A jel dobar i taj Orchi?Bitno mi je da dobro hladi i7-icu na 3.5-4Ghz.
[Review] Scythe Mugen 2
- poruka: 242
- |
- čitano: 80.786
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
Kad vidiš koliki je orochi bit će ti sve jasno, još kad na njega vent staviš u mid toweru ne možeš zatvoriti stranicu
Pa da nije bilo tog reviewa, ja ga ne bi kupio. Kad sam se bolje informirao otisao sam po njega i dobio ga badava... ne pitajte kako... Nisam da sam bas ja otisel po njega...ali je bitno da sam ga dobio :D:D:D
Tak i ja, Luxx me potaknuo na kupnju!
Kad vidiš koliki je orochi bit će ti sve jasno, još kad na njega vent staviš u mid toweru ne možeš zatvoriti stranicu
Ovo je gigantsko hladjenje! Nadam se da hladi kaj frizider s obzirom na velicinu. Mogo bi jos i pive unutra natrpat da se ne dizem cesto do frizidera Kaj se tice mugena odlican hladnjak, uskoro dok cu uzimat novu konfu ovo mi je prvo na listi za hladjenje.
Može li Scythe Orochi stat u ovo kučište http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=6140
Može li Scythe Orochi stat u ovo kučište http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=6140
sumnjam, ali provjeri pri kupnji.
Evo i ja kupih mugena 2. Prema freezeru je ogroman do 2.5x veći, a i bolje hladi ofc
Ja ga ne držim na 200okr u idle-u nego na 400 što je isto nečujno,ali cooler onda nije topal nego hladan. Mislio sam druge strane stavit još jedan slipstream,ali imam 2 problema:
1. nemam još 2 kvačice, idem u pon u ishop na praksu pa ću pitat jel oni imaju
2. uzeo sam slipstream 1200rpm-a i nema pwm(nažalost), a to mi je prebučno, jedino ako pojačam zvučnike malo onda nebi smetalo. Mislim nije ništa pretjerano,ali prema ovih 400 okr je Nebo i Zemlja po pitanju buke.
Ugodno sam iznenađen kako funkcionira pogotovo u loadu prema freezeru 64 pro, a najviše mi se sviđa taj pasivni dio kako je ogroman.
Evo i ja kupih mugena 2. Prema freezeru je ogroman do 2.5x veći, a i bolje hladi ofc
Ja ga ne držim na 200okr u idle-u nego na 400 što je isto nečujno,ali cooler onda nije topal nego hladan. Mislio sam druge strane stavit još jedan slipstream,ali imam 2 problema:
1. nemam još 2 kvačice, idem u pon u ishop na praksu pa ću pitat jel oni imaju
2. uzeo sam slipstream 1200rpm-a i nema pwm(nažalost), a to mi je prebučno, jedino ako pojačam zvučnike malo onda nebi smetalo. Mislim nije ništa pretjerano,ali prema ovih 400 okr je Nebo i Zemlja po pitanju buke.
Ugodno sam iznenađen kako funkcionira pogotovo u loadu prema freezeru 64 pro, a najviše mi se sviđa taj pasivni dio kako je ogroman.
ako saznaš di se mogu nabavit daj javi, jer i meni trebaju...
ako saznaš di se mogu nabavit daj javi, jer i meni trebaju...
Kvačice nažalost dolaze samo uz cooler nemogu se naknadno kupit, no postoje 2 rješenja:
1. kupiš žicu sličnu ovim kvačicama i sam ju smotaš tako da bude slična obliku tih kvačica
2. uzmeš špagicu,konac,uzicu ili tako nešto i samo provučeš kroz rupe za vijke na ventilatoru i zakačiš drugi kraj na ove gore završetke toplovodnih cijevi
No prema već nekom iskustvu vidim da meni 2 ventilatora netrebaju i ovako ga ovaj jedan bez problema ohladi na minimalnim okretajima.
2 Hyperion: i kolika ti je temp sa njim ??? hvala
2 Hyperion: i kolika ti je temp sa njim ??? hvala
nekih 28-33C u idle-u (jezgre 21C), load je oko 40-45 blago topal, ali samo 400-500 rpm-a ventilator oko 7.5dB što je nečujno.
nemogu vjerovati ja kupim ZIPANG 2 za i5 i meni temperatura stalno oko 44 Idle a u load 54 ... ja neznam u ćemu je problem jer sam fakat kupio govno od hladnjaka ili što ??
nemogu vjerovati ja kupim ZIPANG 2 za i5 i meni temperatura stalno oko 44 Idle a u load 54 ... ja neznam u ćemu je problem jer sam fakat kupio govno od hladnjaka ili što ??
i5 se više grije nego bilokoji phenom II/athlon II. Nebudi tako iznenađen.
Zipang 2 nema toliku masu kao mugen 2.
ovaj Zipang je hrpa željeza a neznam šta je onda mugen ...
ovaj Zipang je hrpa željeza a neznam šta je onda mugen ...
Mugen je još veća hrpa aluminija.
Mugen je stvarno div od hladnjaka... Prvo kaj mi je palo na pamet kad sam ga izvadio iz kutije je bilo - dal cu imat mjesta da ga ugradim. Definitivno je best buy hladnjak, doduse za moj procesor on je overkill, zato mi radi na 300 okr, mogao bi bit i bez venta jer je kuciste samo po sebi provjetreno. S tim hladnjakom nema straha za eksperimentirat po OC-anju.
juzuš marija.... pa to bi ja mogel zašerafiti na svoga deutz traktura da ga hladi, mislim da bi temperature bile ispod 50 stupnjeva
Mugen je stvarno div od hladnjaka... Prvo kaj mi je palo na pamet kad sam ga izvadio iz kutije je bilo - dal cu imat mjesta da ga ugradim. Definitivno je best buy hladnjak, doduse za moj procesor on je overkill, zato mi radi na 300 okr, mogao bi bit i bez venta jer je kuciste samo po sebi provjetreno. S tim hladnjakom nema straha za eksperimentirat po OC-anju.
jest da je dobar, ali mene recimo muči s mojim procesorom koji radi na 3,7GHz bez dizanja voltaže, zagrijava se na 57-58 C, a deklarirana max temperatura za moj proc je oko 64 C tako da me malo brine, nije baš kako sam očekivao...
jest da je dobar, ali mene recimo muči s mojim procesorom koji radi na 3,7GHz bez dizanja voltaže, zagrijava se na 57-58 C, a deklarirana max temperatura za moj proc je oko 64 C tako da me malo brine, nije baš kako sam očekivao...
3,7 GHz, i ti nisi zadovoljan??? =.=' ....
ja da mogu uopce dizat svoj proc bio bih prezadovoljan :P, ati nisi sa 3,7GHz zadovoljan...
i5 se više grije nego bilokoji phenom II/athlon II. Nebudi tako iznenađen.
Zipang 2 nema toliku masu kao mugen 2.
Grije se onima koji nisu čuli za undervolt.Primjerice ja sam svojeg i7 860 uspio OC-at na 3.6Ghz za mizarnom voltažicom od 1.12v na Vcore.
A tu voltažicu i takav OC sigurno nečeš dobiti sa Phenom II ili pak Athlon II.Temperatura od 60 stupnjeva ne treba brinuti na ovim procesorima jer njihov max je 99 stupnjeva.
Ah tvoj procesor je takav ta tvoja temperatura je jos i dobra pa budi sretan :D.
Kakvi bi rezultati hlađenja bili s jednim ventom od 120 cm s donje strane kad je montiran?
Može netko izmjeriti kolika je visina od bočne stranice kućišta (suprotne) do vrha heatsinka?
hvala,znači ide? taman
sređeno: cooler stane u kućište (samo da ne bude previsok ),ne blokira ram,stane vent s donje strane i ne blokira pasivce (a i to je malo upitno zbog northbrigde-a)
ajd nagurat ću ga
ja sam ga neki dan kupio i sjajan je, srednje komplicirana instalacija ako imate debele prste
ja sam svoj proc klokal na 2.66(1.86)Ghz , a temperature su samo 47 u loadu, to je dobro
Odličan hladnjak!
ja sam ga neki dan kupio i sjajan je, srednje komplicirana instalacija ako imate debele prste
ja sam svoj proc klokal na 2.66(1.86)Ghz , a temperature su samo 47 u loadu, to je dobro
Odličan hladnjak!
Sam neznam šta je tebi trebao takav cooler?