Unlock Sempron 140 @ athlon x2 440

poruka: 113
|
čitano: 17.245
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Unlock Sempron 140 @ athlon x2 440
Zvjerkan kaže...
rooswelt1991 kaže...
Zvjerkan kaže...
Zvjerkan kaže...

koliko se to više grije, bi li box coller izdržao... 

znači ploča mi je ok.. a dali rama imam malo previše?

Ne, nikako, dns je 4gb optimum...

samo probaj napajanje neko kvalitetnije uzeti, bar lcpower 500w iz linksa za 200kn, ipak želiš siguran komp, zar ne :-D

pa da, ali neznam, 200 kn ja sam trenutno nemam, a sad nekakvo napajanje ču dobit a kakvo neznam, uglavnom aj mi reci što bude ako je neko drljavo??

VBjerovatno u 98% slučajeva ništa, ali ipak probaj nabaviti skoro nešto kvalitetnije napajanje, jer ipak struja je najbitnija u kompu :-)

Sve ima svoju cijenu! Pa tako i stvari pod moj PC. volim često mjenjati stvari pa imajte i to imajte na umu, ne sramite mi se neš ponuditi od hardvera :-D
15 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

P nije ni to loše, ali ja bih radije da uzmeš 500W jer sam njega imao neko vrijeme i znam da je super napajanje...

Sve ima svoju cijenu! Pa tako i stvari pod moj PC. volim često mjenjati stvari pa imajte i to imajte na umu, ne sramite mi se neš ponuditi od hardvera :-D
15 godina
neaktivan
rooswelt1991 kaže...

P nije ni to loše, ali ja bih radije da uzmeš 500W jer sam njega imao neko vrijeme i znam da je super napajanje...

budem probao nekako skockat još koju kunu...  e ajd vidim da se razumiješ koliko bi mogao dobiti love za 2 478 matične ploče 2*1 gb g.skill ddr 400 rama, 400 w codegen napajanje i 80 gb wd sata hdd??

[volim Google Android] - Budući Microsoftov Bill Gates...ili Applov Steve Jobs!
16 godina
Zvjerkan kaže...
rooswelt1991 kaže...

budem probao nekako skockat još koju kunu...  e ajd vidim da se razumiješ koliko bi mogao dobiti love za 2 478 matične ploče 2*1 gb g.skill ddr 400 rama, 400 w codegen napajanje i 80 gb wd sata hdd??

uh, neznam za te stare komponente, više volim ovako novije stvari. za napajanje traži 50-80kn isto tako i za hard, ostalo neznam...

15 godina
neaktivan

Evo složio ja komponente koje su danas stigle u kombinaciji s nekim postojećim, znači:

Sempron 145

Asrock N68-s3 UCC

4 GB Kingston ddr3 1333 memorija

Staro:

400w 20 pin atx napajanje

80 GB sata hdd - dok ne dođe novi

LG pržilica

E sad probam uključit ucc i onda stoji samo starting windows ali se ne stvara logo i ne pali, e sad u čemu je proble, dali nemam srteče ili je u pitanju napajanje ili nešto sl, ili treba još nešto naštimat??

[volim Google Android] - Budući Microsoftov Bill Gates...ili Applov Steve Jobs!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
moderator
Zvjerkan kaže...

E sad probam uključit ucc i onda stoji samo starting windows ali se ne stvara logo i ne pali, e sad u čemu je proble, dali nemam srteče ili je u pitanju napajanje ili nešto sl, ili treba još nešto naštimat??

može bit da nemaš sreće, al idemo redom:

najprije dizni napon  procesora za jedan korak pa probaj, ako neće možeš probat za još jedan

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija................tko stisne TD ima malu k*tu :) ......////...... R.I.P. EnlightenedPhoenix
17 godina

Ova tema je povezana s mojom "Unlock Athlon II x3 i Phenom II x2 x3 procesora"...

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/unlock-athlon-ii-x3-phenom-ii-x2-x3-procesora/99959.aspx

213.202.106.145:28960 TDM PROMOD 211 Tarrget Rush Team server
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Imam semprona 140 kod staraca u kompu. Vidio sam da se oni mogu otključati. Danas sam nešto isprobavao,i nisam puno postigao. Dobio sam max 3.2 ghz. Ali nisam uspio otključati drugu jezgru. Mene zanima moram li na matičnoj isključivo imati acc,ucc ncc ili to nema veze,da kad se dođe do određene brzine,on automatski otključa tu drugu jezgru.Matična je asus m2n68-am se2. 

091 518 1424
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
ScarFace007 kaže...

Imam semprona 140 kod staraca u kompu. Vidio sam da se oni mogu otključati. Danas sam nešto isprobavao,i nisam puno postigao. Dobio sam max 3.2 ghz. Ali nisam uspio otključati drugu jezgru. Mene zanima moram li na matičnoj isključivo imati acc,ucc ncc ili to nema veze,da kad se dođe do određene brzine,on automatski otključa tu drugu jezgru.Matična je asus m2n68-am se2. 

Nema veze brzina, za otključavanje je bitan ACC/UCC. Ako ga matična ne podržava možeš ti doći i na 54,6ghz bez druge jezgre. Ako ga podržava, a nema druge jezgre neće raditi, a ako se počne rušiti povećavaj napon/smanjuj radni takt

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
14 godina
neaktivan

Znači pošto moja matična to nema,nema druge nego uzeti neku koja ima,ako se želim i dalje s tim igrati. Ukratko,no ACC/UCC no fun. Smola ! 

091 518 1424
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Danas sam se mjenjao sa šogorom za matičnu,iz nekog nepoznatog razloga ponudio sam mu svoju. Nisam puno izgubio,a dobio sam 500mhz na sempronu. Iako ni ova matična nema otključavanje ove druge jezgre,ima faznu regulaciju 3+1,pa mi je vjerojatno zato dopustio malo dalje.Opet sam se naživcirao,jer nisam dobio dual. Morat ću stvarno kupit drugu matičnu.Ili drugi procesor,frustriran sam.Dakle sad imam 3.7ghz,na stock naponu i temperaturu od 45 u idlu. Pod opterećenjem ide do 55. Samo mi je memorija na 533mhz.

091 518 1424
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.1.2012 21:11 (ScarFace007).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Update : uspio.

Sad samo da sve valja.

Dokaz : http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2218097

sempron sempron
091 518 1424
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Moze mi neko reci dali bi mogao otkljucat semprona 140 na ovoj maticnoj: GA-MA78LM-S2

( http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3189#ov ) ?

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
dodo9 kaže...

Moze mi neko reci dali bi mogao otkljucat semprona 140 na ovoj maticnoj: GA-MA78LM-S2

( http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3189#ov ) ?

Da.

Svi smo mi Mentalist.
12 godina
neaktivan

a da li bi ja mogao otljucati drugo jezgro na M2N68 AM SE2 , amd sempron 140 2.71ghz ?

spusteni do zemlje, siroke su felne, u krivini nema zime u kadu kad se sedne

0 0 hvala 0
12 godina
vucko40 kaže...

a da li bi ja mogao otljucati drugo jezgro na M2N68 AM SE2 , amd sempron 140 2.71ghz ?

Ne možeš, ta matična ne podržava otključavanje jezgri.

Kill or be killed.
11 godina
neaktivan

imam maticnu asrock N68C-S UCC jel se moze tu taj procesor otkljucat i ako moze kako? :) lp

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
luka123456780 kaže...

imam maticnu asrock N68C-S UCC jel se moze tu taj procesor otkljucat i ako moze kako? :) lp

{#}.

Kill or be killed.
11 godina
neaktivan

Isprobao sam tako napravit ali kad hocu palit komp dode do start screena (windows 8) i kad hocu ic na desktop pojavi mi se Your pc ran into a problem i onda se restarta a u biosu kad je enabled taj asrock oc vidi mi athlon x2 440. Jel problem u windowsima ili u necem drugom? (windowsi normalno rade kad je u biosu iskljucen asrock oc). I da, jel za to treba onaj asrock oc tuner software? Probao sam nasnimit s cd-a koji sam dobio s kompom ali mi autorun software nije dao da ga nasnimim nego sam potrazio bas po cd-u. Jel bi trebalo skinut noviju verziju oc tunera jer ovaj ne podrzava windows 8? lp :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.3.2014 10:35 (luka123456780).
14 godina

Trebalo bi se poigrat sa naponima. Ocigledno je da na stock naponu tvoj proc(otkljucana jezgra) nije stabilan kad se otkljuca.

Vidi sa nekim tko se malo vise razumije u to,da proba postelati proc da radi stabilno. Mada ti je to cista sreca.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

e sad jel postoji neka slika? ;) nemam nikog ko se razumije u to pa bi trebao to sam rijesit. I dal postoji neki rizik da to pregori ili tako nesto? Nebi htio da mi se nekaj potrga -.-

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.3.2014 18:51 (luka123456780).
14 godina

Ima tu vise postavko po kojima bi trebalo "prckat".  Voltaza procesora,takt procesora,frekfencija FSB-a,HyperTransport frekvencija... 

Definitivno bi trebalo zanti ponesto o tome.

Ako budes isao nesto sam pipkat,i ako nesto krene krivo.Zapamti prvi jumper do baterije prebaci u poziciju 2-3(sad bi trebao stajati na 1-2) i vrati sve postavke na defoult.

Uglavnom sretno,sad sam se sjetio koliko sam zivaca izgubio otkljucavajuci prethodne procesore...

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice