Call of Duty 2 FPS problem

poruka: 46
|
čitano: 25.681
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
pitanje

Prvo,ispričavam se ako sam fulao pdf za temu,novi sam ovdje pa neznam.

Naime imam problem s CoD2 fps-ima.Imam INtel DUO P8400 2,33 GHz,4gb rama i GeForce 9650M gt 1 gb memorije na njoj i imam jedva 200 fpsa u cod 2 na 1290x1024,svi detalji na extra,i AA off.Mislim da je to premalo FPS-a buduci da mi frend ima znatno slabiji komp(kupio ga je prije 5 godina) i ima 200 fpsa isto.Ako ima itko ikakav savjet kako da si dignem fps-e da je barem 250 lockano bio bih veoma zahvalan.Hvala unaprijed.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ana kojoj rezi igra on

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Call of Duty 2 FPS problem
autorov komentar

na istoj kao sto sam ja nabrojao,s tim da ima znantno slabiji komp

17 godina
neaktivan

pa oba graficka i nije bas nesto, pise M na kraju, da ti ne igras na laptopu?

u tom slucaju nije nista neshvatljivo

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar

da na laptopu igram,pa ziher bi graficka trebala bit bolja od njegove 5 godina stare,a na kraju krajeva i cod4 i ut3 i crysis sve na high pokrece bez po frke,zast onda cod2 trokira?

17 godina
neaktivan

Nemoj se zamarati s glupostima. Tak i tak vidiš 25-30 sličica u sekundi.

FA FA LA SI MI TI FA LA TI
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina

Sad bi ja mogao ovdje poceti raspravu. Kao  iskusan gamer govorim oko 1000h igranja cod-a 4 da ne nabrajam ostale mp igrice. FPS igra veliku ulogu u gamingu. borba 1 na 1, recoil kod odredenih oruzja , brze pucanje oruzja itd. jumpovu i sve to. bez obzira sta covijek ne vidi tolko slicica u sekundi ipak se to primjeti i vidi i najvise se osjeti kada se sretno neko sa 250 fpsa i netko ko ima jedva 100 fpsa.

BTW. Ja imam dvije 9800gtx pa ne igram na high detaljima da pace mp treba igrat sa cim manjim detaljima kako ti oko nebi obracalo paznju na te detalje te kako bi lakse uocio neprijatelja. stoga 250 fpsa ces dobit sa time ili naci na netu neki "pro" config i stavi umjesto svojega.

MSI Platinum P7N | Intel C2D E7300 | 2 x 2gb Kingston HyperX DC | 2 x 9800gtx 512mb | WD 320gb + HITACHI 500gb| Fortron 650w
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.12.2008 9:30 (toxic).
17 godina
neaktivan
toxic kaže...

Sad bi ja mogao ovdje poceti raspravu. Kao  iskusan gamer govorim oko 1000h igranja cod-a 4 da ne nabrajam ostale mp igrice. FPS igra veliku ulogu u gamingu. borba 1 na 1, recoil kod odredenih oruzja , brze pucanje oruzja itd. jumpovu i sve to. bez obzira sta covijek ne vidi tolko slicica u sekundi ipak se to primjeti i vidi i najvise se osjeti kada se sretno neko sa 250 fpsa i netko ko ima jedva 100 fpsa.

Zato pravi i pošteni MP gameri stave lock.
17 godina

Sta znaci staviti lock? ti mozes lockat fpse samo da ti nejdu iznad 250 razumijes a ispod ti uvijek mogu opast ako nemas stroj koji moze drzat konstantno na 250 eventualno max 10fpsa da padne u odredenim situacijama.Ukratko 250lock znaci zakljuciti fpse da neidu iznad 250 znaci 300...350 itd ali ispod svakako moze pasti.

MSI Platinum P7N | Intel C2D E7300 | 2 x 2gb Kingston HyperX DC | 2 x 9800gtx 512mb | WD 320gb + HITACHI 500gb| Fortron 650w
17 godina

po moje misljenju to ti je ovako,kad sam ja kupio komp kostao je prek 10000kn i u ono vrijeme stvarno je bio napredni sve zadnja rijec tehnologije,i kad sam instaliral igre koje su u ono vrijeme bile vec stare 2,3 godine ja sam stavio sve na ful u stekalo je ko ludo i isto nije bilo bas fps-ova,mislim da je razlog tome sto igra ima visoku max rezoluciju i postavke se daju postaviti sve na ultra high al engine igre ne moze raditi sve naful,jednostavno je prespor.bolje je postaviti postavke tak da je sve lijepo tece i bez zacukavanja a ne da sve stavis na ultra high pa da se mozes hvaliti kak ti nesto radi na tolko i tolko.

Only God will judge me

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
toxic kaže...

Sta znaci staviti lock? ti mozes lockat fpse samo da ti nejdu iznad 250 razumijes a ispod ti uvijek mogu opast ako nemas stroj koji moze drzat konstantno na 250 eventualno max 10fpsa da padne u odredenim situacijama.Ukratko 250lock znaci zakljuciti fpse da neidu iznad 250 znaci 300...350 itd ali ispod svakako moze pasti.

Naravno da znam to ;).
16 godina
neaktivan
autorov komentar

hvala decki ali jel ima itko kakav savjet da dignem fpse a ne kako bi trebao mp igrat

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Matador kaže...

hvala decki ali jel ima itko kakav savjet da dignem fpse a ne kako bi trebao mp igrat

Staviš zadnje drivere za grafičku, zadnji patch za igru.....
Intel Celeron D331 2,66Ghz, 1GB DDR2-667Mhz RAM, nVIDIA GeForce 8400GS 256MB, Hitachi 80GB HDD, MBO MSI P4M900M2-L 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
16 godina
neaktivan
Matador kaže...

joooooooooooooooooooooooooj!!!!!!!!!!!1
pa sad su ti upravo objasnili da ti to netreba jer to ni neprimjetiš!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! tak i tak vidiš samo 25-30 fps, pa makar ih ti imao i 600 na igrici. tvoje oko jednostavno ne stigne uhvatiti sve te sličice.
Kondomi su in -> koristite ih i VI! Kažu da škola nije zatvor, a mi ni krivi ni dužni dobili 12 godina. Time is a great teacher but sadly kills al it's pupils. Hakiranje je umjetnost a ne zločin. Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!
16 godina
neaktivan
Matatata krele od zanata kaže...
Matador kaže...

joooooooooooooooooooooooooj!!!!!!!!!!!1
pa sad su ti upravo objasnili da ti to netreba jer to ni neprimjetiš!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! tak i tak vidiš samo 25-30 fps, pa makar ih ti imao i 600 na igrici. tvoje oko jednostavno ne stigne uhvatiti sve te sličice.
 Kolko ja znam ljudsko oko u dobi od 20do 60 godina ima 40-50fps a u dobi prije ima 60-70fps.Gledo sam ta MaxTV-u.
P4 2.0,Ati 9600PRO,1GB 166MHz.
17 godina
neaktivan

ma nije problem što njegovo oko ne vidi 250 fpsa, nego je problme u Call of Duty-u gdje se povećanjem broja fpsa događaju nelogične stvari

npr. oružje brže puca, manja je buka koja nastaje pri trčanju ( lock na 333) , može se skočiti do mjesta do kojih se prije nije moglo, itd. tako da u CoDu FPS ima veliku ulogu.

nisam ni ja vjerovao dok nisam vidio, al eto vjreujte mi, imam 750h Coda 4 na xf

a da ne bude OT:

hmm...osim novih drivera za grafu, jedino što ti preostaje je ili smanjiti texture/rezu ili probaj nanova OS dići

eh, da razni virusi, spyware/malware napasti mogu jako usporiti komp, pa probaj počistiti komp od gamadi

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Prebaci si rendering method na dx7 ak ti je na auto il na dx9. tu ćeš dobit dost

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
toxic kaže...

Kao iskusan gamer govorim da je FPS bitan u gamingu, ali nije previše bitan. Jedino je bitno da je stabilan i da ne šteka.

Bitan je samo u igrama koje koriste (prerađeni) Quake engine. U tim igrama se na određenom broju FPSa (43, 76, 125, 333) brže hoda nego ostalim FPSima. Ali jedino COD serijal je specifičan po tome da ako imaš više FPSa, brže pucaš.

U ostalim igrama nije bitno koliko FPSa imaš, nećeš hodat ni brže ni sporije, niti pucat brže ni sporije, sve će biti jednako ako imaš stabilnih 30 FPSa i stabilnih 300 FPSa.
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.12.2008 23:48 (Tryptomine).
16 godina
protjeran
Matador kaže...

evo vako stari pusti ove napuvane purane koi samo znaju solit pamet ka slovenci su božeme oprosti
 a tvoj fps probaj ostavi svoju rezoluciju stavi 56 herca 7x  i sve ostalo na minimum ili iskljući pa javi štosi postiga
i zapamti stolni komp je uvjek u prednosti osim ako nemas laptop vridan najmanje 15000 kn
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.12.2008 0:08 (giga).
16 godina
neaktivan
autorov komentar

1.Hvala svima na odgovorima i savjetima,uspio sam nekako dobit 250 fpsa naredbom /r_multigpu 1

2.Imam problem s Assassins Creedom,naime kad kliknem xfire ingame chat i pomaknem mis nakon tog ostanu mi gore tragovi misa,pokusavao sam postelat rezu,i nije pomoglo,a igra brijem ne koristi cijeli ekrane nego samo 16:9.Ima li itko savjet?

P.S.Sve radi kul,komp kupljen prije tjedan dana,tako da su zadnji driveri graficke na njemu!

evo slika

ac ac

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ja iam isto problem sa fpsom,nikako da bude 333 fpsa, komp je amd 2x2.5 3gb rama i hd4670 1gb(sve na najmanjem-grafici),i iam veliikiiii connection interupted,neznam zas,to je sad kod novog kompa,hvala na pomoci

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
šiloman kaže...

ja iam isto problem sa fpsom,nikako da bude 333 fpsa, komp je amd 2x2.5 3gb rama i hd4670 1gb(sve na najmanjem-grafici),i iam veliikiiii connection interupted,neznam zas,to je sad kod novog kompa,hvala na pomoci

jednostavno vrati svoju rezoluciju koju koristi tvoj monitor stavi na 56 herca 7x sve ostalo iskljući tribalobi radit
16 godina
neaktivan

a connection interupted????

16 godina
neaktivan

vidi ovako, fps ako si ultra gamer pa ti nije žao novaca moš dobit kupovinom odgovarajučih komponenata tipa MB, CPU, VGA(te su po meni najbitnije)

inače turbo puno igram cod2 i razbijao sam glavu kako dobit više zalockanih fps od 200 koliko sam mogao max dobit...

za lock 200 fps imao sam komponente: MB- asus crosshair,   CPU- AMD 6400X2 black edition,  VGA- 8800GTS 640MB 320BIT

sada sa novim komponentama mogu stavit lock na 500 FPS na crackanom serveru bez problema: MB-asus P5QL PRO, CPU- intel core 2 duo E8400, VGA- 8800GTS 640MB 320BIT

- testirao sam i sa grafikom koja nije tako skupa  ati 3650 512MB 128BIT i 333 lock fps bez problema ide, cak dok nije lock preko 400 ide.

znači INTEL gazi AMD sto se tiče FPS u svakom pogledu...

možeš na svojoj konfiguraciji dignut FPS ako u konzolu upišeš:  /r_multigpu 1  i  /r_gpusync 0    .....   to bi inače trebalo upisat u cfg koji se nalazi u cod2 mapi(main-players-name)

znači :  seta r_multigpu 1    i     seta r_gpusync 0 ...... s ovim moš dobit 30- 50 FPS

evo vam link pa si skinite neki od Cfg-ova od pro igrača jer bez tog ništa od max FPS

http://bashandslash.com/index.php?option=com_content&task=category&sectionid=8&id=37&Itemid=63

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.1.2009 15:16 (FibeRcod2).
16 godina
neaktivan
COD2-zablokira slika pri ucitavanju nove mape

da li iko ima ovakav problem da slika stane pri ucitavanju nove mape.imam Internet klub da mi skoro na svim racunarima isti slucaj, i na starim i na novim racunarim,komp su mi :

Procesor intel E 8200,Graficka nvidia 8800gts 512 mb,2g ram. a stari racunari  AMD (athlon) 64x2 dual core 3600+ 1.91GHz.,graficka ati 1950 pro 256 mb,1-2 g ram,pomagajte 

zeljic miso

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ja sa athlonom 5000+ imam 500fps. ali cemu to kad se sa 333fpsa bolje jumpa. sa 500fps koda si tezak 500kila nemozes nigdje skocit lol

15 godina
neaktivan

Pozz Svima!evo ovako....kad udem u igru...fps mi je normalan...180-250 i sve je 5...ali nakon 2-3 min padne mi na 30-50 i tako iducih 10 min i onda se opet vrati na normalnu....i tako stalno....molio bih ako iko zna nek pomaze...izludit cu!!!! Mršti se

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pozdrav, cod2 sam počeo igrati početkom 2008godine, igrao sam do sredine 9. mjeseca 2009godine, odnosno tad sam prestao zbog škole. Baš 2tjedna prije nego što sam prestao kupio sam novo računalo. Na novom računalo je bilo jako ljepo igrati, posebice zbog velikog FPS-a. Na dx9, te na max rezi sam imao 250fpsa lock, dok sam na dx7 mogao lockati 500 fps-a. Nakon dugo vremena neigranja došao je i taj kraj šk. godine te sam odlučio ponovno zaigrati kao u dobra stara vremena, te instalirati cod2. Nakon instalacije ušao sam u server, ukucao /com_maxfps 333, na dx7 te na moje zaprepaštenje komp nije mogao ,,povuči'' niti 333fps-a. Nakon toga fps-e sam lockao na 250, međutim niti na 250 FPS-a nije bio lock, odnodno FPS, pada kao lud! Pokušao sam reinstalirat drajvere nekoliko puta, reinstalirat igru, međutim ništa. Također sam pokušao s komandom /r_multigpu 1, međutim ništa (iskreno mislim da mi nije potrebna ta komanda za dignut fps jer imam sasvim solidan komp. Ukoliko netko ima ideju molim neka pomogne!

KONFIGURACIJA:

-Gigabyte ga ep45 ud3lr
-Sapphire HD4850 1GB Vapor-X
- Intel duo E7500, 2.93ghz
-Mushkin blackLine ddr2 1066mhz
-Corsair VX550W
- Hitachi 500gb

Inaće od kupnje novog kompa su promjenjene 2koponenete, a to su mbo i ram. Ali kao što vidite mbo je sasvim solidna, a i ram i više no dobar!

xxx
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Oprostite što ponovo osvjezavam temu.Naime instalirao sam Windows 7 prije nekoliko dana.Kad sam instalirao Cod2 primjetio sam da nemogu vise kamol ni lock 333 fps,a na last xp sam mogo 500.Neznam koji je stvarno problem.Iskljucim uvijek sve program koji uzimaju fps-a

14 godina
neaktivan

Imam problem sa fpsom.Prvih 10 minuta fps mi je 125-200

Nakon 15 minuta fps mi padne na 70-80 a nakon nekih 25 minuta na 19-20

Unaprijed hvala!

cico
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka: