaj od ovog. A tek AvP (jedinica,naravno)...

2. Ragdoll. --- Lesevi se ponasaju kao da je HAVOK 1 fizika. Idem okolo i guram te papirnate stvar po podu nevjerojatnom lakocom. To daje onaj retreo stimung i podsjeca na prve implementacije havoka i ragdolla.  Mozda je gravitacija slabija pa je u tome stvar. hmmm...

3. SAVE. -- Znaju li oni da PC ima HDD koj je stalno dostupan za onaj dobar slatki QuickSave?

4. Sensitivity. --  Neoprostivo je da moram mlatarat rukom kao da se igram na WII-ju ako zelim da se lik okrene. Istina, nemam 500+ kn gamerski mis, ali zasto mi SAMO ZA OVU igru treba, a u SVIM drugima radi kako treba??

hm, da, definitivno je stvar ukusa ako ti ovo navedeno smeta.

1. - akcijski horror ?   ja mislim da jeste 
2. - da i meni je bilo malo mutavo na početku, ali takvu fiziku objašnjavam teorijom da su leševi takvi zbog te bolesti i mutacije koja ih je napala pa se zato tako lako guraju i raspadaju... tako da mi ne smeta previše
3. - što će ti quicksave kad imaš save pointe   svakih 10 minuta a i da nemaš i umreš, nastavit ćeš na najbližem mogućem mjestu. mislim da bi quicksave definitivno poremetio dinamiku igre
4. - zbilja ne kužim kako ljudi imaju problema s ovim....     možda vam je miš uključen u PS/2 ?

meni je osobno grafika i atmosfera u ovoj igri fenomenalna, pravo filmska.   Također ima sigurno najinteligentnije riješeni interface ikad napravljen na foru holograma. Na pregled mape sam se naviknuo nakon 30 sekundi.
upgradeovi   weapona i   riga   su isto napravljeni jako dobro i tjeraju na planiranje i razmišljanje.   A tu su još i fore kao što su bezgravitacijske prostorije, vakuumske prostorije, masakriranje neprijatelja na sve moguće načine (koje je čak i preporučljivo), interakcija s okolinom...       igra je vrhunska.   U nekim trenucima se ipak osjeti kako proizvođači još uvijek nemaju previše iskustva, ali zato vjerujem da će nastavak biti još bolji.

*SPOILER* 

Nego, mene zanima, došao sam u 7. nivou do držača asteroida i trebam nekako uništiti 4 držača ali ja ih vidim samo 2....   gdje su ostala 2 ?   izgleda kao da su negdje vani ali ako skočim van odmah umrem ? ako skočim na asteroid ubiju me one šipke koje ne mogu usporiti ?    
17 godina
neaktivan
Dead Space

@ l)oolvl -   Druge dvije su ti vani. Probaj doći što bliže možeš asteroidu ( i što bliže mjestu gdje su one šipke što se vrte po njemu najbliže jedna drugoj) i onda otrči na vanjsku stranu asteroida. S one strane nema šipaka tako da se ne trebaš bojati al namiri barem jedan medium air can da ga imaš jer će se pojavit neprijatelji, a i trebat ce ti vremena da otrcis od jedne do druge.

FOXCONN P9657AA; INTEL CORE 2 DUO E4300 (1.8GHz) oc @ 2.1GHz; ASUS EN7300GT SILENT (400/800) oc @ 570/960; 2 GB DDR2 RAM TwinMOS 667MHz; HDD 160 GB WD; LENOVO L171 17";
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Dead Space

k, thx.   budem to pokušao včrs.   sinoć sam bio preumoran a i naživciram se kad umrem pa moram ispočetka ući u prostoriju, ubiti ona 3 gada, uništiti 2 unutarnja držača...     i nikako nisam vidio da se može nekako provući vani

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dead Space

Evo ja sam je napokon završio. Dojmovi su više nego pozitivni, a definitino je pomoglo što sam i prije pogledao onaj crtani film Dead Space Downfall.

Završni dojmovi su ovakvi :

Pozitivno : Zanimljiva priča (iako malo prožvakana, ali je opet jedinstvena na svoj način), jako zanimljiv gameplay i način kontrole lika koji mi se jako sviđa. Jednostavno ima previše dobrih stvari. Onaj hologramski ekran što se pojavljuje ispred vas odlično izgleda i praktičan je. Također mi je sustav upgradea odličan. Zasniva se na nekakvim čvorovima koji se granaju na više strana. Ovisno o tome na koju stranu krenete pojačavat će vam se damage ili capacity (kod oružja). Npr. ako krenete na damage stranu onda će vam kasnijim nadograđivanjem biti više nadograđen damage nego capacity. Na damage strani najčešće imaju oko 3 čvora za damage i 1 ili 2 za capacity. Čvorove možete puniti pomoću "power node-ova" koji se nalaze u određenim prostorijama koje možete vidjeti na mapi. Grafika je odlična i dobro će se vrtjeti i na slabijim strojevima. Atmosfera je jeziva i jako dobro urađena. Ma pravi horrorac.:D. Misije su (s obzirom da se 95% radnje odvija unutar broda) upriliku raznolike. Oružja ima oko 6 ili 7 koliko sam uspio primjetiti. Oružja kupujete u trgovini tj. nekom terminalu koji se nalazi na više mjesta u brodu. Ja sam tokom igre koristio sam 3. Plasma cutter (to je ono prvo što se dobije), Pulse Rifle i Line Gun. Kombinacija ta tri mi se činila nekako najpraktičnija. Iako se mogu nositi i do 4 oružja odjednom ja sam nosio samo ova 3 da bih imao više mjesta u inventaru za njihovu municiju. Bolje imat 3 dobro napunjene puške, nego 4 osrednje napunjene.Smijeh. U trgovini također možete kupiti medpackove, novi RIG (odjelo koje glavni lik ima na sebi - kupnjom novog RIG-a povećava se broj dostupnih mjesta u inventaru i dodaje se još jedna "crtica" na zdravlje), municiju, stasis podove (statis služi za usporavanje vremena, a s ovim punite vaš stasis bar), air can-ove (zalihe zraka za prostore bez kisika) itd.

Negativno : Nekada zna postati dosadno hodati po klaustrofobičnim i tamnim prostorijama na brodu, ali srećom taman kad se to dogodi pojavi se nešto zanimljivo što će vas goniti da dalje igrate. Također i "fizika" mrtvih čudovišta je nekako čudna. Prelagano ih je šutati nogom. Nebi bilo loše i da ima više otvorenih prostora. I to bi manje/više bilo to što se negativnih strana tiče.

I što na kraju reći..........

Dead Space je uistinu jedinstvena i zanimljiva igra koja (barem se meni čini) dobiva premalo pažnje. Definitivno najugodnije iznenađenje ove godine (a posebno ako znamo da dolazi od EA). Mnoge plaše razne priče o lošim kontrolama i čudnoj kameri ali ne dopustite da vas to spriječi jer - NIJE ISTINA DA SU KAMERE I KONTROLE LOŠI. To govore samo papagaji koji su pročitali negdje na internetu komentare lokalnog EA "mrzitelja" i sada za njim ponavljaju. Točno su onakvi kakvi trebaju biti i ako nikada u životu niste igrali ovakve igre neće vam trebati više od 2 minute da se naviknete. Svakako odigrati! I ne zaboravite - prije igre pogledajte animirani film Dead Space Downfall.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dead Space

Evo i ja ju zavrsio jucer! Preeedobro! U pocetku mi se cinila glupa ali sto dalje odem to mi vise u zile ude pa nisam mogao stati dok ju nisam skroz prosao! Ma fenomenalno!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dead Space

Cuo sam da si kontrole ne mozes sam podesiti, nego moras igrati onako kako su ti dali. Ako je to istina, to je totalno idiotski i zbog toga igru zaobilazim u sirokom luku

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
macgyver kaže...

Ako je to istina, to je totalno idiotski i zbog toga igru zaobilazim u sirokom luku

Istina je da je kamera totalno debilno rješena i u nekim situacijama scene su vrlo nepregledne..   slobodno zaobiđeš..

(šteta priče i grafike)
Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, EVGA GF-GTX260 Core 216 896MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
17 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...
macgyver kaže...

Ako je to istina, to je totalno idiotski i zbog toga igru zaobilazim u sirokom luku

Istina je da je kamera totalno debilno rješena i u nekim situacijama scene su vrlo nepregledne..    slobodno zaobiđeš..

(šteta priče i grafike)
  Za kontrole neznam jer nisam dirao. Defaultne su mi odgovarale pa nisam ni pokušavao mijenjati. A kamera je po meni odlično riješena, a situacija gdje je preglednost mala ima vrlo malo. Ma najbolje ti je skini sa torrenta i probaj. Ako ti se svidi kupi original i to je to.
FOXCONN P9657AA; INTEL CORE 2 DUO E4300 (1.8GHz) oc @ 2.5GHz; ASUS EN7300GT SILENT (400/800) oc @ 570/960; 2 GB DDR2 RAM TwinMOS 667MHz; HDD 160 GB WD; LENOVO L171 17";
17 godina
neaktivan
Dead Space

Kamera mi se takoder cinila glupom ali zapravo, super pase! Ovako ti se lako netko moze prisuljati sa leda i prestrasiti, zato i je horor! Kontrole cu cisto ok!

Nemojte pljuvati igricu ako niste barem prva 2 chaptera prosli!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dead Space

Ja sam prešao prva dva djela  , donda sam se dosta usrao i nisam dalje igrao.

Strah je genijalan .Odjednom am iskoči čudovište .

Kontrole su dobre samo je malo kamera smušena .

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Dead Space

evo, napokon je pređoh.   vukla mi se i preko mjesec dana na kompu, iako moram priznati da je igra stvarno dobra.   završio sam je za nekih 13-14 sati igranja.

složio bih se sa svime što je scorpion već napisao, i samo ću dodati još da unatoč svim dobrim stranama (koje su über dobre i fora ispočetka), meni osobno je igra bila malo prenaporna za igranje duže od 2 sata u komadu, i ponekad mi je djelovala malo isforsirano i grubo.     Ali unatoč tome, svejedno bih joj dao ocjenu 8.5   zato jer se ovdje radi zaista o jednoj od boljih igara 2008., a pogotovo ako volite Sci-Fi i horore     :)

i nikako se nemojte oslanjati na negativne komentare i recenziju iz BUG-a prije nego sami isprobate igru !!!

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Dead Space

btw, evo i stripa za sve one koji žele više ^^     :

http://www.newsarama.com/php/multimedia/album.php?aid=25029

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka: