Evo, jedno opsirno vidjenje eventa:
Da, bilo je jako puno rastarta, a na kraju jos jedan, onako za ekipu, jel Spelac?
Kasnije sam s organizatorom ostao na TS-u, izgleda da je podesavanje servera izbugirano ko sama igra Spominjao je Procon i jos jedan program. Nisam u tome, pa nisam zapamtio.
Same runde su bile dosta teze od nekog publica, al to je vise zbog samog profila igraca. Koliko sam saznao iz chata, hrpa njih igra infantry only, HC, imaju 3 puta vise sati od mene, a iskustva jos iz UT-a i CS-a :)
Uglavnom, kad naletis na takav squad, nema ti spasa
Commander je tu trebao odraditi svoje, netko jako iskusan!
Al posto je ovo bio samo test, stavili su svoje ljude koji bas nemaju iskustva.
Ja ko squad leader sam samo 2-3 put dobio naredjenje u cijeloj rundi.
Vidim da ovdje na forumu ima stvarno iskusnih commandera koji su tu poziciju proucavali neko vrijeme, pa bi bilo odlicno da netko takav vodi tim za koji se zna da ce slusat ;)
Meni se cinila velika razlika u odnosu na public, prvo zato jer skoro pa nije bilo snajpera na krovovima, a kad se neki pojavio, obicno je bio neki pro koji je skidao preko pola mape.
Btw, nisam vidio Ljudinu u igri :/
A kad si pogledao minimapu, squadovi su se uvijek kretali zajedno.
Ja sam bio u squadu s ljudima s kojima nikad nisam igrao, pa smo stalno bili zajedno, cak i drzali neke zastave jedno vrijeme.
A pretpostavljam da je tako bilo i sa Spelcem.
TS su dobro osmislili.
Podjeljeno na timove. Timovi na squadove.
Unaprijed dogovoreni squad leaderi, koji sa odredjenom kombinacijom tipki komuniciraju sa ostalim squad leaderima i commanderom.
Vidim Fila da si pitao za LevelBF. Imam dobre vijesti za tebe :)
Prije nego sam otisao sa TS-a su razgovarali da ce ih kontaktirati da od njih pokupe ideje za najbolju mogucu organizaciju, da se sve vec zna unaprijed, da ne bude disbalansa, i da u squadu igraju ljudi koji se znaju.
Vjerojano ce biti ovako:
-prijave na stranicu kao squad od 4 ljudi koji se onda prije meca pojavi i samo se stave u random tim.
-ili, ako nemas squad, prijave na stranicu kao zaseban igrac i spajanje u squad s random ljudima, ali prema dogovoru, tako da se opet moze zavrsiti s ljudima za koje znas, ili si bio u kontaktu s njima
Vidim da dosta ljudi s foruma (najcesce oni solo) nisu dosli, pa ne znam zasto.
Jedini razlog kojeg se mogu sjetiti da im ne pase komunikacija s ljudima s kojima se nikad nisu culi. Al mislim da to ne bi smio biti problem, pogotovo jer se prema dogovoru bira squad leader, to odbijes, i kasnije ako ne zelis, ni ne moras pricati, samo slusas zapovijedi.
Ako se jos neceg sjetim, napisem :)
Ne vidim problem.
Ako je ekipa dobra, igra se timski, imas dobar squad - kakve veze ima sto netko negdje upise u chat? Ko da za neke novine kazes da ti nisu dobre jer ti se ne svidja oglas na zadnjoj stranici :)
Npr, ja sam poslije ovog eventa upao na Bosance s Nexom, Kendom i kasnije Mrskim. Svaki potez dogovaran preko chata, gledalo smo gdje su ostali iz naseg tima, gdje ih nema, koje zastave paziti.. uglavnom, predobar osjecaj timskog rada, ali nije bilo previse zabavno jer smo s time bili u ogromnoj prednosti, druga strana nije bila bas organizirana.
S nama su bili jos Teknokyo, sake i bekra. Ne znam dal prate forum.
Pamarku je jako dobro islo, bio je i on s nama neko vrijeme, al on nikako da ima srece s BF4... opet rusenje u svakoj igri :(
Aha da, poanta, server je odlican, jako dobra ekipa, samo je steta sto se cesto dobra ekipa skupi s jedne strane pa se dogadja rejp.
I u ovakvom squadu i takvoj igri mi je potpuno svejedno sto pise u chatu :)