DayZ (standalone)

poruka: 7.754
|
čitano: 1.064.186
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: DayZ (standalone)
Mquany kaže...
Rhodin kaže...

Meni je kod standalone verzije glavni problem taj sto me hype drzao krajem 2012. kad su obecavali standalone igru u trenutnom stanju pocetkom 2013. Onda je to odgodjeno.

Istina, igra je u medjuvremenu izasla, jos uvijek je u nekoj alpha fazi, iako je na prodaju, pa je po meni trebala barem u beti bit, ali otom-potom. Glavni potencijalni problem vidim u tome da sam igru u ovom stanju ocekivao prije godinu dana, dakle pocetkom 2013. a sada, pocetkom 2014 jos uvijek nema u potpunosti funkcionalnih zombija (ok, sad se navodno i na kat penju, nes ti... trebali su biti po cijeloj mapi i sve tezi u podrucjima sa vise loota) i loota, spawn pozicija nije random, kamo li naprednijih opcija poput gradjenja fortova, vozila, domacih zivotinja, svega neceg divnog sto su obecavali jos onda. Ovim tempom, da sada kupim igru, do 2015. ili 2016. ne znam da li mogu ocekivat beta verziju sa vecinom obecanih funkcionalnosti.

Na stranu to kaj je zabavno.

Jedino sto sam ozbiljno razmisljao je dat tih 23€ sada, pa naprosto cekat do izlaska standalonea... ali onda su se upleli rust i jos pokoji slican naslov koji su u "pripremi" ili su slicnim alpha/beta fazama.

Kupi igru i igraj, neznam nikoga da je pozalio sto je kupio, vec sada, u ovakvom stanju vjerovatno najbolja igra svih vremena!!!

evo me, proveo sam kojih 20 sati u igri i ne mislim više još dugo vremena. Igra nema nikakvu imerziju naprema modu, nema respawnanja ničega tako da mi igra ne daje osječaj da trebam tražiti loot nego čekati restart servera ili skočiti na drugi ako nema loota, nisu fixali jednostavno spawnanje lootova u velikom broju zgrada... o zombijima i ostatku osnovnih elementa gameplaya neču niti govoriti, a dayzero ih već 2 godine ima...

11 godina
protjeran
acca kaže...
Mquany kaže...
Rhodin kaže...

Meni je kod standalone verzije glavni problem taj sto me hype drzao krajem 2012. kad su obecavali standalone igru u trenutnom stanju pocetkom 2013. Onda je to odgodjeno.

Istina, igra je u medjuvremenu izasla, jos uvijek je u nekoj alpha fazi, iako je na prodaju, pa je po meni trebala barem u beti bit, ali otom-potom. Glavni potencijalni problem vidim u tome da sam igru u ovom stanju ocekivao prije godinu dana, dakle pocetkom 2013. a sada, pocetkom 2014 jos uvijek nema u potpunosti funkcionalnih zombija (ok, sad se navodno i na kat penju, nes ti... trebali su biti po cijeloj mapi i sve tezi u podrucjima sa vise loota) i loota, spawn pozicija nije random, kamo li naprednijih opcija poput gradjenja fortova, vozila, domacih zivotinja, svega neceg divnog sto su obecavali jos onda. Ovim tempom, da sada kupim igru, do 2015. ili 2016. ne znam da li mogu ocekivat beta verziju sa vecinom obecanih funkcionalnosti.

Na stranu to kaj je zabavno.

Jedino sto sam ozbiljno razmisljao je dat tih 23€ sada, pa naprosto cekat do izlaska standalonea... ali onda su se upleli rust i jos pokoji slican naslov koji su u "pripremi" ili su slicnim alpha/beta fazama.

Kupi igru i igraj, neznam nikoga da je pozalio sto je kupio, vec sada, u ovakvom stanju vjerovatno najbolja igra svih vremena!!!

evo me, proveo sam kojih 20 sati u igri i ne mislim više još dugo vremena. Igra nema nikakvu imerziju naprema modu, nema respawnanja ničega tako da mi igra ne daje osječaj da trebam tražiti loot nego čekati restart servera ili skočiti na drugi ako nema loota, nisu fixali jednostavno spawnanje lootova u velikom broju zgrada... o zombijima i ostatku osnovnih elementa gameplaya neču niti govoriti, a dayzero ih već 2 godine ima...

Hey mozgovniče, ovo je alpha koja je krenula prije otprilike 3 mjeseca........

16 godina
DayZ (standalone)

no sh!t sherlock... nakon 2 godine buganog moda ovaj modificirani arma engine je daaaaaaaaaleko lošije radi od moda... Apsolutni amateri. Cijela igra osječa se više sjeb*na , sjeb?li su orjentaciju zvuka, serveri daleeeeeeeko lošije rade s daaaaaaaaaaaaleko manje sadržaja, pucanje je još veča katastrofa, nikada neznaš pravu poziciju igrača, to možeš vidjeti kada lik bježi kroz vrata u kuču a tebi izgleda kao da prolazi kroz zidove i td...

Osim što su dodali par novosti poput inventory sistema i odječe... igra je PUNOOOOOOOOOOO koraka u natrag naprema modu. MOD je još uvijek daleko igriviji od ovog sr?nja

I samo izvolite thumbs downati i pisati glupe kometare poput "ALFA JE". Da jeje.... ali smijemo KRITIZIRATI. Kad od prvog dana nemogu fixati jednostavne bugove kao spawnanje loota ispod poda u 20% zgrada u igri, necu niti spominjati ostale stvari.

I smješni su mi komentari poput "OVO JE NAJBOLJA IGRA SVIH VREMENA"{#} {#} {#} {#} {#} {#} {#} {#} {#} {#} {#} {#} {#} {#} {#} {#} {#} {#} {#} {#} {#} {#} {#} {#} {#} {#} {#} {#} {#} {#} {#} {#} {#} {#} {#} {#} {#} {#} {#} {#} {#} {#} {#} {#} {#} {#} {#} {#} {#} {#} {#} {#} {#} 

Ideja za igru je genijalna, no več je ideja bila u modu, gotova mapa i večina sadržaja... NO tehnička izvedba " {#} {#} {#} "

Da je bilo koji veči studio dobio ovaj projekt, s moda napraviti standalone igru... bilo bi nam trenutno mnogo zabavnije

Mislim da se rocketov dev team pokazao, kad 2 mjeseca nakon izlaska alfe igra je bila više igriva prvi dan

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.2.2014 22:00 (acca).

9 9 hvala 0
12 godina
neaktivan
acca kaže...

no sh!t sherlock... nakon 2 godine buganog moda ovaj modificirani arma engine je daaaaaaaaaleko lošije radi od moda... Apsolutni amateri. Cijela igra osječa se više sjeb*na , sjeb?li su orjentaciju zvuka, serveri daleeeeeeeko lošije rade s daaaaaaaaaaaaleko manje sadržaja, pucanje je još veča katastrofa, nikada neznaš pravu poziciju igrača, to možeš vidjeti kada lik bježi kroz vrata u kuču a tebi izgleda kao da prolazi kroz zidove i td...

Osim što su dodali par novosti poput inventory sistema i odječe... igra je PUNOOOOOOOOOOO koraka u natrag naprema modu. MOD je još uvijek daleko igriviji od ovog sr?nja

I samo izvolite thumbs downati i pisati glupe kometare poput "ALFA JE". Da jeje.... ali smijemo KRITIZIRATI. Kad od prvog dana nemogu fixati jednostavne bugove kao spawnanje loota ispod pod u 20% zgrada u igri, necu niti spominjati ostale stvari.

I smješni su mi komentari poput "OVO JE NAJBOLJA IGRA SVIH VREMENA"{#} {#} {#} {#} {#} {#} {#} {#} {#} {#} {#} {#} {#} {#} {#} {#} {#} {#} {#} {#} {#} {#} {#} {#} {#} {#} {#} {#} {#} {#} {#} {#} {#} {#} {#} {#} {#} {#} {#} {#} {#} {#} {#} {#} {#} {#} {#} {#} {#} {#} {#} {#} {#} 

Ideja za igru je genijalna, no več je ideja bila u modu, gotova mapa i večina sadržaja... NO tehnička izvedba " {#} {#} {#} "

Da je bilo koji veči studio dobio ovaj projekt, s moda napraviti standalone igru... bilo bi nam trenutno mnogo zabavnije

Mislim da se rocketov dev team pokazao, kad 2 mjeseca nakon izlaska alfe igra je bila više igriva prvi dan

ovo je i dalje alpha pametnjakovicu. niko te nije tjerao da kupujes i lijepo pise da ne kupujes osim ako zelis podrzat devove. da je neki drugi studio dobio ovaj projekt nastala bi totalno drugacija igra jer je dean taj koji ima ideju i na kraju bi dobili neku splacinu. 

1971- ∞
16 godina
DayZ (standalone)

To je ono sto sam ja pokusao reci. Igru su opisivali da je u ovom trenutnom stanju krajem 2012. godine, a u ovom stanju je trebala izac pocetkom 2013. godine. Dakle tada je bio neki hype postignut, puno nas je cekalo standalone, malo su odgodili release i sada... godinu dana nakon pocetnih ocekivanja vezanih za igru, igra konacno jest vani u nekom alpha stanju, ali iskreno gorem nego sam ocekivao da ce biti navedene 2013. godine.

Oni puno toga najavljuju, istina, ali kad ce to zazivjet? Mislim ok... ja cu je pratit i dalje, i jest to zabavno, dosta toga moze potencijalno biti bolje nego u armi. Sama ideja izrade standalone igre (uz zaradu) je ispravak problema koji nisu mogli obavit u armi radi nedostataka arma engine-a, ali ovdje su si natovarili dodatnih problema i dosta koraka su jos uvijek unazad naspram moda ili cak modova.

Ja im zelim sve najbolje, ali umjesto gluposti trebali bi sredit zombije da barem imam osjecaj da igram zombie survival igru, a ne pvp survival mod loseg fps-a. Mislim zombiji bi i dalje trebali biti core stvar u ovoj igri. Mene iskreno vozila toliko ne zanimaju... Napalio sam se na ovu igru gledajuc Walking dead i ovo mi je bila mogucnost simulacije tako necega u PC igri... za razliku od ocekivanog imamo sve samo ne zombie survival igru.

Moj PC  
6 0 hvala 0
16 godina
DayZ (standalone)

Meni u igri najviše fale zombiji i prijevozna sredstva, jer mi je već muka pretrčavat tolike kilometre.

Problem je kad se hoću nać s frendom koji je na drugom dijelu mape pa mi treba preko pol sata trčanja kako bi se našli i igrali zajedno. Dajte ta vozila (aute, heliće, bagije, motocikle, bicikle itd) više. Znam da su rekli da žele napravit da svako vozilo možeš rastavit na dijelove, ali oni praktički imaju već gotovu shemu sa oružjima i samo to treba malo modificirat i primjenit na vozila.

Battle tag (HS): dermonis#2530 LOL EUNE: slinA
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
DayZ (standalone)

Odgovor sefa na pitanje da li se isplati kupiti igra:

rocket rocket

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.2.2014 22:38 (ERM).

5 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
acca kaže...

no sh!t sherlock...

Jedno je kritizirati što je aposolutno dobro u svakom slučaju, a drugo je plakati i glumiti budalu na svakoj drugoj stranici. Odrasti i nauči razgovarati kao normalni čovjek, a ne čoban kojemu je koza najveći domet u komunikaciji s drugim bićima.

Imagination will often carry us to worlds that never were. But without it we go nowhere.
11 godina
protjeran
Reichz kaže...
acca kaže...

no sh!t sherlock...

Jedno je kritizirati što je aposolutno dobro u svakom slučaju, a drugo je plakati i glumiti budalu na svakoj drugoj stranici. Odrasti i nauči razgovarati kao normalni čovjek, a ne čoban kojemu je koza najveći domet u komunikaciji s drugim bićima.

ahahahh al mu navuče gaće preko glave još opali virtualnu šamarčinu haha, svaka čast Reichz XD

11 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

Manite se zombija i to ljudi, zapravo i ja jedva cekam da broj zombija naraste barem x30 u odnosu na sada... ali ova igra je LUDILO!!!

Danas sam u Berezinu uletio na gun fight izmedju dvije grupe od po 4 ili 5, koje ludilo, igram igre vec 20ak godina i ovo mi je jedno od najludjih iskustava, zadnjih sat i deset minuta sam proveo u sobi bez prozora s jednim vratima na katu tamo di je kao onaj restoran sa crvenim stolnjacima u prizemlju, da se server nije reset mislim da bi stajali tako jos pola dana...

Pao sam s stolice od smjeha, ova jedna grupa, idioti, cjelo vrijeme koristi voice chat, podje lik da se penje na kat, roknem ga i ovaj ispod ga pita: Is that you shooting mate... {#}{#}{#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.2.2014 0:47 (Mquany).

0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
Mquany kaže...

Manite se zombija i to ljudi, zapravo i ja jedva cekam da broj zombija naraste barem x30 u odnosu na sada... ali ova igra je LUDILO!!!

Danas sam u Berezinu uletio na gun fight izmedju dvije grupe od po 4 ili 5, koje ludilo, igram igre vec 20ak godina i ovo mi je jedno od najludjih iskustava, zadnjih sat i deset minuta sam proveo u sobi bez prozora s jednim vratima na katu tamo di je kao onaj restoran sa crvenim stolnjacima u prizemlju, da se server nije reset mislim da bi stajali tako jos pola dana...

Pao sam s stolice od smjeha, ova jedna grupa, idioti, cjelo vrijeme koristi voice chat, podje lik da se penje na kat, roknem ga i ovaj ispod ga pita: Is that you shooting mate... {#}{#}{#}

Haha samo zbog ovakvih stvari ću kupit ovu "igru" :D

14 godina
SimeKZ kaže...
Casper127 kaže...
Ja sam kod jedong lika kupio za 150kn rusku verziju. Neznam jel ti se da zahebavat sa vpn-om i ostalim glupostima.

Ustedio si punih 15kn da bi fasovo mozebitni ban cijelog accounta... evo placem {#}

Dzabe si plako. Pisao sam u krivu temu. Bilo je namjenjeno  za armu 3.

16 godina
Reanimator kaže...
Mquany kaže...

znači još nisi kupio a soliš pamet. Pričekaj Ivica

16 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

Jedan savjet za igrace:

ako ste blizu smrti izbjegavajte vodu, ne mozete se respawnati ako umrete u vodi: )

Jucer sam trcao sumam, upao u rupu i slomio noge, mislio odplivati do ceste ili grada (jer mi je blize i brze nego li se vuci po sumi). Kada ono, umrem i nema respawna: )

Preporuka, obavezno imajte stapove i krpe ( Wooden Stick and some Rags.)

Dodatak:

potvrdjujem da ako umrete u vodi necete se moci respawnati (barem u mom slucaju). Odvukao sam se na neku visinu i ubio se, respawn radi kako treba na suhom: )

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.2.2014 10:16 (D.Bradley).

4 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Gunnolf kaže...
Hvala! inace na kojim ste serverima?

Raznoraznim, koliko čitam po forumu. Probaj: kutkor eu serbia ili tako nekako, recimo učlanjenje u balkan grupu ili se poveži s onima koji te budu stavili među prijatelje. Nakon nekog vremena dosadi lutati sam i da te kilišu klinci od 15-16 godina. Vidi što ti najviše odgovara ili koja te škvadra povuče.

11 godina
protjeran
acca kaže...
Reanimator kaže...
Mquany kaže...

znači još nisi kupio a soliš pamet. Pričekaj Ivica

Gdje ti vidiš da ja solim pamet, Jovice?

15 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

Mi smo jučer od Berezina krenili prema Elektru. U berezinu na gradilištu smo ubili trojicu likova, ali kad smo došli u Elektro...e tek tamo je bia pokolj. Skempali smo se po kućama i udri po svemu šta se giba...ispraznili smo tri servera, ubili 30ak likova, naravno bilo je žrtava i sa naše strane (7 nas je bilo :D ).

Fr4nk_Horrig4n
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Hedrick kaže...

Mi smo jučer od Berezina krenili prema Elektru. U berezinu na gradilištu smo ubili trojicu likova, ali kad smo došli u Elektro...e tek tamo je bia pokolj. Skempali smo se po kućama i udri po svemu šta se giba...ispraznili smo tri servera, ubili 30ak likova, naravno bilo je žrtava i sa naše strane (7 nas je bilo :D ).

Dao Bog da naletim na vas... Nemrem smislit takve bandite... 

Zato sam jučer sa frendovima skino petoricu takvih... U Berezinu su se skampali na vrhu bolnice i rokaju po svima...

Okupili troje preživjelih bambija koji su se muvali tamo, rekli im da ostanu 15min u jednoj zgradi na sigurnom, mi riješili bandu na zgradi, otišli do bambija i rekli, they are gone, merry christmas! i nastavili svojim putem prema Soboru. 

11 godina
neaktivan
Ninobj kaže...
Hedrick kaže...

Zato sam jučer sa frendovima skino petoricu takvih... U Berezinu su se skampali na vrhu bolnice i rokaju po svima...

Okupili troje preživjelih bambija koji su se muvali tamo, rekli im da ostanu 15min u jednoj zgradi na sigurnom, mi riješili bandu na zgradi, otišli do bambija i rekli, they are gone, merry christmas! i nastavili svojim putem prema Soboru. 

Dao bog da ja sretnem copor poput tvog, nema nista ljepse kad skinem jednog ili dva pa onda panika, kud koji mili moji {#}{#}{#}.

11 godina
protjeran
DayZ (standalone)

I ja mrzim ovakve đabalebaroše i drkadžije koji samo čekaju bespomoćne pa ih ukokaju bez milosti a kad dođe jači razbježaju se ko kokoši i useru ko grlice.

Moj PC  
3 5 hvala 0
14 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

i mi smo jučer rokali po elektru {#}

evo par slika od jučerašnjeg dana di su me ranili (zato sam siv) i na kraju jedini ja ostao živ {#}(moram napomenuti da su ova dva bambija mrtvi jer su krenuli na frenda inace ih puštamo) manje-više {#}

gore u zgradi sam ih roknuo trojicu , na firestationu su pala četvorica i još ih je brdo bilo po cesti i naravno frend pokušao reanimirati frenda ali bezuspješno.....

i još par slika od neki dan di smo ja i frend išli od elektra do černa pa do airfielda kod balote di je nakraju on poginuo :)  (te smo stali na mali fotosession na zgradama).

btw neznam zašto je loša kvaliteta slike, inaće koristim mirilis action za screenshoot

tu pokušava frend dignut frenda koji je pao u unakrsnoj vatri XD tu pokušava frend dignut frenda koji je pao u unakrsnoj vatri XD
vrhunska pozicija za long range scope :) vrhunska pozicija za long range scope :)
battlelog: CRO_ZeNGe
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.2.2014 14:03 (ZeNGe_CRO-mt).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Reanimator kaže...

I ja mrzim ovakve đabalebaroše i drkadžije koji samo čekaju bespomoćne pa ih ukokaju bez milosti a kad dođe jači razbježaju se ko kokoši i useru ko grlice.

ako se ne varam, ti još ne igraš? {#}

11 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

Alo ekipa jel se kome resetirao lik? jucer se logam i vrati me na plazu...wtf?! Imao sam sve od Mosina sa dodatcima,magnum,45-icu,M4 a da nepricam o hrpi municije wtf? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Gunnolf kaže...

Alo ekipa jel se kome resetirao lik? jucer se logam i vrati me na plazu...wtf?! Imao sam sve od Mosina sa dodatcima,magnum,45-icu,M4 a da nepricam o hrpi municije wtf? 

možda te netko roknuo dok si izašao jer ti tvoj lik još ostane živ 30 sekundi ili ako nije lik možda te zombij roknuo :)

a i postoji mogućnost da si na drugom hiveu

battlelog: CRO_ZeNGe
15 godina
neaktivan
Ninobj kaže...

Ma sve je to lipo. Ja san jučer krenia trčat iz Berezina kad najedanput viče mi kolega na TS-u: "Pazi iza sebe"! Lik sa sikiron, fresh spawn, tia me koknit. Naravno kada san se ja okrenia i brzo izvadia pušku on viče: "Friendly"! Pustili smo lika na životu ali da nisan ima kolegu na TS-u taj lik bi me vjerojatno ukoka, uzea i pokupia sve sa mene. Ne heben više 2% niti freshije, niti noobove niti ove niti one. Sve šta se miće, gmiže, hoda, leti sve pucan. Niko u ovoj igri nije friendly to možeš mačku obisit o rep. Ta ista ekipa da se gearala za 10 minuta bi te vjerojatno napali sa svin i svačin. Mi ćemo ti bit oko Elektra ili u njemu tako da ti mogu jedino reć server na kojem smo pa navrati :D. Ako ništa baren ćemo se dobro zabavit jer u tome i je bit cile ove igre.

Fr4nk_Horrig4n
16 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

Uzeo i ja DAYZ i sinoc instalirao... Jedini sinocni kontakt koji sam imao sa zivim svjesnim bicem je bio:

...

...

BUM

...

...

*crni zaslon

...

You are dead

...

Niti vidio tko je, ni odakle me ubilo.

Ak nije problem nek mi netko posalje link od lokalne grupe koja igra... osjecam da ce mi tribat...

Steam: abombcro

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

@Mquany: Samo ti leži po krovovima i tornjevima i rokaj na sve ... Vjerujem da ti je ultra zabavno... 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Mislim da me nije nitko rokno.Jer kad sam  se logo lik mi bio u punoj spremi na log in screenu o-O

11 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

Djelic akcije od jucer, steta sto nisam snimio lika kad je ovog sto sam ga skinuo pitao is that you shooting m8, to bi bio epic videic... Nezgodno je snimat u gradovima, fps drop spika i na manje od 20fps, tako da me snimanje lako moze doci glave {#}. A ovdje sam se bas u govna uvalio, ali nisam ih htio charge, njih su bile dvije gurpe po nekoliko, trebali su me probat rjesit, mislim i jesu, ali nekako su trebali vise pokusavat {#}. Najavljeno je da ce doci i bombe i da ce se moci i explozivi bacati i da rade posebno fiziku za bacanje objekata, to ce malo olaksat ovakve situacije za ove vani, do tada, be smart and keep your head down {#}.

1 2 hvala 0
15 godina
neaktivan
Gunnolf kaže...

Mislim da me nije nitko rokno.Jer kad sam  se logo lik mi bio u punoj spremi na log in screenu o-O

BUG. To se meni dogodilo 3-4 puta dosada, ništa nova. Znan se nekad spawnat a iz inventorija mi nestaju stvari.

Fr4nk_Horrig4n
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice