COD 4 vise fpsa,manje lagga

poruka: 43
|
čitano: 16.893
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

zelio bih da u CODu 4 Mp imam sto manje lagga a sto vise fpsa.znam da zvuci "nemoguce" ali volio bih znati sto da upisem u konzolu da smanjim/povisim.cuo sam da ak upisem u konzolu neke naredbe poput /com_max fps 250 itd  da ce mi bolje radit

Zapravo...zelim znati koje sve naredbe imate upisane u COD 4 zato jer jako volim ovu igru i zelim da mi dobro radi!Hvala na odgovorima!

Moj PC  
0 1 hvala 1
17 godina
RE: COD 4 vise fpsa,manje lagga
luckyluke kaže...

zelio bih da u CODu 4 Mp imam sto manje lagga a sto vise fpsa.znam da zvuci "nemoguce" ali volio bih znati sto da upisem u konzolu da smanjim/povisim.cuo sam da ak upisem u konzolu neke naredbe poput /com_max fps 250 itd  da ce mi bolje radit

Zapravo...zelim znati koje sve naredbe imate upisane u COD 4 zato jer jako volim ovu igru i zelim da mi dobro radi!Hvala na odgovorima!

to ti je za ograničenj fps-a, a tebi to netreba jer imaš spor procesor (za današnje standarde) i nije u mogućnosti nahranit tu 9800gtx+ i zato dobivaš dosta manje fps-a nego što bi to dobivao sam nekim jačim procesorom.

Tebi nema pomoći osim smanjenja rezolucije i stavljanjem svega na low i upisivanja 2-3 komande za disable-anje sunca, updateanje položaja sa 20 puta/sec na 30/sec...

MSN i e-mail - drazen016@net.hr
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.6.2009 19:34 (Hyperion).
16 godina
neaktivan

kako mislis lagga ti? meni laga zbog connection inerrupted,jer mi je cabel negdi skrivljen ili tako nes,a ako oces vise fpsa snizi rezu,AA i AF off i tako grant 100fps vise,ja na medium imam 333 lock,a na full(high) imam 125 lock

koliko sada imas?

e ono /com_maxfps 333 to ti je da stavis granicu preko koje fps neide

SAMI PROTIV SVIH!!!! ARMADA RIJEKA!!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

E iman i ja jedno pitanje za cod2? Šta da upišem u consolu ono da vidin koliko fps-a iman dok igran? EDIT: 1.3 verzija

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

imam rezu 1280x1024 i sve je na low.cuo sam da se u konzolu moze upisati nesto da se smanji efekt sunca i jos neke stvari te da se tako poboljsava fps.zna netko te naredbe?

EDIT:jel bi mi AMD Athlon 64x2 6000+ pomogao kod ove igre jer si ga mislim kupiti?

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.6.2009 19:43 (luckyluke).
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
šiloman kaže...

kako mislis lagga ti? meni laga zbog connection inerrupted,jer mi je cabel negdi skrivljen ili tako nes,a ako oces vise fpsa snizi rezu,AA i AF off i tako grant 100fps vise,ja na medium imam 333 lock,a na full(high) imam 125 lock

koliko sada imas?

Misliš reći da imaš 333fps-a na medium i 125 fps-a na high sa hd4350?

A za ove naredbe USE GOOGLE!

EDIT: Sa x2 6000+ nebi ništa previše dobio i blesavo je ići sa x2 4000+ (2,1GHz) koji se ujedno da clockat uredno na 2,7GHz, na 3,1GHz opet athlona zastarjelog koji se da clockat za 100Mhz. Da napomenem athlon II x2 550+ na 3,1GHZ(700kn) ubije Boga u x2 6000+ i pritom se da oc-at na 4GHz i daju mu se otključat 2 jezgre(ako imaš sreće).

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.6.2009 19:52 (Hyperion).
16 godina
Hyperion kaže...
šiloman kaže...

koliko sada imas?

A za ove naredbe USE GOOGLE!Viče

ne mislim,i nije hd3450 nego 9800gtx+,kak ne shvacas?pitao sam koje komande da upisem da smanjim efekte,sunce itd.eto to mislim sad ak neko zna nek rece

16 godina
neaktivan

ma ne 4350,dok sam imao 4670 1gb,onda

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Cherina15 kaže...

E iman i ja jedno pitanje za cod2? Šta da upišem u consolu ono da vidin koliko fps-a iman dok igran? EDIT: 1.3 verzija

/cg_drawfps 1

/com_maxfps 250

to ti je to,ovih 250 mozes povecat ili smanjit

17 godina
luckyluke kaže...
Hyperion kaže...
šiloman kaže...

koliko sada imas?

A za ove naredbe USE GOOGLE!Viče

ne mislim,i nije hd3450 nego 9800gtx+,kak ne shvacas?pitao sam koje komande da upisem da smanjim efekte,sunce itd.eto to mislim sad ak neko zna nek rece

To nije za tebe bilo nego za šiloman-a.

Šilomane nema šanse da si toliko dobio, osim ako nije bila vrlo vrlo mala reza.

16 godina

dobro hoce mi tko pomoci ili ne?samo mi to treba ...nije valjda da ste mi skrti reci...nakon sto kazete slobodno mozete zakljucati temu

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

http://bashandslash.com/index.php?option=com_content&task=view&id=320&Itemid=74  

Ovo ti je najbolja stranica ka jse tiče optimizacije fps-ova. I boljeg configa od toga za fps-ove nema! 

yitch3 

You can download this file: yitch3.cfg if you like to execute it on the fly. Put it in your main folder

C:\Program Files\Activision\Call of Duty 4 - Modern Warfare\main

You can then run it from the console:

/exec yitch3.cfg

/vid_restart or /r_applypicmip 

The best way to run this file is to insert it into your config_mp.cfg file.

1. BACKUP your current config_mp.cfg file first!

2. Copy paste yitch3.cfg into config_mp.cfg between your binds and the con_hidechannel  command line.

Note that yitch3 over-rides most F-key binds and KeyPad binds. Check that your binds have not been over-ridden. 

3.  Write-protect the config_mp.cfg file.

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.6.2009 20:04 (Domek).
17 godina
neaktivan
Domek kaže...

Ovo ti je najbolja stranica ka jse tiče optimizacije fps-ova. I boljeg configa od toga za fps-ove nema! 

Ima.

16 godina

Ovaj config sto ti je stavio Domek ce ti dici FPS u nebo, ali igra ce biti strasno ruzna.

17 godina
luckyluke kaže...

dobro hoce mi tko pomoci ili ne?samo mi to treba ...nije valjda da ste mi skrti reci...nakon sto kazete slobodno mozete zakljucati temu

http://cod4source.com/how-to-increase-your-fps-in-cod4

Google-> how to increase your fps in cod 4

sa 80fps-a na 199fps-a Cool , moram probat taj config!

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.6.2009 20:11 (Hyperion).
17 godina
neaktivan
VirtUoso kaže...
Domek kaže...

Ima.

Kladim se da nici cital a nit pogledal web...

daj mi taj cfg kaj velis da ima da usporedim..

Inače na defaultnim imam 250 lock a sa ovim 333 (iako rijetko koji server ima tolko)

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina

Taj Yockyitch cfg sam probao, tako da znam kako izgleda igra kad se on primijeni.

Taj CFG je za mazohiste koji hoce igrati na najgorim mogucim detaljima, sa brightnessom za nepovjerovati, ali on ce pomoci onima koji imaju stvarno slabe graficke kartice tj. za kartice koje su slabije od 7600gt. Za bilo koju drugu graficku karticu koja je jaca od 7600Gt ovaj cfg stvarno nije potreban, osim ako stvarno pati na broj fps...

Za povecanje performansi dovoljno je par ovih komandi koje ce donekle poboljsati stvar...

/cg_fov "80" (GAMEPLAY)*
/com_maxfps "125" (FPS)*
/snaps "30" (REGISTRY)*
/cl_maxpackets "100" (REGISTRY)*
/cl_packetdup "2" (REGISTRY)
/rate "25000" (REGISTRY)
/sm_enable 0 (FPS)*
/r_drawdecals 0 (FPS)*
/cg_drawFPS "Simple" (FPS)
/cg_brass "0" (FPS)
/r_multigpu "1" (FPS)
/r_cachemodellighting "1" (FPS)
/r_cacheSmodellighting "1" (FPS)

A evo jos par komandi za koje nisam utvrdio dali pomazu ali sam ih pokupio, pa ko hoce neka proba:

/r_rendererPreference "Shader model 2.0" (FPS)
/r_vsync "0" (FPS)
/r_smc_enable "0" (FPS)
/r_rendererPreference "0" (FPS)
/r_skincache "1" (FPS)
/cg_blood "0" (FPS)
/com_hunkmegs "512" (FPS)

Navodnike " " ne unosite u komandu, a oznake koje su u zagradama znace na sta bi komanda trebala da utjece....

Sa ovim komandama sam CoD4 (1024x768) na Pentiumu 4 3,00 Ghz, 2gb ddr2 i 7300gt 256 igrao pristojno, fps je bio oko 80-125...

Za one kojima ovo nije dovoljno, dajem savjet neka sebi uzmu jacu karticu jer ubijaju car igre sa ovim configom.

CoD4 sa ovim configom izgleda u najmanju ruku ocajno.

Silence is golden when you can't think of a good answer. Muhammad Ali
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina

Par korisnih bindova za config:

bind N "toggle com_maxfps 125 250"

- mijenja izmedju 125 i 250 maxfpsa. Dobar za mape/situacije gdje se ne moze odrzati 250FPS stalno, pa se tada spusti na 125. Takodjer, naletio sam na par servera koji ne dozvole vise od 125 maxfps, pa onda se lako prebaci na 125. Ako config moze drzati 333 onda se moze iza 250 dodati jos i 333, pa switcha izmedju 125, 250 i 333

bind KP_HOME "toggle r_drawSun 0 1"

bind KP_END "toggle r_drawDecals 0 1"

- ova 2 settinga dosta servera ne dozvoljava na 0. Jednostavnim pritiskom na tipku(e) se dizu na 1 i onda se izbjegava kick, a da se ne mora pisati komande po konzoli. Istom tipkom se vraca na 0 kasnije.

Naravno, tipke za bindove sami odredite Osmijeh

Takodjer, istom logikom se mogu bindati toggle drugih settinga koji bi se mogli kositi sa postavkama pojedinih servera.

16 godina
protjeran

ako hoces velike fps-e skini neki fps config i gotovo... istina da ce grafika bit za k...ali imat ces jako puuuuuuuno fps-a ja sam prije na 6000+ i hd4850 dobivo i do 60 fps-a

intel-nvidia :( Forever trusting who we are and nothing else matters
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.6.2009 22:25 (hrvatskafarkasevec).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
hrvatskafarkasevec kaže...

ako hoces velike fps-e skini neki fps config i gotovo... istina da ce grafika bit za k...ali imat ces jako puuuuuuuno fps-a ja sam prije na 6000+ i hd4850 dobivo i do 600 fps-a

Ma kako da ne!Cool

16 godina
boxer kaže...

Taj Yockyitch cfg sam probao, tako da znam kako izgleda igra kad se on primijeni.

Taj CFG je za mazohiste koji hoce igrati na najgorim mogucim detaljima, sa brightnessom za nepovjerovati, ali on ce pomoci onima koji imaju stvarno slabe graficke kartice tj. za kartice koje su slabije od 7600gt. Za bilo koju drugu graficku karticu koja je jaca od 7600Gt ovaj cfg stvarno nije potreban, osim ako stvarno pati na broj fps...

Za povecanje performansi dovoljno je par ovih komandi koje ce donekle poboljsati stvar...

/cg_fov "80" (GAMEPLAY)*
/com_maxfps "125" (FPS)*
/snaps "30" (REGISTRY)*
/rate "25000" (REGISTRY)
/sm_enable 0 (FPS)*
/r_drawdecals 0 (FPS)*
/cg_brass "0" (FPS)
/r_multigpu "1" (FPS)

A evo jos par komandi za koje nisam utvrdio dali pomazu ali sam ih pokupio, pa ko hoce neka proba:

/r_vsync "0" (FPS)
/r_smc_enable "0" (FPS)
/r_skincache "1" (FPS)
/cg_blood "0" (FPS)

Navodnike " " ne unosite u komandu, a oznake koje su u zagradama znace na sta bi komanda trebala da utjece....

Sa ovim komandama sam CoD4 (1024x768) na Pentiumu 4 3,00 Ghz, 2gb ddr2 i 7300gt 256 igrao pristojno, fps je bio oko 80-125...

Za one kojima ovo nije dovoljno, dajem savjet neka sebi uzmu jacu karticu jer ubijaju car igre sa ovim configom.

e a kaj se ove sve naredbe pisu sa ovim navodnicima?pitam zato jer sam ja u konzolu upisao /com_maxfps 250 i radilo mi a ti si upisao /com_maxfps "250" ne znam jel to dobro

17 godina
neaktivan
VirtUoso kaže...

ako hoces velike fps-e skini neki fps config i gotovo... istina da ce grafika bit za k...ali imat ces jako puuuuuuuno fps-a ja sam prije na 6000+ i hd4850 dobivo i do 600 fps-a

Ma kako da ne!Cool

e sad jel 60 il 600?! jer mene strah sad sutra idem po hd4870, imam athlona 6000+, ocu moc barem 250 lock na max imat 1280x1024?

http://bux.to/?r=InfernoCroPro Xfire: inferno2912
17 godina
neaktivan
Inferno kaže...
VirtUoso kaže...

Ma kako da ne!Cool

e sad jel 60 il 600?! jer mene strah sad sutra idem po hd4870, imam athlona 6000+, ocu moc barem 250 lock na max imat 1280x1024?

Na maximalnim detaljima sumnjam da ces imati 250 lock.Ja na low detaljima(2x AA i 8x AF na graf.) imam 250 lock.Mozemo slobodno reci da je konstantan.Ispod 230 ne ide.

17 godina
neaktivan
VirtUoso kaže...
Inferno kaže...
VirtUoso kaže...

Ma kako da ne!Cool

Na maximalnim detaljima sumnjam da ces imati 250 lock.Ja na low detaljima(2x AA i 8x AF na graf.) imam 250 lock.Mozemo slobodno reci da je konstantan.Ispod 230 ne ide.

a koja je tvoja graficka? ne vidim na tvoj komp

http://bux.to/?r=InfernoCroPro Xfire: inferno2912
17 godina
neaktivan

Kako ne vidis?Lijepo pise: Gigabyte HD4850

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

LuckyLuke, malo pazljivije citaj post.

Rekao sam:

Silence is golden when you can't think of a good answer. Muhammad Ali
16 godina
boxer kaže...

/cg_fov "80" (GAMEPLAY)*
/com_maxfps "125" (FPS)*
/snaps "30" (REGISTRY)*
/rate "25000" (REGISTRY)
/sm_enable 0 (FPS)*
/r_drawdecals 0 (FPS)*
/cg_brass "0" (FPS)
/r_multigpu "1" (FPS)

/r_vsync "0" (FPS)
/r_smc_enable "0" (FPS)
/r_skincache "1" (FPS)
/cg_blood "0" (FPS)

isuse boze,ja sam upisao sve ovo sto si naveo i igrica izgleda losije dosta.kad normalno drzim pusku ciljnik je mali a sve mi djeluje ko da igram u 16:9 makar to nije tocno.kako da pobrisem sve te komande sta sam upisao?mozda deinstalacijom igre?

16 godina

ovo je offtopic... a jel se može kak napraviti da se napravi bind za record igre kad igraš. znaći kad ti upišeš u consolu /record da se napravi neki bind za neku tipku da nemoram stalno pisat u consolu /record i /stoprecord

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

bind F11 "record"   | Bez navodnika.Umjesto F11 mozes neku drugu tipku stavit kao bind.

bind F12 "stoprecord"  | Ista stvar kao i ono gore.

Moj PC  
0 0 hvala 2
16 godina
VirtUoso kaže...

bind F11 "record"   | Bez navodnika.Umjesto F11 mozes neku drugu tipku stavit kao bind.

bind F12 "stoprecord"  | Ista stvar kao i ono gore.

znači ovako napišem u consolu:

/bind F11 record - za početak snimanja

/bind F12 stoprecord - za kraj snimanja

s tim da pod F11 i F12 može ići bilo koji broj

ako je tako hvala na pomoči

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice