Mislio sam si kupiti joystick ili gamepad za bf3 za igranje s helikopterom ili jetom, imate preporuku sto je bolje? koja su iskustva? i konkretne modele za kupiti?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Računaj da čim izađeš iz aviona/helikoptera, automatski se moraš prebaciti na tipkovnicu/miša jer naravno, s joystickom ne možeš normalno hodati i pucati.
Sad, s gamepadom bi mogao, preporučam M$ov XBox kontroler, najbolji je jednostavno. Native podrška većine igara, genijalni triggeri, jedino bih kao minus naveo loš D-pad i digitalne tipke (X,Y,A,B), tj. nisu analogne kao na PS3 kontroleru. Mogao bi si mapirati ciklik na trigere.
Samo računaj, čim si pješadija s gamepadom, automatski si "retardiran" u odnosu na one s mišem, trebat će ti više za nišanjenje, okretanje itd. tako da, osim ako nisi super-ispraksiran na PS3 ili Xboxu s gamepadom u FPSu, nemoj niti pokušavati.
Za joystick preporučam Thrustmaster Hotas X(može i na PS3), Logitechov neki ili Speedlink Black Widow. Jedino će ti biti problem ciklik("gas" gore-dolje) na heliju.
EDIT: Ignoriraj ovo s pješadijom, nisam skužio da ga hoćeš samo za zračna vozila koristiti.
hvala na odgovoru i vidim da su dobri prijedlozi, al jos me zanima s cim se lakse igra? koje je prirodnije?
Preporučujem ti da probaš jednu od njih, a po mogućnosti obje varijante. Posudi od frenda/frendova i joystick i gamepad i isprobaj. Ne paše svakome isto. Meni je recimo svejedno, mogu oboje, ali možda mi malo bolje paše gamepad za helikopter, a joystick za avion.
Ali bilo šta je bolje nego vući miš po podlozi dok pokušavaš dignuti nos. :)
hvala na odgovoru i vidim da su dobri prijedlozi, al jos me zanima s cim se lakse igra? koje je prirodnije?
Probao na X360 sa XBox kontrolerom igrat, dosta je lako, dok joystick nisam probao.