Probajmo malo matematike. Ako je igra startala sa 750,000, a u prosincu 2008 imala nešto više od 300,000 korisnika (po izvodu nakon prva dva mjeseca i stabilizacije) to je pad od ~70% i da je trenutno aktivno 27 servera, ali je ugašeno prije toga 63 servera, to bi jednostavnom matematikom dalo da je 27 servera 30%.
Ako se pravimo da se pad ne dešava, a dešava se, što je vidljivo i iz tvog grafa na kojem je WAR u 6. mjesecu 2009. na ~260,000 korisnika, a od samo veljače sa 300,000, to bi značilo da ima konstantan pad od 10,000 mjesečno, sada ima otprilike 230,000 korisnika, što ne odgovara baš 30%-tnim kapacitetima servera i činjenici da na uzorku od 20 ljudi ja poznajem 1 tko igra WAR i poznajem 4 koji igraju AoC.
Sudeći po odlasku igrača iz WAR-a i onome što sam vidio, a to je da se na 3 servera RvR uopće ne održava mjesecima jer se nema tko boriti, a da u AoC-u na 2 servera vidim pune gradove... meni to ostavlja subjektivni dojam da je AoC iznad.
Idealno bi bilo imati plugine kao što su oni za WoW gdje se realnije izračuna populacija, pa umjesto bajkovitih 11 milijuna, EU i USA WoW pada na jedva 2-2.5 milijuna.