Battlefield 3

poruka: 77.259
|
čitano: 9.096.794
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Battlefield 3

Boli me briga igrat cu sve na low sam da dobim normalnih 60 fpsa,moja procjena je da ce igra bit preodlicno optimizrana kroz jedno 3,4 patcha + dok izadu novi driveri za graficku.Znam da je bc2 u pocetku kenjao ali zato kasnije je letio.

0 0 hvala 0
17 godina
Battlefield 3

@Indestructible, kaj očeš reč da nas čeka, novi "METRO 2033", mislim i ak završi tak, onda stvarno neznam kaj reć više o optimiziranosti..

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Battlefield 3

Netko da mi objasni, koji je smisao igrat iznad 24 tj. 30 FPS-a s obzirom da ljudsko oko vidi 24?

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Battlefield 3

Razlika izmedu 30 fpsa i 60 fpsa se osjeti itekako.

6 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Battlefield 3
kach kaže...

Razlika izmedu 30 fpsa i 60  fpsa se osjeti itekako.

Ti je vidiš? Kako?

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
16 godina

Ako je lockano na 30 sve pet, al uglavnom ako ti poteže jedva 30 znači da pri svakoj malo zahtjevnijoj sceni ti taj broj pada na 20ak i to se već osjeti. Dok pad sa 60 na 50 nije toliko gadan :)

ORIGIN NICK: HRdreammaker | Battlefield: Bad Company 2 nickname : dreammaker. (s točkom na kraju)
15 godina
neaktivan
Šef kaže...
kach kaže...

Ti je vidiš? Kako?

http://www.boallen.com/fps-compare.html

15 godina
neaktivan
Battlefield 3

Osjeti se,upali quake 3 ,cs,starije igre koje nisu zahjevne i rade normalno na 60 fpsa pa bus osjetio da je puno fludinije.

Mislim da cak u quaeku 3 mozes limitirat fps,pa probaj onda prvo na 30 i onda na 60.Javi kak je proslo.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Battlefield 3

Ogromna je razlika 30 i 60 fpsa,meni sve ispod 40 fpsa nije uopće igrivo ako igram na miša,sa gamepadom može proć jer se manje osjeti razlika...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
diy_jova kaže...
Šef kaže...
kach kaže...

Ti je vidiš? Kako?

http://www.boallen.com/fps-compare.html

Ja sam majkemi glup. Il ćorav. Il pospan. Jer ne vidim razliku između 30 i 60 FPSa...{#}

Vidim! Vidim je sad! Ali je potpuno neprimjetna...

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.9.2011 0:22 (Šef).
14 godina
neaktivan
Battlefield 3

Ljudi, bila je već rasprava o FPS-ovima u drugoj temi (Vremešne konzole i Battlefield 3), tamo imate hrpu objašnjenja.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ZC_Someone kaže...

Pa zar nisu rakete u BC2 povezane s životom vojnika koji ih ispuca. Znači kad te netko ubije raketa nestane makar je već u zraku ili ako i pogodi ne radi štetu. Koliko mi se to puta dogodilo ja bi prije rekao da je lag/bug kad raketa ubije nekoga nakon što si mrtav. A zbilja nemam skoro nikad problema s lagom.

Jesu, bile su i u BF2, al to je totalna debilana.

Twitter - @danny_hr // Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
15 godina
neaktivan
zvonac kaže...

@Indestructible, kaj očeš reč da nas čeka, novi "METRO 2033", mislim i ak završi tak, onda stvarno neznam kaj reć više o optimiziranosti..

Pa recimo ja zadovoljan s Metroom 2033 na High. Mislim da će biti kao već spomenuto, ako imaš 6970 ili GTX590 onda OK, ako ne na*ebo si, bar za visoke postavke.

Ali pričekajmo betu.

(a kad dođe beta govorit ću: pričekajmo finalnu verziju)

Meni ionako nije problem, Alpha mi je držala +40 i ja sam s time zadovoljan. Ipak nije promod pa da vrijedi pravilo ako imas ispod 150 da ne vrijedi igrat...

Ne znam šta da stavim pa onda stavim ovo. **** I ako ti je netko pomogao, stisni HVALA, ne budi sebičan ****
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.9.2011 10:27 (roko121roko).
16 godina
Battlefield 3

Meni je alpha na low išla na oko 25 fps-a, dok mi je na high pao samo za 1-2.

A metro 2033 i crysis 2 su mi na low išli na 35-40 fps-a, dok na high je u metrou fps pao za 15, a na crysis za 10. Rezolucija je na svim igrama 1920x1080.

To je zato jer frostbite engine(kojeg koristi BF) traži dosta procesorske snage, a manje grafičke. Za ugodno igranje BF-a potreban je neki noviji x3 ili x4 procesor.

Baš sam mjerio kad igram BC2 i procesor mi je pod opterečenjem od  oko 90%, a grafička svega 40%. U BF3 pak je isto slična situacija.

Tako da za bf3 prvo jači procesor pa onda grafička.{#}

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Isključite si te FPS brojače i vidjet ćete kako će vam igre ići glađe. Bar u glavi.

Kad pratite taj FPS samo se uzrujavate i opterećujete bez veze.

Kukyju sam to preporučio i može potvrditi da će vam sve djelovati glađe ako ne pratite te FPS-ove.
Twitter - @danny_hr // Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
15 godina
neaktivan
Jack Sparrow kaže...

Meni je alpha na low išla na oko 25 fps-a, dok mi je na high pao samo za 1-2.

A metro 2033 i crysis 2 su mi na low išli na 35-40 fps-a, dok na high je u metrou fps pao za 15, a na crysis za 10. Rezolucija je na svim igrama 1920x1080.

To je zato jer frostbite engine(kojeg koristi BF) traži dosta procesorske snage, a manje grafičke. Za ugodno igranje BF-a potreban je neki noviji x3 ili x4 procesor.

Baš sam mjerio kad igram BC2 i procesor mi je pod opterečenjem od  oko 90%, a grafička svega 40%. U BF3 pak je isto slična situacija.

Tako da za bf3 prvo jači procesor pa onda grafička.{#}

Mislim da je ionako glupo koristiti jednu od ovih navedenih jakih grafičkih kartica bez poštenog procesora...

A Danny je u pravu, kad sam kupio BC2 mislio sam kako mi se odlično vrti dok nisam uključio FRAPS... onda je reakcija bila WTF?! brzo po novi proc!

I sad sam bar relativno miran za BF3... nego, jel' ima itko ikakav update na račun BF3 da ne punimo temu grafičkim karticama i framerateom?

Ne znam šta da stavim pa onda stavim ovo. **** I ako ti je netko pomogao, stisni HVALA, ne budi sebičan ****
16 godina
Battlefield 3

Istina prije sam stalno imao na xfireu upaljeno da mi prikazuje fps, ali ona mi je Danny rekao neka ugasim i neču ni skužiti kad mi fps padne ili kad mi je dosta niski.

Napravio sam to i stvarno pomaže, uopče si više ne razbija glavu i ne gledam svekih par skundi gore u kud kolki mi je frame, a ni ne skužim kad je niski.

Jedino kad sam mjerim fps je kad istaliram neku novu igru, to je čisto radi toga da vidim kako mi radi i da si znam podesiti grafičke postavke. Nakon toga ugasim.

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.9.2011 11:21 (Jack Sparrow).
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Jack Sparrow kaže...

Istina prije sam stalno imao na xfireu upaljeno da mi prikazuje fps, ali ona mi je Danny rekao neka ugasim i neču ni skužiti kad mi fps padne ili kad mi je dosta niski.

Napravio sam to i stvarno pomaže, uopče si više ne razbija glavu i ne gledam svekih par skundi gore u kud kolki mi je frame, a ni ne skužim kad je niski.

Jedino kad sam mjerim fps je kad istaliram neku novu igru, to je čisto radi toga da vidim kako mi radi i da si znam podesiti grafičke postavke. Nakon toga ugasim.

Moj prijatelj je nedavno došao do mene (qurchim se, kupio sam Logitech G9x) i kaže "Ma kako ti je tako framerate nizak, pogledaj kako ti trza!".

Ja se zagledam u ekran. "Kako? Pa skroz je u redu. Kladim se da je oko 60".

Uključimo FRAPS - framerate 40 i nešto...

Uglavnom, najbolje je živjeti u neznanju - što ne znaš, ne može ti naškoditi.

17 godina
neaktivan
kach kaže...

Osjeti se,upali quake 3 ,cs,starije igre koje nisu zahjevne i rade normalno na 60 fpsa pa bus osjetio da je puno fludinije.

Mislim da cak u quaeku 3 mozes limitirat fps,pa probaj onda prvo na 30 i onda na 60.Javi kak je proslo.

I to vrijedi samo za te starije igre i CoD. U MW2 ili BO stvarno nije isto dal igram na 30 ili na 90 FPSa. Valjda jer je CoD još uvijek na više manje istom prastarom engineu.

Ali u BFu nema skoro nikakve razlike dal igram na 30 ili na 60 ili 90. Znam iz vlastitog iskustva jer mi je svejedno dal igram npr. BF2 na laptopu ili na PCu. Također sam nedavno probao staru susjedovu grafičku upariti s mojim procesorom i nisam osjetio nikakvu razliku u BC2 makar je sve radilo na low pri 25-30 FPSa, a ja inače igram na 70+. Problem su jedino bili osjetni frame dropovi pri velikim eksplozijama i gužvama, ali inače razlike iznad 35 FPSa su po meni čisti placebo efekt.

Danny_HR kaže...

Jesu, bile su i u BF2, al to je totalna debilana.

To svakakako, ja sam ispočetka mislio da se radi o lagu ili bugu {#}

a.k.a. Z[C]onv1ct; I sačmom i nožem, i Gustavom u glavu, za 47CHBovu slavu
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.9.2011 12:25 (ZC_Someone).
14 godina
ZC_Someone kaže...

Ali u BFu nema skoro nikakve razlike dal igram na 30 ili na 60 ili 90.

Ma da ako ti ne osjetis razliku izmedu 30 ili 60 onda odi okulisti , na 30 barem ja imam osjecja tromosti,usporenosti i blagog trzanja u neki igrama,  dok na 60 ili 90 je gameplay fluidan u vecini slucajeva..

twice the pride double the fall
16 godina
neaktivan

A jeste dosadni..

Razlika imeđu 30 i 60 se ne osjeti kod valjda 99% populacije..

Ono zašto mislite da je 30 lošije od 60 je pad framerate na manje od 30.

Naime nemoguće je da igra stalno ima identični framerate..

Zato igre koje imate 30 pa padnu na 27 ili 25 se osjeti razlika pa mislite da je 30fps lošije od 60 samo po sebi..

U prijevodu.

30 je dovoljno, međutim ovdje se radi o tome da bi taj 30 trebao biti minimum, a ne prosječni fps..

Igrate li na 30 pa i 40fps i više, prilikom neizbježnog pada ispod 30 (eksplozije, rubble, hrpa ljudi) osjetiti ćete usporenje.

Igrate li na 60 prosječno, usporenja (koja se i dalje događaju) nećete osjetiti.

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.9.2011 12:24 (NightShadow).
16 godina

Aj dosta s tim cod fps spikama. Nebitni ste kao i vaš fps.

ORIGIN NICK: HRdreammaker | Battlefield: Bad Company 2 nickname : dreammaker. (s točkom na kraju)
17 godina
Battlefield 3

cim vidim da mi netko govori da je 30 dovoljno odma mi je jasno o kakvom se igracu radi...za kvalitetnije igranje FPS-a je 60 minimum. Sve ispod si spor i trom. Da ne govorim da je meni 60 prenisko, gotovo pa ne igrivo( pricam o multiplayeru). Da ne govorim o tome da osjetim razliku izmedu 100 i 150. Naravno na sve se vremenom naviknes. Kada pogledas brzo lijevo pa desno, i kada se nakon toga moras ponovo vratiti lijevo i poceti tocno pucati na metu i tekako je vazan fps. Iznad 100fps-a slika je cvrsta, stabilna, cista, svaki trzaj misa je fiksiran tocno u onome pravcu gdje zelis.( neznam kako bi to drugacije opisao). Tko god kaze da to ne osjeti neka ide igrat tetris.

1 5 hvala 0
15 godina
neaktivan
NightShadow kaže...

A jeste dosadni..

Razlika imeđu 30 i 60 se ne osjeti kod valjda 99% populacije..

Ono zašto mislite da je 30 lošije od 60 je pad framerate na manje od 30.

Naime nemoguće je da igra stalno ima identični framerate..

Zato igre koje imate 30 pa padnu na 27 ili 25 se osjeti razlika pa mislite da je 30fps lošije od 60 samo po sebi..

U prijevodu.

30 je dovoljno, međutim ovdje se radi o tome da bi taj 30 trebao biti minimum, a ne prosječni fps..

Igrate li na 30 pa i 40fps i više, prilikom neizbježnog pada ispod 30 (eksplozije, rubble, hrpa ljudi) osjetiti ćete usporenje.

Igrate li na 60 prosječno, usporenja (koja se i dalje događaju) nećete osjetiti.

Osjeti se, i to se vrlo dobro osjeti.

Ali, u Battlefieldu to stvarno nije bitno. Ja igram na 40 minimum 60 max i ne vidim problema.

Zato jer, između ostalog, u Battlefieldu nećeš morati okrenut se za 180 i dat nekome headshot. BF nije CoD.

17 godina
roko121roko kaže...

Osjeti se, i to se vrlo dobro osjeti.

Ali, u Battlefieldu to stvarno nije bitno. Ja igram na 40 minimum 60 max i ne vidim problema.

Zato jer, između ostalog, u Battlefieldu nećeš morati okrenut se za 180 i dat nekome headshot. BF nije CoD.

Tako nekako..BF ima nesto sporiji gameplay od COD-a, pa i nije toliko potrebno pretjerivati sa fps-om. Al koliko sam cuo BF3 ima nesto brzi gameplay pa cemo vidjeti kako ce to izgledati. Najbolje nam to mogu reci oni koji su igrali alfu(ja nisam).

15 godina
neaktivan
Battlefield 3

Možda i je brži, ali opet stil igre je drugačiji.

Ovdje si u squadu i ako igraš (i tvoj tim) kako spada, krećeš se taktički, međusobno se pokrivate i pomažete. U cod-u si run&gun terminator, gledaš svoje dupe i gotovo.

Popusti i svladaj. Savini se i budi uspravan. Isprazni se i budi pun. Istroši se i budi nov. Budi cjelovit i sve će ti stvari doći.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Vash kaže...

Ovdje si u squadu i ako igraš (i tvoj tim) kako spada, krećeš se taktički, međusobno se pokrivate i pomažete. U cod-u si run&gun terminator, gledaš svoje dupe i gotovo.

Slažem se. Ono sto sam htio reci da je fps važan. Nikako nije isto 30, 60, 100 fps-a. Svaki kvalitetniji igrac to osjeti. Svi oni sa 30 fps-a su uglavnom skupljaci krpelja po grmlju.( Za tenk ili neko drugo vozilo je cak i 30 dovoljno, za pjesadiju nikako)

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.9.2011 13:16 (BDS).
17 godina

ćini se da bete poćinje 27.09

Izvor:gamestar

15 godina
BDS kaže...
Vash kaže...

Slažem se. Ono sto sam htio reci da je fps važan. Nikako nije isto 30, 60, 100 fps-a. Svaki kvalitetniji igrac to osjeti. Svi oni sa 30 fps-a su uglavnom skupljaci krpelja po grmlju.( Za tenk ili neko drugo vozilo je cak i 30 dovoljno, za pjesadiju nikako)

Dostatan broj FPS-a ipak ponajvise ovisi o engineu. Za Q engine nazalost je bug sa povecanjem FPS-a i daje razne prednosti, dok recimo u UT enginu, ti sa 60 FPS-a imas osjecaj da igras na 250 FPS neki cod. Isto tako je i u BF3. 60ak FPSa imat u averageu, tebi bolje ne treba. Isto tako, ekipa igra cod4 na 250 FPSa na monitorima sa prosjecnim refreshom 60 Hz, sta to znaci i onda imaju katkad osjecaj da im se meci ne lijepe, a u biti on opali di vidi lika, a taj lik tu vise nije, jer on ipak vidi samo svaki cetvrti frame. 

ptspclan.com | visit us ^^
16 godina
BDS kaže...

Tako nekako..BF ima nesto sporiji gameplay od COD-a, pa i nije toliko potrebno pretjerivati sa fps-om. Al koliko sam cuo BF3 ima nesto brzi gameplay pa cemo vidjeti kako ce to izgledati. Najbolje nam to mogu reci oni koji su igrali alfu(ja nisam).

to je iz alfe,samo zato sto je bio rush i 32 igraca,bez destrukcije i iceg.

kad se bude igralo sa svim vozilima i na nekoj konkvest mapi,onda cemo pricat kakav je gameplay...

Mozda imam Alzheimerovu.......ali barem nemam Alzheimerovu xD
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice