Battlefield 3

poruka: 77.259
|
čitano: 9.202.232
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
Re: Battlefield 3

Točno ZC, slažem se da je autentično drugačije od realistično. Nitko ne traži da prije pucanja trebaš otkočiti pušku, da pušku trebaš čistiti, da ti zaglavi metak, da moraš paziti da se ne opržiš vrelom cijevi, da imaš staminu, ozljede, krvarenje, iščašen zglob i sl. - ali ne možeš tražiti ni da jedan metak radi veću štetu, da termalna kamera nije termalna kamera ili da skačeš sedam metara u vis.

BF3 želi biti autentičan - dakle da se 9mm oružje ponaša otprilike kao 9mm oružje, da je .50 cal ponaša kako treba.  Čemu uostalom onda Glock 17 i Glock 18 ili F92? Pa možeš imati jedan pištolj, dva... ali čemu stvarna oružja i njih 300 ako podaci nisu autentični?

14 godina
neaktivan
Battlefield 3

ne znam jel bilo, al ak neko muku muci sa slabim FPSom, nek skine ovaj config i stavi u folder di mu je igra (znaci root od igre, di je bf.exe).

ja sam dobio 20ak fpsa, a razlike u slici NEMA.

http://ares.discord.us/smooth_bf3.zip

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.12.2011 20:09 (sHOCKRE).

0 0 hvala 0
16 godina
Meni osobno nikad nije pasalo hrpa oružja u bilo kojoj igri. Ali nismo svi jednaki tako da nekom paše velika lepeza oružja,nekom ne. Meni je recimo savršeno odgovarao princip Americas Armya gdje se je određeno oružje,pa čak i optike na samim puškama moglo koristiti samo na određenim mapama čime se je postigao savršeni balans. Npr. mapa Bridge: Defense; M16 bez optike,2 snajpera (M24 i M95),AR (strojnica)
Assault; sve isto plus M16 sa underslug 203mm (6 granata) Dakle Ass je malo pojačan iz razloga što ga je malo teže igrati od Defa.
Pišem s moba,ali nadam se da ste me shvatili ;)
13 godina
thesekiman kaže...

Izgleda da ništa od in-game VOIP-a.

http://www.tweetdeck.com/twitter/zh1nt0/~ypHpa

Mada meni ni ne fali jer više manje igram sa svojom ekipom na TS-u, a tu je i battlelog VOIP mada je kvaliteta lošija od mumblea, venta i sl.

Seronje. Neznam što ih ga dođe "this level of funcionallity", kad nikakvog levela niti nema, promašem je voip potpuno. Ak nemreš pričat sa random ljudima u svom squadu, onda kaj? A i dalje izgleda nisu sposobni složit i implementirat patch kak se spada. Kaže da bi novi voip trebao biti "a part of the game installation". Nemoj me je... Da bar onda srede qommo rose kao zamjenu za voip, al sumnjam da su i to u stanju.

I ovak pun k. ljudi  ne koristi ni minimum teamwork opcija (kretanje u čoporu, spotanje, bacanje municije, medpacka...), a dice (EA?) to još dodatno potkopava. A možda ih jednostavno nije niti briga jer točno znaju kojoj publici se obraćaju...

17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Gle i dok se slažem s takvim razmišljanjem i čak bi možda preferirao takvu situaciju jednostavno nemam očekivanja da išta što utječe na gameplay bude realno. Bar ne od BF3. Moglo bi se reći da sam ofca koja se pomirila sa situacijom. {#}

Znam da bi USAS sa eksplozivnom municijom trebao mljeti sve pred sobom ili kako bi autentični IRNV trebao izgledati (dao si i više nego dobre primjere za to). Ali kažem, pokušavam na neki način vidjeti kakve ciljeve developeri imaju i tako razmišljati. I zato ne ću reći ništa ako nerfaju neke stvari jer hoće poboljšati rock-paper-scissors sistem kojeg toliko ističu i zagovaraju. Npr. da je red dot najbolji na male udaljenosti, ACOG na veće a IRNV je negdje između. Pa ako zato nerfaju IRNV ili USAS, jbga, što se mene tiče bilo je očekivano.

a.k.a. Z[C]onv1ct; I sačmom i nožem, i Gustavom u glavu, za 47CHBovu slavu
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.12.2011 20:28 (ZC_Someone).
16 godina
neaktivan
Battlefield 3

Ma sve je to ok, ali zasto bi meci pobogu na single fire bili jači nego na full auto? xD

Realno ili ne, nema nikakvog smisla.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Balans se može napraviti na druge načine: zašto, umjesto glupog uništavanja, IRNV nisu promijenili tako da ima bateriju koja se puni? Taj način bi ostavio IRNV autentičnim, a drastično smanjio njegovu upotrebljivost kao "jedinog rješenja".

Balans za G3 se može riješiti trzanjem, težim kretanjem s puškom, dužim reloadom... stvarima koje ne utječu na autentičnost, ali nude balans.

16 godina
Cheezl kaže...

Ma sve je to ok, ali zasto bi meci pobogu na single fire bili jači nego na full auto? xD

Ima smisla, jer neke puške imaju opciju da kod pojedinačne paljbe, moraš svaki put repetirati, to znači da se sav plin iskorištava na ispaljivanje metka, a ne na povratni mehanizam

Što na kraju dovodi do većeg dometa/snage metka

Lt.Lowenbrau prozvan cheaterom preko 9000 puta
14 godina
sHOCKRE kaže...

ne znam jel bilo, al ak neko muku muci sa slabim FPSom, nek skine ovaj config i stavi u folder di mu je igra (znaci root od igre, di je bf.exe).

20-ak fps-a?

To mi se cini malo previse...

14 godina
neaktivan
Battlefield 3

15-20 ovisno o situaciji.. imo sam 35-40, sad ne pada ispod 55. sa identicnim postavkama (texture high, ostalo medium, high aa, 16 af, no blur, no ssao/hbao.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Balans se može napraviti na druge načine: zašto, umjesto glupog uništavanja, IRNV nisu promijenili tako da ima bateriju koja se puni? Taj način bi ostavio IRNV autentičnim, a drastično smanjio njegovu upotrebljivost kao "jedinog rješenja".

Balans za G3 se može riješiti trzanjem, težim kretanjem s puškom, dužim reloadom... stvarima koje ne utječu na autentičnost, ali nude balans.

Dobra ideja. Stavi na njihov forum. Definitivno se slažem da ovo što rade ne mora biti jedino rješenje. Samo je vjerojatno najjednostavnije za izvesti.

Isto tako ja recimo ne bi nerfao mortar smanjenim ROFom, damageom ili onim glupavim ikonama na minimapi. Puno draže bi mi bilo da mortar funkcionira na pincipu Forgoten Hope moda iz BF2. Tek kad netko (recon ili squad leader) markira metu i pozove mortar pojavi ti se minimapa i onda tridesetak sekundi možeš raditi kaos po zadanim koordinatama. To bi po meni bilo puno bolje rješenje nego napraviti od vojnika retarde kojima treba deset minuta da ponovno ubace granatu u cijev. No to bi zahtijevalo teamwork i vjerojatno bi bilo prekomplicairano za neke. -.-

a.k.a. Z[C]onv1ct; I sačmom i nožem, i Gustavom u glavu, za 47CHBovu slavu
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.12.2011 21:36 (ZC_Someone).
15 godina
neaktivan
Battlefield 3

"the most deadly weapon in battlefield 3 is flashlight..." 

repreporucam pogledat i druge recenzije igara od ovog lika, placen od smija. cak je "recenzira" i izbore u hrvatskoj {#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
nick54312 kaže...
Jack Sparrow kaže...

btw,ovo mu je pc:

Danny se može znat kako ti ja namješten miš? (koliko dpi-a i to) i da li igraš na podlozi? Možda mi bude bolje išlo s tvojim postavkama :)

Ne igram na podlozi, standardni dpi mi je 2000, to mi je za svakodnevni rad, a po potrebi u avionu dignem na 4k.

Tolerancija mi nije jača strana, svi drugi griješe a ja sam bez mana.
16 godina
neaktivan
Battlefield 3

sad naletio na fora sig statistiku...

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
FreedomStation kaže...

"the most deadly weapon in battlefield 3 is flashlight..." 

repreporucam pogledat i druge recenzije igara od ovog lika, placen od smija. cak je "recenzira" i izbore u hrvatskoj {#}

Od lika cura je inace iz Hrvatske pa valjda "recenzira" izbore

24.06.2011.g. Počivao u miru - EnlightenedPhoenix ;(
13 godina
neaktivan
drahic kaže...
sHOCKRE kaže...

20-ak fps-a?

To mi se cini malo previse...

pogledah fajl i prvo mi upada u oci dx11 off...stoga je nekako i jasno od kuda povecanje fpsa..neznam ni sam..igra sasvim ok radi(ne rusi se) da se sve bojim carobirat nekaj po njoj...iako me nekako svrbi da je prodam..hmm šekspiree pomagaj {#}

13 godina
neaktivan
Diablo86 kaže...

Malo mi je čudno, što nisu uveli da su metci jači na single fire, toga se nitko nije sjetio?

a jesu li u zbilji isto takvi?

...ono,pucao si vidim puno...

tesko je dovesti u igru realnost a da se pritom ne izgubi zabava (kako kome {#}) no pomalo je presmijesno da se komercijalizacija nametnula ispred realnosti u necemu kaj se naziva real combat and tactical shooter..

14 godina
neaktivan
Battlefield 3

ta komanda za dx11 off se komotno moze obrisat jer ne sluzi nicem, testirano, tako da nije do nje.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Battlefield 3

ma kakva realnost ocu igru sto zabavniju i da ljepo ubije dosadu i sto manje nerviranja... ima realnost u iraku itd itd pa ko oce... jos + dobija kes za to realno ratovanje

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...
nick54312 kaže...
Jack Sparrow kaže...

btw,ovo mu je pc:

Danny se može znat kako ti ja namješten miš? (koliko dpi-a i to) i da li igraš na podlozi? Možda mi bude bolje išlo s tvojim postavkama :)

Ne igram na podlozi, standardni dpi mi je 2000, to mi je za svakodnevni rad, a po potrebi u avionu dignem na 4k.

ne cini ti se to malo previse?ja sam sa 1200 presao na 800dpi(3200dpi max), dakle na low sense i recimo da sam se preporodio u preciznosti

17 godina
Jack Sparrow kaže...
Latz kaže...

Eto provjerio okolo - povlačim primjedbe na FRAG-12 --- u patroni ima 90 kuglica i eksplozivno punjenje - max. efektivni domet 200m - ubojito u radiusu od 2m od mjesta detonacije.

To je to -- bolesna municija, ali je očito poprilično vjerno prenesena u igru ... - ako vidis da to netko ima sklanjaj se ...

Ali opet ovo nije pravi život nego samo IGRA, pa kao takva mora imati neki balans između svega. Sve mora imati svoje prednosti i nedostatke.

Jer da su sve prenesli s pravog života onda bi netko u heliju stajao par kilometara dalje od akcije i gađao po svemu, a sniperi ubijali s jednim metkom u prsa.

Usas i nije toliko dobar kao što neki misle. Na velikim mapama je za k*** isto kao i mortar. Po meni ni jedno netreba mjenjati jer nije prejako, problem je u tome što su developeri napravili neke mape premale pa mortar seže gotovo s jednog deploymenta na drugi.

Jeste li vidjeli ikoga da dominira s njima na kharg islandu ili firestormu? Ja, nisam.

A oružja su trebali napraviti nešto tipa BC2. Ona za velikim ROF nešto manji damage od onih sa sporiji i to je to. A ne sad jedan AEK puca brže od AN94, a radi isti damage.

Po meni jedina stvar koja je prejaka je taj IRNV i možda da malo da dodaju damge onim polutomatski sačmama jer je zaptavo smiješno da imaju isti damage kao USAS, a pucaju 2puta sporije, pa da samčme među sobom budu malo ravnopravnije.

Flashlight jest jako ali te na daljinu netko lakše vidi pa mu je to mana dok je IRNV nema.

btw...DICE je sam htio feedback za igru kako bi mogli neke stvari promijeniti i napravili igru boljom, pa zato slušaju te kako vi kažete "plačibabe".

ovisi sto ti trazis u igri -- ja zelim igru u kojoj sve više vodi realnijoj simulaciji po tome kako se stvari ponašaju (ne mislim na kretanje 25 minuta do cilja) pa se prilagodi tome dok igras nego da prilagođavam sve u igri prosječnom igraču - u tom slučaju dobivaš apsolutno besmislene situacije poput one iz prošlog patcha kad su oslabili protuzračno pješačko oružje jer su se kepeci žalili da nemreju letit dugo ...

Igra se trudi biti ratna i imati realna (koliko je moguće) oružja - tak da je ovo tvoje prilagođavanje samih oružja u smislu lažiranja dmg-a ili dometa da bi se u potpunosti balansiralo meni bezveze - radije nek odu jos "realnije" pa tip sa LMGom nemre sprintat ni tak brzo ni tak daleko kao onaj s puškom, nek mu je recoil još jači (kako bi i trebao biti) itd. itd. -- i već si mu dovoljno otežao, ali smisleno i na način kako se ta oružja stvarno ponašaju -- petsto primjera...

Nek npr. poprave collision detection i preklapanje pa da nemas situacije da je tip iza kontejnera tak da ga ti s svoje strane ne možeš pogodit jer ga kontejner štiti, ali mu kad te ubiju na camu vidiš da viri pol glave i PUŠKA kroz oplatu kontejnera, ili tipovi koji leže s 2/3 tijela u zidu ...

A ovo kaj kazes kak je USAS na velikim mapama za k... - MA DA?!? kak to - oružje namijenjeno za blisku borbu je sranje na velikim otvorenim prostorima -- tko bi to rekao :D :D

balansiraj, ali mi nemoj unositi nelogične gluposti u igru -- avioni se ne mogu ponašati kao pravi - naravno - ali zato ne mora biti slučaj koji nema veze s mozgom, a to je da avionski top od 20 (ili više) milimetara pogodi pješaka i ovaj odtrči dalje .... to nema veze s balansom ili prilagodbom - jednostavno je glupo i besmisleno

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.12.2011 23:33 (Latz).
17 godina
Cheezl kaže...

zato sto je izbacen većom snagom -> veća brzina, veća udarna moć - i veća preciznost zbog duzeg pravocrtnog kretanja ...

kod automatske paljbe se dio snage pri ispaljivanju metka troši na napinjanje mehanizma za okidanje sljedećeg i radi toga ISTI meci ispucani u tom modu imaju slabiju moć i manji domet ...

nije uopće komplicirano, a kamoli da "nema nikakvog smisla"

po tvojoj logici pištolj ili puška sa ili bez prigušivača ne bi imao\la razliku u snazi i dometu ... to pak stvarno "nema nikakvog smisla"...

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.12.2011 23:27 (Latz).
17 godina
neaktivan
xyan kaže...

ne cini ti se to malo previse?ja sam sa 1200 presao na 800dpi(3200dpi max), dakle na low sense i recimo da sam se preporodio u preciznosti

Ne mogu igrati na manje. Stvar je navike više nego ičega drugoga. Kad dođem kod frenda koji igra na 1600 izgubim živce. Godinama koristim miš ovako pa mi je teško mijenjati.

Tolerancija mi nije jača strana, svi drugi griješe a ja sam bez mana.
17 godina
Darko999 kaže...

ma kakva realnost ocu igru sto zabavniju i da ljepo ubije dosadu i sto manje nerviranja... ima realnost u iraku itd itd pa ko oce... jos + dobija kes za to realno ratovanje

meni navedene idiotarije - tipa covjek bez problema popije pogodak 20mm topa i ode dalje nije "sto manje nerviranja" - jer me idiotarije "nerviraju"

uostalom - tko nece realnost u gotovo nikakvoj mjeri, zasto ne igra Brink, Rage itd. itd. koje su otvoreno i svrhovito fantasy igre gdje je sve zivo u potpunosti izmišljeno ... ??

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.12.2011 23:32 (Latz).
16 godina
neaktivan
Latz kaže...
Darko999 kaže...

meni navedene idiotarije - tipa covjek bez problema popije pogodak 20mm topa i ode dalje nije "sto manje nerviranja" - jer me idiotarije "nerviraju"

uostalom - tko nece realnost u gotovo nikakvoj mjeri, zasto ne igra Brink, Rage itd. itd. koje su otvoreno i svrhovito fantasy igre gdje je sve zivo u potpunosti izmišljeno ... ??

Da al mislim, ako hoces realno onda nemas sto traziti u igrama, igre i realnost jedan veliki oksimoron.

15 godina
Battlefield 3

s obzirom da bnet lagga vikednom ova 2 dana sam prelazia nfs the run pa sam se veceras malo vratia bf-u, ehehe odma 6k bodova na caspian borderu, i konacno otkljucao heat seakere za jetove, sad su jetovi malo zanimljiviji postali :D

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Battlefield 3

Mythbusters 6

http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/theSEKIman/ ----- http://battlelog.battlefield.com/bf3/#!/bf3/soldier/theSEKIman/stats/188613961/
Moj PC  
5 0 hvala 6
16 godina
odjavljen
Battlefield 3

oruzja u igri su smjesna... nigdje statistike, jedan f2000 me zgazi iako ja pocmem prvi pucat s LMG i to na bilo kojoj udaljenosti. sad bi ja trebao proucavat kalibar i punjenje pojedinog metka i oruzja?!  kako da ne! to mi nije zabava.

idioti! 

da su bar stavili i dodatke za municiju, ocu rec, kad vec imamo foregrip i ostale fore mogli su stavit i par vrsta streljiva.. tako da bar to mozes birat : oces preciznost ili oces snagu. ali neeeeee, daj 5 vrsta optike, oces krizic, oces tocku, oces tocku i krug, oces s 3,4 povecanjem ili 4x povecanje?! koji kuratz (ajd ove zadnje jos i imaju smisla)... 

neke odluke su mi smjesne i sve vise i vise se nerviram... a vidim da dosta je dosta njih pocelo koristiti taj f2000 s IRNV scopom, mos se je8at kad naletis na takvog... ovo balansa nije vidjelo, jer da je nebi istu ovu kombinaciju imalo 80% assault klase na severu...

u bc2 si trebao iz tog sranja sasut pol sanzera u tuljana da bi ga ubio a sad je dovoljno samo da te vidi... 

igla, stinger i ono govno od javelina su beskorisni... prije bi tenk unistio s EOD botom nego s javelinom... ma daj. debili.

ocu fakin ingame statistiku pojedinog oruzja!!

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
Moj PC  
11 0 hvala 0
17 godina
dedaa kaže...
Latz kaže...
Darko999 kaže...

Da al mislim, ako hoces realno onda nemas sto traziti u igrama, igre i realnost jedan veliki oksimoron.

pitaj ekipu koja igra avio-simulacije o tome ...

a ja ni ne želim toliku razinu realnosti -- samo da se oružja (kad ih već nazivaju autentičnima) ponašaju kako se trebaju ponašati i da nema čisto naočigled nemogućih stvari - kao što sam naveo - da čovjek puca sa puškom koja viri kroz zid ili da on sa pola tijela leži u zidu ... mislim da ništa od ovoga što sam sad iznio nije previše za tražiti niti bi narušilo igru niti zabavu - to bi se čisto upilo i postalo normalno za dva dana...

Ima još hrpetine stvari koje bi se dale napraviti, ali onda igra već ide u puno specijaliziranije vode ...

"ako hoces realno onda nemas sto traziti u igrama, igre i realnost jedan veliki oksimoron." - nije, i ne mora biti ... "realnost" u igrama je jedino ograničena tehnologijom i čisto željom, idejom -- to što ti to ne želiš je potpuno druga stvar - ali odmah raditi dikotomiju od igara i realnosti (simulacije) jednostavno je promašen stav.

15 godina
neaktivan
Battlefield 3

Koje su promjene od patcha?

LoL acc THCJoshi
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice