Battlefield 4 konfiguracije i problemi

poruka: 630
|
čitano: 64.874
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Battlefield 4 konfiguracije i problemi

Ajd molim te ako imaš Battlefield 3 instaliran odradi bench:

Caspian Border 64p, postavke 1280x720, Ultra, 0xMSAA, 5 minuta bench pa mi pošalješ ili napišeš u tu temu min max i avg framerate. Pa baš i da vidimo kolka je razlika između 3570k i 4670k.

http://www.bug.hr/forum/topic/benchmark/amd-vishera-fx-83xx-4ghz-bf3-perfomance/176514.aspx?page=7 tu dole malo skrolaj.

Blago budalama.
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.1.2014 21:12 (buljo781).
16 godina
neaktivan

Ja trenutno nemam grafičku (RMA), ali čim stigne probat ću sa 4 i 8 Gb RAM-a.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

na kakvim vi to mobitelskim rezolucijama igrate?

pa normalno da je proc u patnji zbog toga, a grafa neiskoristena koliko moze biti

i zasto imas 3570k a nije klokan? {#}

pa taj proc place za klokanjem

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Bench je odrađen na toj rezoluciji jer se time lišavamo utjecaja grafičke kartice na rezultate, a postavke su na ultra jer se neke tiču i procesora (mesh quality), iliti radimo CPU benchmark, inače igram na 1080p.

Proc je klokan na 4.1GHz, dalje ne bi sa stock coolerom.

I da, govorim o 1080p svaki put kad spominjem da mi GPU usage zna past i do 80-ak% u BF3, što je češće i uočljivije ako letaš s helikopterom po mapi. BTW HD7850 OC bez AA ima dovoljno visok frejmrejt da se i5 3570k oznoji i u takvim situacijama se javlja pad GPU usage, a na nekim mjestima CPU vuče frejmrejt dolje do 50-55fps. Back to Karkand mape su isto totalno druga, gora priča. U tome se vidi razlika između i7 i i5 u Battlefieldu. Nisam neko derle koje priča priču koju mu je striko poštar ispričao, tak da ne moraš uopće takvim tonom pričat samnom jer nisam glup.

Zahvaljujem.

Kolko čitam BF4 isto ima takve mape koje uzrokuju framedropove, treba sačekat Mantle koji bi to mogao riješit jer će olakšat posao procesoru što se tiče crtanja objekata. Pretpostavljam da zato i pada GPU usage u igri, kao i u BF3.

Blago budalama.
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.1.2014 21:27 (buljo781).
13 godina
protjeran

nisam spominjao da je netko glup ili da nesto ne zna, bez ljutnje molim, isprika ako je tako ispalo.

u bf4 nema takve mape koja je zahtjevnija od druge, sve ide super, cak i bolje nego u bf3, s tim da jos nije sve optimizirano kako treba sto se tice nekih fps dropova na odredenom dijelu mape, i kad se rusi hotel i sl. sto je fila spomenuo

grafa mi je na 99% zakucana 

14 godina

Onda smo otprilike na istom konju što se tiče BF4, jedino da još igru i rame nabavim.

Blago budalama.
13 godina
protjeran

ma da, ne sekiraj se. ja nemam padova fps-a ispod 60 (osim na spomenutim djelovima mapa), a postavke su mi na high, samo aa, hbao i te pi*darije na off

a na bf3 sam imao sve na low da na svim mapama nemam ni jedan pad ispod 60..

Moj PC  
0 1 hvala 0
11 godina
neaktivan

Da li ce mi moci bf4 bar na medium sa solidnim fps-om ?
Dual core e5200 2.50 2.50 (oc 3.0)

3gb ram ddr2

Nvidia geforce gtx 650

Inace bf3 mi ide na max postavkama 1920x1080 oko 35-40 frameova 

FaReMasteR
Moj PC  
0 3 hvala 0
13 godina
FaReMasteR kaže...

3gb ram ddr2

Nvidia geforce gtx 650

teško

15 godina
neaktivan

kup novi komp

3 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
FaReMasteR kaže...

3gb ram ddr2

Nvidia geforce gtx 650

Nazalost ne, malo rama a i procesor je slab.

17 godina

neces moc ni na low imat 20fpsa pod hitno novi komp uzet ! a ovo za 3cu kaj si reko LOL nema teoretske sanse da imas tolko frejma na toj rezi sa ovom konfom  {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.1.2014 11:08 (4mal).
14 godina

Pogotovo zbog proca, imao je lega E7400 OC kad je nabavio GTX 560Ti, praktički ništa na framerateu nije dobio naspram HD6670 koju je do tad imao, jedva je 35fps probio na nezahtjevnim mapama (Tehran). Meni E8400 na 4GHz nije uspio 40fps probit.

S tim kompom jedino na jutubu gledat videe o BF4. Trebat će ti nešto puno jače ako planiraš igrat (recimo da bi grafu mogao ostavit i igrat na low, sve ostalo moraš mijenjat).

Blago budalama.
11 godina
neaktivan

Bf3 singleplayer od 25 minimum do 40 1920x1080 ultra i mozda 2 opcije na low bgm, nemoj me tjerati da instaliram igru i da snimam vid :D

FaReMasteR
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ajde probaj multiplayer pa snimi video.

16 godina
neaktivan

HD 7970 3GB

FX 8350 4.0 ghz

8GB DDR3 1866 MHZ

Problem imam da mi je frame drop nakon 10ak min igranje svako neke 3-4 min ,gpu je uglavnom na 70stupnjeva na full load a procesor oko 65 supnjeva , koristim speed fan , nz do cega bi moglo bit , kako da provjerim koristenje i temperature ostalih komponenti ingame? mozda je do hard diska ima u njemu oko 4-5 godina?

It's not always rainbows and butterflies, it's compromise that moves us along
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
xXx lnf3rno xXx kaže...

HD 7970 3GB

FX 8350 4.0 ghz

8GB DDR3 1866 MHZ

Problem imam da mi je frame drop nakon 10ak min igranje svako neke 3-4 min ,gpu je uglavnom na 70stupnjeva na full load a procesor oko 65 supnjeva , koristim speed fan , nz do cega bi moglo bit , kako da provjerim koristenje i temperature ostalih komponenti ingame? mozda je do hard diska ima u njemu oko 4-5 godina?

koji Windows?

16 godina
neaktivan

8.1 N

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
xXx lnf3rno xXx kaže...

8.1 N

čudno trebalo bi fino raditi s tom konfom, neznam i meni je disk star  pa mi lijepo radi :/

16 godina
neaktivan

Da li netko od ekipe koja ima učestale framedropove ima u BIOS-u uključene Power saving opcije (C1E, EIST, Energy saver itd.)?

Znam da npr. Asus i Gigabyte u BIOS-u imaju drugačiji naziv za iste stvari.

Uglavnom dok su uključene i frekvencija CPU-a se konstantno mijenja framedropovi su normalna pojava.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Inferno mislim da ti je procesor malo iznad neke preporucene temperature koja je 60°C pa je moguce da throtlla lagano,probaj tempu ispod 60 dobit ili iskljuci thermal trothlling u biosu ako imas opciju pa vidi.

Ako si ti genije nisam ni ja budala.
16 godina
Rino kaže...

Da li netko od ekipe koja ima učestale framedropove ima u BIOS-u uključene Power saving opcije (C1E, EIST, Energy saver itd.)?

Znam da npr. Asus i Gigabyte u BIOS-u imaju drugačiji naziv za iste stvari.

Uglavnom dok su uključene i frekvencija CPU-a se konstantno mijenja framedropovi su normalna pojava.

ja imam uključeno i nema frame dropa i nema mijenjanja ferkvencije u igri pošto je stalno pod opterečenjem pa radi punom parom 

kradem mine iz minskog polja
16 godina
neaktivan

Evo ugasio C6 , APM i jos par Bios gluposti , evo prva runda bez ikakvog frame dropa sve na ultra . Ty !

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Meni sa svim opcijama isključenim u Turbo modu mijenja frekvenciju od 3.4 - 3.8Ghz!

Dok sa uključenim Power save opcijama frekvencija pleše od 1.6 - 3.8GHz! 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

meni ispod 90% ne pada rad procesora tako da je na max konstantno na 4 ghz

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.1.2014 14:33 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
xXx lnf3rno xXx kaže...

HD 7970 3GB

FX 8350 4.0 ghz

8GB DDR3 1866 MHZ

Ni meni igra ne radi dobro. Kao šta sam prije već rekao prilikom ekslozija jednostavno fps jako padne i igra kao da se freeza.

Sad jel to do do toga što imam 4 gige rama ili nešto drugo neznam. Al znam da više ne kupujem BF serijal.

Možemo se mi sprdat od CoDa, ali on barem radi kak spada...

15 godina
neaktivan
Praetorian1 kaže...
xXx lnf3rno xXx kaže...

HD 7970 3GB

FX 8350 4.0 ghz

8GB DDR3 1866 MHZ

Ni meni igra ne radi dobro. Kao šta sam prije već rekao prilikom ekslozija jednostavno fps jako padne i igra kao da se freeza.

Sad jel to do do toga što imam 4 gige rama ili nešto drugo neznam. Al znam da više ne kupujem BF serijal.

Jesi siguran da radi dobro.

15 godina
Praetorian1 kaže...

Cod radi još gore. Meni je prilikom svakog loada rušil računalo, isto kao i bf neko vrijeme. Tako da sve je to isti qurac.

To što ti imaš takav problem sa igrom ne znači da ga imaju ostali. Kolege sa 4gb igraju bez probelma. najčešće je problem do tebe, nekakva kombinacija softvera ili nešto....ali bolj je srati po igri nego dati sve od sebe da to riješiš kako spada, jel tako?

Ako ti je tako lakše, samo daj.

potpis uklonjen, staff
16 godina
neaktivan

Da , ne da radi dobro nego vrhunski , nisam imao framedrop a igram cio dan :P zato sto mi po prvi put radi kako spada ! Nz meni je rjesilo problem pa pokusajte !

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Evo bf3 na ultra sa slicnom konf kao sto ja imam.

A BF4 stavljam veceras da se skida i stavicu benchamrk res.

edit: crysis 3 mi ide na med postavkama 1920x1080 aa off 15-23fps-a

edit#2: video crysis 3 

FaReMasteR
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.1.2014 9:33 (FaReMasteR).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice