DayZ (standalone)

poruka: 7.754
|
čitano: 1.065.662
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: DayZ (standalone)
NEW_MAN kaže...
Ne bi lagalo jer se sve instancira na manje instance i radi ko podmazano, a teksture nemaju bas nikakve veze sa hostingom jer ih iscrtava tvoj komp a ne server.

Pa i mislio sam na client lag... 

1971- ∞
12 godina
DayZ (standalone)

Istina da igra ima dosta problema.Ali Ali alpha je to ljudi.Meni je samo bitno da poprave to teleportiranje zombija kroz zidove,optimizaciju i rusenje servera/igre....

A kao dodatak bi volio da ubace logorske vatre,bolesti,godisnja doba itd...Ali to je vec u planu,tako da to ocekujem ko ozeblo sunce xD

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Endymon kaže...

Istina da igra ima dosta problema.Ali Ali alpha je to ljudi.Meni je samo bitno da poprave to teleportiranje zombija kroz zidove,optimizaciju i rusenje servera/igre....

A kao dodatak bi volio da ubace logorske vatre,bolesti,godisnja doba itd...Ali to je vec u planu,tako da to ocekujem ko ozeblo sunce xD

nikad nisam ima problema sa rušenjem servera tj. nikad nisam vidio da se server sruši...eventualno bude restart ali nikad se nije rušio server niti mi se ikad srušila igra....ostalo stoji 

Team32Ipe77
13 godina
neaktivan

Do prije zadnjeg updatea igra mi se jako često rušila. Stvarno često. 

Imagination will often carry us to worlds that never were. But without it we go nowhere.
13 godina
neaktivan
Reichz kaže...

Do prije zadnjeg updatea igra mi se jako često rušila. Stvarno često. 

hhmmm čudno meni se nikad nije igra srušila 

Team32Ipe77
16 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

Da li ste zainteresirani da se okupimo sutra oko 16:00 na istom serveru i da zauzmemo jednu bazu?

Mozemo se naci primjer u Berezinu i odandje krenuti i cistiti.

Ako ste za mozete me dodati na steam (ragedit) i thumbup-ati ovaj post da znamo koliko je ljudi zainteresirano.

2 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

radije da se nađemo kao mi neki dan sa srbima u elektru ,poslikali se i dogovorili da ćemo se raštrkati po elektru i porokat. {#}

battlelog: CRO_ZeNGe
Moj PC  
3 1 hvala 0
16 godina
DayZ (standalone)

Daj se radije dogovorite pa negdje na pivo svi skupa {#} , lako za igru!

Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina
Rhodin kaže...

Dogovarajte se preko PM-a da vas ne zaskoči @Mquany, zatuče vas sjekirom i uzme vam grah, ruksake, šibice i papirnate maramice.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
13 godina
Ipe77 kaže...
death_zombi kaže...

Evo danas sam kupio igru i igrao par sati pa evo mog mišljenja.

Moram priznat da sam malo razočaran. Ideja igre je dobra, grafika je isto solidna al ima par stvari koji su me podosta zasmetala. Sensitivity u igri je očajan, nisam u životu igro igru sa gorjim settingsima šta se tiće mouse sensitivity-a, taj x/y axis su po meni čista glupost, neznam zašt jednostavno nisu stavili normalni sensitivity kako i u svakoj drugoj igri. Smanjil sam taj X/Y axis na 0 pa je sad kolko tolko ok sam kaj trebam dosta sa mišom micat. Al ajd na to se nekako da priviknuti.

Stvar koje me najviše smeta su bugovi, pogotovo ovi sa zombijima. Zombiji se doslovce teloportiraju, prolaze kroz vrata, zidove, krovove itd.

Zatim stavim da igram u 3. licu ništ se ne promjeni i dalje igram u prvom licu. Čitavo kretanje karaktera je nekako čudno, al ajd i na to se nekako možeš naviknuti.

Nadam se da će popraviti te probleme u budućnosti jer igra se fakat čini dobrom. 

na ovom enginu neke stvari nikada neće popraviti jer je jako loš!.....a druga stvar ovo sa sensitivityjem nije problem navikneš se i nije toliko loše...naravno razlika je prijeći s neke druge igre na ovo,ali se prebrzo navikneš i sve ok....a ovo što kažeš da igraš u prvom pa ideš prebacit u treće lice je zato što si na HC serveru,a ne na regularu...

Nije engine los, nego je engine previse kompleksan za ovu igru a oni sad to pokusavaju vratit na jednostavne stvari. Taj engine u mod.u simulira svaku kost u tijelu i hit pointse u milimetar... a oni to pokusavaju maknut... sta i jesu vecinu ali se onda pojavio bug sa prolaskom kroz zidove i ostale gluposti.

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
16 godina
DayZ (standalone)

I zato neides sa istim engineom u standalone. Sto ce ti takav engine kad ga neces koristit? Mogli su krenut od nule i napravit svoj engine kad smo vec kod toga, da su ozbiljni... ili uzet priladan engine. Ne vidim nista posebno u igri da bi im trebao takav engine - puca ti noga, mos mislit... Mislim da je ovo "skrpali bumo sto se da, okrivili na engine sto se neda i prodali muda pod bubrege". Ako uspiju da to radi kak su obecali, meni svejedno kojim putem ce doci do krajnjeg rezultata. ali bojim se da ce nakraju to zavrsit sa tresla se brda, a onda ce doc drugi naslov koji ce biti bolji. Uostalom dokle god mod radi bolje od standalonea...

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Rhodin kaže...

ima jedna birtija u electru....{#}

battlelog: CRO_ZeNGe
13 godina
neaktivan

da ti ponovim.... ovaj engine je smeće!!! i s takvim se ne ide na ovakvu igru!!!! {#}

Team32Ipe77
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.4.2014 17:15 (Ipe77).
12 godina
wyks kaže...
Rhodin kaže...

Dogovarajte se preko PM-a da vas ne zaskoči @Mquany, zatuče vas sjekirom i uzme vam grah, ruksake, šibice i papirnate maramice.

Samo da mi ne dira rizu xD

13 godina

Slazem se s tobom, ovo je jedan od gorih engina koji sam vidio, neoptimiziran je i ogranicen

12 godina
DayZ (standalone)

Po meni je jos gori od PlanetSide 2...Optimizacija je stvarno shit...bugova na bacanje i opet ljudi igraju i ne pljuju toliko engine.

Sto se tice DayZ-a,igra mi radi stvarno fino na full rezi,ali maknut motion blur i post processing.Znam da onda izgleda dosta losije igra,ali opet,nekome kome nije bitna grafika,nego atmosfera,to ne bi trebao biti problem.

Moj PC  
0 2 hvala 0
13 godina
neaktivan
Endymon kaže...

Po meni je jos gori od PlanetSide 2...Optimizacija je stvarno shit...bugova na bacanje i opet ljudi igraju i ne pljuju toliko engine.

Sto se tice DayZ-a,igra mi radi stvarno fino na full rezi,ali maknut motion blur i post processing.Znam da onda izgleda dosta losije igra,ali opet,nekome kome nije bitna grafika,nego atmosfera,to ne bi trebao biti problem.

ne radi fino kolko bi trebala!....i to je šteta za ovakvu igru!

Team32Ipe77
11 godina
neaktivan
Ipe77 kaže...
Endymon kaže...

ne radi fino kolko bi trebala!....i to je šteta za ovakvu igru!

Gore od Arma 2 engine sigurno ne moze. Arma 2 engine je toliko ogromno smece, da je to nevjerojatno. Jedan dan imam 50 FPS, sutradan jedva navucem 22, pa tko tu koga hebe da mi je znati. Bohemia vjerojatno ima zaposlenike posebno namijenjene da ljudima crashaju igru i dropaju FPS haha

16 godina
DayZ (standalone)

Što nas čeka u novom update-u.

http://dayzdev.tumblr.com/

Battle tag (HS): dermonis#2530 LOL EUNE: slinA
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

Engine je smece, cijela igra je smece u uvijek bude smece jer je engine smece. Al dok neko ne napravi bolju igru na boljem engineu nemamo se o cemu raspravljat. Rust je dosao blizu ali jednostavno nema potencijala kolko DayZ ima (vozila, veca mapa, grafika itd.) Rust se vrti na source engineu koji je optimiziran i savrsen za close combat competitive combat ali je shit na open world survival tip igrama.

$Mikulich$ kaže...
Jedan dan imam 50 FPS, sutradan jedva navucem 22, pa tko tu koga hebe da mi je znati.

FPS u Armi 2 i Armi 3 ovisi u broju ljudi na serveru i o serveru na kojem se igras, znaci viewdistance, broj zombija, vozila, scripte itd. Znaci server utjece na tvoj fps, odi u editor i uvijek ces imat isti FPS.

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.4.2014 20:01 (steelman).

0 0 hvala 0
13 godina
steelman kaže...

Engine je smece, cijela igra je smece u uvijek bude smece jer je engine smece. Al dok neko ne napravi bolju igru na boljem engineu nemamo se o cemu raspravljat. Rust je dosao blizu ali jednostavno nema potencijala kolko DayZ ima (vozila, veca mapa, grafika itd.) Rust se vrti na source engineu koji je optimiziran i savrsen za close combat competitive combat ali je shit na open world survival tip igrama.

Ako nitko od vas ovdje nije igrao Armu II kao armu ili ARMU III nema pojma sta ovaj engine moze... pricati o ovom enginu da je smece je nevjerovatna glupost.

11 godina
neaktivan
SimeKZ kaže...
steelman kaže...

Ako nitko od vas ovdje nije igrao Armu II kao armu ili ARMU III nema pojma sta ovaj engine moze... pricati o ovom enginu da je smece je nevjerovatna glupost.

Ja igram Armu II sa Devil Dogom i takistan life. Znam sto engine moze, ali kakve to ima veze? kakve ima veze sto mi moze prikazivati svakakve sitnice, kada je glavna stvar u ku*cu? Mislim, sta ce mi sve te male sitnice, ako je igra neigriva? Neka se fokusiraju na ono sto treba, ne takve gluposti. Bohemia ima odlicne ideje ali su uzasni u provodenju tih istih ideja.

12 godina
neaktivan
SimeKZ kaže...
steelman kaže...

Da je taj engine tak mocan i svemuguc nebi ga preradivali za standalone. Jos uvijek mijenjaju engine da dobe 100 playera na mapi, procitaj si malo zadnji devblog. Glavni problemi moda su bili low fps i veliki bandiwith, tak da nej pricat gluposti. Cim su vise stvari stavili u mod tim je bilo gore i gore zbog limita enginea.

Igram zadnjih 6 mjeseci na najpopularnijem epoch serveru i igra jednostavno ne funkcionira sa vise od 30 playera, server lag i desync su masovni nakon 30 playera. Sad si zamisli da stave 150 playera, 10 puta vise loota i zombija i sve ostale gluposti iz standalone u arma 2.

E sad, moj strah je da ce jednostavno failat u upgradanju enginea, znaci problemi su u korijenu i nemoguce ih je popravit. Ja osobno znam par bugova i glitheva koji rade u Armi 2 i Armi  3 a nisu ih popravili niti u standalone. Gamebreaking su bugovi ako ih znas koristit.

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.4.2014 20:15 (steelman).
13 godina
steelman kaže...
SimeKZ kaže...
steelman kaže...

Da je taj engine tak mocan i svemuguc nebi ga preradivali za standalone. Jos uvijek mijenjaju engine da dobe 100 playera na mapi, procitaj si malo zadnji devblog. Glavni problemi moda su bili low fps i veliki bandiwith, tak da nej pricat gluposti. Cim su vise stvari stavili u mod tim je bilo gore i gore zbog limita enginea.

Taj engine je mocan i svemoguc ali nije za svaki komp... nije optimiziran kako treba i tu je najveci problem. 

Znam ja sta ja problem, igram i pratim DayZ od dana kad je izaso pa znam i o cemu pricam. Uz dayZ ne igram sa ekipom i Armu. Engine se preraduje da bude dostupan siroj masi i da se sve svede na minimum. Da nema puno toga procesuiranja i ostalih stvari. Jos, engine ne koristi GPU koliko treba nego puno vise CPU sta je problem od pocetka ARME. 

Engine je samo limitiran zbog svoje zahtjevnosti za cudovistem od kompa, nista drugo.

13 godina
steelman kaže...

Igram zadnjih 6 mjeseci na najpopularnijem epoch serveru i igra jednostavno ne funkcionira sa vise od 30 playera, server lag i desync su masovni nakon 30 playera. Sad si zamisli da stave 150 playera, 10 puta vise loota i zombija i sve ostale gluposti iz standalone u arma 2.

E sad, moj strah je da ce jednostavno failat u upgradanju enginea, znaci problemi su u korijenu i nemoguce ih je popravit. Ja osobno znam par bugova i glitheva koji rade u Armi 2 i Armi  3 a nisu ih popravili niti u standalone. Gamebreaking su bugovi ako ih znas koristit.

Da se skrati nije problem u enginu nego u devovima. Jeli sada kuzis?

Ubi bene, ibi patria.
12 godina
neaktivan
SimeKZ kaže...

Taj engine je mocan i svemoguc ali nije za svaki komp... nije optimiziran kako treba i tu je najveci problem. 

Znam ja sta ja problem, igram i pratim DayZ od dana kad je izaso pa znam i o cemu pricam. Uz dayZ ne igram sa ekipom i Armu. Engine se preraduje da bude dostupan siroj masi i da se sve svede na minimum. Da nema puno toga procesuiranja i ostalih stvari. Jos, engine ne koristi GPU koliko treba nego puno vise CPU sta je problem od pocetka ARME. 

Engine je samo limitiran zbog svoje zahtjevnosti za cudovistem od kompa, nista drugo.

Ja govorim o server FPS ali nema veze, na kraju ti isto dode. Trenutno bi trebao imat NASA supercomputer sa neznam kolko bandwith da pokrenes epoch bez problema i opet ti se javlja problem da pola clienta nema dosta FPSa ili bandwitha i zajebava se sa serverom. Engine je jednostavno sranje. Evo bas sam jucer prestao igrat jer vise nisam mogao podnijet bugove i sve ostale gluposti (Arma 2).

Evo jedan primjer ti je invisible gunner glitch na armored vozilima koji postoji od kad postoji arma 2. Sad si uzmi armed mi17 + invisible gunner i evo ti sranja. Znaci pilot ima godmode a gunnera niti ne vidis.

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.4.2014 20:25 (steelman).
13 godina
neaktivan
AmonZero kaže...

Što nas čeka u novom update-u.

http://dayzdev.tumblr.com/

Ja sam mislio da životinje također dolaze u sljedećem patchu, a ovdje nema spomena o tome... samo da su još u razvoju :/

Imagination will often carry us to worlds that never were. But without it we go nowhere.
16 godina
SimeKZ kaže...
steelman kaže...
SimeKZ kaže...
steelman kaže...

kenjaš gluposti. Ljudi koji imaju mašine od 2000$ lagaju na streamovima po elektra(ispod 30 fpsa). Engine je DEBILAN JER RENDERIRA SVE OBJEKTE U ČIJEM SMJERU GLEDAŠ::::::: ZNAČI SVE OBJEKTE, ZGRADE IZA ZIDOVA. Moderni engini naprednih mogu prikazivati daleko više polygona uz bolje performanse. Nemoj soliti pamet ako nemaš poima što govoriš

13 godina
acca kaže...
SimeKZ kaže...
steelman kaže...
SimeKZ kaže...
steelman kaže...

kenjaš gluposti. Ljudi koji imaju mašine od 2000$ lagaju na streamovima po elektra(ispod 30 fpsa). Engine je DEBILAN JER RENDERIRA SVE OBJEKTE U ČIJEM SMJERU GLEDAŠ::::::: ZNAČI SVE OBJEKTE, ZGRADE IZA ZIDOVA. Moderni engini naprednih mogu prikazivati daleko više polygona uz bolje performanse. Nemoj soliti pamet ako nemaš poima što govoriš

Ti si acca teski troll i samo znas vrijedati ko i kroz cijelu ovu temu. Tako da se na tebe niti ne obazirem. 

Ajde procitaj jos jednom sta sam ja napiso a sta si ti pa opet dok ne shvatis da sam ja napiso isto to... ne solim ja pamet nego si ti procitao u zivotu dvije slikovnice pa ne znas citat sa razumijevanjem.

11 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

graficka AMD Radeon HD 7560D

3.60 GHz AMD A8-5600kAPU with Radeon HD graphics

8 GB RAM (skoro 1 GB otpada na Windowse)

64 bit Windows 8.1

Nije najbolji komp na svijetu, ali bi trbao biti dovoljan da pokrene hebenu armu 2 sa normalnih 40+ FPS, ne 20 FPS (JEDVA) na praznom prostoru, 13 FPS u malim selima i 6 FPS u vecim gradovima poput cherna.. Pa koji ku*ac, da se tako izrazim? Kako bih trebao igrati sa 6 prokletih FPSa, dajte vi to meni recite...?! Nije niti cuda da umirem..

I onda sutra, na istom serveru, sa istim brojem ljudi i prije restarta, dobijem hebenih 50 FPS, 45 u chernu..? I kad mi netko kaze da engine nije los, dode mi da lupam glavom o zid.

Totalno random FPS

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice