Usporedba CPU hladnjaka

poruka: 19
|
čitano: 3.447
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Usporedba CPU hladnjaka

Pozdrav ljudi!

Zanima me koji je od ovih hladnja najbolji: Noctua NH-D14, Coolermaster V10, Corsair H70, Asus Axe Square Amazing ili Prolimatech MegaShadow

Najbitnije su perfromanse i to da pase na socket 1366.

Sorry ako ima slicna tema jer nisam nasao.

Hvala.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Usporedba CPU hladnjaka

dh14 definitivno.

Moj PC  
5 0 hvala 2
16 godina
RE: Usporedba CPU hladnjaka
Dim kaže...

dh14 definitivno.

ili h-70

Inter pedes virginum gaudium est iuvenum
17 godina
neaktivan
Usporedba CPU hladnjaka

Noctua NH-D14 ima nešto slabije peformanse od Corsair H70 ali dosta manju cijenu, sad je samo pitanje koliki su problem novci u ovom slučaju...

IRebic
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
IRebic kaže...

Noctua NH-D14 ima nešto slabije peformanse od Corsair H70 ali dosta manju cijenu, sad je samo pitanje koliki su problem novci u ovom slučaju...

Pa, ralika u cijeni je 150 kn. Noctua je oko 550kn, a h70 je oko 700kn (nije iz hrvatske). Jel se isplati dati toliko novaca za njih?

Nije jos definitivno da cu kupiti ali vjervatno hocu.

Hvala!

17 godina
ShadoW kaže...

Pozdrav ljudi!

Zanima me koji je od ovih hladnja najbolji: Noctua NH-D14, Coolermaster V10, Corsair H70, Asus Axe Square Amazing ili Prolimatech MegaShadow

Hvala.

nadi koi bench ili rewiew na netu, pa ih usporedi. ja iman h50 i zadovoljan sam. kad dode neka novija generacija nesto kao h100 ili h150 onda mozda uzmen toga xD

17 godina
jojo_surf kaže...
ShadoW kaže...

Pozdrav ljudi!

Hvala.

nadi koi bench ili rewiew na netu, pa ih usporedi. ja iman h50 i zadovoljan sam. kad dode neka novija generacija nesto kao h100 ili h150 onda mozda uzmen toga xD

Po ovom reviewu izgleda da je bolja noctua. Ako je to istina, onda cu vjerovatno uzeti noctu-u jer je jeftinija 150kn, manja je vjerojatnost da ce crknit ili procurit i jos su bolje performanse.

15 godina
Usporedba CPU hladnjaka

Uzmi Noctua-u...definitivno najbolji izbor..

/(([ ∂αмαgєнιgн ]))\ // Bilo bi zgodno... Ali nije potrebno.

3 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Usporedba CPU hladnjaka

Ma kakav H70, uzmi Nocta-i i nemaš brige, inat češ, best of best u svim situacijama!?

Google je pametan samo onoliko koliko je pametan i onaj koji ga koristi!?
Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Usporedba CPU hladnjaka

Noctua je bolja od svih ostalih navedenih medjutim vjerojatno ces morati ces skinuti heat spreder sa memorije jer u protivnom nece stati. Neznam sad tocno koliko je na tvojoj ploci udaljen prvi memorijski utor od socketa ali ako stane odlicno ako ne skines spreder i to je to.....

Google is your friend
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
Jurky kaže...

Noctua je bolja od svih ostalih navedenih medjutim vjerojatno ces morati ces skinuti heat spreder sa memorije jer u protivnom nece stati. Neznam sad tocno koliko je na tvojoj ploci udaljen prvi memorijski utor od socketa ali ako stane odlicno ako ne skines spreder i to je to.....

Inace, ja sam kupio memoriju po 800kn 3x2 gb (davnih dana) tako da to nije neka extra memorija i nema heatspreadere nazalost :, ((

Sad, ako sve bude po planu uzimam noctu-u. Hoce stat ona u chieftec aegis (neznam tocno koji, uglavnom onaj manji, ali misli da je jednako sirok ko i veci), mislim da hoce jer je kuciste dosta veliko.

16 godina
neaktivan
ShadoW kaže...
Jurky kaže...

Inace, ja sam kupio memoriju po 800kn 3x2 gb (davnih dana) tako da to nije neka extra memorija i nema heatspreadere nazalost :, ((

Sad, ako sve bude po planu uzimam noctu-u. Hoce stat ona u chieftec aegis (neznam tocno koji, uglavnom onaj manji, ali misli da je jednako sirok ko i veci), mislim da hoce jer je kuciste dosta veliko.

Napiši Noctua-i mail, imaju odličan support, ja sam ih pitao za HAF 912, i sve so mi detaljno odgovorili, tako da ti je najsigurnije da njih pitaš i provjeri još na forumima, a ako nemaš heatspreader-e, veliki plus za Nocta-u, jer si siguran da s tim nećeš imat problema!?

15 godina
ShadoW kaže...

Prilično sam siguran da će stati (i biti još mjesta), ali izmjeri za svaki slučaj, ništa te ne košta..

Od matične do stranice bi ti trebalo biti barem nekih 16-17 cm prostora da ti Noctua stane.

/(([ ∂αмαgєнιgн ]))\ // Bilo bi zgodno... Ali nije potrebno.
16 godina
Usporedba CPU hladnjaka

Moja prepruka:

DH-14 ili Cogage Arrow,

na jeda ili drugi stavis 3 venta i deri :)))

I i7 960D0 I HD5970 I 12Gb Kingmax I EX-58 UD-5 I Xilence1200W I 2Tb Hitachi I Antec 1200 I
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
Usporedba CPU hladnjaka

A kavki su venomous x ili prolimatech magalehms ili prolimatech armagedon

I koji su su ventilatori najbolji. Cuo sam da su dobri yate loon i noctua ali yate lonn su dosta jeftiniji

I ako ikad pozelim stavljat 3 vent na noctu-u jel moze ici od 14cm ili mora bit od 12cm.

Hvala!

0 0 hvala 0
16 godina

Ja bih osobno pohvalio Coolermaster V10, odlično hlađenje, odlična rasvjeta, velika cijena

Nobody's perfect... well, there was this guy, but we killed him ...
16 godina
Usporedba CPU hladnjaka
Ventovi koji valjaju:

Noctue,
Xigmatech-I
Noise blocker skuplji modeli
Scythe s-flex

I moji osobni favoriti: cooler master excaliburi

Mislim da bi treci vent mogao biti 140mm ako ima rupe na 120mm (kao vent kakav se dobije uz Dh-14)

Ali pazi da ti treci vent stane zbog kucista/maticne da nebacis 100/150kn u vjetar.
I i7 960D0 I HD5970 I 12Gb Kingmax I EX-58 UD-5 I Xilence1200W I 2Tb Hitachi I Antec 1200 I
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
zaki kaže...
Ventovi koji valjaju:

Noctue,
Xigmatech-I
Noise blocker skuplji modeli
Scythe s-flex

I moji osobni favoriti: cooler master excaliburi

Mislim da bi treci vent mogao biti 140mm ako ima rupe na 120mm (kao vent kakav se dobije uz Dh-14)

Ali pazi da ti treci vent stane zbog kucista/maticne da nebacis 100/150kn u vjetar.

Kod nas baš i nema neki dobar izbor ventova, slažem se da je Scythe S-Flex jako dobar, navodno su i Scythe GT jako dobri ali ne za cooler od procesora, a navodno su najbolji od Thermalright-a X-Silent!?
PS: Yate Loon su jako dobri, samo previše "zuje"!?

17 godina
Usporedba CPU hladnjaka

Bio sam u Pragu. Nazalost nisam kupio. Nisam mogao pronaci ni jednu jedinu informaticku trgovinu. Koga kod sam pitao nije znao gdje ima. Sorry sto sam otvarao temu.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice