DayZ (standalone)

poruka: 7.754
|
čitano: 1.065.900
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: DayZ (standalone)

ako se ne obazireš što mu odgovaraš??!!!!....u nekim je stvarima upravu više nego ti nevezano za zadnji post!!........

Team32Ipe77
12 godina
neaktivan
$Mikulich$ kaže...

graficka AMD Radeon HD 7560D

3.60 GHz AMD A8-5600kAPU with Radeon HD graphics

8 GB RAM (skoro 1 GB otpada na Windowse)

64 bit Windows 8.1

Nije najbolji komp na svijetu, ali bi trbao biti dovoljan da pokrene hebenu armu 2 sa normalnih 40+ FPS, ne 20 FPS (JEDVA) na praznom prostoru, 13 FPS u malim selima i 6 FPS u vecim gradovima poput cherna.. Pa koji ku*ac, da se tako izrazim? Kako bih trebao igrati sa 6 prokletih FPSa, dajte vi to meni recite...?! Nije niti cuda da umirem..

I onda sutra, na istom serveru, sa istim brojem ljudi i prije restarta, dobijem hebenih 50 FPS, 45 u chernu..? I kad mi netko kaze da engine nije los, dode mi da lupam glavom o zid.

Totalno random FPS

Imas li najnovije drivere? Ako nemas onda ti je to problem... Samo skini nove drivere ili ove beta ako zelis i sve 5

1971- ∞
11 godina
neaktivan
Roko567 kaže...
$Mikulich$ kaže...

64 bit Windows 8.1

Nije najbolji komp na svijetu, ali bi trbao biti dovoljan da pokrene hebenu armu 2 sa normalnih 40+ FPS, ne 20 FPS (JEDVA) na praznom prostoru, 13 FPS u malim selima i 6 FPS u vecim gradovima poput cherna.. Pa koji ku*ac, da se tako izrazim? Kako bih trebao igrati sa 6 prokletih FPSa, dajte vi to meni recite...?! Nije niti cuda da umirem..

I onda sutra, na istom serveru, sa istim brojem ljudi i prije restarta, dobijem hebenih 50 FPS, 45 u chernu..? I kad mi netko kaze da engine nije los, dode mi da lupam glavom o zid.

Totalno random FPS

Imas li najnovije drivere? Ako nemas onda ti je to problem... Samo skini nove drivere ili ove beta ako zelis i sve 5

Vidis, nisam siguran. Mislim da imam, ali posto se ne razumijem bas previse u kompjutere (znam koliko mi treba haha), molio bih te da mi u private napises tutorial ili stogod vec da ne spamamo temu :D

11 godina
neaktivan
wyks kaže...
Rhodin kaže...

Daj se radije dogovorite pa negdje na pivo svi skupa {#} , lako za igru!

Dogovarajte se preko PM-a da vas ne zaskoči @Mquany, zatuče vas sjekirom i uzme vam grah, ruksake, šibice i papirnate maramice.

Nes ti sjekire, imam ja ciganku i papovku, cak razmisljam da napravim neki irl video, usporedbe radi, kako rade in game i irl, mozda kada ubace i ak47 {#}.

Engine igre nije najsretnije optimiziran i ima on svojih glitcheva, ali ja osobno ne bih mogao zamisliti igru u nekom drugom engineu, sarmantan je DayZ ovako, immersion u igri je na vrlo visokoj razini, gaming je i umjetnost nisu to samo tehnikalije... Iz nekog razloga mi ne smeta to sto su me vise puta ubile ljestve nego drugi igraci. {#} 

12 godina
neaktivan
$Mikulich$ kaže...

64 bit Windows 8.1

Totalno random FPS

Kao sto sam vec prije rekao, FPS nije random nego ovisi o serveru, uvijek ces na restartu imat bolji FPS. Odi lijepo u editor i vidjet ces da je stabilan u uvijek isti FPS. Rocket je jednom rekao da ce FPS u standalone biti slican FPSu u Arma 2 editoru ali ocito da se malo prevario. Ima jos vremena pa cemo vidjeti.

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.4.2014 11:35 (steelman).
12 godina
neaktivan
acca kaže...

kenjaš gluposti. Ljudi koji imaju mašine od 2000$ lagaju na streamovima po elektra(ispod 30 fpsa). Engine je DEBILAN JER RENDERIRA SVE OBJEKTE U ČIJEM SMJERU GLEDAŠ::::::: ZNAČI SVE OBJEKTE, ZGRADE IZA ZIDOVA. Moderni engini naprednih mogu prikazivati daleko više polygona uz bolje performanse. Nemoj soliti pamet ako nemaš poima što govoriš

U modu se procesor trosi na cijelu map. Znaci neko spawna auto ili iteme na drugom kraju mape i tebi FPS pada. Sve se to moglo puno bolje napravit. Ali nemoj zaboravit da je to jedna mala firma i napravili su jako dobar posao s obzirom kolko ih ima. Sad u standalone radi malo vise ljudi.

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.4.2014 12:02 (steelman).
11 godina
neaktivan
steelman kaže...
$Mikulich$ kaže...

64 bit Windows 8.1

Totalno random FPS

Kao sto sam vec prije rekao, FPS nije random nego ovisi o serveru, uvijek ces na restartu imat bolji FPS. Odi lijepo u editor i vidjet ces da je stabilan u uvijek isti FPS. Rocket je jednom rekao da ce FPS u standalone biti slican FPSu u Arma 2 editoru ali ocito da se malo prevario. Ima jos vremena pa cemo vidjeti.

Onda mi molim te nadi neki normalni sevrer bez lagga jer je ovo nepodnosljivo. Update sam drivere, diglo mi je FPS na 37, ipak nonstop pada na 20.

12 godina
neaktivan
$Mikulich$ kaže...
steelman kaže...
$Mikulich$ kaže...

64 bit Windows 8.1

Totalno random FPS

Onda mi molim te nadi neki normalni sevrer bez lagga jer je ovo nepodnosljivo. Update sam drivere, diglo mi je FPS na 37, ipak nonstop pada na 20.

Sve stavi na low ili disabled osim memory size koji mora biti na default. Nakon toga odi u cfg file u my documents promijeni ovo, shadingQuality=0; GPU_MaxFramesAhead=1;

GPU_DetectedFramesAhead=1;

2 razlicita cfg fila su ti to.

11 godina
neaktivan
$Mikulich$ kaže...
steelman kaže...
$Mikulich$ kaže...

64 bit Windows 8.1

Totalno random FPS

Upisi u filter Gameservers, izbaciti ce ti tonu servera Multiplaygameservers, to nisu ti, vec samo gdje pise Gameservers, probaj, pa vidi. Meni rade savrseno.

11 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

Ma sve se meni cini da cu odustati od igre iako ne zelim... Da li ima mozda neki mod koji manje lagga od epocha?

0 2 hvala 0
12 godina
neaktivan
$Mikulich$ kaže...

Ma sve se meni cini da cu odustati od igre iako ne zelim... Da li ima mozda neki mod koji manje lagga od epocha?

DayZero, ali je dosadan i nema bas igraca.

11 godina
neaktivan
steelman kaže...
$Mikulich$ kaže...

DayZero, ali je dosadan i nema bas igraca.

Ovo prvo nije problem jer igram realism u Arma 2 pa sam navikao na dosadu {#}

Ovo drugo bi moglo biti problem.... Kolika je uobicajena populacija servera?

12 godina
DayZ (standalone)

Neznam,svi u zadnje vrijeme pljuju po igri i polako imam osjecaj da cu radi vas i prestati igrati.Bilo bi dobro da zatraze pomoc od drugih firmi,kao sto je Bethesda,posto im je uzor Skyrim.Ne bih volio da igra propadne radi gluposti.

Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
neaktivan
Endymon kaže...

Neznam,svi u zadnje vrijeme pljuju po igri i polako imam osjecaj da cu radi vas i prestati igrati.Bilo bi dobro da zatraze pomoc od drugih firmi,kao sto je Bethesda,posto im je uzor Skyrim.Ne bih volio da igra propadne radi gluposti.

Ko kaze da ce igra propast? wtf? 
Pa nece oni prestat radit na igri radi nekog tamo lika koji place na forumu... Ne brini se, ovo sto oni pisu nema nikakvog utjecaja na sami razvoj igre 

1971- ∞
16 godina
DayZ (standalone)

Zadnjih 10 strana vi se međusobno prepirete i svađate oko igre.{#}

Battle tag (HS): dermonis#2530 LOL EUNE: slinA
Moj PC  
3 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Endymon kaže...

Igra nece propasti, sredit ce oni to kad tad.. Doduse stvarno bi trebali potraziti pomoc.. Njih koliko radi gori posao od nekoliko modera sto su napravili epoch (ima vise sadrzaja od standalone, barem trenutno.. Znaci 5-6 modera radi bolji posao od cijelog tima "profesionalaca")

12 godina
neaktivan
AmonZero kaže...

Bug forum in a nutshell

1971- ∞
11 godina
neaktivan
AmonZero kaže...

Iskreno, ne vidim sto je tu lose? Ova tema sluzi da svatko iznese svoje misljenje o igri, pa cak i za rasprave. Naravno, u tim se raspravama cesto nade neki idiot koji pocne vrijedati na sve strane, pa nastane opce svada koja zauzme dvije stranice...

12 godina
DayZ (standalone)

Ma sve to stoji,ali vidi mda neki iznose misljenja u stilu.Ovaj engine ne valja do toga,da nikad nece uspijeti ispolirati igru kako treba.Normalno,niti jedna igra/engine nije savrsen.Ali ovdje pojedini ljudi baljezgaju da je engine katastrofa i da optimiziranost,nikad nece doci kako bi trebala ili ono prolazenje zombija kroz zidove,da ce biti NEMOGUCE popraviti.Sad,ja se nadam da oni znaju sta rade...Jer narod je strpljiv,ali ako takvih bugova,bude bilo i u sljedecih par mjeseci,mislim da ce polako pocet gubiti publiku.

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
DayZ (standalone)

Gle ova cijela rasprava oko enginea i njihove nesposobnosti krece od vrlo jednostavne stvari, a to je uopce ideja da se ide na standalone. Dakle razlog da se radi standalone koji je naveden jest da u arma 2 ne mogu napravit sve planirano. To se ticalo cheatera, sriptera, kako god ih htjeli zvat, enginea koji nije imao mogucnost za sve sto njima treba, bio je neoptimiziran itd. itd. itd. sto su napravili? Krenuli u standalone sa arma 2 engineom. Rezultat? I dalje ne radi sve sto nije radilo u armi 2, trenutno je ovdje jos gore jer ima vise bugova, manje sadrzaja, a ostali su svi problemi koje su imali u originalnoj igri.

Svi govore kako je ovaj engine fenomenalan. Nije... Ovo je engine za simulator, a to nije potrebno ovoj igri na tom nivou. Sto ce ti engine koji simulira svih 206 kostiju u ljudskom tijelu, pogodat srapnela u bilo koju od njih, mogucnost loma bilo koje od njih itd... kad neces nista sa njima radit u igri. Imas status "slomljena noga" koji mices applyanjem adrenalina ilii neke daske/necega za imobilizirat. I guess what... onda je taj status maknut. Za to ti ne terba engine, za to ti treba "flag" slomljena, ne slomljena i radnja "pad" koja flag postavlja ili radnja "apply whatever" koji flag mice. Kvragu super mario ima takvu stvar - pojedi gljivu "flag velik", nesto me lupilo "makni flag velik" ili "mrtav ako nema flag velik".

Banaliziram, ali tako su stvari u igri poslozene i fail je koristit engine za simulator kad "kost" nije nesto sto se koristi u ovoj igri, niti ona puca niti se mora lijecit niti ce cijelit mjesec dana niti ista slicno... imate flag "slomljena" koji je postavljen ili ne.

To je samo primjer. Oni sve rade tako koliko sam vidio, rezu i krse taj engine, micu iz njega sve sto im je nepotrebno (a to je jako puno stvari), rjesavaju vecinu sa jednostavnim metodama za koje taj engin nije potreban i nakraju imas komplicirani neoptimizirani engine, koji je okrljasten, ali i dalje mu to ne pomaze u performansama.

Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
Odavno je iz igre maknuta simulacija kostiju....
https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
12 godina
neaktivan
Rhodin kaže...

Gle ova cijela rasprava oko enginea i njihove nesposobnosti krece od vrlo jednostavne stvari, a to je uopce ideja da se ide na standalone. Dakle razlog da se radi standalone koji je naveden jest da u arma 2 ne mogu napravit sve planirano. To se ticalo cheatera, sriptera, kako god ih htjeli zvat, enginea koji nije imao mogucnost za sve sto njima treba, bio je neoptimiziran itd. itd. itd. sto su napravili? Krenuli u standalone sa arma 2 engineom. Rezultat? I dalje ne radi sve sto nije radilo u armi 2, trenutno je ovdje jos gore jer ima vise bugova, manje sadrzaja, a ostali su svi problemi koje su imali u originalnoj igri.

Svi govore kako je ovaj engine fenomenalan. Nije... Ovo je engine za simulator, a to nije potrebno ovoj igri na tom nivou. Sto ce ti engine koji simulira svih 206 kostiju u ljudskom tijelu, pogodat srapnela u bilo koju od njih, mogucnost loma bilo koje od njih itd... kad neces nista sa njima radit u igri. Imas status "slomljena noga" koji mices applyanjem adrenalina ilii neke daske/necega za imobilizirat. I guess what... onda je taj status maknut. Za to ti ne terba engine, za to ti treba "flag" slomljena, ne slomljena i radnja "pad" koja flag postavlja ili radnja "apply whatever" koji flag mice. Kvragu super mario ima takvu stvar - pojedi gljivu "flag velik", nesto me lupilo "makni flag velik" ili "mrtav ako nema flag velik".

Banaliziram, ali tako su stvari u igri poslozene i fail je koristit engine za simulator kad "kost" nije nesto sto se koristi u ovoj igri, niti ona puca niti se mora lijecit niti ce cijelit mjesec dana niti ista slicno... imate flag "slomljena" koji je postavljen ili ne.

To je samo primjer. Oni sve rade tako koliko sam vidio, rezu i krse taj engine, micu iz njega sve sto im je nepotrebno (a to je jako puno stvari), rjesavaju vecinu sa jednostavnim metodama za koje taj engin nije potreban i nakraju imas komplicirani neoptimizirani engine, koji je okrljasten, ali i dalje mu to ne pomaze u performansama.

Sta se tice kostiju i detektiranja pogodaka, u devblogovima je bilo vidljivo kako lik šepa ako ga pogodi u nogu ili se previje ako ga pogodi u stomak il nesto slicno... Tako da mislim da ce to ubacit na kraju

1971- ∞
13 godina
neaktivan
Endymon kaže...

Ma sve to stoji,ali vidi mda neki iznose misljenja u stilu.Ovaj engine ne valja do toga,da nikad nece uspijeti ispolirati igru kako treba.Normalno,niti jedna igra/engine nije savrsen.Ali ovdje pojedini ljudi baljezgaju da je engine katastrofa i da optimiziranost,nikad nece doci kako bi trebala ili ono prolazenje zombija kroz zidove,da ce biti NEMOGUCE popraviti.Sad,ja se nadam da oni znaju sta rade...Jer narod je strpljiv,ali ako takvih bugova,bude bilo i u sljedecih par mjeseci,mislim da ce polako pocet gubiti publiku.

ne baljezgaju nego govore činjenice!! a činjenica je da je engine u ku*cu i da na njemu neke stvar nikad na ovolikoj mapi neće bit popravljene uvik će bit glupih bugova ponegdje na kojima ceš moć poginuti ili tako nešto i to neće smetat fanovima DayZ-a koji su odavno u njemu jer su naviki na takve stvari i u modu ali je stvar što je igra ne optimizirana u gradovima vrti užasno i još brdo stvari koje nevaljaju,a u modu su barem donekle radile..i normalno da je za to sve kriv tim koji je uzeo ovaj engine za izradnju takve igre...mišljenja sam da neke stvari nikad neće popraviti ali vidjet će mo ja im želim sreću jer ne želim da ovako kvalitetna ideja igre propadne.....{#}

Team32Ipe77
11 godina
neaktivan
Ipe77 kaže...
Endymon kaže...

ne baljezgaju nego govore činjenice!! a činjenica je da je engine u ku*cu i da na njemu neke stvar nikad na ovolikoj mapi neće bit popravljene uvik će bit glupih bugova ponegdje na kojima ceš moć poginuti ili tako nešto i to neće smetat fanovima DayZ-a koji su odavno u njemu jer su naviki na takve stvari i u modu ali je stvar što je igra ne optimizirana u gradovima vrti užasno i još brdo stvari koje nevaljaju,a u modu su barem donekle radile..i normalno da je za to sve kriv tim koji je uzeo ovaj engine za izradnju takve igre...mišljenja sam da neke stvari nikad neće popraviti ali vidjet će mo ja im želim sreću jer ne želim da ovako kvalitetna ideja igre propadne.....{#}

Ja samo zelim da srede dvije stvari- prolazenje (i pucanje, ofc) ljudi i zombija kroz zidove, i FPS. Igra koja u gradu postize 12 FPS max je neigriva. 

Za stepenice koje lome noge me nije briga, kao sto si rekao, vec sam navikao..

Kada srede ta dva problema koja sam napomenuo, tek tada cu se opet uhvatiti DayZ.. Do tad, zaobilazim u sirokom luku. Iako mi se cine podosta nesposobni i sumnjam da ce uspjeti sve probleme popraviti, zelim im srecu.. Ali mi se ipak cini da se ljudima doci do vrh glave umirati jer neki kreten puca kroz zid, i vratit ce se na mod koji isto ima dosta problema ali ima vise stvari koje radi bolje od standalone.

13 godina
neaktivan

mod kao takav radi super! i za mene nema problema jer je to mod kao što rekoh.......tamo je manje i hakera bolji mi je fps za 100% u gradovima i sve 5 samo nemam nikog tko igra mod ali rado bih ga zaigra dok ovo ne poprave i  ubace barem pola stvari što npr. epoch mod ima a ovdje su obećane

Team32Ipe77
11 godina
neaktivan
Ipe77 kaže...

mod kao takav radi super! i za mene nema problema jer je to mod kao što rekoh.......tamo je manje i hakera bolji mi je fps za 100% u gradovima i sve 5 samo nemam nikog tko igra mod ali rado bih ga zaigra dok ovo ne poprave i  ubace barem pola stvari što npr. epoch mod ima a ovdje su obećane

Ja igram mod.. Ali imam problema sa FPS, i to ogromnih.. U gradovima mi cesto padne na 6 FPS.

Ne znam zbog cega je to, mislio sam reinstalirati Arma 2 ali nema sanse sada kada sam skinuo skoro 12 GB modova {#}

12 godina
neaktivan
$Mikulich$ kaže...
Ipe77 kaže...
Endymon kaže...

Ja samo zelim da srede dvije stvari- prolazenje (i pucanje, ofc) ljudi i zombija kroz zidove, i FPS. Igra koja u gradu postize 12 FPS max je neigriva. 

Kada srede ta dva problema koja sam napomenuo, tek tada cu se opet uhvatiti DayZ.. Do tad, zaobilazim u sirokom luku. Iako mi se cine podosta nesposobni i sumnjam da ce uspjeti sve probleme popraviti, zelim im srecu.. Ali mi se ipak cini da se ljudima doci do vrh glave umirati jer neki kreten puca kroz zid, i vratit ce se na mod koji isto ima dosta problema ali ima vise stvari koje radi bolje od standalone.

Cekas da srede? Zar nisi rekao da igras mod? Na modu se vise ne radi koliko ja znam

1971- ∞
11 godina
neaktivan
Roko567 kaže...
$Mikulich$ kaže...
Ipe77 kaže...
Endymon kaže...

Cekas da srede? Zar nisi rekao da igras mod? Na modu se vise ne radi koliko ja znam

Mislim, cekam da srede standalone da se mogu prebaciti na njega :)

16 godina
moderator
DayZ (standalone)

Kratite citate.

سمندری ڈاکو
Moj PC  
6 1 hvala 1
13 godina
neaktivan

neznam ja nemam takvih problema fps je u gradovima prolazan totalno...

Team32Ipe77
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice