Battlefield 4

poruka: 64.074
|
čitano: 5.687.473
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: BF4 nickovi - da se ekipa lakše skupi
16 godina
moderator
Re: Battlefield 4
SiNkE.Zgb kaže...

sta je 10 rank max za platoon

Da.

سمندری ڈاکو
13 godina
fila2208 kaže...

Tješim se da je to još jedan bug.

Xtream_Dama Youtube: http://www.youtube.com/user/DamaTheCrow?feature=mhee
17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Ja sam na 7970GHz (1 kom.) i bez problema vrtim medium na 2560x1440 @ 150% rezolucije (dakle 4K praktički rendera na 3840x2160) i držim 60 FPS-a na Mantleu. Ovaj CPU je vjerojatno problem...

CPU nije, ne bottlenecka i da si pročitao sve vidio bi da sam to napisao. :)

Normalno radi na bilo kojoj drugoj igri, u benchu itd, a normalno je radilo i prije izlaska prvog DLC-a.

ZeNGe_CRO-mt kaže...

danny pa ove probleme sa bf4 nemre dešifrirat edward snowden.

jesi probao reinstall winsa, reinstall drivera, čišćenje kučišta ,prčkanje po ramima ,ocanje proca, grafe i boga i vraga, otvaranje portova, repair igre,isto pročrčkaj po user.cfg fileu tek tolko da nekaj pročrčaš,..... pa kreni, cijela noć je pred tobom {#}

Repair igre sam probao, user.cfg nemam. Portovi su otvoreni odavno, proc je OC-an odavno.

Ne znam kaj bi prčkao po ramima kad je prije radilo, al dobro, bar je to jednostavno. 

Nebum reinstalirao windowse, ajd da je neka dobra igra u pitanju. {#}

Gamer15 kaže...

kod mene je tako bilo,pa mi je netko ovdje na forumu rekao da ukljucim Anti-aliasing deferred i stavim ga na 4xMSAA i pomoglo mi je.probaj pa javi jel sta bolje radi. {#}

Probam, thx.

dax-lax kaže...

Onda sam instalirao zadnje iz 13.x serije pa njih nisam brisao, nego sam preko njih stavio 14.1 pa je proradilo. I da, provjeri profile u afterburneru ili koji god sw koristiš za klokanje grafe jer mi je uslijed tih makljaža s driverim, afterburner lockao klok na 500MHz pa je i igra tako radila

Grafa nije klokana, a afterburner sam obrisao ak se dobro sjećam. Moram provjerit. Probat ću ovo s driverima. Thx.

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR | PSN - Danny_HR85
13 godina
Danny_HR kaže...

.....

Nisam imao slučaj kao u tebe, imam nvidiu, ali sam imao isto čudnih stvari koje su se na kraju ispostavile da je do nekog programa koji "čuči" u pozadini. Prvo sam imao problema sa BF3 gdje mi je svako malo nešto trzalo i ispostavilo se da je problem TeamViewer (imaš li ga uključenog?). Sljedeći problema sam imao sa instalacijom SLI konfiguracije gdje mi niti u jednoj igri a niti u benchmarku nisam imao dovoljan broj FPSova, iako hadwareska konfiguracije je više nego dovoljno jaka da sve pogoni na ultra high i iskoristivost grafa mi je bila 70% u benchmarku (premalo) gdje se ispostavilo da je Shadowplay problem. Znam da ti nemaš Shadowplay, ali možda ti radi neki drugi takav program, ili afterburner... 

Mislim da ti je problem programsko-konfliktne prirode.

17 godina
odjavljen
Battlefield 4

Totalno mi je nejasna ta priča sa portovima...

Kao prvo - softver ili treba otvorene portove ili ne treba (RDP, VNC, SQL... NE RADE BEZ OTVORENOG PORTA!). Ja ih nikada nisam otvarao i nikada nisam imao problema ni sa BF3 ni sa BF4.

Kao drugo - kakav je to idiotski softver koji ti kaže koje portove moraš otvoriti bez da ih ti možeš promjeniti? Odnosno, što ako više od jednog računala u mreži služi za igranje BF (vještica i dark)?

Idiotarija na kvadrat, a složit će se svi koji imalo kuže što je to port i kako to funkcionira...

Freak Show Inc.

7 0 hvala 2
13 godina
Friday kaže...

Kao prvo - softver ili treba otvorene portove ili ne treba (RDP, VNC, SQL... NE RADE BEZ OTVORENOG PORTA!). Ja ih nikada nisam otvarao i nikada nisam imao problema ni sa BF3 ni sa BF4.

Kao drugo - kakav je to idiotski softver koji ti kaže koje portove moraš otvoriti bez da ih ti možeš promjeniti? Odnosno, što ako više od jednog računala u mreži služi za igranje BF (vještica i dark)?

Idiotarija na kvadrat, a složit će se svi koji imalo kuže što je to port i kako to funkcionira...

Slažem se, nisam ni ja nikad otvarao portove i sve mi radi.

15 godina
Battlefield 4

Ni ja nemam otvorene portove i sve mi radi. Kod Bf 3 sam imao otvorene portove i zatvorene također i radilo je u oba scenarija. Kad bolje razmislim sa starom konfiguracijom  ati 5870 i q6600 Bf 3 mi je radio super. Sa sadašnjom mi Bf4 isto tako radi glatko i to gotovo sve na ultra . I da znam da bi trebao reći da Dice nema pojma ali i sljedeću njihovu igru preordam. Blizard je kao super studio pa je i Diablo patio od lagga (sad je to napokon posloženo) . Respawn isto tako trza xbox one s starim enginom pc bu sigurno druga priča. To su studiji koji uz te probleme po meni odlično rade i uvijek bih kupio njihove igre. Ima tu još koji kandidat ali očito da su danas druga vremena i da gotovo nema igre koja ima gladak launch. Kužim ljude koji su frustrirani kad im nešto ne radi kako treba ali ja uvijek pođem od sebe da li sam ja nešto zeznuo s svojim pc-om ,softwerom ... a tek onda skidam zvijezde onom tko je radio igru a čini mi se da tu dosta ljudi radi naopačke.

Moj PC  
0 3 hvala 0
13 godina
neaktivan
Friday kaže...

Sve je stvar dobro odradjene aplikacije. Prica s portovima nije bas onako kako se na prvu cini. Uzasno je vazno TKO pocinje komunikaciju ... igra ili server. Zasto? Zato sto na vecini kucnih rutera je sva IZLAZNA komunikacija dopustena. Klasican primjer je teamviewer. Instaliras ga i ON se spoji na njihov centralni server i tamo ceka da ga netko kontaktira. E dok ceka komunikaciju, drzi kanal otvorenim i po istom tom kanalu se korisnik vraca nazad u mrezu i spaja na pc. Zamisli to kao da ti netko iz kuce otvori vrata da udjes.

Klasican primjer zabrane DOLAZNE komunikacije je RDP. Njega podesis na pc-u i on ceka da se netko spoji, ali on ne otvara nikakvu komunikaciju prema nikome. Zato, da bi se izvana spojio RDP-om na PC, moras podesiti:

1) port forwarding na routeru (u ovom slucaju port TCP3389 mora biti preusmjeren s WAN adrese na IP adresu doticnog racunala)

2) u firewallu dozvoliti spajanje na port TCP3389 na WAN sucelju

Dakle ... ako je igra napravljena kako treba (khm, khm), sama ce inicirati komunikaciju prema serveru, battlelogu i tko zna cemu jos i potrebni podatci ce se vratiti nazad istom putanjom. Ako igra to ne inicira sama, nego server zapocne komunikaciju ... well ... napravi rupe u firewallu kao u svicarskom siru :)

Ako recenicu pocinjes sa ''znači'' - automatski smatram da si idiot!
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.3.2014 9:52 (Bastardo).
17 godina
Danny_HR kaže...

Grafa nije klokana, a afterburner sam obrisao ak se dobro sjećam. Moram provjerit. Probat ću ovo s driverima. Thx.

Danny, 

probaj čarobirati sa lockanjem frejmova na one čudne brojke, 59.998, 60.999 i slične kombinacije!

Ako se ne varam nekima je pomoglo, a probaj i na 85.

Sretno{#}

17 godina
odjavljen
Bastardo kaže...

Sve je stvar dobro odradjene aplikacije. Prica s portovima nije bas onako kako se na prvu cini. Uzasno je vazno TKO pocinje komunikaciju ... igra ili server. Zasto? Zato sto na vecini kucnih rutera je sva IZLAZNA komunikacija dopustena. Klasican primjer je teamviewer. Instaliras ga i ON se spoji na njihov centralni server i tamo ceka da ga netko kontaktira. E dok ceka komunikaciju, drzi kanal otvorenim i po istom tom kanalu se korisnik vraca nazad u mrezu i spaja na pc. Zamisli to kao da ti netko iz kuce otvori vrata da udjes.

Klasican primjer zabrane DOLAZNE komunikacije je RDP. Njega podesis na pc-u i on ceka da se netko spoji, ali on ne otvara nikakvu komunikaciju prema nikome. Zato, da bi se izvana spojio RDP-om na PC, moras podesiti:

1) port forwarding na routeru (u ovom slucaju port TCP3389 mora biti preusmjeren s WAN adrese na IP adresu doticnog racunala)

2) u firewallu dozvoliti spajanje na port TCP3389 na WAN sucelju

Dakle ... ako je igra napravljena kako treba (khm, khm), sama ce inicirati komunikaciju prema serveru, battlelogu i tko zna cemu jos i potrebni podatci ce se vratiti nazad istom putanjom. Ako igra to ne inicira sama, nego server zapocne komunikaciju ... well ... napravi rupe u firewallu kao u svicarskom siru :)

Ma sve je to meni jasno (davno si me naučio {#}) ali nema smisla da "može, a i ne mora" biti otvoren port. Kakva je to zajebancija? Uostalo, šta ako ima više klijenata na istoj javnoj adresi?

Freak Show Inc.
16 godina
neaktivan
Friday kaže...

.. ali nema smisla da "može, a i ne mora" biti otvoren port. Kakva je to zajebancija? Uostalo, šta ako ima više klijenata na istoj javnoj adresi?

to je zadatak (kućnog) rutera, da tvoju ip adresu računala + pripadni port na kojem aplikacija sluša mapira na vanjsku ip adresu i odgovarajući port. budući da visoke portove može zauzeti bilo koja aplikacija, klijent (u ovom slučaju igra) mora moći otvoriti slijedeće slobodne i to javiti serveru.

I ruter reflektira prema vani, pootvara sve što treba za danu konekciju. I zato Vještica i Dark mogu zajedno igrati na istoj kućnoj mreži.

Zbog toga mi se čini da je petljancija sa firewallom (tj kako Bastardo kaže rađenje švicarskog sira od njega) besmislena jer se može desiti da igra zbog nekog razloga otvori port koji nije na popisu uobičajenih portova i ako ruteru onemogućiš da radi svoj posao kako spada dobiš "crveni pravokutnik" tj neuspješno povezivanje na server.

Mislim čemu firewall kad od njega radiš kolodvor.

Origin: F4stReload ----- | ----- Nema na čemu! ----- | ----- Google is your friend !
13 godina
neaktivan
Zura kaže...
Friday kaže...

.. ali nema smisla da "može, a i ne mora" biti otvoren port. Kakva je to zajebancija? Uostalo, šta ako ima više klijenata na istoj javnoj adresi?

to je zadatak (kućnog) rutera, da tvoju ip adresu računala + pripadni port na kojem aplikacija sluša mapira na vanjsku ip adresu i odgovarajući port. budući da visoke portove može zauzeti bilo koja aplikacija, klijent (u ovom slučaju igra) mora moći otvoriti slijedeće slobodne i to javiti serveru.

I ruter reflektira prema vani, pootvara sve što treba za danu konekciju. I zato Vještica i Dark mogu zajedno igrati na istoj kućnoj mreži.

Zbog toga mi se čini da je petljancija sa firewallom (tj kako Bastardo kaže rađenje švicarskog sira od njega) besmislena jer se može desiti da igra zbog nekog razloga otvori port koji nije na popisu uobičajenih portova i ako ruteru onemogućiš da radi svoj posao kako spada dobiš "crveni pravokutnik" tj neuspješno povezivanje na server.

Upravo tako. Ako ostavis sve dinamicki - sve 5 i aplikacija bi sama trebala pootvarati potrebno. Otvaranje portova za igru je zlo!

Ako recenicu pocinjes sa ''znači'' - automatski smatram da si idiot!
13 godina
Battlefield 4

Također smatram da su gluposti čeprkati po kompu. Pa kako bi onda igrali ljudi koji nemaju pojma osim upaliti komp? Kupiti konzolu? Mah...

Se radi, i mora raditi u startu, sve ostalo je neispravna igra.

Moj PC  
7 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Zura kaže...
Friday kaže...

Ma znam ja to, ali stavljam naglasak na činjenicu da igra radi i bez otvaranja portova - dakle NEPOTREBNO JE! Ali svakako bih htio čuti objašnjenje genijalca iz dice-a koji je rekao da ovi portovi trebaju biti otvoreni.

Freak Show Inc.
16 godina
Soldier977 kaže...

Također smatram da su gluposti čeprkati po kompu. Pa kako bi onda igrali ljudi koji nemaju pojma osim upaliti komp? Kupiti konzolu? Mah...

Zato BF igraju samo heavy pro skilleri sa znanjem svih portova koji ovoj igri trebaju...ja npr. da idem po turnirima, prvo bi tražio pristup glavnom routeru da si poštimam portove, onda bi uslijedilo ispitivanja kvalitete kabla koji koriste za spajanja na kompove.

Ali ako i nije dobar,nije problem, imam 50m u ruksaku..kopča na mom kablu 10x bolje klika. Može se cijeli protivnički tim objesit na njega, neće mali pustiti.

Gluposti su to baš, gdje je vrijeme kad si kupio igru, spojio se na server i igrao...a ne 10 stvari prvo odraditi da bi imao polu-proizvod jer i onda nešto je*e... {#}

(btw, ovo je gore ironično, nemam nikakav poseban kabel, ali moram to pojasniti jer neki se hvataju za te gluposti)

أهبل Origin: mrxa | SteamID: mrxa88 | speed: http://www.speedtest.net/result/2968693004.png
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.3.2014 11:17 (mrxa1).
17 godina
odjavljen
mrxa1 kaže...

(btw, ovo je gore ironično, nemam nikakav poseban kabel, ali moram to pojasniti jer neki se hvataju za te gluposti)

Ali da vidiš kako francuska optika radi... {#}

Freak Show Inc.
16 godina
Friday kaže...

Ali da vidiš kako francuska optika radi... {#}

Da, čudno svi koji se hvale da igraju na njoj padnu kad tad ali iz nekih drugih razloga {#}

أهبل Origin: mrxa | SteamID: mrxa88 | speed: http://www.speedtest.net/result/2968693004.png
14 godina
Friday kaže...

Ma sve je to meni jasno (davno si me naučio {#}) ali nema smisla da "može, a i ne mora" biti otvoren port. Kakva je to zajebancija? Uostalo, šta ako ima više klijenata na istoj javnoj adresi?

Naravno da ne trebaju biti otvoreni portovi. Koliko bi tek onda bilo postova po forumima (kao to  odraditi), da moraju.

Da li mi mogu odgovoriti oni koji imaju dva ili više računala sa BF4, kako se to odražava na ping?

Ako mi sin na tabletu skida aplikacije ili gleda youtube, ping mi počne divljati i ukoliko server ima ograničenje max. pinga, sljedi ... tata nemoj opet psovati kada se igraš.

Da da sine, u pravu si, to nije pristojno i lijepo. Ti nemoj nikada to raditi...

13 godina
mrxa1 kaže...
Soldier977 kaže...

Zato BF igraju samo heavy pro skilleri sa znanjem svih portova koji ovoj igri trebaju...ja npr. da idem po turnirima, prvo bi tražio pristup glavnom routeru da si poštimam portove, onda bi uslijedilo ispitivanja kvalitete kabla koji koriste za spajanja na kompove.

Ali ako i nije dobar,nije problem, imam 50m u ruksaku..kopča na mom kablu 10x bolje klika. Može se cijeli protivnički tim objesit na njega, neće mali pustiti.

Gluposti su to baš, gdje je vrijeme kad si kupio igru, spojio se na server i igrao...a ne 10 stvari prvo odraditi da bi imao polu-proizvod jer i onda nešto je*e... {#}

{#}

16 godina
odjavljen
Friday kaže...
Zura kaže...
Friday kaže...

Ma znam ja to, ali stavljam naglasak na činjenicu da igra radi i bez otvaranja portova - dakle NEPOTREBNO JE! Ali svakako bih htio čuti objašnjenje genijalca iz dice-a koji je rekao da ovi portovi trebaju biti otvoreni.

Pa nije nepotrebno da su portovi otvoreni. Ako su portovi blokirani na firewallu, igra jednostavno neće raditi.

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
17 godina
odjavljen
C64 kaže...
Friday kaže...

Naravno da ne trebaju biti otvoreni portovi. Koliko bi tek onda bilo postova po forumima (kao to  odraditi), da moraju.

Da li mi mogu odgovoriti oni koji imaju dva ili više računala sa BF4, kako se to odražava na ping?

Mislim da nema gotovo nikakvog utjecaja jer je promet poprilično "sitan" (ako gledamo samo igru bez TS-a, skype-a i sl...) Iako zapravo ni TS ne vuče nešto...

Freak Show Inc.
17 godina
odjavljen
Tonči kaže...
Friday kaže...
Zura kaže...
Friday kaže...

Pa nije nepotrebno da su portovi otvoreni. Ako su portovi blokirani na firewallu, igra jednostavno neće raditi.

Tonči... {#}

Freak Show Inc.
16 godina
neaktivan
C64 kaže...
...

Ako mi sin na tabletu skida aplikacije ili gleda youtube, ping mi počne divljati ...

ovo hoće smetati normalnoj igri :) i sve drugo što cucla podatke.

pusti mu crtić na telki drugi put, barem si siguran da ne gleda pornjavu bez tvojeg dopuštenja.

Origin: F4stReload ----- | ----- Nema na čemu! ----- | ----- Google is your friend !
16 godina
neaktivan
Tonči kaže...

pa tak i tak ne radi.

16 godina
Battlefield 4

Što se desi kad pucate po svom anti air:

Moj PC  
16 0 hvala 5
14 godina
protjeran
NiramX kaže...

Što mislite o Heavy Barrel na MG4? Testiram malo i recoil mi se uopće ne čini pretežak za kontroliranje. Inače, od kada daje dodatnu preciznost u pokretu počeo sam to koristiti na praktički svim Assualt Rifleovima.

Death closes all: but something ere the end, Some work of noble note, may yet be done, Not unbecoming men that strove with Gods. ...Come, my friends, 'Tis not too late to seek a newer world.
16 godina
odjavljen
Zura kaže...
Tonči kaže...

pa tak i tak ne radi.

Znam da to iritira one kojima ne radi, ali meni radi od starta. Ne kužim gdje je taj problem, kad meni i svima koje znam uživo i u dometu su mi provjere, radi dobro. Taj fenomen mi nikad neće biti posve jasan, iako smo i na ovom forumu imali najmanje dvojicu za koju se utvrdilo da im nešto s postavkama računala nije u redu pa je, nakon popravka, proradilo. Pogotovo ako se radi o čistim instalacijama Windowsa i igre...

Evo, ja prodajem svoj PC na kojem igra garantirano radi. Mislim da je to već odličan brend - PC where Battlefield 4 works! Battlefield 4 Certified.

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.3.2014 11:51 (Tonči).
15 godina
Battlefield 4

Sinoć mi je igra tako loše radila da sam dobio killasist medalju. Svi su ostajali na 50%. Isprike Cyberu ,Nexu, Ivancu i ostalima za slab doprinos {#}.

Moj PC  
4 0 hvala 2
16 godina
odjavljen
Kendo kaže...

Sinoć mi je igra tako loše radila da sam dobio killasist medalju. Svi su ostajali na 50%. Isprike Cyberu ,Nexu, Ivancu i ostalima za slab doprinos {#}.

Sigurno je to do igre {#}

17 godina
odjavljen
Kendo kaže...

Bič pliz, ja kad dobijem asist medalju zovem svu djecu da vide kako tata rastura... {#}

Freak Show Inc.
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: BF4 nickovi - da se ekipa lakše skupi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice