Battlefield 3

poruka: 77.259
|
čitano: 9.083.803
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Battlefield 3
@cyber. Prvi link je test singleplayera gdije proc stvarno nije bitan, a drugi link je multiplayer gdije proc igra veliku ulogu...
Battlelog nick: d3aDmau5_CRO
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.1.2013 15:43 (berto).
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Battlefield 3

lol, ako imate problema sa hladjenjem procesora na BF3, probajte ovo. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
Re: Battlefield 3
Tonči kaže...

P.S. Eno, gledam Pirat_HR ima 130% accuracy na M870. DAFUQ? To je moguće? Zamisli da nekom idiotu padne na pamet banirati ga zbog toga.

Tek sam sad to vidio.Pa kako misliš "DAFUQ?To je moguće?",pa ti znaš tko sam ja?{#}

سمندری ڈاکو
17 godina
odjavljen
pirat kaže...
Tonči kaže...

P.S. Eno, gledam Pirat_HR ima 130% accuracy na M870. DAFUQ? To je moguće? Zamisli da nekom idiotu padne na pamet banirati ga zbog toga.

Tek sam sad to vidio.Pa kako misliš "DAFUQ?To je moguće?",pa ti znaš tko sam ja?{#}

sad te idem prijavit da si čiter{#}

13 godina
neaktivan
191x7 kaže...
CyberDemonVZ kaže...
191x7 kaže...

AM2+ ploča, ne podržava AM3+ procesore (FX), a novca za zamjenu cijele platforme nemam. Barem ne da se isplati zamjena platforme.

Nego, zasto si ih uopce stavio ova dva?

955 je brzi i to je jedino vazno za igru.

Osim ako te muci cijena ili potrosnja. Ili omjer cijena/snaga. Al ni to nije vazno za samu igru {#}

955BE me izađe nekih 80 Kn više nego 945. Tako da, razlika cijene nije velika ali je ima. Ono što me muči je 95W TDP vs 125W TDP.

Ploča mi ima već 3 godine, 4+1 regulacija bez heatsinka, skoro 3 godine dura unlockan x2 550 s dignutim naponom zbog stabilnosti.

I hladnjak, imam Freezer64pro koji je u biti nammijenjen za 95W TDP procesore, 125W TDM mu je već malo na knap...

Neznam u kakvoj situaciji si sa lovom i poslom, ali moj savjet ti je da pricekas malo, skupis novce i ulozis u nesto sta ces moci dalje koristiti, npr bf4. Gle ti ces dobiti boost ali sad neznam dali ces biti zadovoljan boostom. Mislim tvoji novci vidi, ali ja bi na tvojem mjestu prvo skupio za nesto bolje...

13 godina
neaktivan
CyberDemonVZ kaže...

Poslije ovih Intel - AMD prepucavanja citam testove po netu i toliko su razliciti, da ih vise ni nema smisla proucavati :-/

Procesor uopce ne utjece na performanse:

http://www.techspot.com/review/458-battlefield-3-performance/page7.html

Procesor i broj jezgri jako utjecu na performanse:

http://www.sweclockers.com/artikel/14650-prestandaanalys-battlefield-3/5#pagehead

Na kraju je najbolje kod sebe isprobati, pa onda odluciti....

Btw, koji je najjaci AM3 procesor koji bi mogao staviti na svoju plocu i koliko kosta? (X6 1100T?)

A koliko bi me doslo mjenjanje ploce (neka kvalitetnija, sposobna za dobar overclock) + Intel procesor (recimo i5 2500)?

Onaj prvi bench ti je singleplayer,i da tu ne utjece zato sto vise opterecuje gpu nego cpu.                                   Broj jezgri ne, i5 i i7 su 4 jezgreni i davaju bolje performanse od fx 8150, koji je osmojezgreni procesor.                     Najjaci am3 je fx x8350. Pa imas asrock z77pro 3 za 600kn, i racunaj na to da intela ionako neces morati clockat.

14 godina
neaktivan
191x7 kaže...
CyberDemonVZ kaže...
191x7 kaže...

AM2+ ploča, ne podržava AM3+ procesore (FX), a novca za zamjenu cijele platforme nemam. Barem ne da se isplati zamjena platforme.

Nego, zasto si ih uopce stavio ova dva?

955 je brzi i to je jedino vazno za igru.

Osim ako te muci cijena ili potrosnja. Ili omjer cijena/snaga. Al ni to nije vazno za samu igru {#}

955BE me izađe nekih 80 Kn više nego 945. Tako da, razlika cijene nije velika ali je ima. Ono što me muči je 95W TDP vs 125W TDP.

Ploča mi ima već 3 godine, 4+1 regulacija bez heatsinka, skoro 3 godine dura unlockan x2 550 s dignutim naponom zbog stabilnosti.

I hladnjak, imam Freezer64pro koji je u biti nammijenjen za 95W TDP procesore, 125W TDM mu je već malo na knap...

ako ti ne lagga ostavi kako je i samo skupljaj novce,kad dođe bf4 ili cim se pokazu system requirmentsi,nadogradi kolko treba...jedino ako ti treba za nesto drugo?

pa ne lagga ti valjda na trojezgrenom procu?ja kad na svom imam otkljucane 3 jezgre radi sasvim u redu...ako lagga onda ubaci taj x4 i amen...

battlelog:69KICKASS
16 godina
odjavljen
M4X kaže...
pirat kaže...
Tonči kaže...

sad te idem prijavit da si čiter{#}

Čiterčina koji ga gura zguza. Eto. {#}

Kritičar u egzilu i sigurnosti emigracije
17 godina

@ Zdenko1991 & Kurt:

Imam velike framedropove, pogotovo na serverima s više igrača i velikim mapama.Osjetim to.

Bode me to što mi grafa ne ide koliko bi mogla, što mi framerate previše varira i što jednostavno želim x4 proc.

Kada dođe BF4 (ili nedugo nakon toga) slijedi i novi komp (nadam se, tojest ako se do tada zaposlim i dobijem koju plaću).

Ako i ne budem mijenjao komp do tada, opet mi je bolje uzeti sada proc nego se mučiti tada s pronalaskom Phenoma II x4 jer se prestaju proizvoditi sad za koji mjesec.

Za Battlefield 4 svakako ću trebati jači procesor od ovoga na X3, a ovaj baš i nije najstabilniji (otključana jezgra već polako odumire, traži sve veći napon za stabilnost).

@ Kurt: I meni bi da imam HD 6670 procesor gurao grafu na 100% (koliko ona može) i vjerojatno bih manje kužio nedostatak jezgre...

Provjerite Boss Game @ http://boss-game.com/forum2/index.php
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.1.2013 16:43 (191x7).
14 godina
neaktivan
Battlefield 3

Zdenko je ubiti presao na Intela, da moze lakse gurat igru i cit...

Moj PC  
6 0 hvala 1
17 godina
xyan kaže...

Zdenko je ubiti presao na Intela, da moze lakse gurat igru i cit...

Pratim temu već dugo XD

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.1.2013 16:54 (191x7).
16 godina
neaktivan
zdenko1991 kaže...
191x7 kaže...

Ajmo da vas čujem, za BF3 MP - AMD Phenom II x4:

Kak bi rekao mamic, za mene nijedan. A zasto nebi isao na bulldozera?

pa da ga onda proda radi frejm dropova ko ti? {#}

http://www.youtube.com/heat4HD
14 godina
neaktivan
191x7 kaže...

@ Zdenko1991 & Kurt:

Imam velike framedropove, pogotovo na serverima s više igrača i velikim mapama.Osjetim to.

Bode me to što mi grafa ne ide koliko bi mogla, što mi framerate previše varira i što jednostavno želim x4 proc.

Kada dođe BF4 (ili nedugo nakon toga) slijedi i novi komp (nadam se, tojest ako se do tada zaposlim i dobijem koju plaću).

Ako i ne budem mijenjao komp do tada, opet mi je bolje uzeti sada proc nego se mučiti tada s pronalaskom Phenoma II x4 jer se prestaju proizvoditi sad za koji mjesec.

Za Battlefield 4 svakako ću trebati jači procesor od ovoga na X3, a ovaj baš i nije najstabilniji (otključana jezgra već polako odumire, traži sve veći napon za stabilnost).

@ Kurt: I meni bi da imam HD 6670 procesor gurao grafu na 100% (koliko ona može) i vjerojatno bih manje kužio nedostatak jezgre...

meni je qudek rekao da kad je on imao x2 otkljucan u x4 i on imao framedropove kakve ja imam na otkljucanom x4 dok nije zamijenio proc za neki intel ako se ne varam,cini se da se i tebi to događa,no ja sam to rijesio reinstallom drivera pa ocito nije bio proc kod mene,probaj ih i ti ,mozda nesto rijesis...

battlelog:KICKASS_HR
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.1.2013 17:05 (kurt).
17 godina
odjavljen
Battlefield 3

to mi je glupo da igra nekako slabo reagira na takt,nema baš neke razlike između i5 750 na 3GHz ili na 4GHz,meni je i5 750 na 4GHz ali svejedno BF3 ga puno iskorištava

Moj PC  
2 0 hvala 2
14 godina
191x7 kaže...

Ovo je nažalost istinito. razlika u igranju sa 3 i 4 jezgre je ogromna ako imaš iole jaču grafu, skoro pa bude i neigrivo i to neovisno o rezolucijama.

Meni je moj otključani x4 jos uvijek koliko toliko stabilan, ali jednostavno ubijaju me ti framedropovi čak i kad rade sve 4 jezgre.

Athloni su jednostavno preslabi za ovu igru {#}

BF3 Battlelog: pijana_carapa
17 godina
kurt kaže...

meni je qudek rekao da je i on imao framedropove kakve i ja imam na otkljucanom x4 dok nije zamijenio, cini se da se i tebi to događa,no ja sam to rijesio reinstallom drivera pa ocito nije bio proc kod mene, probaj ih i ti , mozda nesto rijesis...

Nije baš da sam te razumio, pogotovo podcrtan dio, al ajd...

Ako misliš na drivere grafičke - ništa se ne mijenja. Vjeruj mi svašta sam ja probao da natjeram veće korištenje grafe.

S 12.11 beta imam manji % zauzeća nego prije, ali imam jednake ili čak i veće performanse u usporedbi s prije (starijim driverima).

Granzon kaže...
191x7 kaže...

Ovo je nažalost istinito. razlika u igranju sa 3 i 4 jezgre je ogromna ako imaš iole jaču grafu, skoro pa bude i neigrivo i to neovisno o rezolucijama.

Meni je moj otključani x4 jos uvijek koliko toliko stabilan, ali jednostavno ubijaju me ti framedropovi čak i kad rade sve 4 jezgre.

Ne postoji koliko-toliko stabilan. Postoji samo stabilan i nestabilan. Stabilan je stabilan šta god radio (Prime95 Blend 48 sati, OCCT Linpack 48 sati, memtest86+ 48sati ...),

nestabilan je nestabilan rušio se on nakon 5 minuta, 5 sati ili 5 dana. (ono 48h sam bubnio, tko bi stabilnost testirao duže od toga xD).

Recimo moj kao X3 nije baš najstabilniji, točnije za stabilnost mu treba jako velik napon (prije je trebao znatno manji - valjda stari) pa zna biti da ne prođe 12 sati Linpacka.

Ali da, ovo što tvrdiš si u pravu, za MP BF3-a treb abrem četverojezgreni procesor na 3+ GHz ako hoćeš igrati glatko bez problema i framedropova.

Inače, framedropovi i lagg događaju se baš kad najmanje treba odnosno baš kad najviše smeta (rulja oko tebe, eksplozije, puno pucanja, ...).

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.1.2013 17:04 (191x7).
16 godina
neaktivan
Granzon kaže...
191x7 kaže...

neznam baš, meni moj phenom II isto probleme zadaje i gledam što prije da pređem na intela..

jeste da ja svoga držim na 3 jezgre... bilo je prilika kada sam svog phenoma uspio držati na 4 jezgre 1-2 dana ali bi se onda počeo konstantno rušiti tako da ga još uvijek držim na 3 jezgre

ali i ovo kaj jesam uspio iskusiti razlika između 3 i 4 jezgre je nebo i zemlja još pogotovo jer imam koliko toliko jaku grafiku, iako me još ponekad koči i 4gige rama...

a o frame dropovima uopće neću komentirat.. {#}

http://www.youtube.com/heat4HD
14 godina
neaktivan
Battlefield 3

yebote pa svi koji imaju otkljucan procesor pate od framedropova...

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Battlefield 3

Amazon ima odlicnu ponudu za BF3 premium pa se dvoumim da li da uzmem ili ne. Kakvo je vase misljenje o DLC-ovima i da li preporucujete kupovinu. BTK vec imam, kako vidim CQ i AK su promasaji o Aftermath ne znam bas puno. BF3 i ne igram toliko kao prije pa me zanima da li DLC-ovi donose dodatne sate zabave. Hvala :)

Steam: merce990
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Merce kaže...

Amazon ima odlicnu ponudu za BF3 premium pa se dvoumim da li da uzmem ili ne. Kakvo je vase misljenje o DLC-ovima i da li preporucujete kupovinu. BTK vec imam, kako vidim CQ i AK su promasaji o Aftermath ne znam bas puno. BF3 i ne igram toliko kao prije pa me zanima da li DLC-ovi donose dodatne sate zabave. Hvala :)

pa ako mozes uzmi premium,isplati se

14 godina
191x7 kaže...

Inače, framedropovi i lagg događaju se baš kad najmanje treba odnosno baš kad najviše smeta (rulja oko tebe, eksplozije, puno pucanja, ...).

Zaista može čovjeka ras.pi.zditi kada cilja nekog i taman da ga ubije ...... kad ono kurton, zbog prokletog framedropa lik ti jednostavno uvali prokletu bananu u usta .....{#}

A sto se proca tiče moj se eventualno sam isključi prilikom paljenja (tada samo izgasim komp, pričekam par sekundi i upalim te onda radi normalno), testove nisam ni vrtio već valjda godinu dana {#}

Budem uskoro kada napokon promijenim windowze što usput pokušavam preko pola godine alii mi se jednostavno neda.

BF3 Battlelog: pijana_carapa
14 godina
neaktivan
Battlefield 3

Pa neki imaju problema i sa HT ukljucenim, dok sam ja potpuno zadovoljan sa time kako mi igra radi na hardveru...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
kurt kaže...

yebote pa svi koji imaju otkljucan procesor pate od framedropova...

Ne nego su framedropovi osjetni kada se grafa ne iskorištava adekvatno.

@Scrappy: Tebi bi također dobro došao prelazak na PII x4 ili x6. :)

U istoj si situaciji kao i ja. Čak su nam i grafičke podjednako jake...

E da,  ja uskoro s 4GB prelazim na 5, tako da će i RAM biti manji problem za BF3.

Kao 32-bitna aplikacija može max 4GB na x64 Windowsima, dakle giga e ostajat za Windowse, browser i ostalo pozadinsko.

Trebalo je na 6GB al kad je jedna od dviju pločica što sam trebao dobiti krepala nedavno...

16 godina
neaktivan
Battlefield 3

pitanje : išao sam mijenjat jezik sa francuskog u engleski i sad mi se neće pokrenut igra, stoji ona slika di je vojnik kraj tenka i to je to...probo sam sve tutoriale , 3 december patch stavio ... ???

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Daci kaže...

pitanje : išao sam mijenjat jezik sa francuskog u engleski i sad mi se neće pokrenut igra, stoji ona slika di je vojnik kraj tenka i to je to...probo sam sve tutoriale , 3 december patch stavio ... ???

probao ovo? http://boss-game.com/forum2/index.php?topic=508.0

13 godina
neaktivan
Battlefield 3

Nemoj se ljutit, ali vjeruj mi koji god ti amd sa 4 jezgre uzeo imat ces dropove. Vjeruj mi.

Moj PC  
3 5 hvala 0
17 godina
zdenko1991 kaže...

Nemoj se ljutit, ali vjeruj mi koji god ti amd sa 4 jezgre uzeo imat ces dropove. Vjeruj mi.

Nebitno, sve dok grafa bude išla 95-99%. XD

14 godina
neaktivan
Battlefield 3

Gdje je najbolje za kupit BF3 cd key?
Odlučio sam se prebaciti s CoD-a na BF {#} 

Moj PC  
8 0 hvala 0
13 godina
xXxBartmanxXx kaže...

Ovdje imaš standard za cca 110 kn

http://www.cjs-cdkeys.com/products/Battlefield-3-CD-Key-for-Origin-%252d-Scan.html

Nema tog pitanja na kojeg ja imam pametan odgovor.
13 godina
neaktivan
xXxBartmanxXx kaže...

Uzmi ovdje dok je jos akcija na BF3 LE. Ja sam ovdje uzeo i sve radi super i vrlo brza isporuka {#}

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice