Battlefield 4

poruka: 64.074
|
čitano: 5.603.337
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: BF4 nickovi - da se ekipa lakše skupi
13 godina
Re: Battlefield 4
Friday kaže...
Na početku je bilo valjda 20x restart servera. Nije se baš igralo nešto timski, više je bilo stihijski. Ja sam odigrao samo prvu (zavod) i bilo je kao na publicu...

Evo, jedno opsirno vidjenje eventa:

Da, bilo je jako puno rastarta, a na kraju jos jedan, onako za ekipu, jel Spelac? {#}

Kasnije sam s organizatorom ostao na TS-u, izgleda da je podesavanje servera izbugirano ko sama igra {#} Spominjao je Procon i jos jedan program. Nisam u tome, pa nisam zapamtio.

Same runde su bile dosta teze od nekog publica, al to je vise zbog samog profila igraca. Koliko sam saznao iz chata, hrpa njih igra infantry only, HC, imaju 3 puta vise sati od mene, a iskustva jos iz UT-a i CS-a :)

Uglavnom, kad naletis na takav squad, nema ti spasa {#}

Commander je tu trebao odraditi svoje,  netko jako iskusan!

Al posto je ovo bio samo test, stavili su svoje ljude koji bas nemaju iskustva.

Ja ko squad leader sam samo 2-3 put dobio naredjenje u cijeloj rundi.

Vidim da ovdje na forumu ima stvarno iskusnih commandera koji su tu poziciju proucavali neko vrijeme, pa bi bilo odlicno da netko takav vodi tim za koji se zna da ce slusat ;)

Meni se cinila velika razlika u odnosu na public, prvo zato jer skoro pa nije bilo snajpera na krovovima, a kad se neki pojavio, obicno je bio neki pro koji je skidao preko pola mape.

Btw, nisam vidio Ljudinu u igri :/

A kad si pogledao minimapu, squadovi su se uvijek kretali zajedno.

Ja sam bio u squadu s ljudima s kojima nikad nisam igrao, pa smo stalno bili zajedno, cak i drzali neke zastave jedno vrijeme.

A pretpostavljam da je tako bilo i sa Spelcem.

TS su dobro osmislili.

Podjeljeno na timove. Timovi na squadove.

Unaprijed dogovoreni squad leaderi, koji sa odredjenom kombinacijom tipki komuniciraju sa ostalim squad leaderima i commanderom.

Vidim Fila da si pitao za LevelBF. Imam dobre vijesti za tebe :)

Prije nego sam otisao sa TS-a su razgovarali da ce ih kontaktirati da od njih pokupe ideje za najbolju mogucu organizaciju, da se sve vec zna unaprijed, da ne bude disbalansa, i da u squadu igraju ljudi koji se znaju.

Vjerojano ce biti ovako:

-prijave na stranicu kao squad od 4 ljudi koji se onda prije meca pojavi i samo se stave u random tim.

-ili, ako nemas squad, prijave na stranicu kao zaseban igrac i spajanje u squad s random ljudima, ali prema dogovoru, tako da se opet moze zavrsiti s ljudima za koje znas, ili si bio u kontaktu s njima

Vidim da dosta ljudi s foruma (najcesce oni solo) nisu dosli, pa ne znam zasto.

Jedini razlog kojeg se mogu sjetiti da im ne pase komunikacija s ljudima s kojima se nikad nisu culi. Al mislim da to ne bi smio biti problem, pogotovo jer se prema dogovoru bira squad leader, to odbijes, i kasnije ako ne zelis, ni ne moras pricati, samo slusas zapovijedi.

Ako se jos neceg sjetim, napisem :)

Abatwa kaže...
Bio sam dosta na bosanskom ovih dana i sve ok, al 90% chata je 'kemperu', 'njubaro sa xy oružjem' i sl. Ko djeca...

Ne vidim problem.

Ako je ekipa dobra, igra se timski, imas dobar squad - kakve veze ima sto netko negdje upise u chat? Ko da za neke novine kazes da ti nisu dobre jer ti se ne svidja oglas na zadnjoj stranici :)

Npr, ja sam poslije ovog eventa upao na Bosance s Nexom, Kendom i kasnije Mrskim. Svaki potez dogovaran preko chata, gledalo smo gdje su ostali iz naseg tima, gdje ih nema, koje zastave paziti.. uglavnom, predobar osjecaj timskog rada, ali nije bilo previse zabavno jer smo s time bili u ogromnoj prednosti, druga strana nije bila bas organizirana.

S nama su bili jos Teknokyo, sake i bekra. Ne znam dal prate forum.

Pamarku je jako dobro islo, bio je i on s nama neko vrijeme, al on nikako da ima srece s BF4... opet rusenje u svakoj igri :(

Aha da, poanta, server je odlican, jako dobra ekipa, samo je steta sto se cesto dobra ekipa skupi s jedne strane pa se dogadja rejp.

I u ovakvom squadu i takvoj igri mi je potpuno svejedno sto pise u chatu :)

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.12.2013 14:56 (CyberDemonVZ).
13 godina
neaktivan
CyberDemonVZ kaže...

Pamarku je jako dobro islo, bio je i on s nama neko vrijeme, al on nikako da ima srece s BF4... opet rusenje u svakoj igri :(

To mu svemir vraća zato jer me je jednom teabagao na Sharqiju u BF3.

Steam = animosity_frenzy; Origin = reverend_frenzy;
13 godina
animosity_frenzy kaže...

To mu svemir vraća zato jer me je jednom teabagao na Sharqiju u BF3.

{#}

Vjerojatno si ga zamjenio s nekim, on tak dobar i pristojan decko, sigurno to nije uradio {#}

17 godina
odjavljen
CyberDemonVZ kaže...

{#}

Vjerojatno si ga zamjenio s nekim, on tak dobar i pristojan decko, sigurno to nije uradio {#}

Da, i za brevika su govorili da je fin dečko...

Freak Show Inc.
13 godina
Friday kaže...
CyberDemonVZ kaže...

{#}

Da, i za brevika su govorili da je fin dečko...

Joooj, Spelac....

P.S. Brevik je grad. Lik je Breivik.

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.12.2013 12:37 (CyberDemonVZ).
17 godina
odjavljen
CyberDemonVZ kaže...

Joooj, Spelac....

P.S. Brevik je grad. Lik je Breivik.

Erudicija pršti iz tebe {#}

Freak Show Inc.
14 godina
neaktivan
Cyber ak ti se igra timski uleti k meni kad igram pa ak su ovi moji samnom u 99% slucajeva igramo timski. Jedino ak swiki ne glumi gljivu unistavajuci branu il nes slicno xD

Koristimo dolby axon za chat...
------ Battlelog ~ UrbanFsk ------
13 godina
Sale_ds kaže...
Cyber ak ti se igra timski uleti k meni kad igram pa ak su ovi moji samnom u 99% slucajeva igramo timski. Jedino ak swiki ne glumi gljivu unistavajuci branu il nes slicno xD

Koristimo dolby axon za chat...

Prvi put cujem za ovo! {#}

Da, uvijek igram timski, i skoro uvijek imam ekipu koja takodjer voli timski rad.

I hvala na pozivu!  Rado cu upasti kad sam solo! {#}

13 godina
neaktivan
CyberDemonVZ kaže...
Abatwa kaže...
Bio sam dosta na bosanskom ovih dana i sve ok, al 90% chata je 'kemperu', 'njubaro sa xy oružjem' i sl. Ko djeca...

Ne vidim problem.

Ako je ekipa dobra, igra se timski, imas dobar squad - kakve veze ima sto netko negdje upise u chat? Ko da za neke novine kazes da ti nisu dobre jer ti se ne svidja oglas na zadnjoj stranici :)

Ma nije ne znam kakav problem, ali ja sam stari WoW-aš i nema mi gore nego vidjeti klince u public chatu kak se nadjebavaju sa e-peenovima. Još je gora spoznaja da to nisu klinci :D

A općenito, moram priznati da sam negdje tu pročitao da je problem servera kaj jedna strana stalno pobijeđuje i čini mi se da je bilo tak i jučer. Odigrao sam 2 runde, rejpali su nas ko debile, onda sam se prebacio i pobijedio šest rundi zaredom. Možda ne bi bilo loše da se malo bolje balansira na razini ekipe, a tako da squadovi ostanu zajedno...ili tak neš...ne znam kak te stvari šljakaju... 

The Chinaman is not the issue here!!!
13 godina
Battlefield 4

Aha, samnom je u squadu bio Nisam Ja,Nisi Ti.

Dobro igra! :D

Ti nemas nikakvih komentara? :)

Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Battlefield 4

Jel ima ko kakav savjet kako "naučit" letit ove kante u BF-u? Pokušavao sam na tipkovnici, živi užas... Pa sad s joystickom jednako tako. Jednostavno ne kuzim kak bi trebao ista pogodit tim avionima (il helicima, isti dr**). Vidim da ovdje ima iskusnih pilota pa ako ima ko kakv savjet bio bih zahvalan.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Pre dobar je program. Meni osobno najbolji od svega sta sam probao...ukljucujuci ts i mumble...
------ Battlelog ~ UrbanFsk ------
11 godina
protjeran
Battlefield 4

Neznam, ja nisam primjetio nikakve ispade u chatu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
bennyPro kaže...

Neznam, ja nisam primjetio nikakve ispade u chatu.

Koji ti je nick?

O chatu se govori o bosanskom serveru, a ne o jucerasnjem eventu.

17 godina
odjavljen
MBuda kaže...

Jel ima ko kakav savjet kako "naučit" letit ove kante u BF-u? Pokušavao sam na tipkovnici, živi užas... Pa sad s joystickom jednako tako. Jednostavno ne kuzim kak bi trebao ista pogodit tim avionima (il helicima, isti dr**). Vidim da ovdje ima iskusnih pilota pa ako ima ko kakv savjet bio bih zahvalan.

Miš i tipkovnica. Odi na test site i to je to. Ništa bolje ne možeš od nikoga čuti...

Freak Show Inc.
17 godina
sharxtreme kaže...

interview sa BF cheaterima(na njemačkom). 

strašno. ne znam mogu li ovo u punoj igri raditi na serverima sa PB i FF, ali ako mogu to je samo takvo sranje. 

Ukratko:

• super im je koristiti cheateve jer dođu s posla pa se onda opuste
  • od toga što ljudi rage-aju u chatu im se stvrdne...
  • vidim da je bilo MC-evaca s njim u timu (pretpostavljam da je to snimka BF4 još iz bete)
  • kažu nijemci vole diskutirati na serveru zašto si cheater, ajde sad odi na drugi server itd - ameri se samo pokupe sa servera...
  • lik kaže da je 4 godine igrao pro ESL ligu pa mu dosadilo, jer i drugi koristili cheateve (to je on rekao, nisam ja)
  • tko se jednom navuče na cheat više ne može bez njega poslije (opet njegove riječi)
  • rekli su da massmurder cheatevi u BF4 (za razliku od BF3) ipak još nisu radili u vrijeme intervjua
  • imaju "ligu" cheatera pa se natječu tko će bolji skor nabiti...
  • kažu da je cheater community super i kada nanjuše drugog cheatera (a da ga ne znaju) onda njega vole napucavat
  • ako sam dobro razumio, bar u BF3 je bio cheat da kada ispucaš metak svaki put te vrati na 100% healtha (no na onim kanalima sam vidio da ide i do 116% health)

Ukratko, oni si uzimaju za pravo da koriste cheateve jer se tako osjećaju bolje. Smrdljivi egoisti

Tko mi da TD, mora da je fulao HVALA.
13 godina
neaktivan
TomoR kaže...

Ukratko:

• vidim da je bilo MC-evaca s njim u timu (pretpostavljam da je to snimka BF4 još iz bete)
  • kažu nijemci vole diskutirati na serveru zašto si cheater, ajde sad odi na drugi server itd - ameri se samo pokupe sa servera...
  • lik kaže da je 4 godine igrao pro ESL ligu pa mu dosadilo, jer i drugi koristili cheateve (to je on rekao, nisam ja)
  • tko se jednom navuče na cheat više ne može bez njega poslije (opet njegove riječi)
  • rekli su da massmurder cheatevi u BF4 (za razliku od BF3) ipak još nisu radili u vrijeme intervjua
  • kažu da je cheater community super i kada nanjuše drugog cheatera (a da ga ne znaju) onda njega vole napucavat
  • ako sam dobro razumio, bar u BF3 je bio cheat da kada ispucaš metak svaki put te vrati na 100% healtha (no na onim kanalima sam vidio da ide i do 116% health)

Ukratko, oni si uzimaju za pravo da koriste cheateve jer se tako osjećaju bolje. Smrdljivi egoisti

ma razumio sam šta pričaju. Najjača mi je izjava o toj njihovoj ligi cheatera gdje je lik nabio 315:3 score. 

Ne bih ni postao to da nisam jučer izgleda igrao u squadu sa cheaterom na Lockeru. Uglavnom kad smo trčali zajedno ja samo suppression assiste dobijam iako sam ispred njega i prvi počnem pucati, ali on ih samo kosi. Što je najsmješnije ne čujem uopće da puca, a baš sam pratio. Lik je završio 100 tk TDM sa 50:3 i izašao baš na kraju.

Problem je što je server imao i PB i FF. 

15 godina
Battlefield 4

čit video na 22:00 zenge

Moj PC  
5 0 hvala 3
13 godina
neaktivan
MBuda kaže...

Odeš na prazan server i letaš po mapi. Izbjegavaš bandere, letiš uz pod, letiš među zgradama, u rikverc, učiš hover iznad objectiva. Poginut ćeš 800 puta i onda si spreman za target practise. Onda ostaneš na praznom serveru i pucaš po stvarima u letu. Pa pucaš strejfajući lijevo i desno. Onda odeš na noob friendly server, ćopiš helić kad ti ga drugi nubeki (poput mene) ne ukradu i nadaš se da ćeš dobiti gunnera ili dva repair drona za scout choppa. Umreš...ponovno. Umreš...ponovno. I tak :)

Mislim, nemoj misliti da je letenje u čoperu super-divno, flafasto iskustvo. Stalno si meta tenkova, drugih helića, aviona i pješadije i ak imaš sreću da dobiješ dobre suigrače u heliću, možeš preživjeti i po 7-8 minuta :D Povrh toga, Attack Chopper je govno u BF4, tak da ni to ne pomaže. Ako možeš - uči se sa Scout Chopperom na live mapama jer je lakše.

I da - igraj defanzivno dok ne naučiš drugačiije, a i onda ne igraj puno drugačije. Znači, strejf run na neki tenk ili pješadiju pa se vrneš nazad u sigurnu zonu. Pa odeš po njihov helić i opet nazad u sigurnu zonu. Ako ostaneš predugo u njihovoj zoni, a da nemaš skill ili ekipu da te spasi, SIGURNO ćeš im postati glavna meta i SIGURNO će te srušiti brže nego kad igraš defanzivno.

To su moja iskustva učenja letenja helića. Počeo sam doslovno tako, igram s mišem i tipkovnicom i navikneš se relativno brzo, ali mora ti ući u osjećaj kaj radiš, da ne moraš razmišljati o tome kako skrenuti sa helićem.

Sretno!

14 godina
Battlefield 4

Ja ne kužim čemu su stavili test range u igru kad vi idete opet učit letit na prazne servere?

{#}

potpis uklonjen, staff
Moj PC  
3 1 hvala 0
14 godina
CyberDemonVZ kaže...

Vidim da dosta ljudi s foruma (najcesce oni solo) nisu dosli, pa ne znam zasto.

Obaveze......... i mnogo alkohola {#}{#}

Vidio sam jučer da se okupljate na serveru i bas sam mislio upasti kad ono password required..... dalje mi se onda nije ni dalo jer sam bio previše umoran a nisam se ni registrirao tak da sam izvisil...... sorry {#}

No ima i pozitivna strana...... Junior je bio totalno drven u subotu/nedjelju - najgore od svega je to što ja s tim uopće nisam imao nikakve veze..... lik je sam derao po gemištu/bambusu te na kraju sve zapečatio rakijom {#}

Recimo samo da je put kući bio jaaaakooo zanimljiv {#}

Battlelog: [G] pijana_carapa
13 godina
neaktivan
fila2208 kaže...

Ja ne kužim čemu su stavili test range u igru kad vi idete opet učit letit na prazne servere?

{#}

Osobno, učio sam letjeti dok nije bilo test rangea pa govorim prisjećajući se mojeg učenja. Ali da, test range is the way to go.

11 godina
TomoR kaže...

Ukratko:

Ne kuzim o cemu bi to trebao diskutirati s citerom?

Nisu ocito probali odigrat dobro bez cita pa ne znaju sta je u stvari dobar filing. Idiotizam najgore vrste.

...uglavnom, debil do debila. Djubre do djubreta.

17 godina
odjavljen
fila2208 kaže...

{#}

Test range je dovoljan za 90% stvari, ali neke stvari su bolje na pravim mapama (pogotovo jer vidiš gdje se možeš sakriti kad si lockan i sl).

Freak Show Inc.
14 godina
Friday kaže...
fila2208 kaže...

{#}

Test range je dovoljan za 90% stvari, ali neke stvari su bolje na pravim mapama (pogotovo jer vidiš gdje se možeš sakriti kad si lockan i sl).

Da, ali kad lik koji nikad nije sjeo u heli trči vježbati po serverima letenje to ne vodi nikud.

Prvo u test rangeu izvježbat ciljanje, gađanje, prelete itd...a kasnije po serverima, i često po dvojica kako smo ja io razer, ja ga lockam on bježi i tako.

potpis uklonjen, staff
13 godina
neaktivan
fila2208 kaže...

Da, ali kad lik koji nikad nije sjeo u heli trči vježbati po serverima letenje to ne vodi nikud.

Prvo u test rangeu izvježbat ciljanje, gađanje, prelete itd...a kasnije po serverima, i često po dvojica kako smo ja io razer, ja ga lockam on bježi i tako.

Steta da nemogu dvoje na test range,mislim super je i ovo ali bilo bi dobro imat pokretnu metu tipa tenk ili heli za trening.Nego kad smo na toj temi moze li mi netko molim vas provjerit kad ode na test range pa sistem perf koliko mu ping izracuna,zanima me jer od zadnjeg patcha mi to sve jako lose radi pa sam isao gledat i meni kaze bad 65 latency a bilo je prije 31 ili 33 pa sad neznam jel do mene ili su opet nesto sprckali,hvala

Želim paranormalnu ženu(da ima para i da je normalna):)
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.12.2013 17:10 (Blade Runner31).
13 godina
neaktivan
fila2208 kaže...

Ne kužim zakaj forsaš. 

Jel prazan server (nikome ne kvariš gameplay)? Je. Jel test range efektivno gledano prazan server? Je. Jedina razlika je što na server možeš ući sa frendom vježbati i što ti na test range nemre nitko upasti i trolati te. E da...na praznom serveru možeš bar malo vježbati uzimanje objectiva dok hoveraš, a ak si sa frendom, onda koliko želiš jer on može uzimati objective natrag.

Nitko nigdje nije rekao da treba uletiti na live server i učiti se osnove kretanja tamo...u osnovi je potpuno svjedno jesi na praznom serveru ili na test rangeu, osim kaj je eto malo lakše ići na test range. Samo ti tu neku pravicu siješ.

Ja sam učio osnove kretanja i u Co-Op misijama. Pa kaj...tak je svejedno.

14 godina
Abatwa kaže...
fila2208 kaže...

Ne kužim zakaj forsaš. 

Jel prazan server (nikome ne kvariš gameplay)? Je. Jel test range efektivno gledano prazan server? Je. Jedina razlika je što na server možeš ući sa frendom vježbati i što ti na test range nemre nitko upasti i trolati te. E da...na praznom serveru možeš bar malo vježbati uzimanje objectiva dok hoveraš, a ak si sa frendom, onda koliko želiš jer on može uzimati objective natrag.

Nitko nigdje nije rekao da treba uletiti na live server i učiti se osnove kretanja tamo...u osnovi je potpuno svjedno jesi na praznom serveru ili na test rangeu, osim kaj je eto malo lakše ići na test range. Samo ti tu neku pravicu siješ.

Ja sam učio osnove kretanja i u Co-Op misijama. Pa kaj...tak je svejedno.

Šta si nadrkan, pa blagdani su svi su dobre volje.

Samo sam pitao, čemu, kad imaš test range i puno je lakše osnovne radnje naučiti tamo. Kasnije naravno prazan server pa učit malo teže zadatke.

Uči ti di oćeš, samo neki ne znaju ni ući u test range pa samo napominjem da je najbolje od nule početi upravo tamo...nhf.

potpis uklonjen, staff
14 godina
neaktivan
Battlefield 4

otkad ljudina pucketa po praznim serverima, prazni serveri su postali hit. {#}

battlelog: CRO_ZeNGe
Moj PC  
6 0 hvala 1
14 godina
ZeNGe_CRO-mt kaže...

otkad ljudina pucketa po praznim serverima, prazni serveri su postali hit. {#}

Ja sam čuo da se sprema masovan doček nove godine na jednom od praznih servera.{#}

potpis uklonjen, staff
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: BF4 nickovi - da se ekipa lakše skupi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice