DayZ (standalone)

poruka: 7.754
|
čitano: 1.068.155
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: DayZ (standalone)
Hedrick kaže...
Vash kaže...

Digneš brightness i gamu na max.

Ma jesan ja to napravia, ali boje izgledaju koda su nacrtane.

A sta si ocekivao u mrklom mraku da ces imati full boje i dan ? 

Nadam se da ce uskoro graficke postavke biti samo low, med, high i ultra sa mogucnosti slaganja rezolucije... jer ovo je bzvz. 

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
11 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

malo je iritantno to sve trenutno, kuzim ja da je to pre alpha i sve, al igram dayz od kraja 6.mj 2012. znaci skoro odkako je mod izaso. onda je Rocket govorio kako ce izaci standalone krajem 2012. i svi smo odvajali lovu krajem te godine, samo cekali da izadje, frendovi nisu kupovali armu 2 jer su cekali Standalone koji je trebo izac svaki tjedan. Onda najednom Rocket kaze da ce otkazat izlazak za prvi dio 2013. kako bi sredio antihack i to... pa onda opet reko kako ce odgodit za zadnji dio 2013. "kako bi napravili stabilnu igru bez glitcheva, lošeg fpsa i hakera".... kraj 2013. izlazi pre alpha sa ne stabilnim serverima, zombiji i dalje trce kroz zidove, umreš random kad se ideš spuštat niz ljestve jer lik odskoci par m u zrak i padne na pod, dobiješ rubber band od 5km i nemoš se micat, hackovi izašli vec 2-3. dan nakon izlazka, fps u gradovima koda imam commodore 64... Ali zato mozes skupljat cijelu biblioteku knjiga i farbat mosin u rozo !

Znam sad ce te svi dislajkat, ali malo mi je pretjerano to sve, šta se god dogodi "Pa pre-alpha je !" a ono osnovne stvari koje su cak i u modu bile moguce su sad zbugane, ima potencijala i zabavno je ali nista od obecanog...

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.1.2014 16:11 (D3lBoy).
Moj PC  
11 1 hvala 1
15 godina
neaktivan
D3lBoy kaže...

malo je iritantno to sve trenutno, kuzim ja da je to pre alpha i sve, al igram dayz od kraja 6.mj 2012. znaci skoro odkako je mod izaso. onda je Rocket govorio kako ce izaci standalone krajem 2012. i svi smo odvajali lovu krajem te godine, samo cekali da izadje, frendovi nisu kupovali armu 2 jer su cekali Standalone koji je trebo izac svaki tjedan. Onda najednom Rocket kaze da ce otkazat izlazak za prvi dio 2013. kako bi sredio antihack i to... pa onda opet reko kako ce odgodit za zadnji dio 2013. "kako bi napravili stabilnu igru bez glitcheva, lošeg fpsa i hakera".... kraj 2013. izlazi pre alpha sa ne stabilnim serverima, zombiji i dalje trce kroz zidove, umreš random kad se ideš spuštat niz ljestve jer lik odskoci par m u zrak i padne na pod, dobiješ rubber band od 5km i nemoš se micat, hackovi izašli vec 2-3. dan nakon izlazka, fps u gradovima koda imam commodore 64... Ali zato mozes skupljat cijelu biblioteku knjiga i farbat mosin u rozo !

Znam sad ce te svi dislajkat, ali malo mi je pretjerano to sve, šta se god dogodi "Pa pre-alpha je !" a ono osnovne stvari koje su cak i u modu bile moguce su sad zbugane, ima potencijala i zabavno je ali nista od obecanog...

Jutros mi je to rođak isto govoria nakon šta je zombij kroza zid proša i udria ga, onda je popi*dia. Isto je sve reka ka i ti sada. Samo ja razumin da oni sada uopće ne riješavaju bugove već samo dodaju feature i gluposti. Bugove će bojin se na kraju riješavat.

Fr4nk_Horrig4n
13 godina
D3lBoy kaže...

Nije ti jasno da je morao cijelu mehaniku mjenjati, da je radeno u ARMA III Enginu.

Da je morao sustav ranjavanja potpuno mjenjati, redizajn svih stvari i dodavanje novih. 

Cijeli novi sustav sa jelom i picem i kapacitetom zeluca, novi sustav pokreta i senzibilnosti walkera... Samim tim da se optimizacija uvijek radi zadnja ja ne vidim kakav je problem u FPS.u ( ja na svojem laptopu sasvim normalno igram ). 

Igra ima tih par bugova, ali su za sada nebitni dok se ne srede stvari sa serverima, nove opcije itd... itd... 

Ja ti necu dislike lupati, ali samo da se cita malo po netu a ne da se samo igra i govori kako nevalja sve bi ti bilo jasno. 

Jos kazes nista od obecanog a ovo je pre-alpha build, naravno da nema niti pola sta je navedeno. I dalje je igrivije od nekih igara koje su izasle a vode se pod stabilnu full izdanu verziju.

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
11 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

Ma znam, citam, i igram i ja sa 50fpsa ali 1920x1080 i vecina stvari na low... dok Armu 3 igram na puno lijepšoj grafici sa boljim frameovima, znam da je sve ponovno redizajnirano, ali su se puno više bazirali na neke manje bitne stvari...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

Na prvu ima smisla što govoriš, ali kako je kolega prije i mene rekao hrpa toga je mijenjana pod haubom.

A to su sve zahtjevne, core stvari.

Kretanje i pathfinding zombija, prebacivanje pathfindinga sa servera na klijent, cijela mehanika želuca i zdravlja itd., to je sve sigurno zahtijevalo jaaaako puno promišljanja što i kako, pa posao oko provedbe ideje, pa još testiranje.

Čudo je koliko dobro svi ti novi mehanizmi uopće rade za ovu fazu igre.

Popusti i svladaj. Savini se i budi uspravan. Isprazni se i budi pun. Istroši se i budi nov. Budi cjelovit i sve će ti stvari doći.
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

Ma razumijem gledo sam svaki devblog, samo kazem da puno toga sto je obecao nije se ispunilo i sad je tako kako je, pathfinding je jos uvijek jezivo loš, al nadam se da ce to sredit, sve u svemu radujem se svakom updateu ko dijete :D

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
protjeran
D3lBoy kaže...

Standalone nije mod ,to je nova igra i drugacija mehanika gameplaya

Igra je ok za alphu ali nisam nesto previse optimistican da ce ikad zavrsiti posao,na njoj rade amateri,entuzijasti,cini mi se da su si zadali previsoke ciljeve,cak i za jedan iskusan dev tim.

Zamislite da uspiju sve zamisljeno impletirati  i optimizirati ,sa minimalnim brojem bugova , ma ,to bi bila ne igra vec igretina.

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.1.2014 18:24 (Van_Blaster).
13 godina
DayZ (standalone)

mislim da je sa zaradom od 20+milijuna € sve moguce

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.1.2014 18:37 (g3arv8).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

Volim ovu igru.

Moj prvi DayZ video, posveta svima onima koji vole ovu igru.

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.1.2014 19:02 (Mquany).

4 0 hvala 1
16 godina
D3lBoy kaže...

amen

13 godina
Mquany kaže...

Volim ovu igru.

Preko čega radis rendanje i editiranje videa? Obavezno isključi na videu resample, ukljuci interlace flicker i makni te barove sa strane... Osnova da ti bude gledljiv...

Ubi bene, ibi patria.
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.1.2014 20:22 (Et_Tu_Brute?).
12 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

Evo dodali su novi grad u Guba zaljevu, Svetlojarsk.
Ucrtan je i u mapu.
http://dayzdb.com/map/chernarusplus#7.139.022 

aut neca aut necare

1 0 hvala 0
13 godina
Roko567 kaže...

Ucrtan je i u mapu.

možda konačno bude malo više akcije na NEA-du{#}

13 godina
neaktivan
Roko567 kaže...

Bio sam u njemu jutros, poprilično mi se svidio. Sav je onako zapušten i poluraspadnut pa me podsjeća na Rijeku gdje sam proveo "najljepše" godine života {#}

Imagination will often carry us to worlds that never were. But without it we go nowhere.
14 godina
neaktivan
Mquany kaže...

Volim ovu igru.

Ovo je moj covjek kad mu je zeca zao ubit,gg {#}

Želim paranormalnu ženu(da ima para i da je normalna):)
11 godina
neaktivan
Blade Runner31 kaže...
Mquany kaže...

Volim ovu igru.

Ovo je moj covjek kad mu je zeca zao ubit,gg {#}

Hehe, od svih zivotinja jedino mi nije zao ubit... covjeka. {#}

12 godina
neaktivan
letece_prase kaže...
Roko567 kaže...

Ucrtan je i u mapu.

možda konačno bude malo više akcije na NEA-du{#}

Hmmm mislim da ovo bas i nece utjecat na akciju na NEA. 

Vi koji ste bili tamo, ima li kakvog loota? Isplati li se ici?

aut neca aut necare
14 godina
neaktivan
Roko567 kaže...

Hmmm mislim da ovo bas i nece utjecat na akciju na NEA. 

Vi koji ste bili tamo, ima li kakvog loota? Isplati li se ici?

Meni je bilo kao i na drugima,municija i oruzije,standard

Želim paranormalnu ženu(da ima para i da je normalna):)
13 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

Po lootu se ne razlikuje od drugih, jedino što mene ostavlja drugi dojam radi ambijenta. Nema mi isti osjećaj kao drugi gradovi. 

Događa mi se zanimljiva stvar danas. Jutros mi se izbrisao char i spawnao sam se na obali, al ajde, nisam jedini kome se to događa. Ali, svaki put kad se spawnam na neki noćni server dođe mi stari char sa svom opremom koju sam imao. Samo na noćnom, kad se spojim na server gdje je dan, svaki put me spawna na drugom mjestu na obali. Odem na noćni server, opet stari char. Dnevni, bambi sam na obali. Komedija.

btw.

Imagination will often carry us to worlds that never were. But without it we go nowhere.
Poruka je uređivana zadnji put pet 24.1.2014 0:45 (Reichz).
Moj PC  
4 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Reichz kaže...

Po lootu se ne razlikuje od drugih, jedino što mene ostavlja drugi dojam radi ambijenta. Nema mi isti osjećaj kao drugi gradovi. 

Događa mi se zanimljiva stvar danas. Jutros mi se izbrisao char i spawnao sam se na obali, al ajde, nisam jedini kome se to događa. Ali, svaki put kad se spawnam na neki noćni server dođe mi stari char sa svom opremom koju sam imao. Samo na noćnom, kad se spojim na server gdje je dan, svaki put me spawna na drugom mjestu na obali. Odem na noćni server, opet stari char. Dnevni, bambi sam na obali. Komedija.

btw.

13 godina
Reichz kaže...

btw.

Spajas se na razlicite HIVE-ove

Ubi bene, ibi patria.
11 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

Trcao sam sa istocne obale sve do balote, blago onom ko spava ko sanja dok ja lootam noćima... naoružam se do zuba, baš sve zivo, ammo tona, mosina u zeleno ofarbo, harmonika-gajde-truba... sve ! i reko idem se izlogirat pa ponovno ulogirat da vidim oce li mi saveat lika, nop, fresh spawn, odem u history, konektiram se na isti server, opet fresh spawn.... za sve pise public hive, i probao sam 20 razlicitih servera. Ili me spawna u jednoj kuci di sam dobio desync ranije danas ili na jednom u elektru na drugom u berezinu na trecem u... sad bi reko di...

Deprimirajuce podosta, developerz forgot how to dayz, sami sebe su pokidali ovaj put, na prethodnom patchu je bar to radilo -,-'

Moj PC  
3 1 hvala 1
17 godina
DayZ (standalone)

Cim prvi popust i ja se pridruzujem :) jos mi je malo preskupa, do tada igram dayz arma ext.

It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

mene samo zanima di su svi ljudi jer od novog patcha na nwa airfieldu nema žive duše? di je sad glavno okupljanje ? balota?

jučer smo bili na 3 servera puni-krcati 40 igrača  i čekali i čekali i nitko ne dolazi.

šta je postao loš spawn loota na nwa ili ??

tak nam je kasnije bilo dosadno da smo gađali zombije na 800 metara {#} da je tada netko naletio to bi bio jackpot {#}

battlelog: CRO_ZeNGe
Moj PC  
0 2 hvala 0
12 godina
neaktivan
ZeNGe_CRO-mt kaže...

mene samo zanima di su svi ljudi jer od novog patcha na nwa airfieldu nema žive duše? di je sad glavno okupljanje ? balota?

jučer smo bili na 3 servera puni-krcati 40 igrača  i čekali i čekali i nitko ne dolazi.

šta je postao loš spawn loota na nwa ili ??

tak nam je kasnije bilo dosadno da smo gađali zombije na 800 metara {#} da je tada netko naletio to bi bio jackpot {#}

Kako vam se da stajati tamo i cekati ? Koja je svrha ?

Bdw imaju serveri gdje gamma ne pomaze, tako da vam je onda jedini spas lampa

11 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

Nocni zivot u Novom Soboru {#}.

Na 6:25 ima nesto zombie akcije. Nisam htio nista cutat ili stavljat glazbu jer sam bas htio da prikazem gameplay po noci, a zvuk je dosta vazan, presudan, pun mjesec

i vedra noc dosta pomazu. Prihvato sam savjete od Et_Tu_Brute? u vezi editiranja, malo googlao i mislim da je ovaj video nesto bolje kvalitete, ali to se ionako nevidi

jer je mrak {#}, zapravo se skoro nista ni nevidi hahahah. Jedino sto se tice crnih traka sa strane tu nisam u mogucnosti da ista promjenim, snimam u 16:10 omjeru

slike i ako zelim prebaciti u 16:9 da nema traka sa strane imam dvije opcije, jedna da rastegnem sliku pa da sve izgleda malo sire, a druga da zumiram da se izgube

trake sa strane ali tako gubim dio slike na vrhu i dnu videa. Jedna od opcija je da se patim i igram u nekoj 16:9 res na 16:10 monitoru, a zapravo jedina prava opcija

je nabavka 16:9 monitora, na cemu vec raidm {#}.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
LukaM kaže...
Kako vam se da stajati tamo i cekati ? Koja je svrha ?

pa ako već trčim skoro pola sata da uopće dođem tamo bilo bi u redu i odmorit kojih pola sata i vidjet tko će naletit.

danas krećemo u "etničko čišćenje"- čistimo sve od nwa pa do balote i cijelu balotu i okolicu ,jaoo si ga onom koga vidimo {#}

battlelog: CRO_ZeNGe
15 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

Heh opet mi je lika izbrisialo izgleda.

Fr4nk_Horrig4n
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice