DayZ (standalone)

poruka: 7.754
|
čitano: 1.066.256
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: DayZ (standalone)
Ako se ne varam crash siteovi su zbugani i uvijek na istoj lokaciji?

Ima ko da igra na selbstjustiz serverima da se skupimo i probamo izlutat crashsite ili slozit sacekusu?
13 godina
NEW_MAN kaže...
Ako se ne varam crash siteovi su zbugani i uvijek na istoj lokaciji?

Ima ko da igra na selbstjustiz serverima da se skupimo i probamo izlutat crashsite ili slozit sacekusu?

Na vecini servera su lootani već jer je proslo tjedan dana.

Danas se resetiraju serveri ovak i onak,oko 5-6-7 popodne ako me sjecanje dobro sluzi.

15 godina
neaktivan
NEW_MAN kaže...

Jeste vi tamo dropali stvari na trečem serveru? dio nas je i svi backpacki puni geara i puške nestali. gledao sam njihov site i baš kažu 1 i 2 ćemo resetiravat svaka 4 sata zbog loota al trojku ne. Mislim nije bitno, skupit će se opet al mi ostali bez punog kamiona opreme. Kak je kod vas?

13 godina
Laxx kaže...
NEW_MAN kaže...

Jeste vi tamo dropali stvari na trečem serveru? dio nas je i svi backpacki puni geara i puške nestali. gledao sam njihov site i baš kažu 1 i 2 ćemo resetiravat svaka 4 sata zbog loota al trojku ne. Mislim nije bitno, skupit će se opet al mi ostali bez punog kamiona opreme. Kak je kod vas?

Nebitno kolko često ga resetiraju,persistent je server. Loot se ne spawna kad se server resetira. Na spawn mjestima se itemi mogu respawnat nakon odredjenog vremena ali serv restart neigra ulogu u tom.

15 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

Može malo pojašnjenja o tim stvarima, molim vas.

Zanima me ukoliko stavim šator na neko mjesto i krcam ga stvarima, dali će taj šator nestati:

1. Nakon resetiranja servera? (svaka 4h ili kako je već naznačeno)

2. Svake srijede nakon redovnog održavanja?

3. Nakon što poginem?

4. Moram pazit da server bude Pers. ON ili pers. OFF?

5. Kombinacija ovih točaka?

Fala :)

MiR
Poruka je uređivana zadnji put sri 8.4.2015 11:49 (Omerta23).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Rocinante2112 kaže...

Nebitno kolko često ga resetiraju,persistent je server. Loot se ne spawna kad se server resetira. Na spawn mjestima se itemi mogu respawnat nakon odredjenog vremena ali serv restart neigra ulogu u tom.

da ne znam... nije mi meni bilo jasno...

ovo su napisali na situ 01.04.2015.:

"To solve the currently loot problem - This Server will be reseted every 4 hours to generate new loot ! Use Server Normal 3 for Tents !
Server shutdown and reset WITHOUT WARNINGS every 4 hours.
(0 , 4 , 8 , 12 am and pm GMT)
This generates new loot for you to gave you a Chance to survive !!!"

možda imaju i oni neki nestandardni master reset.. pojma nemam... ne kužim još taj novi persistance.. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.4.2015 11:53 (Laxx).
17 godina
Na selbstjustiz su slozili tak da s spawnaju novi itemi i moglo se cijeli tjedan lootat helije svaka cetiri sata.
13 godina

Oh wow nisam to znao. AL opet,ak je privatni server onda je i moguce. Na publicima mislim da je enforcano ovo i nemre se drkat po tom. I could be wrong ali od ovih par servera što znamo rotirat tak je bilo..

Nego...Nas server na kojem inace igramo je down. Od jučer. A tamo su 3 šatora punih stvari,nettinga,burlapa,mp5ica,municije i šaržera...A u jednom je moj ghillie suit :( Nema servera a danas je wipe. Čini se da je oslo sve u materinu, eh :(

17 godina
Selbstjustiz je private hive sa tri servera. Dva su gdi se respawna loot a jedan je persistent za spremanje loota.
13 godina

AH so,that explains it :)

11 godina
DayZ (standalone)

Koliko SSD utiječe na igru?

Trenutno na mojoj konfi ne vrti baš najbolje...

P.S Trenutno nije crossfire samo je jedna kartica

US server keke013#2101
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
SSD utjece na inicijalni load, znaci meni na SSD obicno ulazi u igru istu sekundu dok frendovi bez SSD nekad stoje do pet sekundi i budu u opasnosti da ih netko ne u upuca jer ne mogu kontrolirat lika.

SSD na sam framerate ne utjece i ne bude ti igra radila nekaj bolje. Graficka je isto tako nist korist jer je igra stara i cijeli posao odraduje CPU. Na 4 GHz overklokanom i5 sa SSD mi u Chernu padaju frejmovi ispod 30.

15 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

Utjece SSD masu na ono veliko trokavanje dok igrate kad vam se ucitava mapa.

LoL acc THCJoshi
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Netko je na netu testirao,SSD utjece jako malo na fps,dobitak je bio ne veći od 4.

Najveci dobitak za mene je bio -winxp u launch parametre.

Takodjer nema veze kakve graphical settinge stavite,mozete sve nafrljit na high (ak imate dobru grafu) il stavit na low,jer engine radi tako da samo jedna jezgra proca pumpa graficku. Tak da najveci porast u FPS-u se osjeti sa što većim cpu taktom,a ovisi i o arhitekturi proca,intelovi imaju prednost nad amd u ovom slucaju.

Jedina stvar koja moze utjecat na fps u gradu je shadow postavka,ako je nafrljeno onda moze imat impact.

15 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

ok video al mi i dalje ne odgovara na pitanje što preživljava normalni server i tjedni restart 

0 0 hvala 0
13 godina
Laxx kaže...

ok video al mi i dalje ne odgovara na pitanje što preživljava normalni server i tjedni restart 

Kako ne? što ti nije jasno?

13 godina

P.S na kojim serverima igrate? Imate neke favorite ili šaltate konstantno?

15 godina
neaktivan

Ja sam se pridružio jednome projektu još dok je bio u začetku (http://www.insidedayzstandalone.com/), pričao sam jako puno sa vođom i surađivao s njime na nekom videu za YT (i na navedenoj stranici vidite taj video, ja sam radio glazbu :) i tako i sad nas je oko 600 koji igraju na trenutno 2 (ja mislim) servera, privatna, bez cheatera, i stvarno je jako dobro. Iako nas je puno pridruženih, oba servera (UK i US) nikad nisu zajedno puni (a ni prazni većinom vremena), tako da se uvijek nađe mjesta na serveru. Također postoji TS3 server koji koristimo

|| EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put sri 8.4.2015 21:09 (tonchy).
15 godina
neaktivan
Rocinante2112 kaže...
 Kako ne? što ti nije jasno?

nije mi jasno kako mogu spremit loot da mi ostane.. a ne samo ono što imam na sebi.. backpack i sve standardno nestane odma nakon server restarta, to nije do sad bilo (sa backpackovima).. kaj je s šatorima? i kaj je s tjednim restartom i šatorima

11 godina

Ja sam probao upisat taj -winxp i nakon toga igra mi nije htjela radit. Kako si ti postavio?

battlelog: marinacsmrad
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.4.2015 2:04 (marinac88).
11 godina
DayZ (standalone)

s obzirom da imam katanu 3 digo sam proc na 3.6 nisam htio više.. i mogu reć da je bolje malo

a -winxp nisam probao još. šta bi komanda trebala značit? kompatibiliti?

US server keke013#2101
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
marinac88 kaže...

Kako si ti postavio?

desni klik na dayz u game library u steamu, set launch options i tu upišeš -winxp.

samo mala napomena, alt-tab meni krši igru sa tim switchem pa ga ne koristim.

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
13 godina
nine kaže...
marinac88 kaže...

Kako si ti postavio?

desni klik na dayz u game library u steamu, set launch options i tu upišeš -winxp.

samo mala napomena, alt-tab meni krši igru sa tim switchem pa ga ne koristim.

Tako je,sa -winxp naredbom nemoze se alt tabbat,igra kreša. Malo iritantno ali sam se naucio n alt tabbati u dayzu jer nikad neznas gdje opasnost vreba. I super je šta steam ima web browser pa mogu preko steam overlaya otvort izurvive mapu i sve ostalo što bi mi mozda trebalo dok igram (zapravo nis drugo mi netreba osim mape).

Al fakat,probao sam na razlicitim mjestima na mapi,pod istim kutevima gledanja, -winxp mi doda 3-5 fps. Nema smisla,al tak je.

11 godina
DayZ (standalone)

Evo upisao sam i javi mi ovu grešku. Jel još nešto moram po windowsima čačkat ili je to to?

1 1
2 2
battlelog: marinacsmrad
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
marinac88 kaže...

Evo upisao sam i javi mi ovu grešku. Jel još nešto moram po windowsima čačkat ili je to to?

hm nebi znao. meni nekad taj error izbaci kada sam gotov s igranjem i izlazim iz dayz. nikad prilikom ulaska.

cant help ya there,google it

15 godina
neaktivan
marinac88 kaže...

Jel još nešto moram po windowsima čačkat ili je to to?

makni sve parametre osim "-winxp"..

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
15 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

malo sam pod dojmom pa evo komentar nakon 10 dana public pvpanja u Berezinu nakon valjda 6 mjeseci isključivog igranja po private serverima:

- 80% ljudi ima akm il m4 i municije za obskrbit omanju vojsku - smiješno u usporedbi s private serverima.. po mom iskustvu na privateu akm ili m4 povremeno vidiš/čuješ.. na privateu nema ili ima jako malo server hopanja.. kad netko ima akm onda znaš da moraš pazit jer lik vjerovatno zna što radi i preživio je dovoljno da trčakara okolo s jednim od boljih oružja

- skill neusporediv - nismo ni mi sad neka super skilled ekipa, standardno nas mući objašnjavanje di je tko i ko je ko, al ovo na publicu je smiješno.. u 10 dana valjda 2-3 dobra fighta jer smo se rokali s ekipom koja zna igrat.. svi imamo po 2 assault oružja, ili mossing + AK, dramova i duplih m4 magova da smo već počeli bacat stvari u more.. ginuli smo i mi, al nikad wipe-ani da izgubimo loot.. Ekipa stranaca koja igra na Selbjustiz serverima su komandosi naspram ove public ekipe ^^

- pozitivno je jedino što bez problema upada veća ekipa i na pune servere.. zbog hopanja se non stop oslobađaju mjesta...

ne znam.. puno su mi bolje te manje zajednice i ta težina igranja koja se stvara na private serverima.. povremeno srečeš iste ljude okolo i nema hopanja za loot i u pvpu i opčenito je osječaj težine DayZa puno bolji i mislim da bi DayZ takav trebao bit.. uglavnom ko voli nek izvoli :) još samo da se potvrdi da ostavljanje loota radi kako spada i odo nazad na private servere ^^

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

ekipa kakav je fps  nakong updejta? i jel znate nekog youtubera koji prati sve patcheve sa dayz-a i napravi info o tome? ako znate moze link?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Nvidia GTX 680 kaže...

ekipa kakav je fps  nakong updejta? i jel znate nekog youtubera koji prati sve patcheve sa dayz-a i napravi info o tome? ako znate moze link?

nema nikakvih promjena po tom pitanju.

11 godina
neaktivan
Nvidia GTX 680 kaže...

rekli su novi renderer sredinom petog mjeseca (sljedeci mjesec), al koliko su sposobno neće ni tad

mamice su štrukle pekle. meni nikaj nisu rekle
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice